Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Pokusaj sa zenama koje nisu iz Evrope.
Kod nas su žene iz jugoistočne i istočne Azije i dalje tabu tema iz nekog razloga. Sa druge strane čitam da čak u Hrvatskoj više nisu, a u ostatku Evrope nisu već decenijama. Ko nema sreće sa domaćim devojkama a pritom je visok i nije klošar nema šta ovde da traži.

Inače čitam na društvenim mrežama da se ljudi sprdaju sa prijemom stranih studenata iz Mađarske u Subotici. Kako bi tek reagovali kada bi čuli da Mađarska vlada stipendira te iste studente.

I meni je to bilo na prvu loptu neobično kada sam čitao o upisu stranih studenata pre par godina, i da se ne dešava samo u Mađarskoj već i u drugim državama Višegradske četvortke. Jednostavno, tamo je vlast svesna da će uskoro ostati bez stručne radne snage i da nemaju dovoljno diplomaca koji bi popunili radna mesta koja ostaju upražnjena penzionisanjem.

Zato obavežu strane studente da moraju X godina da rade u njihovoj državi nakon diplomiranja i da onda ne moraju da plate školarinu. Tako država dobije stručan kadar koji je sama školovala i ne mora da uvozi kadar sa svakakvim stranim diplomama koje moraju da se nostrifikuju.

Oni naravno po isteku ugovora se sele u Švedsku i slične bogate države, jer imaju diplomu EU univerziteta i lako dolaze do posla, tako da države moraju non stop da se uvoze nove studente.

Po meni je to mnogo odgovornija politika od ove koju naša država vodi. Kada krene penzionisanje generacije rođene 60ih ima da se raspadne i ovo malo polu-funkcionalnih delova države koji su nam preostali.

IMG_20241129_231503.jpg

Novi trend kod klinaca (mladica) rodjenih posle 2005. je strah od veze i strah od zena.
Plase se cak i da startuju ribe. Plase se i seksa (da ne omanu).
Kaze mi cerka da joj kazu da moraju da budu pijani za to.

I to je za crnu stranu medalje.

Nije to samo trend kod klinaca, i ranije je bilo tako ali čini mi se sa merom: malo alkohola tek da skupe hrabrost da priđu, "probiju led" a sa druge strane i one se foliraju, svi jedni drugima odmažu.
@Koniljo žao mi je što imaš takvo iskustvo, msm da si se kretao u krugovima gde sve podsećaju jedna na drugu (ne samo fizički) u lošem smislu. Meni se dešavalo da se "ukačim sa nekim" i da pričamo po 6h telefonom (sad bi mi to delovalo budalasto, što bi moji rekli:"Zar vam nije bilo jednostavnije da ste se videli?") i da se završi nestrpljivim pitanjima kad ćemo se videti. Ali, u pravu si: ne treba da se forsiraš da budeš sa nekim ko ti ne odgovara; msm da kad čovek promeni prioritete i očekivanja koja ima od veze, mnogo će biti jednostavije i bolje. Možda imaš prevelika očekivanja ( npr.nasleđenja od roditelja) kako treba zajednički život da izgleda, možda bi ti odgovaralo nešto sasvim drugo. Ako imamo predrasudu da su svi isti time samo negujemo svoju indolentnost i strah prema promeni.
@Cotra ne znam koliko je pametno savetovati vanevropski deo: sin naših prijatelja je bio baš uporan da sa nekim "provede život"; nakon selidbe iz Yu (tada bila) u Can.je poslovno napredovao, upoznao Kanađanku našeg porekla (prosečne spoljašnjosti), oženio se, dobio dvoje dece, razveo se; upoznao Indonežanku u Can (izrazito lepa, mlađa 10g), oženio se, dobio dvoje dece, razveo se (što ga je emotivno i za malo finansijski mnooooogo koštalo) i dugo lutao, radio na sebi, ulazio u veze, bio uporan. Na kraju je upoznao ženu svojih godina, koja nije neka lepotica ali je dobre naravi, oženio se njom: sad je miran i spokojan.
@centarfor Deluje da ti je mama bila veoma upečatljiva žena 😊
@GOJE Како зрачиш, тако привлачиш. Вазда било.
Pa da li da se uvredim ili zahvalim?😁

Ono što me iritira je da u Srbiji postoji toliko kvalitetnih, načitanih, informisanih, obrazovanih ljudi koji izgledaju i više nego pristojno a usamljeni su (ovo se odnosi i na muškarce i na žene) a gledam gomilu kojekakvih srećno uparenih mediokriteta! Nije ovde reč samo o silikonima napumpanim kljusinama sa žbunovima umesto trepavica koje hodaju sa gojaznim raskrečenim grbohodima oslobođenih kulturnim obrascima ponašanja za koje se sve zajedno čovek zapita čuvši enormnu količinu gluposti koje izgovaraju kako mogu istovremeno da dišu i pričaju a da ne zabaguje nešto od ta dva?! Kako se glupost međusobno lakše nađe a kvalitet sporije i teže?
Napravimo život kako nama odgovara!
P.S. U svakom smislu te reči: i društveno i politički i emotivno.

Vrh