Kod nas su žene iz jugoistočne i istočne Azije i dalje tabu tema iz nekog razloga. Sa druge strane čitam da čak u Hrvatskoj više nisu, a u ostatku Evrope nisu već decenijama. Ko nema sreće sa domaćim devojkama a pritom je visok i nije klošar nema šta ovde da traži.Pokusaj sa zenama koje nisu iz Evrope.
Inače čitam na društvenim mrežama da se ljudi sprdaju sa prijemom stranih studenata iz Mađarske u Subotici. Kako bi tek reagovali kada bi čuli da Mađarska vlada stipendira te iste studente.
I meni je to bilo na prvu loptu neobično kada sam čitao o upisu stranih studenata pre par godina, i da se ne dešava samo u Mađarskoj već i u drugim državama Višegradske četvortke. Jednostavno, tamo je vlast svesna da će uskoro ostati bez stručne radne snage i da nemaju dovoljno diplomaca koji bi popunili radna mesta koja ostaju upražnjena penzionisanjem.
Zato obavežu strane studente da moraju X godina da rade u njihovoj državi nakon diplomiranja i da onda ne moraju da plate školarinu. Tako država dobije stručan kadar koji je sama školovala i ne mora da uvozi kadar sa svakakvim stranim diplomama koje moraju da se nostrifikuju.
Oni naravno po isteku ugovora se sele u Švedsku i slične bogate države, jer imaju diplomu EU univerziteta i lako dolaze do posla, tako da države moraju non stop da se uvoze nove studente.
Po meni je to mnogo odgovornija politika od ove koju naša država vodi. Kada krene penzionisanje generacije rođene 60ih ima da se raspadne i ovo malo polu-funkcionalnih delova države koji su nam preostali.