Zanima me šta se dešava u glavama onih koji su i dalje za EU ali protiv Rio Tinta. Kako oni to sebi uspeju da objasne?
Zato što ne možeš da se j***š, a ti ne uđe.
Ljudi ne kapiraju da bi u EU imali veću šansu da oteramo RT pa i vi svi bi imali veću slobodu da serete koliko hoćete i da budete zaštićeni.
,,Građanska'' desnica se ponaša jednako kao glasači ,,crveno-crnih'', oni bi da budu neka nezavisna oaza u srcu Evrope i fantaziraju gluposti vođeni sopstvenom nesposobnošću.
Pravi Srbin patriota bi sebe trebao da gleda kao Evropljanina koji se u okviru te Evrope bori za svoja prava, suverenitet...
,,Građanska'' desnica je imala svoju šansu.
Koštunica je jeo govna, ušao u koaliciju sa SPS-om, ignorisao upozerenja, opljačkao Srbiju, sarađivao ili vratio sve kadrove iz 90ih, a onda je dobio prekid pregovora sa EU, nezavisnu Crnu Goru i nezavisno Kosovo. Iste godine osnivaju SNS, praveći upravo tu novu ,,građansku'' desnicu, videvši da od Koštunice nema ništa. Tako nam je ,,građanska'' DSS desnica, nespremna da se odrekne svojih heroja Mladića i Karadžića, donela SNS.
Potom ih je nesposobna, bahata i korumpirana građanska ,,levica'' dovela na vlast 2012. godine. A ti kad su zaseli...
Zemlje članice EU, pored raznih ekonomskih i drugih benefita, imaju i veće pravo na kurčenje i jedenje govana. Lakše je odbiti NATO, lakše je odbiti Rio Tinto... Rusija i Kina nikada nisu imale ništa konkretno generalno protiv članica EU, štaviše, Kinezi za mnoge poslove insistiraju da si članica EU dok sa ovima van EU sarađuju kao sa robovima.
I vi ,,građanska'' desnica i dan danas stojite pri istim stavovima i da se vrati vreme, opet bi radili sve isto i posle kukate. j*** mi se za Haški sud, izduvali smo u ratovima i to samo vi i crno-crveni ne shvatate i da ne može da bude jednako kad izgubiš tri rata. Ne znam ko je samo to nedužan poslat tamo, ja bih im gratis poslao još stotine njih. Ali vi i dalje mislite da smo im trebali sami suditi, poznati smo inače da samo sudimo pravedno, vidimo kako je Vesićevo sudjenje završilo, kao i svih drugih koji su ubili ljude u NS. Da bi sudili Karadžiću i Mladiću, prvo ih treba uhapsiti, što ,,građanskoj'' desnici nije padalo na pamet. Ili kao bi oni, ali da ih ne isporučuju Hagu, how yes know.
Kako je izgledalo suđenje za ubistvo Đinđića, jesu sve pročešljali i sve krivce uhapsili i osudili ih? Sve je to obavljeno za vreme vlasti ,,građanske'' desnice.
I stvar je u tome što se vi toga ne stidite uopšte i sve bi opet isto, kurčili se, mrzeli više žute nego crveno-crne, krili ratne zločince, palili američku ambasadu... Za mene bi recimo DS prirodno trebalo da bude moja stranka, ali ih se odričem i smatram odgovornima za sve i ne podnosim ih sve do jednog. Građanskoj desnici je uglavnom i Milošević kriv samo zato jer je izgubio ratove.
Tako da ,,građanska'' desnica ako želi da postane građanska desnica mora prvo da se mane svega toga, okrene prirodnom putu Srbije - Evropi, a onda u okviru te Evrope da se kurči i vodi patriotsku politiku.
Rio Tinto nam je opet test na kome ,,građanska'' desnica bi opet da padne, opet bi njih odje*******avali i nabijali na k*****, umesto da kao deo Evrope se izborimo sa problemom. Postoje tamo i političari i stranke i ogranizacije koje su našoj strani i mi treba da se predstavimo kao veća Evropa od ,,Evrope'' koja bi da nam sje*******ava zemlju i da tako pridobijemo podršku i sprečimo projekat, ali mi bi opet nabijali na k*****, palili zastave i ambasade.
Projekat ,,Jadar'' uopšte nije toliko bitan niti velik, to su radikalski spinovi da bi prali pare. Par njih će se omastiti, u širem kontekstu je potpuno nebitan. Neće se strateško partnerstvo sa jednom zemljom prekinuti zbog takve budalaštine. Narod u Portugalu se bori protiv rudnika litijuma tamo pa niko ne pali zastave EU i priželjkuje izlazak iz iste ili na bilo koji način povezuje te dve stvari.