Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Srbija koja ne moze da plati svoje prosvetne radnike dala je Ukrajini ogromnu novcanu pomoc za isplatu tamosnjih penzija. Srbija se zaduzila zbog ovoga.
Nepomenik na ovaj nacin kupuje naklonost zapada.

Странка слободе и правде саопштила је да фирма "Стартинг" која је изводила радове на надстрешници у Новом Саду ради и у Београду, као и да је део конзорцијума који је преводио Рас Инжењеринг, компанија која је, како тврде у овој странци, блиска породици Вучић.
„Наиме, ова фирма је била је део конзорцијума који је преводио Рас Инжењеринг, компанија блиска породици Вучић, а којој је град Београд поверио изградњу Булевара патријарха Павла, који ни после више од шест година није завршен. Заједно са Стартингом у конзорцијуму на овим радовима је била и фирма Лотеx, која је повезана са Весићевом првом сарадницом Тањом Поповић. Цео пројекат је вредео 2,4 милијарде динара“, наводе из те странке.

Znaci Nepomenik direktno zaradjuje na tudjoj smrti i to se u Srbiji smatra normalnim.

Razmišljam neko vreme šta nam je najbolje činiti, i mislim da se ne može bez lobiranja ništa ovde promeniti.

Treba nam opozicija koja će da ubedi EU da ljudski životi u Srbiji više vrede od prljavog litijuma i da vredi podići ovu državu makar na nivo Rumunije ili Bugarske. Umesto da se spušta na nivo DR Konga.

Opozicija već ima i više nego dovoljno dokaza o političkim ubistvima, progonu, zatvaranju i kršenju svih mogućih ljudskih prava u Srbiji. Samo treba ubediti prave ljude na pravom mestu da uvedu sankcije članovima vlade, da im zabrane putovanje u EU i zamrznu svu imovinu van Srbije, uključujući onu milijardu u Švajcarskoj i stanove u Bugarskoj.

Te pare su iznete iz zemlje i nikada ih nećemo videti, ali makar neće ni vladajuća ekipa moći njima da se služi.

Eto, to su neki konkretni potezi koji mogu dati opipljive rezultate. Možda se nešto dešava u pozadini za šta ja ne znam, ali koliko vidim jedino Đorđe Višekruna nešto pokušava u Holandiji da uradi i to je to.

Ali ljudi setimo se da su Nestorovic i Mi Glasovi u Glavi otkrili malverzaciju sa iznajmljivanjem bagera:LOL:

Treba nam opozicija koja će da ubedi EU da ljudski životi u Srbiji više vrede od prljavog litijuma
Како их Украјинци нису убедили да људски животи у Украјини вреде више од прљавог BlackRock-а?
i da vredi podići ovu državu makar na nivo Rumunije ili Bugarske.
Румунија и Бугарска нису прерано испловиле из пројекта преобраћања држава некадашњег Источног блока, односно отргнућа од Русије. Слично је и Титина Југа примала финансијске инфузије након разлаза са Стаљином, али им више није потребно да се (толико) троше око нас, баш као ни око Молдавије или Закавказја.

Са тренутном поставком фигура на геополитичкој табли, нема изгледа да је подизање Србије у интересу било које велике силе.

Шта би наши опозициони лобисти могли да понуде њима? Где видите простор за лобирање? Вучић је најбољи лобиста — средио им је Космет, обезбедио јефтину радну снагу и експлоатацију ресурса без задршке и контроле, као и сметлиште за њихове прљаве технологије и производе.

Kako bi Srbija izgledala danas da zaista postoji sirokog nezadovoljsttvo zbog masovnog ubistva u NS?

Pretpostavljam da bi se Patrijarh obratio javno i rekao da nam je pored bozije potrebna i ljudska pravda zbog zrtava?
Svi dekani fakulteta dali bi ostavke.
Ispred tuzilastva bi bile demonstracije.
U svakom liftu grafiti sa porukom koga narod smatra za glavnog ubicu.
Gradovi preplavljeni plakatima sa istom porukom, a plakate bi stampala opozicija.
Advokati bi odbilijali da rade za drzavne organe.

Kako niceg od toga nema, jedini zakljucak je da nema sirokog nezadovoljsttvo zbog masovnog ubistva u NS.
Zato vlast i nema potrebe da pokrece istragu.

Oni ce to uraditi preko volje, forem radi i stranaca radi, kada se napravi dogovor ko ce to na sebe da preuzme i koliko to kosta.
Ali zbog nas, realno, ne moraju.
Nama je dobro i ovako.
MI smo ovce, vuk je pojeo juce nekoliko komada. Znamo da se prejeo. Nece dolaziti nekoliko dana u tor. Super nam je.

Овај горе списак је нешто што је апсолутно потребно, али и готово незамисливо. И појединачно, а нарочито као колективни чин.

А, реално, адвокати и попови никада боље нису живели. Тужиоци исто, никад мање посла, а пара капље (како је то лепо раније говорио цењени претходник).

EU je uvela samoubilačke sankcije Rusiji zbog Ukrajine i pružila azil svim izbeglicama. Oni imaju tu sreću ili nesreću da je cilj NATO da zaokruži prisustvo na Crnom moru, što znači da moraju pre ili kasnije da prime Ukrajinu i Gruziju.

Bilo bi lepo kada bi neko ubedio EU da im nije dugoročno u interesu da pored Belorusije imaju još jednu Severnu Koreju u sred Evrope. Niko ne zna tačno šta budućnost donosi, i zbog toga bi bilo svima bolje kada bi Srbija bila normalna država, umesto da bude leglo potencijalne nestabilnosti.

Kako bi Srbija izgledala danas da zaista postoji sirokog nezadovoljsttvo zbog masovnog ubistva u NS?

Potpuno se slažem, ne postoji ni trunka solidarnosti u narodu. Jezivo je pomisliti šta nas sve čeka ako tek tako pređemo preko ovog zločina.

7-10 dana price o nadstresnici i nista, idemo dalje. Vucic ce porodici preminulog Sjevernomakedonca ponuditi 3x vecu sumu kao odstetu za go*vnarluk njegovih piona, nasima isto da svi budu novcano namireni. Svih 14 poginulih i 2 povredjena. Eventualno neko nepovredjen a psihicki ubijen iskamci neku nadoknadu za uznemirenost. I tako do sledece nesrece.
Helikopter, Ribnikar, Dubona i Malo Orasje, Nadstresnica... sutra da padne Bw Terraces, opet isti scenario. 7-15 dana price i opet idemo dalje. U Srbiji je sve podlozno zaboravu. I Jasenovac se zaboravio olako. I izdaja u Dejtonu i Kumanovu...
To samo u kaubojskim drzavama poput nase je moguce. Nesredjenim i privatizovanim. Gde se glavne debate ne vode u skupstini, vec na glavnim odborima vladajuce stranke.

Данас: У Скупштину Србије стигао предлог за измену Закона о високом образовању којим се отвара пут за долазак страних високошколских установа у Србију - радили би без домаће акредитације, а у уз суфинансирање државе

Unistavanje ide sve brze, cak i mene fascinira brzina srozavanja.

Red bi bio da nam konačno uvedu privatne medicinske fakultete, pa i tu oblast konačno da uništimo.

Definitivno nam nema više pomoći.
Ha, na privatnim klinikama odavno rade "stručnjaci" sa "svetskim doplomama". Za sada ih je najviše u ordinacijama i klinikama koji rade plastičnu i estesku hirurgiju (primer), ali polako će ulaziti i u ostale medicinke grane. Predviđam da će za deceniju možda i kraće da nas leče Indijci, Nepalci, i slični.

Treba nam opozicija koja će da ubedi EU da ljudski životi u Srbiji više vrede od prljavog litijuma i da vredi podići ovu državu makar na nivo Rumunije ili Bugarske. Umesto da se spušta na nivo DR Konga.

Opozicija već ima i više nego dovoljno dokaza o političkim ubistvima, progonu, zatvaranju i kršenju svih mogućih ljudskih prava u Srbiji. Samo treba ubediti prave ljude na pravom mestu da uvedu sankcije članovima vlade, da im zabrane putovanje u EU i zamrznu svu imovinu van Srbije, uključujući onu milijardu u Švajcarskoj i stanove u Bugarskoj.

Ovo je jako idealističko posmatranje EU.

Jednom prilikom je onaj hrvatski poslanik u Bundestagu rekao da je razlog zašto EU ne podržava opoziciju u Srbiji to što se njihova politika ne razlikuje bitno od politike SNS, pa ne vide smisao u tome da ih podržavaju kad mogu prosto da podržavaju Vučića koji ima veću podršku u narodu.

Toliko o tome da je njima stalo do vladavine prava i sl.

@nensav
U Crnoj Gori vec uvoze zdravstvenr radnike iz Srb i Bih, daju vecu platu jer nrma ko da leci. Cak se i stalni boravak sredjuje posle samo 2 godine umesto 5. Isto to s Nepalcima i Bangladesanima se ocekuje u CG.

Mislim da je uvodjenje starnih fakulteta jak koruptivni potez SNS-a. Inace praksa je u trecem svetu.

Ciljevi:
1. osveta drzavnim fakultetima jer nisu dovoljno lojalni
2. osveta drzavnim fakultetima jer su preteski za naprednu gospodu
3. nacin da se uzme novac od stranih fakulteta prilikom odlucivanja o drzavnoj subvenciji
4. dalje degradiranje vrednosti diploma jer cemo imati diplome sa drzavnih fakulteta, privatnoh domacih i privatnihstranih fakulteta
5. oslobadjanje novca za vazne i za njih profitabilne projekte SNS-a tipa EXPO

Moguće je da prave navlakušu za strane studente iz zemalja trećeg sveta. Kao što je nekad bio onaj London School of Commerce (imitacija London School of Economics).

Eto, ne moraš da ideš u Englesku da studiraš na Engleskom faksu, možeš da dođeš i u Srbiju.

Moguće je da prave navlakušu za strane studente iz zemalja trećeg sveta. Kao što je nekad bio onaj London School of Commerce (imitacija London School of Economics).

Eto, ne moraš da ideš u Englesku da studiraš na Engleskom faksu, možeš da dođeš i u Srbiju.
Svakako se radi o nekoj odvratnoj ideji koje ce im doneti pare.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Блиц: Миодраг Костић биће сахрањен у Алеји заслужних грађана

Ha, na privatnim klinikama odavno rade "stručnjaci" sa "svetskim doplomama". Za sada ih je najviše u ordinacijama i klinikama koji rade plastičnu i estesku hirurgiju (primer), ali polako će ulaziti i u ostale medicinke grane. Predviđam da će za deceniju možda i kraće da nas leče Indijci, Nepalci, i slični.

za sada, mahom ili vise, ipak rade strucnjaci koji ce "samo" za direktan/inderktan kesh operisati ljude.

licno, nemam nista protiv indijaca, nepalaca i sl. koji nostrifikuju diplome
pri cemu ja tim ljudima zaista zelim dobrodoslicu, jer rade za sebe, svoj zivot, svoju platu, i na pocetku imaju isti cilj zbog poziva koji su izabrali - da pomognu coveku.
dakle, univerzalni cilj.

imam problem sa odlaskom skolovanih ljudi iz ove drzave. i to nije samo novac (znam petoro ljudi koji su otisli, dvoje-kinta,troje- ljudi samo zele zivot bez turbulencija)

Poslednja izmena:
Ako će nostrifikacija diploma lekara da se odvija kao 'nostrifikacija' vozačkih dozvola stranih vozača GSPa onda bolje po nas da ne dolaze.

Imam dovoljno razloga da sumnjam u bilo šta što ova država uradi.

imam problem sa odlaskom skolovanih ljudi iz ove drzave. i to nije samo novac (znam petoro ljudi koji su otisli, dvoje-kinta,troje- ljudi samo zele zivot bez turbulencija)

Niko normalan ko ima dostojanstvo i integritet ne želi da živi u ovakvoj državi, niti želi da mu deca ovde žive. Ali smo zato Eldorado za muljatore i prevarante, oni neće otići nigde.

Stigle godine, došlo vreme za generalku, pa se zato ovde u Kelnu majem po bolnicama u poslednje vreme. Mnogo naše dece sam upoznao, iz Srbije, Bosne, Crne Gore i Makedonije. Medicinsko oseblje svih rangova, pa i lekari. Bio sam iznenađen njihovim brojem, doduše uz lep osećaj da sam 'među svojima', zbog neizostavne doze šale i malo 'posebnog tretmana'; ali sa druge strane bi me kosnula tuga, na pomisao kakvo je stanje u domovini.

Da ne širim priču o gadnim iskustvima sa našim "zdravstvenim sistemom", posebno iz vremena od pre desetak godina, kada sam ujaka i majku izgubio za kratko vreme, svedočeći nemaru i korumpiranosti lekara. Taj bes i gađenje spram ljudi 'u belim mantilima' ostaje zauvek.

Stoga i navijam sada za omladinu koja odlazi, ne samo trbuhom-za-kruhom, već naročito zbog toga što će na taj način sačuvati sopstvenu psihu i ljudski karakter.

Stoga i navijam sada za omladinu koja odlazi, ne samo trbuhom-za-kruhom, već naročito zbog toga što će na taj način sačuvati sopstvenu psihu i ljudski karakter.
Tako je.
Onaj ko ostaje u ovakvoj Srbiji polako tone u jednu vrstu podljudskog stanja.
Svakodnevno slusanje izliva lazi, pokvarenosti i gnusobe.
Ne samo od clanova i simpatizera sekte, nego se zaraza prosirila i na ostale.
Kolega nece da zameni kolegu kad mora da izdje s posla (lekari).

Postoje neke ustanove koje su u malo boljem stanju, npr Zvezdarska bolnica.

Moj rodjak koji je bio u komi ostavljen je na promaju jer se soba u kojoj je inace bio "renovirala" za racun radikalske gamadi.
Tu je i umro.
Njihova zarada ima prioritet nad svim ostalim ljudskim prioritetima.
Ali svi to prihvataju za neke mrvice.

Znam ljude koji su bez zanimanja, a prisli su sekti i voze automobile od 100 KE.
Ima i onih koji su samo formalno zaposleni i dobijaju platu.

Ali budemo iskreni. I pre radikala je bilo uzasno.
Takav odnos coveka prema coveku.
Lomljenje tek sredjenih bolnickih WC-a, pa sytavljanje plocica ponovo. 2008.
Kupovina kuhinjskih setova za Institut da bi se stari ukrao i odneo u vikendicu.
To nisu bili soferi koji su krali nego doktori, ne medicinski nego doktori s titulom dr, sefovi odeljenja.

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Vrh