Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Ono što sam čuo da je aktuelno jeste da u tercijarnim ustanovama lekari specijalisti ne daju termine, kako bi naterali pacijente idu kod njih privatno.

Ispada da plaćamo duplo.

Možda smo gori i od Amera što se tiče odnosa cene i kvaliteta zdravstvene zašite, naročito što kod nas je teško doći do kredita za lečenje a ne postoji ni lični bankrot.

Ono što sam čuo da je aktuelno jeste da u tercijarnim ustanovama lekari specijalisti ne daju termine, kako bi naterali pacijente idu kod njih privatno.

Ispada da plaćamo duplo.

Možda smo gori i od Amera što se tiče odnosa cene i kvaliteta zdravstvene zašite, naročito što kod nas je teško doći do kredita za lečenje a ne postoji ni lični bankrot.
Odlicno si primetio tu slicnost sa americkim sistemom.
I to je tacno.
To samo govori da nas radikali nisu okupirali.
Mi smo radikali.
Ti lekari su visoko obrazovane osobe, slusaju klasiku, idu u teretane, idu u streljane (neki vode i decu tamo).
To je nas elita.

Covek ne ide kod lekara zato sto voli tamo da ide nego zato sto mora.

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Zato mislim da bi bilo opasno eksperimentisati sa uvozom zdravstvenih radnika. Kad odeš u hitnu nemaš izbora već si prinuđen da prihvatiš ono što ti se tamo nudi.

Citajuci komentare na videu vidim da je dosta dobro prihvaceno u narodu, sad su junaci potpuno spremni za odbranu srpstva, ujutru krecu...
Koliko smo mi lozacki narod.

Tako je.
Onaj ko ostaje u ovakvoj Srbiji polako tone u jednu vrstu podljudskog stanja.
Svakodnevno slusanje izliva lazi, pokvarenosti i gnusobe.
Ne samo od clanova i simpatizera sekte, nego se zaraza prosirila i na ostale.
Kolega nece da zameni kolegu kad mora da izdje s posla (lekari).

Postoje neke ustanove koje su u malo boljem stanju, npr Zvezdarska bolnica.

Moj rodjak koji je bio u komi ostavljen je na promaju jer se soba u kojoj je inace bio "renovirala" za racun radikalske gamadi.
Tu je i umro.
Njihova zarada ima prioritet nad svim ostalim ljudskim prioritetima.
Ali svi to prihvataju za neke mrvice.

Znam ljude koji su bez zanimanja, a prisli su sekti i voze automobile od 100 KE.
Ima i onih koji su samo formalno zaposleni i dobijaju platu.

Ali budemo iskreni. I pre radikala je bilo uzasno.
Takav odnos coveka prema coveku.
Lomljenje tek sredjenih bolnickih WC-a, pa sytavljanje plocica ponovo. 2008.
Kupovina kuhinjskih setova za Institut da bi se stari ukrao i odneo u vikendicu.
To nisu bili soferi koji su krali nego doktori, ne medicinski nego doktori s titulom dr, sefovi odeljenja.

Ispada da plaćamo duplo.

Majko mila. Ono sto je vama potrebno jos uvek moze besplatno da se dobije:

Patriotsko/klerikalni hip hop i mrki pogledi "mladića" :ROFLMAO:
Аутошовинистичко дрљање мозга и форумашко лапрдање само зато што неко ко има апсолутно исти друштвено-политички став повремено помене и Косово и друге територије у контексту српског становишта.

Неопростив злочин и тригер за лавину малограђанштине.

Poslednja izmena:
Sto nisu konkretni? Govedina je imenovala jasno. Ovo je jasno onom kome je vec jasno, ali moglo bi jasno i da se kaze onima kojima nije. Pa onda i da se pevusi na ulici.

Cela pesma pesma moze i da se stavi u zanr - pricamo o svim govnima posle 5. oktobra.

Ako neko pita, pricali su o politicarima generalno.

,,Sva odela, zlatne čuke
Skupite se pa ih jedni drugom
Nabijte u dupe"

Ne znam sto misle da je ovo uvreda? Pa oni bi uzivali!

Patriotsko/klerikalni hip hop i mrki pogledi "mladića" :ROFLMAO:
Има замимљив текст на тему како је патриотски реп довео до пасивизације патриотских елемената у дружтву.

Teret bukvara trpi i patriotski rep, baš onaj za koji bi prvi pomislili da je iz naroda, nebrušen. On je nastao iz onoga što je prošlo čvrstu lektorsku ruku. Propušteno je samo ono što treba da se pročita, i postoje ključne rečenice i mišljenja. Zabrinutost za sudbinu Kosova i Metohije i preispitivanje autoriteta, opet naizgled nešto što dolazi iz naroda, a u stvari je prepisano iz bukvara. Patriotski gengsta rep neprestano drži slušaoca na klackalici između pouka o slobodi pojedinca i borbe za očuvanje nacije. Čovek je u tome slobodan da samostalno odlučuje da preispituje autoritete, ali nikad ne sme izdati autoritet srpstva. Ovakvo držanje čovaka, da bude u stalnoj fazi prilagođavanja i da nikad ne talasa, idealan je kalup u koji je smešten slušalac. Neko ugrožava srpstvo? Čekaj da pogledam šta piše ili kaže ovaj ili onaj. U isto vreme, gangsterski rep je pacifikovao slušaoca i održao ga u prividu naučenog buntovništva i individualne slobode koju je naučio da treba da baštini.

Majko mila. Ono sto je vama potrebno jos uvek moze besplatno da se dobije:

Sta nisu u pravu za ovo? Meni je cak i ok da dodju Nepalci doktori jer ko zna mozda i budu bolji od nasih koji ako nemas para da ides kod njih privatno ubice te ovako ili onako. Imas iznad i Dulejin primer, a siguran sam da dosta nas ima slicnih primera ko ima dodira sa nasim “zdravstvenim” sistemom.

Има замимљив текст на тему како је патриотски реп довео до пасивизације патриотских елемената у дружтву.

Ovi realno mogu samo da zatupljuju narod. Neverovatno da matori ljudi nisu 20 i nesto godina napredovali ni najmanje.

Neka matrica iz 2001. godine i tekst neki pun opstih mesta, nista se ni ne rimuje, flou ocajan...

I onda nesto sto treba da bude refren, neki bedni pokusaj melodije i onda to kao svi pevaju zajedno.

Samo vas gledamo,
Jel ovo realno?

Zvuci kao neki stih Bake Praseta. Jel ovo realno? 🤣

Potpuno lenjo i nemastovito.

Kao da su se skupili i za pola sata sve odradili. Isti fazon furaju otkad postoje.

Ne znam otkad je patriotizam zaglupljivanje naroda i vrsenje ataka na mozak glupim tekstovima i losom muzikom. ,,Muzikom".

Plus mrstenje u spotu.

Buraz, ja sam odrastao na ulici, zivot nije lak, do juce sam u tresi duvao travu po parkicima, ali sad sam progledao pa cu sad da ti objasnim sve.

"Само вас гледамо" је, ко се сећа, слоган најпознатије постпетооктобарске кампање "Отпора" (што би рекли Ђинђић и Вучић, "Србија на добром путу").

То да одрасли људи не напредују и не мењају се 20 година, у Србији је нажалост стандард. Томе се не треба чудити.

И да бар купе внаго за својим кучићима које шетају 'место деце...

Е, а видиш, полителита и актуелни кремдлакрем се, не лези враже, фино размножавају... Д. Ј. Вучићевић, например, шест, а зацртао седам... Има синове Живојина и Степу.
Иде то фино.

Evo chat gpt mi slozio pesmu za deset sekundi 😂

**"Talas bez obala"**

Pogledaj grad, beton siv, obećanja prazna,
priče o boljem sutra, ali istina je kazna.
Kravate sjaje, džepovi puni, narod ćuti,
dok oni slave, običan svet ne može da se pomuti.

Pričaju o progresu, al' gde su promene te?
Dok obećanja tonu, narod gubi sve.
Glasamo, al' naš glas ne stiže do njih,
prodaju našu budućnost za laž i za profit.

Korupcija ovde nije greška ni mana,
to je pravilo igre, dok radnik ostaje bez stana.
Govorili su o putevima i velikom planu,
a sada narod stoji na vetrometini, bez oslonca i pravog plana.

Pa ko će stati kad narod pada?
Kad štrajk uguše pre nego što digne glavu iz blata?
Zakon je tu, ali za bogate i jake,
pravda ostaje nemi svedok i sakriva rane.

Ne treba nam laž, ni parole sa bilborda,
treba nam glas naroda da se ponosno digne sa asfalta.
Beograd diše, ali kroz suze i dim,
dok Sindikat pesmom skida maske i laži sa njih svih.

Sta nisu u pravu za ovo? Meni je cak i ok da dodju Nepalci doktori jer ko zna mozda i budu bolji od nasih koji ako nemas para da ides kod njih privatno ubice te ovako ili onako. Imas iznad i Dulejin primer, a siguran sam da dosta nas ima slicnih primera ko ima dodira sa nasim “zdravstvenim” sistemom.
Imao sam dosta dodira i nemam takvih primera, iako ih stalno zbog ovakvih prica ocekujem. Stavise, imam dosta primera gde su doktori isli i preko ocekivanja bez ikakvog mita i zavlacenja. Ne poricem da takvi primeri postoje ali nisu pravilo a pogotovo ne u srazmeri u kojoj ova dva klinicki depresivna gospodina pokusavaju da predstave.

Е, а видиш, полителита и актуелни кремдлакрем се, не лези враже, фино размножавају... Д. Ј. Вучићевић, например, шест, а зацртао седам... Има синове Живојина и Степу.
Иде то фино.
Истовара ми се од те треће Србије. Прва Србија је издала Косово па се сада фино размножава, а друга само бринемо да нам је авокадо свеж и органски. Зато нас је трећа све провалила, и тако нас гласно и импотентно гледа. Од гледања нема селамета "момци".

pesma je tanka, osecaj kao da su je sklepali na brzinu
refren isto tanak, moralo je to zivlje jace

Vrh