Tako je.
Onaj ko ostaje u ovakvoj Srbiji polako tone u jednu vrstu podljudskog stanja.
Svakodnevno slusanje izliva lazi, pokvarenosti i gnusobe.
Ne samo od clanova i simpatizera sekte, nego se zaraza prosirila i na ostale.
Kolega nece da zameni kolegu kad mora da izdje s posla (lekari).
Postoje neke ustanove koje su u malo boljem stanju, npr Zvezdarska bolnica.
Moj rodjak koji je bio u komi ostavljen je na promaju jer se soba u kojoj je inace bio "renovirala" za racun radikalske gamadi.
Tu je i umro.
Njihova zarada ima prioritet nad svim ostalim ljudskim prioritetima.
Ali svi to prihvataju za neke mrvice.
Znam ljude koji su bez zanimanja, a prisli su sekti i voze automobile od 100 KE.
Ima i onih koji su samo formalno zaposleni i dobijaju platu.
Ali budemo iskreni. I pre radikala je bilo uzasno.
Takav odnos coveka prema coveku.
Lomljenje tek sredjenih bolnickih WC-a, pa sytavljanje plocica ponovo. 2008.
Kupovina kuhinjskih setova za Institut da bi se stari ukrao i odneo u vikendicu.
To nisu bili soferi koji su krali nego doktori, ne medicinski nego doktori s titulom dr, sefovi odeljenja.
Majko mila. Ono sto je vama potrebno jos uvek moze besplatno da se dobije:Ono što sam čuo da je aktuelno jeste da u tercijarnim ustanovama lekari specijalisti ne daju termine, kako bi naterali pacijente idu kod njih privatno.
Ispada da plaćamo duplo.
Možda smo gori i od Amera što se tiče odnosa cene i kvaliteta zdravstvene zašite, naročito što kod nas je teško doći do kredita za lečenje a ne postoji ni lični bankrot.
Аутошовинистичко дрљање мозга и форумашко лапрдање само зато што неко ко има апсолутно исти друштвено-политички став повремено помене и Косово и друге територије у контексту српског становишта.Patriotsko/klerikalni hip hop i mrki pogledi "mladića"![]()
Има замимљив текст на тему како је патриотски реп довео до пасивизације патриотских елемената у дружтву.Patriotsko/klerikalni hip hop i mrki pogledi "mladića"![]()
Teret bukvara trpi i patriotski rep, baš onaj za koji bi prvi pomislili da je iz naroda, nebrušen. On je nastao iz onoga što je prošlo čvrstu lektorsku ruku. Propušteno je samo ono što treba da se pročita, i postoje ključne rečenice i mišljenja. Zabrinutost za sudbinu Kosova i Metohije i preispitivanje autoriteta, opet naizgled nešto što dolazi iz naroda, a u stvari je prepisano iz bukvara. Patriotski gengsta rep neprestano drži slušaoca na klackalici između pouka o slobodi pojedinca i borbe za očuvanje nacije. Čovek je u tome slobodan da samostalno odlučuje da preispituje autoritete, ali nikad ne sme izdati autoritet srpstva. Ovakvo držanje čovaka, da bude u stalnoj fazi prilagođavanja i da nikad ne talasa, idealan je kalup u koji je smešten slušalac. Neko ugrožava srpstvo? Čekaj da pogledam šta piše ili kaže ovaj ili onaj. U isto vreme, gangsterski rep je pacifikovao slušaoca i održao ga u prividu naučenog buntovništva i individualne slobode koju je naučio da treba da baštini.
Sta nisu u pravu za ovo? Meni je cak i ok da dodju Nepalci doktori jer ko zna mozda i budu bolji od nasih koji ako nemas para da ides kod njih privatno ubice te ovako ili onako. Imas iznad i Dulejin primer, a siguran sam da dosta nas ima slicnih primera ko ima dodira sa nasim “zdravstvenim” sistemom.Majko mila. Ono sto je vama potrebno jos uvek moze besplatno da se dobije:
![]()
Gde možeš dobiti besplatno psihološko savetovanje? - Dvadesete
Priča o mentalnom zdravlju počinje obično u trenutku kada posumnjamo da je ono narušeno. Informisanje je jedan od ključnih koraka u procesu očuvanja mentalnog zdravlja. Zato je važno da informacije svima budu dostupne. U teškim okolnostima ili kada se ne osećamo dobro potrebna nam je stručna...www.dvadesete.rs
Ovi realno mogu samo da zatupljuju narod. Neverovatno da matori ljudi nisu 20 i nesto godina napredovali ni najmanje.Има замимљив текст на тему како је патриотски реп довео до пасивизације патриотских елемената у дружтву.
![]()
Obrazovanje po bukvaru - majka svih gengsta rep tekstova u srpskom hip-hopu - Opseg
Ko je odrastao devedesetih i gledao televiziju možda se seća apela glumice Branke Veselinović da treba ustajati starijim ljudima u jednom od priloga Beogradske hronike. Taj običaj, još iz doba bumerske generacije i ranije, nešto je što se ureže u mladog pojedinca, naročito ako je starmali ili se...opseg.rs
Imao sam dosta dodira i nemam takvih primera, iako ih stalno zbog ovakvih prica ocekujem. Stavise, imam dosta primera gde su doktori isli i preko ocekivanja bez ikakvog mita i zavlacenja. Ne poricem da takvi primeri postoje ali nisu pravilo a pogotovo ne u srazmeri u kojoj ova dva klinicki depresivna gospodina pokusavaju da predstave.Sta nisu u pravu za ovo? Meni je cak i ok da dodju Nepalci doktori jer ko zna mozda i budu bolji od nasih koji ako nemas para da ides kod njih privatno ubice te ovako ili onako. Imas iznad i Dulejin primer, a siguran sam da dosta nas ima slicnih primera ko ima dodira sa nasim “zdravstvenim” sistemom.
Истовара ми се од те треће Србије. Прва Србија је издала Косово па се сада фино размножава, а друга само бринемо да нам је авокадо свеж и органски. Зато нас је трећа све провалила, и тако нас гласно и импотентно гледа. Од гледања нема селамета "момци".Е, а видиш, полителита и актуелни кремдлакрем се, не лези враже, фино размножавају... Д. Ј. Вучићевић, например, шест, а зацртао седам... Има синове Живојина и Степу.
Иде то фино.
Kako si zadao chat-gpt-u da uradi ovo?Evo chat gpt mi slozio pesmu za deset sekundi
**"Talas bez obala"**
Pogledaj grad, beton siv, obećanja prazna,
priče o boljem sutra, ali istina je kazna.
Kravate sjaje, džepovi puni, narod ćuti,
dok oni slave, običan svet ne može da se pomuti.
Pričaju o progresu, al' gde su promene te?
Dok obećanja tonu, narod gubi sve.
Glasamo, al' naš glas ne stiže do njih,
prodaju našu budućnost za laž i za profit.
Korupcija ovde nije greška ni mana,
to je pravilo igre, dok radnik ostaje bez stana.
Govorili su o putevima i velikom planu,
a sada narod stoji na vetrometini, bez oslonca i pravog plana.
Pa ko će stati kad narod pada?
Kad štrajk uguše pre nego što digne glavu iz blata?
Zakon je tu, ali za bogate i jake,
pravda ostaje nemi svedok i sakriva rane.
Ne treba nam laž, ni parole sa bilborda,
treba nam glas naroda da se ponosno digne sa asfalta.
Beograd diše, ali kroz suze i dim,
dok Sindikat pesmom skida maske i laži sa njih svih.
Тројица или 4-орица од шест имају децу.И да бар купе внаго за својим кучићима које шетају 'место деце...
Ni to tvoje nije pravilo, eto Ja sam se više susretao sa njihovim primerom nego sa tvojim. Da doktor da više od očekivanja je više izuzetak nego pravilo kod nas, a nekako je i postalo normalno s obzirom na primanja koja su imali. Došli smo do toga da nemamo nijedan uspostavljen sistem, državno kao plaćaš, a faktički ga nemaš dok privatno moraš sve da završiš i dodatno plaćaš. Opšte poznata činjenica je da se prvo ide kod doktora u njegovu privatnu ordinaciju pa te posle ubacuje u državno gde "nema termina". Lično iskusio nekoliko puta. Svaka čast doktorima koji su izuzeci i koji ne gledaju samo na pare.Imao sam dosta dodira i nemam takvih primera, iako ih stalno zbog ovakvih prica ocekujem. Stavise, imam dosta primera gde su doktori isli i preko ocekivanja bez ikakvog mita i zavlacenja. Ne poricem da takvi primeri postoje ali nisu pravilo a pogotovo ne u srazmeri u kojoj ova dva klinicki depresivna gospodina pokusavaju da predstave.