Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Zasto se sada ne izvrsi temeljna gradjevinska inspekcija u svim javnim objektima gradjenim u poslednjih 10 godina?
(Prokop. trzni centri, Aerodrom itd).
Zasto to nije jedan od zahteva?

Glavna fora im je da nebezbednim objektima uopšte ne izdaju upotrebnu dozvolu a zatim ih puste u rad. Tako mogu lakše da peru ruke od odgovornosti kada neko strada, nego kada bi ministarstvo izdalo upotrebnu dozvolu a zatim se objekat spontano sruši na nekog.

Korumpirana banana država. Ne znam kako ovde neko može da ima decu bez plana b (strani pasoš i spremnost na trajni odlazak iz države u slučaju nužde u roku od 24h) a da mirno spava.

Sada, kad se sve ovo desilo., kad su i skole ovako propale stvarno je tako.

Inace, Kesic je napravio emisiju o ovom dogadjaju.
Prevazisao je sebe.
Na neverovatan nacin je prikazao anatomiju radikalskog zlocina.

Poslednja izmena:
ja сам и био на протестима и правио хаос а и да нисам ова реторика је бесмислена јер је упућена опозицији која претендује на то да сутра води државу. Ни у једном тренутку нисам критиковао обичне људе што нису довољно радикални већ само говорио о томе да је то објективно једино чега се СНС плаши, и да ћемо ову банду опет морати да рушимо на улици јер они ништа осим батине не поштују.

Имам пуно право да критикујем професионалне политичаре из опозиције који су бескорисни ако не и штетни; они су ти који хоће сутра да замене Вучића и стекну моћ а не видим чиме то заслужују више од активиста који удишу сузавац и трпе пендреке по бубрезима. Сви ћемо ми да ризикујемо животе и здравље на улици док њих боле патка један политички плакат да налепе а онда ћемо им само поклонити мандат на лепе очи
Svaka tebi cast
Ali moj post se nije odnosio na tebe, vec na ove sto su brze bolje poceli da kenjaju po protestantima jer im smeta sto se druze i ne deluju radikalno i gnevno kao oni iza svojih tastatura. Dodjose i do zakljucka da su woke ??
Bukv kao da su ljudi koji mrze sebe kad se vide u ogledalu a i sve oko sebe (MC je tipican primer takve dijagnoze).
Opozicija ce biti napljuvana uvek sta god uradili ili ne uradili to je odavno norma.
I tako do sledece tragedije.

Inzenjer Djajic je primer onog sto nam treba. Covek koji samo radi svoj posao.
Ne Marinika, Djilas, Dobica, Ponos i ostali.
Nego da ustanu ljudi koji rade svoj posao. Neko kao lekar, neko kao inzenjer, neko kao sofer u GSP.
Samo takvi ljudi mogu da zgaze radikalsko zlo, ali moraju da se povezu.
Opozicija koja ni plakat nece da odstampa protiv Nepomenika, sad kad svi vide da je on zlocinac i ubica, nije to.
A nisu ni Sluzbini mladi aktivisti.

Inženjer geologije Zoran Đajić, koji je do marta 2023. godine radio na rekonstrukciji zgrade Železničke stanice u Novom Sadu, uputio je otvoreno pismo kompanijama: Infrastruktura železnice Srbije, China Railway International Corporation, China Communication Construction Company, Project Birou Utiber, ali i Republičkom javnom tužilaštvu sa sedam pitanja koja se odnose na rušenje te stanice, kada je stradalo 14 osoba, a tri su i dalje u teškom stanju.

Mnogo je tuzno koliko su gradjani glupi. Slusam kako pricaju o novom Savskom mostu, kako pricaju o novoj Bajlonovoj pijaci. Veruju "da ce biti bolje i lepse". A kada ce dobiti to? Za 3 ili 5 godina? I da li ce smeti da koriste to sto bude sagradjeno.
Gradjanim izgleda njihovi zivoti nimalo ne vrede, samo su im vazni ti snovi o boljoj buducnosti.

Proslo je vec preko sedam dana. Jasno je da radikalske vodje nasi zivoti ne zanimaju, da ih ne vredjnuju ni malo.
Mi smo kolateralna steta u procesu njihovog bogacenja.

Poslednja izmena:
Organizacije Stav i Sviće su osnovane od strane službe. Eto vam odgovor zašto pevaju na protestu zbog ubijenih sugrađana.
Ne znam da li ih je osnovala služba, ili ne, ali ovako, na prvu, kad čujem te nazive, uhvati me nelagoda..kao da čitam o nekim organizacijama iz Nemačke tridesetih godina..

Korumpirana banana država. Ne znam kako ovde neko može da ima decu bez plana b (strani pasoš i spremnost na trajni odlazak iz države u slučaju nužde u roku od 24h) a da mirno spava.
Imam rezervni pasos. Pokusavamo da nadjemo bolje poslove u inostranstvu, radimo na tome.
Nekad smo bili zemlja domacina i ponosnih ljudi, sad sendvicara, interesdzija i ljudi ubijenih u pojam.

San mi je da zivim u uredjenoj i normalnoj drzavi. Neprivatizovanoj. Ne vidim da to Srbija to jeste.

Ne znam da li ih je osnovala služba, ili ne, ali ovako, na prvu, kad čujem te nazive
Ne samo nazive, nego i lična imena; taj krimos iz NS koji je sad fekalija-ponos slobodoumnih; onaj dole hipster-naočare lekar, koji kao neće da se sukobljava ni sa kim...

Digresija: Ljudi opanjkavaju Srđana Milivojevića: te mali, te ružan, te deluje retardirano s tim blentavim osmehom... taj čovek šije za tri koplja, sve govornike koje opozicija ima. Ko god ga je slušao, zna o čemu pričam - rođeni orator (za razliku od precednika DS🤣)

Nepomenik je rekao da smo svi krivi.
Mozda i jesmo, jer nismo bili sopobni za zrtvu koja je potrebna da bi on i radikalsko zlo nestalo iz nasih zivota.
Nismo mogli godinama da se organizujemo. Nismo stvorili tu elitu.
Sad citamo ovde da Sluzba osniva pokrete za borbu protiv Sluzbe.

I sada brojimo mrtve. Prvo Oliver, pa Ribnikar i Mladenovac, pa nadstresnica.

Mozemo li u oci da pogledamo jedni druge?
Ocigledno ne.

Ja zamisljam kako je porodicama onih ubijenih i ranjenih.
Svet im se promenio u trenutku.

Da brojimo mrtve

Povampirenosti

Proto srpskog sveta 90ih

te majke poginulih

Muslimana,

Hrvata,

Albanaca,

Koliko je desetina hiljada Srba

stradalo za Arkanove veš mašine

Jesmo se pogledali?

nismo razmisljali o tome na vreme.
nismo se pogledali.
i sad brojimo mrtve.
tuzno je sto su stradali Hrvati i Albanci, ali treba sada da gledamo na nas.

na zalost, zrtve rezima su ogromne. Koliko ih je ubio aflatoksin, koliko ih je ubilo zagadjenje, koliko ih je ubilo propalo zdravstvo.
Koliko ce ih tek pobiti da sacuvaju opljackano.

nismo razmisljali o tome na vreme
Nema ovde kolektivnog razuma, nego već 40 godina tinja individualni bes, koj se ne ovaploćuju ni u šta, sem u raspojasano alkoholisanje, i često u: "ubio oca/brata/... sekirom; obesio se...

Nije cinizam, prosto smo katastrofalno društvo (samo)hejtera. 🤷

Nema ovde kolektivnog razuma, nego već 40 godina tinja individualni bes, koj se ne ovaploćuju ni u šta, sem u raspojasano alkoholisanje, i često u: "ubio oca/brata/... sekirom; obesio se...

Nije cinizam, prosto smo katastrofalno društvo (samo)hejtera. 🤷
Nije do Srbije, svuda po svetu imas ljude na ivici pucanja (pun intended).
Jutros u Americi na nekom fakultetu pucacina, jedan ubijen i dosta povredjenih.
Treba osvestiti dusevnu patnju ogromnog dela covecanstva.

Tako sto nam nije politika popila mozak.

Poslednja izmena:
Opozicija ce biti napljuvana uvek sta god uradili ili ne uradili to je odavno norma.
To nije odavno norma, već poslednjih 12g.

90ih si imo koliko toliko krštenu opoziciju, ok, sa sve raznim Koštunicama, al su čak i oni tada delovali ko generalisimusi spram ovih kenjkavih balerina.

Ej, Goran Svilanović je bio na bageru koji je išao na RTS, ja gledao lično tog čoveka 5. oktobra, kako juriša, i hefta se s murijom... Pazi, mf Građanski Savez lik! 😊

Vrhunski. Samo covek nije iz grada... iz Gnjilana je. Takvi se trude da uspeju u gradu kad napuste malu varosicu :)

Mnogi su zapanjenjeni radikalskim zlocinima zbog ovog u NS.
Ali to je onaj dnevni zlocin, koji se svima dogada, samo uvecan do drasticnih razmera.
Odete kod doktora/automehanicara/majstora/advokata/notara i on umesto da vam pomogne, on pokusava da vas opljacka.
Ovakvi zlocini su sustina Srbije danas.

Radikali i njhov bolesni vodja su "samo hteli da pokradu drzavnu kasu".

Sve na jednom mestu. Oprastam sranja united media grupi za ovo.

Vrh