Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Jer
Evo chat gpt mi slozio pesmu za deset sekundi 😂

**"Talas bez obala"**

Pogledaj grad, beton siv, obećanja prazna,
priče o boljem sutra, ali istina je kazna.
Kravate sjaje, džepovi puni, narod ćuti,
dok oni slave, običan svet ne može da se pomuti.

Pričaju o progresu, al' gde su promene te?
Dok obećanja tonu, narod gubi sve.
Glasamo, al' naš glas ne stiže do njih,
prodaju našu budućnost za laž i za profit.

Korupcija ovde nije greška ni mana,
to je pravilo igre, dok radnik ostaje bez stana.
Govorili su o putevima i velikom planu,
a sada narod stoji na vetrometini, bez oslonca i pravog plana.

Pa ko će stati kad narod pada?
Kad štrajk uguše pre nego što digne glavu iz blata?
Zakon je tu, ali za bogate i jake,
pravda ostaje nemi svedok i sakriva rane.

Ne treba nam laž, ni parole sa bilborda,
treba nam glas naroda da se ponosno digne sa asfalta.
Beograd diše, ali kroz suze i dim,
dok Sindikat pesmom skida maske i laži sa njih svih.
Kako si zadao chat-gpt-u da uradi ovo?

И да бар купе внаго за својим кучићима које шетају 'место деце...
Тројица или 4-орица од шест имају децу.

Да сте овако критички активни били према онима којима сте давали глас данас не бисмо били ту где јесмо.

Но, с разлогом ни једна промена у Србији се није покренула на мање од 200км од овога града.

Imao sam dosta dodira i nemam takvih primera, iako ih stalno zbog ovakvih prica ocekujem. Stavise, imam dosta primera gde su doktori isli i preko ocekivanja bez ikakvog mita i zavlacenja. Ne poricem da takvi primeri postoje ali nisu pravilo a pogotovo ne u srazmeri u kojoj ova dva klinicki depresivna gospodina pokusavaju da predstave.
Ni to tvoje nije pravilo, eto Ja sam se više susretao sa njihovim primerom nego sa tvojim. Da doktor da više od očekivanja je više izuzetak nego pravilo kod nas, a nekako je i postalo normalno s obzirom na primanja koja su imali. Došli smo do toga da nemamo nijedan uspostavljen sistem, državno kao plaćaš, a faktički ga nemaš dok privatno moraš sve da završiš i dodatno plaćaš. Opšte poznata činjenica je da se prvo ide kod doktora u njegovu privatnu ordinaciju pa te posle ubacuje u državno gde "nema termina". Lično iskusio nekoliko puta. Svaka čast doktorima koji su izuzeci i koji ne gledaju samo na pare.

"Kuvaju nas kao žabu a da to ne primetimo, i to je proces koji je baš odmakao. Ovo što se sada dešava je linija posle koje više ništa neće biti isto. Ako im ovo prođe, bojim se da smo ozvaničili da smo zemlja pod okupacijom mafije i svako ko nije deo mafije nema nikakva prava. I pošto granice nisu zatvorene, svako kome se ne dopada, može da ode, i to nam vlast poručuje i sada i sve vreme", kaže Marko Šelić Marčelo, muzičar i pisac.

Pod nadstrešnicom, kao pod šljivom,
svi smo se skupili,
kao na slavu, kao na mobu,
zgnječeni u hladnom betonskom grobu.

pesma je tanka, osecaj kao da su je sklepali na brzinu
refren isto tanak, moralo je to zivlje jace
Treba ostati svež posle skoro 30 godina. Za mene je jedini pravi BS onaj prvi album, Tišinčina. Ne kažem da nije bilo dobrih rima i pesama i posle, ali ovaj je kultni i jedan jedini.

Тројица или 4-орица од шест имају децу.

Да сте овако критички активни били према онима којима сте давали глас данас не бисмо били ту где јесмо.

Но, с разлогом ни једна промена у Србији се није покренула на мање од 200км од овога града.
На жалост, ови којима ја дајем глас, су практично увек мањина, па никако да заслуже довољно активне критике. Манимо се стереотипова о авокаду, кучићима, издајама и сличних флоскула. Свако нека дела колико је у могућности, а не да смишља изговоре.

Treba ostati svež posle skoro 30 godina. Za mene je jedini pravi BS onaj prvi album, Tišinčina. Ne kažem da nije bilo dobrih rima i pesama i posle, ali ovaj je kultni i jedan jedini.

jeste, mislim zamisli da naprave nesto danas sa energijom ko na bojnom polju
matori su, u repu je naravno bitno sta se kaze, ali je takodje i bitno da i delivery bude dobar i da matra isprati
a i ovaj ognjen je malo offbeat, vidi se da dugo nije pisao, previse reci hoce da kaze a sner mu bezi

1731660605774.jpeg
1731660672072.png

#самокажем, #паметномедоста, #самовасгледамо

Заправо баш онако како сам и очекивао

На жалост, ови којима ја дајем глас, су практично увек мањина, па никако да заслуже довољно активне критике. Манимо се стереотипова о авокаду, кучићима, издајама и сличних флоскула. Свако нека дела колико је у могућности, а не да смишља изговоре.
Дух самопорицања. Ваш изговор за нечињење јесте гласање на бесмисленим, нелегалним и покраденим изборима и то за странке чија једина способност јесте да нису примитивни као режим али су зато подједнако малограђани. Притом су очигледно неспособнији чак и од ових скакаваца.

А ових дана се показало да је боље да их ни нема него да узурпирају то мало преостале народне енергије.

Ништа. Морамо да сачекамо да се стекну идеални услови, и да се страшни бес треће Србије искали на тач скриновима и тастатурама, у критичној физичкој мери.

Za Srbiju misaona imenica ovo dole:

Cak je veca stvar sto su uspeli da uhapse profesorsko g.vno nego ministra.

Službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) uhapsioli su hrvatskog ministra zdravlja Vilija Beroša, u okviru velike akcije borbe protiv korupcije.
Pripadnici su sa nalozima za pretres došli na adresu Beroša, saznaje N1 Zagreb iz izbora bliskih istrazi.
Pema saznjanima naših kolega iz Zagreba, jedan od osumnjičenih lekara je načelnik Klinike za neurohirurgiju KB „Sestara milosrdnica“ prof. dr Krešimir Rotim.

Zaista, od postojece salonske opozicije nemamo skoro nista, mada bih istakao jucerasnju hrabrost Marinike (koja me inace nervira da javno pise o kriminalu brace Vucic.

Oni imaju poslanicke imunitete, oni treba da se zrtvuju za gradjane, a ne gradjani za njih.
Umesto da njima skidaju imunitete, da isu u zatvor zbog dela protiv rezima, oni nista.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Zapravo, podljudsko ponasanje gradjana (juce je vuk pojeo nekoliko ovaca, ostale ovce znaju da je danas vuk sit i da nece dolaziti u tor, pa su srecne), nedostatak te najosnovnije socijalne kohezije i organizacije koja nas razlikuje od zivotinja je odlican socioloski indikator da je sa Srbijom zavrseno.
Taj mentalitet krda u kome je svaki clan krda srecan ako predatori izaberu drugog clana krda za veceru je dobar reper.

Ako im ovo sada prodje, ta granica je nepovratno predjena.
Svako ko je mlad treba da ode odavde. Niko vise ne voli migrante i zivece s tom stigmom, mnogi ce imati i psihicke probleme, ali to je ipak bolje nego ovo.

Poslednja izmena:
Ovim tempom ćemo vrlo brzo videti ljude da preskaču leševe na sred trotoara kako bi uhvatili autobus. Ako neko ispadne kroz vrata još bolje, više mesta za ostale.

Što je najgore, ni naša dijaspora ne voli migrante. Prvo što čuješ pre nego što odeš preko jeste da se držiš podalje od naših ljudi jer je samo pitanje vremena kada će te iskoristiti.

Sa druge strane Albanci, Kurdi, Turci se drže zajedno i pomažu jedni drugima.

Jer

Kako si zadao chat-gpt-u da uradi ovo?
Napravi pesmu kao polupismeni, ne bas narocito inteligentni batica iz kraja koji je citav zivot klosario i duvao sa ortacima u kraju i danas sa 50 godina se i dalje lozi na pricu o ulici, ulicnim kodeksima... a nakon sto je procitao dva clanka na internetu je skapirao kako funkcionise ceo sistem i sta nam rade i poceo druge da edukuje usput drzeci lekcije o moralu zato sto je veliki vernik jer bog stvori coveka da se sa 50 godina mrsti u trenerci, drzi kodeksa ulice i bleji na klupici sa ortacima iz kraja i cirka vops i nek bude rep pesma jer repom se ovako ozbiljno i lozacki bave oni koji nisu dovoljno talentovani da pisu poeziju, ako pricamo o tekstu, a ni da se bave muzikom, ako pricamo o melodiji, tako nek tekst bude malouman i dodaj da negde se spominje sindikat i kako je sindikat najjaci i cak iako sve propadne, sindikat ostaje.

Ako ozbiljno pricamo, zadao sam - napravi mi pesmu Beogradskog sindikata koja pljuje po politicarima.

Ili tako nesto.

Разлика између синдиката и вас је што они вас прихватају такве кави јесте и виђао сам их и на "вашим" протестима и то барем деценију уназад. А обрнуто се очигледно не може рећи и зато овај град јесте малограђански и таквим га не чини Шапић, неко баш такви грађани.

БС су се својим делом буквално једини у овом граду понели достојанствено, одмерено, ако хоћете и грађански у случају Рибникара.

Ништа. Морамо да сачекамо да се стекну идеални услови, и да се страшни бес треће Србије искали на тач скриновима и тастатурама, у критичној физичкој мери.
Кад је трећа србија искалила бес на улици друга је преко тастатуре скапирала да се ради о убаченим елементима и после организовала онај срамотни, кукавички, прорежимски контрамитинг након којег је све кренуло убрзано на горе и од тада вас и режим и опозиција раде на исту фору. Нашли сте заједнички језик. Мирно и пристојно до нестанка док шака џибера отима град и државу насилно и џиберски.

Сад још имате дрскости да ликујете и за******те а све овде има документовано. Нпр твоје политичке анализе ове ништавне опозиције су дефиниција трагикомедије и политичке наивности.

Poslednja izmena:
Napravi pesmu kao polupismeni, ne bas narocito inteligentni batica iz kraja koji je citav zivot klosario i duvao sa ortacima u kraju i danas sa 50 godina se i dalje lozi na pricu o ulici, ulicnim kodeksima... a nakon sto je procitao dva clanka na internetu je skapirao kako funkcionise ceo sistem i sta nam rade i poceo druge da edukuje usput drzeci lekcije o moralu zato sto je veliki vernik jer bog stvori coveka da se sa 50 godina mrsti u trenerci, drzi kodeksa ulice i bleji na klupici sa ortacima iz kraja i cirka vops i nek bude rep pesma jer repom se ovako ozbiljno i lozacki bave oni koji nisu dovoljno talentovani da pisu poeziju, ako pricamo o tekstu, a ni da se bave muzikom, ako pricamo o melodiji, tako nek tekst bude malouman i dodaj da negde se spominje sindikat i kako je sindikat najjaci i cak iako sve propadne, sindikat ostaje.

trebali su refren bolji da naprave

samo vas gledamo
srbiju ne damo
e moj vucko
igras se sa puskom

Разлика између синдиката и вас је што они вас прихватају такве кави јесте и виђао сам их и на "вашим" протестима и то барем деценију уназад. А обрнуто се очигледно не може рећи и зато овај град јесте малограђански и таквим га не чини Шапић, неко баш такви грађани.

БС су се својим делом буквално једини у овом граду понели достојанствено, одмерено, ако хоћете и грађански у случају Рибникара.

Кад је трећа србија искалила бес на улици друга је преко тастатуре скапирала да се ради о убаченим елементима и после организовала онај срамотни, кукавички, прорежимски контрамитинг након којег је све кренуло убрзано на горе и од тада вас и режим и опозиција раде на исту фору. Нашли сте заједнички језик. Мирно и пристојно до нестанка док шака џибера отима град и државу насилно и џиберски.

Сад још имате дрскости да ликујете и за******те а све овде има документовано. Нпр твоје политичке анализе ове ништавне опозиције су дефиниција трагикомедије и политичке наивности.
Тачно. И то баш зато што смо ми у трагикомичној, и политички наивној ситуацији. Зато су и моје анализе апсолутно тачне. Малтене у проценат. Иначе, бизарно је и трагикомично замишљати како неки насилан протест може наудити власти која располаже милион пута организованијом, плаћенијом и мотивисанијом групом.

Inače ironija je da su meni BS bili sasvim ok grupa do skora. 😁 I mada ih više ne podržavam (jer mislim da su na istoj strani kao i režim) i mislim da su im pesme sada lošije, i dalje cenim i slušam neke njihove poruke i pesme od ranije. Pogotovu što njihove poruke ne moraju da budu vezane samo za politiku nego ima i ličnih svakodnevnih tema. A njihova muzika može da se koristi u razne svrhe i raznim prilikama (naravno, za one koji to vole).

Ali avaj, kod isključivih graničara kao što je Delija, sve mora da bude crno i belo odnosno ili ćeš da se slažeš sa njim 100% ili ćeš da budeš proglašen za petokolonaša i izdajnika. 😁 Dovoljno je da ne kažeš da se klanjaš BS svakog dana i eto odmah povoda za novi rant o groznim Beograđanima. 😁

A opet se vraćam na ono što sam pisao ovde ranije - zamisli živiš u gradu u kome mrziš svaku živu dušu. I odbijaš da se odseliš. Zamisli taj nivo mazohizma i patologije. 😳

Тачно. И то баш зато што смо ми у трагикомичној, и политички наивној ситуацији. Зато су и моје анализе апсолутно тачне. Малтене у проценат. Иначе, бизарно је и трагикомично замишљати како неки насилан протест може наудити власти која располаже милион пута организованијом, плаћенијом и мотивисанијом групом.
Grupom p******.

Ako smo treca Srbija mi od 7.7., a druga ovi sto su posle dosli da sedaju i ne nasedaju, onda sam ja treca.

BS BS!!! SINDIKAT JE NAJJACI BURAZ!

Vrh