Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Ljudi kritikuju sto protest nije u ponedeljak, a da je bio u pojedeljak bilo bi “pa gde bas sad za produzeni vikend”
Mislim da je protest trebalo da bude sto blizi novosadskom.
Iako sam isao na proteste stalno dok sam bio u mogucnosti, sada ne bih verovatno jer vise na “sedi dole” proteste ne planiram idem, imam pametnija posla. Koji je cilj protesta? Iskazati nezadovoljstvo, revolucija, okaciti stori sa slikom okupljenog naroda i 🙏 emotikonom?

Sto se tice N1 & co oni su trenutno vredni iskljucivo jer RTS ne radi svoj posao. Da nije njih, ne bismo culi za mnoge afere vlasti koje ostali mediji ne pominju.

На просторијама Месног одбора Српске напредне странке (СНС) у Бегечу јутрос су освануле поруке исписане црвеном фарбом на којима пише „СНС убице“ и „Слобода за ухапшене“.

mozda je ovo pravi nacin da se nesto poruci bandi

Sto se tice N1 & co oni su trenutno vredni iskljucivo jer RTS ne radi svoj posao. Da nije njih, ne bismo culi za mnoge afere vlasti koje ostali mediji ne pominju.

Baš tako, N1 jedini zapravo izveštava i bavi se novinarstvom. Ne pamtim da su režimski mediji izveštavali sa lica mesta na protestima.

Nema slobode bez krvavih gaca - sto bi reko Ante Bruno Busic
Иако је био тешки усташа, сад би нам добро дошао да нас поведе у револуцију против ове власти, или неко наш налик њему.

Ima li jedna osoba u opoziciji koja se nije prodala?
Ne znam, za sada ne vidim nikog za koga mogu da garantujem.
Ne bih da širim defetizam ali kako stvari sada stoje protest organizuje vlast. Pre neki dan videh na twitteru post: loša vlast guši proteste, dobra ih usmerava a najbolja organizuje 😬

Ono jes’ to za litijum bilo cudno.
Mada za izbore razumem da je kalkulisao kad da udje u trku da bi maksimizovao svoju politicku korist.

Zar nije Savo, barem za sada autentican?

Sava je opasan igrač, ima njuh i talenat za politiku, kada bi stranci značajno investirali u njega ugrozio bi Oskara.

Bez značajnijeg finansiranja, nažalost, ostaje na nivou pokreta sa ispod 10% na republičkom (državnom) nivou podrške.

Da li mu išta verujem ? Ne.
Da li mu verujem više nego ostalim opozicionim političarima ? Da.

Једно сам сигуран, ко год да се појави у опозицији, кад прође кроз Хоботницин третман са службама и медијима има ће исти исход на форуму као и остали. Барем 2/3 "опозиционих форумаша" ће га блатити. Само једно је битно, да ли прижељкујете да садашње "златно" доба остане стално или сте за принцим смењивости власти. Ако сте за ово друго било би добро да мало смањимо са дефетизмом. Не кажем да треба да их штедимо већ да смо барем увек свесни и да то дајемо до знања да је то у другом плану.

Ljudi kritikuju sto protest nije u ponedeljak, a da je bio u pojedeljak bilo bi “pa gde bas sad za produzeni vikend”
Mislim da je protest trebalo da bude sto blizi novosadskom.
Iako sam isao na proteste stalno dok sam bio u mogucnosti, sada ne bih verovatno jer vise na “sedi dole” proteste ne planiram idem, imam pametnija posla. Koji je cilj protesta? Iskazati nezadovoljstvo, revolucija, okaciti stori sa slikom okupljenog naroda i 🙏 emotikonom?
A što je najgore u 99% medija se pojavi slika ili "izveštavanje" sa protesta od 100nak ljudi koji mrzovoljno šetaju i blokiraju saobraćaj...

Ne znam Beki da li se ogranicavas samo na njihovo izvestavanje sa protesta ili mislis da uopste N1 ne treba da radi? Ako je ovo drugo, mislim da si u velikoj zabludi, jer bez njih verovatno ne bismo saznali za Jovanjicu, helikopter, naplatnu rampu…pa bi i sama masovnost protesta o kojima izvestavaju bila upitna.
Mislim, saznali bismo, ali isto kao sto su saznali gledaoci Informer tv-a o blokadi prokopa.

Mene je razbesnelo sto je N1 snimao lica ljudima na protestu. Imao sam osecaj ko da ih snimaju za DB. Jeste da je bilo ubacenih elemenata, ali bilo i nekoordinisanog besa od strane obicnih ljudi, a tim snimanjem su ih ugrozili.
Svakako, u trenutnoj situaciji oni su jedina iole normalna televizija. Da bi se stavili na nivo Pink-a i ostalih morali bi njihovi zaposleni da bukvalno ubijaju ljude
Ako razotrkivaju ljude koji protestuju - onda bolje da ne snimaju proteste

Једно сам сигуран, ко год да се појави у опозицији, кад прође кроз Хоботницин третман са службама и медијима има ће исти исход на форуму као и остали. Барем 2/3 "опозиционих форумаша" ће га блатити. Само једно је битно, да ли прижељкујете да садашње "златно" доба остане стално или сте за принцим смењивости власти. Ако сте за ово друго било би добро да мало смањимо са дефетизмом. Не кажем да треба да их штедимо већ да смо барем увек свесни и да то дајемо до знања да је то у другом плану.
Jedan od problema je posmatranje bilo kog rukovodstva kao stalne opcije, pa bilo to i drzavno i politicko. Mi smo gazde. Oni su nasi zaposleni. Ako neko dobro radi, nagradicemo ga i ostaviti. Ako neko lose radi, kaznicemo ga i otpustiti. Toliko je prosto. Mozda na svake 4 godine, mozda na godinu, mozda posle 3 dana, ako se neko bas "pokaze". Sve opcije su na stolu.

On nama podnosi racune i mi odlucujemo. Tako se pravi pozitivna selekcija i motivisu ljudi koji imaju vrednost da udju u politiku.

Kod nas je princip obrnut-privid je da je taj neko gazda, da mi cutimo i slusamo.

@Delija
Kakvi id***, jos fali u nedelju da kazu da je ipak utorak. No, dobro, ponedeljak 17h i to je to. Svi, svi, svi!

Ne razumem te. Na koji je način to bolje? Zašto želiš da NE saznaš da neko protestuje protiv vlasti?
Sa njihovim izvestavanjem i komentarima samo stvaraju kontraefekat. Otupljuju proteste i guraju svoj bolesni narativ koji odgovara Vucicu.

Svako, ali svako ko prati N1 nije ona baba koja zivi negde u unustrasnjosti i ima set top box i 5 kanala.

Svi koji gledaju N1 imaju i internet i milion i jedan drugi nacin da se informisu i znaju kako to da urade. Pa onda bolje da ovi ni ne postoje i ne rade to sto rade.

Ne znam Beki da li se ogranicavas samo na njihovo izvestavanje sa protesta ili mislis da uopste N1 ne treba da radi? Ako je ovo drugo, mislim da si u velikoj zabludi, jer bez njih verovatno ne bismo saznali za Jovanjicu, helikopter, naplatnu rampu…pa bi i sama masovnost protesta o kojima izvestavaju bila upitna.
Mislim, saznali bismo, ali isto kao sto su saznali gledaoci Informer tv-a o blokadi prokopa.
Ma, ne bi znao koji je dan bez N1. Ponavljam, svi koji prate N1, imaju i milion jedan drugi nacin na koji se informisu. Bas ne bi znali za Jovanjicu, helikopter, ajde molim te.

Svi koji gledaju N1 imaju i internet i milion i jedan drugi nacin da se informisu i znaju kako to da urade. Pa onda bolje da ovi ni ne postoje i ne rade to sto rade.

Koji medij osim N1 je prenosio protest uživo, bilo na tv ili internetu? Daj mi alternativu.

Imao si na jutubu par prenosa. Ja sam tako gledao jer momak koji je prenosio je bio u prvim redovima dok su se ostali gubili u masi.

Bolje da izveštavaju kako god da izveštavaju. Ili bi radije gledao medijski mrak zvani Pink i RTS?
Ово! Не волим Н1, али боље они него нико. Да није било њих, никад не бисмо сазнали шта се збива око нас. Они су ипак једина сијалица која светли усред бескрајног тунела за који верујем да има крај.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Vrh