Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Manite se ljudi snoviđenja i fantazija, slaba je to droga. Nama treba, kada bi, ako... i tome slično. Pokušajte da prihvatite da vaši životi u kriminalnoj kloaki od države ne vrede ništa. Da li vredi decu podizati u tom paklu? Hulja vam se ruga u lice, svakim danom sve jače. Jasno je da nisu svi sposobni za emigraciju, ali vi mlađi koji imate petlju i načina, ne gubite vreme. Svet je veliki i mogućnosti za dostojanstven život postoje.

Manite se ljudi snoviđenja i fantazija, slaba je to droga. Nama treba, kada bi, ako... i tome slično. Pokušajte da prihvatite da vaši životi u kriminalnoj kloaki od države ne vrede ništa. Da li vredi decu podizati u tom paklu? Hulja vam se ruga u lice, svakim danom sve jače. Jasno je da nisu svi sposobni za emigraciju, ali vi mlađi koji imate petlju i načina, ne gubite vreme. Svet je veliki i mogućnosti za dostojanstven život postoje.
Upravo tako. Ovo zlo ima da vlada još najmanje 10 godina, a onda će u Srbiji živeti još gori ljudi. Posle njega može doći samo gori, jer ovaj narod nema pojma. Razgovori mladih su sve gluplji i prizemniji, a stari su odavno izgubili osećaj za realnost. Život je kratak. Kada bi sada došao gospodin idealni, Srbija bi tek za 20 godina postala koliko toliko normalna država. Uzmite u obzir vaše godine i izračunajte da li vredi ovde živeti i nadati se boljem.

Nažalost, ja moram još ovde da gulim jer su me lekari uništili lošim savetima. Sada moram da vidim šta mi je činiti na zdravstvenom planu iako ne pijem, ne pušim, hranim se zdravo. Meni se uvek po pravilu dešavaju bizarne stvari. U životu se svaka greška plati, osim ako si SNS gnjida. Život nije fer, definitivno.

Pravo u metu.

Slažem se da Srbija može da postane kul mesto za život, ali kao što si i napomenuo, ne sa ovim ljudima i sistemom vrednosti. Problem je što se skoro četvrt veka sistemski radi na zaglupljivanju i promovisanju određenih vrednosti koji slabe moralni, društveni, socijalni i ekonomski kapacitet. No dobro, to je posledica rimske doktrine hleba i igara koja je usmerena na odvraćanje pažnje dok se realni problemi ne rešavaju već samo produbljuju.

Ozbiljan problem koji ja lično vidim je da smo mi jedna nezrela nacija za demokratiju. Načinjena je ozbiljna materijalna i duhovna šteta.

Sa ovih pozicija u kojoj se kao društvo nalazimo, nama je potreban prosvećeni despot sa armijom od jedno 20-25K stručnjaka iz svih oblasti života, koji bi imao mandat da u narednih 20 godina resetuje DNK prosečnog čoveka na fabrička podešavanja jedne civilizovane nacije.

Tek ćemo tada biti zreli za demokratiju. Žalosno, ali naprosto to je činjenica.
Ne bih se slozio da moze da postane "kul" mesto za zivot jer je previse prostaka a to se ne menja preko noci a ni za 30 godina. Uvek ih je i bilo nego zaboravljamo. Istina boli ali uvek smo bili priprost narod sa priprostim shvatanjem sveta i zivota. Mozda za 100 godina

Au brate ko da smo u Somaliji.

Уместо да се константно извињава и моли за опроштај он се овако шенлучи.

Као климактерична стрина. Кућа гори, ја ћу и даље по своме и можете да ме убијете. Стално понавља тај избор. А иначе, по томе најлакше препозанјете социопате - Оптужују те за оно што би они сами волели да ураде или већ јесу.

Problem su ljudi koji su uništeni. Obrazovanje je uništeno, ponos je uništen, moral je uništen. Srbiju jašu likovi koji imaju mentalitet Osmanlija. Većih lopova i kriminalaca od ovih nije bilo u Srbiji.
Nije bilo bolje za vreme Milosevica, mada su zrtve padale na drugi nacin. Milioni ljudi su se borili i izborili. Nada umire poslednja, a pokusavanje nema alternativu. Najopravdaniji razlog za napustanje Srbije je potpuna egzistencijalna ugrozenost, a ne poraz od Vucica, Vucicevica i Vulina.

A zašto ljudi ovde misle da večini smeta SNS? Znam ljude koje SNS nervira jer moraju da budu članovi i da idu na mitinge i sve to radi slabo plaćenog posla na ugovor na određeno vreme koji se produžava pod pretnjom. Ali da li zaista mislite da bi ti ljudi, kad bi imali priliku da glasaju, glasali za nekog ko je suštinski bolji od ovih? Mislite da većina ljudi ceni demokratiju? Da ih zaista pogađa odsustvo slobodnih medija? Da im je bitna vladavina prava? Oni žele neku desničarsko nacionalističku partiju koja će da im deli pare i to je to. Ekološke norme? Pa da slučajno moraju da imaju katalizator na kolima. Da im neko zabrani da puše u kafani? Njima je ova država ok, samo bi da imaju više para. Sve ovo ostalo oni vide kao potpuno apstraktne teme koje njih uopšte ne dotiču.

Уместо да нагађамо, можемо да се послужимо неким конкретним истраживањем на тему политике међу младима

Da politički sistem u potpunosti omogućava uticaj mladih na političke procese i odluke smatra tek 0,7 odsto mladih ispitanika.
30,9 odsto smatra da izbori nisu fer i pošteni, a 45,5 odsto da izbori uopšte nisu fer i pošteni, dok je samo 1,6 odsto odgovorilo da su u potpunosti fer i pošteni.
Sa najmanjim poverenjem se ističu mediji, političke partije i političke institucije.
Tačno 60 odsto mladih smatra da je Srbiji potreban jak vođa i lider koga će narod slediti, što je najviši rezultat u poslednjih šest godina.
U poređenju sa prethodnim izdanjima Alternativnog izveštaja, pozitivna reakcija na EU ove godine je na rekordno niskom nivou, dok je negativna blizu rekordno visokog nivoa iz 2020. godine.
Gotovo polovina (49,2 odsto) mladih planira da se iseli iz Srbije, pri čemu 23,6 odsto ispitanika već planira odlazak, dok 25,6 odsto još nije ušlo u proces planiranja. Svega 11 odsto mladih tvrdi da neće napustiti Srbiju.

Viši životni standard je glavni razlog zbog koga bi se mladi odselili iz zemlje (32,2 odsto), a odmah iza njega je dostojanstveniji život (27,7 odsto). Zanimljiv je rast u isticanju važnosti boljih javnih usluga.
Čak 66,8 odsto mladih ispitanika smatra da je kvalitet životne sredine u Srbiji loš.

Мени ништа од овога не наслућује да су млади нешто посебно заглупљени, не знају шта се дешава, имају поремећен систем вредности или су разлог што је СНС на власти. Ако ишта, ово ми делује као да преко 80%-90% младих дели исти сентимент као људи на овој теми, осим евентуално ово за "јаког вођу" што и зависи од тога како је формулисано (вођа није синоним за аутократу, и Меркелова је била снажан вођа). Свакако подршка јаким вођама расте у време хаоса и политичких превирања што се види у већини земаља (Трамп, Макрон па и Ђинђић). Исто тако, био бих изненађен да није опала подршка ЕУ након њене отворене подршке ископавању литијума и Вучићевог режима.

Мени је ово пре показатељ земље која је потпуно деморалисала млађе генерације, где се старији грчевито држе полуга моћи а младе презиру и затиру на сваком кораку. Увек млади не ваљају, криви су за све живо, имају лоше вредности, понашају се накарадно итд. итд. Прави разлог што смо ту где јесмо је клинац од 20 година који слуша Војажа.

Суштински земља која мрзи будућност и промену па већ 40 година врти исте политичаре и варијанте исте политике јер су ствари ваљале само тада, после тога ништа не ваља и не треба да се мења. Посебно млади којима не треба дозволити да ишта мењају, шта па они знају нека нам плаћају пензије и ћуте

Бојкот свих њихових објекта ако се може. Ја из протеста нећу никад крочити на експо и национални стадион. Нека бусевима довозе ботове сендвичаре на утакмице.

Kad naprave modularnu nuklearku, nećeš imati gde da se sakriješ.

Срећно свима

Збогом.

Koje uredjeno drustvo, Nemci koji gase nuklearke iako to nema smisla ili Amerikanci gde je jedan Tramp ozbiljan kandidat za predsednika?

Obozavam taj mit o 'uredjenom drustvu'.

Pusti ti Nemce i Amerikance... njihova društva ne zavise od jednog čoveka i time su svetlosnu godinu ispred nas. Razgranate institucije i nadležnosti koje se prepliću.

АЛИ заболе ме за стање тог бирокртског монструма, гледам народ! Видео на безброј путовања свакодевницу тих људи, знам их на десетине и наших тамо и њихових и њима се даје довољно за пристојан живот, поготово ван великих и небезбедних градова. Види се неки минимум грађанског достојанства и третмана. Ми о томе овде можемо само да сањамо.

U rečinici u kojoj ima ALI sve ono ispred ne moraš ni da čitaš, u tvom slučaju pišeš.

Имају јавне сервисе на високом нивоу, практично све осим здравства које је опет у бољем стању него овде, за живота ретко ко од њих се сусретне са ситном корупцијом која нас овде буквално разара свакодневно. Живимо у ери опадања квалитета живота свуда која је последица претходног губитка демократије.

Tako je.

а изнутра од овог нашег олоша какав овде није виђен још од дахија.

Viđeni su tokom nacističke okupacije. I spomenuti ološ je od tvoraca 100 za 1, preuzeo, u nacističkom krvoproliću nadahnuće našao, čeo narod sunovratio, čitavu regiju u crno zavio. I ali eto ga opet, vlada. Ne trebaju nam dahije poput takvih među nama. Niti nam treba da drugi sličan, zauzme njegovo mesto.

Nisam hteo prvi da kazem to, ali da, i meni se vec danima cini.

Ja sam mu javio još pre 4 dana da je on. Nisam hteo javno...

Mislim naporan je ali i Ničea nije lako čitati. Ima svoj gorak stil pisanja i nek tera, ljudi kad to prepoznaju smori ih i krenu da ga izbegavaju. Kad čitav dan tovari beznađem, i sve na istu foru ponavlja, gomila i tako dan za danom, prestaje da bude zanimljivo. Kao on to radi za naše dobro, otvara nam oči, a ne ume sebi da pomogne, zato to i radi.

Za razliku od njega koji te obilatim nihilizmom ubije u pojam, ti si u fazonu, ništa bitno se ne dešava 😄 sve je savršeno racionalno i već objašnjeno, samo nismo imali od koga da čujemo pre tebe. Ja mislim da si ti apsolutni forumski car racionalizacije i u svojoj glavi si je doveo do maksimuma mogućeg za jednog čoveka. I to te čini jako moćnim i super štiti dok drugi ljudi neskriveno pucaju. Ne relativizacije nego baš racionalizacije (koja relativizaciju svakako uključuje). Tvoji mehanizmi prevazilaženja i prilagođavanja deluju neprikosnoveno. Uvek mi deluješ nonšalantno i rasterećeno, dok Bekiša kipi i ne zna šta će s tobom. Ignorisao te ili ne, isto mu je.

U svakoj racionalizaciji u glavi krije se oportunizam u životu, iako ne znam ništa o tvom privatnom životu, jer nisi brzopleti, nazaustavljivi hvalisavac kao Dejan88bg, ali mogao bih da se kladim da oportunista jesi. Samo nisi neinteligentan da nam sve svoje oportunizme na forumu i otkriješ.

Za razliku od mene, sa svojim povremenim, češće retkim, šopliftinzima 🙄 sa kojima sam se (u svojoj glavi) pomirio da sa njima živim, uprkos otporima kako spoljašnjim (na ovom forumu su mi savesni pojedinci govorili, da će radnicima u maxiju zbog mene odbijati od plate) tako i unutrašnjim (ne osladi se to odmah, prvo te savest peče) šopliftinzi su tek prvi korak na putu sticanja mojih supermoći... Pa se pitam, kako ovladati racionalizacijom do mere da me baš briga i da ne prebacujem sebi za bilo šta, za bilo koji naredni oportunizam u životu?

Znam da mi nećeš otkriti, ali znam da ako bi iko na ovom forumu mogao da mi ih otkrije i da me nauči kako živeti sa moćima bezgranične racionalizacije. To bi bio ti.

Треба нам за почетак враћања одговорности на свим нивоима. Већина звучнијих трагедија у последњих 2 године су последица одсуства одговорности од основне школе до председништва.

Треба нам за почетак враћања одговорности на свим нивоима. Већина звучнијих трагедија у последњих 2 године су последица одсуства одговорности од основне школе до председништва.
Za to mora država da sprovodi svoje zakone neselektivno.

Imamo republičkog javnog tužioca koji prima platu i ne služi ničemu.

I nije jedini.

Kad naprave modularnu nuklearku, nećeš imati gde da se sakriješ.

Збогом.

Pusti ti Nemce i Amerikance... njihova društva ne zavise od jednog čoveka i time su svetlosnu godinu ispred nas. Razgranate institucije i nadležnosti koje se prepliću.

U rečinici u kojoj ima ALI sve ono ispred ne moraš ni da čitaš, u tvom slučaju pišeš.

Tako je.

Viđeni su tokom nacističke okupacije. I spomenuti ološ je od tvoraca 100 za 1, preuzeo, u nacističkom krvoproliću nadahnuće našao, čeo narod sunovratio, čitavu regiju u crno zavio. I ali eto ga opet, vlada. Ne trebaju nam dahije poput takvih među nama. Niti nam treba da drugi sličan, zauzme njegovo mesto.

Ja sam mu javio još pre 4 dana da je on. Nisam hteo javno...

Mislim naporan je ali i Ničea nije lako čitati. Ima svoj gorak stil pisanja i nek tera, ljudi kad to prepoznaju smori ih i krenu da ga izbegavaju. Kad čitav dan tovari beznađem, i sve na istu foru ponavlja, gomila i tako dan za danom, prestaje da bude zanimljivo. Kao on to radi za naše dobro, otvara nam oči, a ne ume sebi da pomogne, zato to i radi.

Za razliku od njega koji te obilatim nihilizmom ubije u pojam, ti si u fazonu, ništa bitno se ne dešava 😄 sve je savršeno racionalno i već objašnjeno, samo nismo imali od koga da čujemo pre tebe. Ja mislim da si ti apsolutni forumski car racionalizacije i u svojoj glavi si je doveo do maksimuma mogućeg za jednog čoveka. I to te čini jako moćnim i super štiti dok drugi ljudi neskriveno pucaju. Ne relativizacije nego baš racionalizacije (koja relativizaciju svakako uključuje). Tvoji mehanizmi prevazilaženja i prilagođavanja deluju neprikosnoveno. Uvek mi deluješ nonšalantno i rasterećeno, dok Bekiša kipi i ne zna šta će s tobom. Ignorisao te ili ne, isto mu je.

U svakoj racionalizaciji u glavi krije se oportunizam u životu, iako ne znam ništa o tvom privatnom životu, jer nisi brzopleti, nazaustavljivi hvalisavac kao Dejan88bg, ali mogao bih da se kladim da oportunista jesi. Samo nisi neinteligentan da nam sve svoje oportunizme na forumu i otkriješ.

Za razliku od mene, sa svojim povremenim, češće retkim, šopliftinzima 🙄 sa kojima sam se (u svojoj glavi) pomirio da sa njima živim, uprkos otporima kako spoljašnjim (na ovom forumu su mi savesni pojedinci govorili, da će radnicima u maxiju zbog mene odbijati od plate) tako i unutrašnjim (ne osladi se to odmah, prvo te savest peče) šopliftinzi su tek prvi korak na putu sticanja mojih supermoći... Pa se pitam, kako ovladati racionalizacijom do mere da me baš briga i da ne prebacujem sebi za bilo šta, za bilo koji naredni oportunizam u životu?

Znam da mi nećeš otkriti, ali znam da ako bi iko na ovom forumu mogao da mi ih otkrije i da me nauči kako živeti sa moćima bezgranične racionalizacije. To bi bio ti.
Ma, istina je jednostavnija. Kad se desi tragedija, to mu je jedini nacin da bude u centru paznju i nesto mu se desava u zivotu.

Serija Sablja je napad na Vučića.

Ova čuvena sendvičarka za dve godine postaje direktorka marketinga??? Da li stvarno neko veruje u to?
Sa 25 godina je savetnica predsednika Narodne skupštine, a potom savetnica u Ministarstvu prosvete. Veliki potencijal, nema šta. Vesićev kadar.
GbmWl4KWkAAaiF4.jpg

Za to mora država da sprovodi svoje zakone neselektivno.

Imamo republičkog javnog tužioca koji prima platu i ne služi ničemu.

I nije jedini.
Taчно тако, али је потребно и на нивоу образовања пооштрити мере, пошто већ стасавају деценије људи без осећаја одговорности.

Pa se pitam, kako ovladati racionalizacijom do mere da me baš briga i da ne prebacujem sebi za bilo šta, za bilo koji naredni oportunizam u životu?
Kad budem naucio kako reci cu ti. Ja sebi bas i ne prastam previse. Ne znam kako si stekao takav utisak, ocigledno nisi glup covek a opet mi pises stvari nalik 'naprednjacka burzoazija', ne znam jel to samo benigno podbadanje ili zaista tako mislis.
1. Blagi autizam
2. Razdvoj sta bi voleo da bude od onoga sto zapravo jeste
3. Uvek pretpostavi da nisi u pravu
4. Obidji svet (al ne samo onaj usminkani deo)
5. Provedi zivot u matematici, brojevima i apstrakcijama

Poslednja izmena:
Taчно тако, али је потребно и на нивоу образовања пооштрити мере, пошто већ стасавају деценије људи без осећаја одговорности.
Plate nastavnika su očaj, ista stvar sa radnim uslovima. Niko ne želi više da se bavi tim poslom (ko ne mora.)

Serija Sablja je napad na Vučića.

Ova čuvena sendvičarka za dve godine postaje direktorka marketinga??? Da li stvarno neko veruje u to?
Sa 25 godina je savetnica predsednika Narodne skupštine, a potom savetnica u Ministarstvu prosvete. Veliki potencijal, nema šta. Vesićev kadar.
Ко зна којим методама се пробијала до функција, можда као и Зока Коридорка огуљених колена.

sto ne okaci originalni od insajdera, index je smece
Због овога:
Zbog gotovo potpune cenzure medija u Srbiji i nemogućnosti građana Srbije da se o ovoj temi potpuno i istinito informiraju te izvjesne mogućnosti da se tema zataška, Index će je pratiti izrazito intenzivno. Ako imate važna saznanja vezana uz tragediju u Novom Sadu, javite nam se na desk@index.hr. Sve članke o ovoj temi možete pratiti i na Index.hr aplikaciji pod tagom Novi Sad.

Зато што су они једини који ће да нас извештавају, за разлику од таблоида који ће радије писати политизоване лажи, и штити овај режим. Кад год је била несрећа код нас у питању, Индекс, Нова и њихов часопис Радар, и телевизија Н1 су били једини који су нас извештавали о свему овоме, док су други ћутали, или писали сензационалне теме да нам скрену пажњу. РТС треба да буде у служби народа и независна телевизија као што је одувек био, али је у служби мафије! Све цензуришу и то је гнусно гледати.

@Defke
Tesko da ce provesti zivot u brojevima.
Ljudi se obicno dele na 2 strane, oni koji su dobri u brojevima, a dosta cute kao i oni sto puno blebecu a za matematiku, jedva dvojka na kraju osnovne. Zar ne? :)

Vrh