Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Мислим да је то спуштање одговорности на 10 година након случаја из 90их у Енглеској где су два дечака од типа 10-11 година брутално мучила и убила дечака од 4 године.

На то суђење малолетнику као одраслом. Не знам има ли то у континенталном праву? Ено ни Принцип ономад не оде на вешала....

To rešenje je možda više u duhu angloamerickog prava a ne vidim da samo po sebi kontrira evropsko kontinentalnom sistemu, tj. da nije moguće kao zakonom propisano.

Neko rešenje gde bi se smatrao stvarno zrelijim od broja godina koje ima pa bi u skladu s tim snosio teže posledice, odnosno sankcije unapred zakonom propisane, to ne vidim da je u suprotnosti sa nasim sistemom...

Ne moramo da iskopiramo taj primer ali može da nam posluži kao uzor da 14 g nije zakucano 14...

Сећам се тога. Били су "предати краљици на доживотно старање". У стварности, одавно су пуштени на слободу.

@NedeljkovicOliver
Истина...
Ослобођени су након поништења процеса као неправичног пошто су били млађи малолетници. Добили су нове идентитете, али је један од њих био проблематичан због педофилских активности на интернету. Последња прича је да хоће да их иселе у Аустралију пошто је било више покушаја откривања њихових нових идентитета због чега су неки људи завршили на робији.

Ето историјског решења... Руси имају Сибир, а куд ћемо ми са оном двојицом убојица из Похорске кад (ако) им истекне 40 година?

Ja sam bio svojevremeno napravio konstruktivni predlog a to je da granica krivične odg bude oboriva pretpostavka, izuzetno bi moglo da se veštaci zrelost malol. ucinioca s obzirom na težinu dela i posledica, tako da sam ne kalkuliše s tim da može izbeći krivičnu odgovornost samo jer ima 13, 12 ili manje...

U SAD ste verovatno čuli iako je minor sudiće mu se kao da je adult. Što pretpostavlja i izricanje kazne za odrasle. Tu se isto ceni zrelost, motivi, odnos, namera, posledice...

Tinejdžeri nisu samo impulsivni jer su bahati nego i jer je to bioloska odlika adolescencije. To ne znači da su neodgovorni, kazna za teska dela treba da ih snađe, ali sankcije tipa doživotni zatvor ne dolaze u obzir makar pobili 1000 ljudi. Mi smo kao društvo krivi ako se to desi. Čelnike države bih ja poslao u zatvor a ne majku jer joj se našao dnk možes misliti na čauri... Koju sad organizovano blate i prikazuju najneodgovornijim skotom da bi sa sebe skinuli odgovornost. Vučića bih ja na optuženičku klupu jer je stvorio atmosferu u kojoj je nasilje mogući, opravdani i poželjan način rešavanja problema. Zbog njegovog nečinjenja, njegovog uplitanja i neodgovornosti svih koje je postavio = sva zla u državi. Ko je naredio da se pretuče do smrti brat onog optuženog u slucaju male Danke Ilić i time iznudi iskaz. Ko je odgovarao zbog toga? Sad nemaju ništa. Nestalo dete i ništa. Ni 1 dokaz. Ko zbog tih grešaka odgovara savesno i temeljito kao što je Nenad Stefanović savesno i temljito potpisao optužnicu protiv dnk majke na čauri. Sprdačina od države. Država treba na optuzenicku klupu prva.

Не можеш тако нешто очекивати од државе у којој један адвокат и бивши званични саветник једног председника, познаник тројице председника републике је пронађен мртав у реци у току зиме. После 2 недеље тело је кремирано, јавност није обавештена, није било сахране, породица ћути и не зна шта је са човеком, гроб нема презиме. Тек после 3 године се човекова смрт први пут помиње. И до дана данашњег ми и даље не знамо шта се десило.

Правде неће бити ни за лек све док се власт не промени.

Pao mi je na pamet i Cvijan dok sam pisao post rekoh da ne odužim maksimalno...

Vec je pisano o Cvijanu, opet se ponavlja kao da je mantra. Covek je imao ozbiljan tumor mozga i promenio je ponasanje usled bolesti.

I šta još kažu o njemu, nisam ispratio?

Tesko mi je sad da se prisecam svega, vec sam pisao na temi Politika. Skraticu uopsteno - promenilo mu se ponasanje usled tumora, pojavila se agresivnost i neuravnotezenost. Komsinica mog drugara je ispoljivala iste takve simptome, napadala ljude bez razloga, nisu znali u pocetku sta je dok nisu je odveli u bolnicu na skener. Isto to je imao Cvijan, sto se moze potvrditi u kontaktu s njegovom porodicom (zenom pogotovo). Ne mogu se setiti jel tukao zenu usled bolesti.
Sto se tice spomenika, porodica je bas tako htela, a ne sto je od strane vlasti nametnuto. Uglavnom, covek je iz Beograda, a drugar igrom slucaja poznaje tu porodicu.

Onaj advokat Ninić je imao sumnju u pogledu obdukcije i poteškoće da dobije uvid u predmet, te je i dalje na stanovištu da je nešto mutno rađeno al kao ni ti ne sećam se detalja.

Okolina Prvomajske
Screenshot 2024-10-24 9.58.41 AM.png

Vec je pisano o Cvijanu, opet se ponavlja kao da je mantra. Covek je imao ozbiljan tumor mozga i promenio je ponasanje usled bolesti.
Верујеш свему што ти удба каже.

Можда је породица у страху и уцењена да прича ту причу. Ако буду живи после пада овог режима можда будемо и сазнали праву истину.

Nije bas da verujem.
Ako se secas slucaja Helikopter, pilota su proglasili pijanicom i svasta nafilovali. Ceo Pazar zna sta je prava istina. Covek bez mrlje u karijeri.

Ovo je ipak nesto drugo.

Imaju neke krtice iznutra u pokretu jer ovo dođe čista antireklama tj. navlačenje hejta...

Ma druze.

Ne znas tu bagru.

To su likovi koji su 2014. pricali-eto-ne volim ih ni ja, ali zbog deteta, moram, da njemu omogucim...

3 godine kasnije isti lik- ponosni selfiji ispred skupstine, kaci se na fejsbuk, ispod pise "NE MOZE NAM NIKO NISTA JACI SMO OD SUDBINE", u komentarima bratija se lize medjusobno. Isti lik, dobije sto, bukvalno radni sto, u sred teretane koju drzi opstina, i covek SEDI ZA RADNIM STOLOM u sred sale za vezbanje. To je taj nivo. To su ti likovi. Mrtvi su ozbiljni sa ovim. Mora neko iznad da im kaze da skinu, ali ni taj nije nista bolji.

Interesantna prica, druze. Nikad nisam video radni sto usred teretane. Obicno na prijavnici.

Можда су мало омашили наслов... се... га....😁

Aca litijum nam se iznervirao.Kaze da je dva puta pobedio nudivsi Srbiji EU put
😀
Ko je lagao gradjane!?Ovi EU liberali pricom da je on Ruski covek ili on sam glumeci rodoljuba.Svi su lagali, normalno.Lazu i dalje, dok ne zavrsi sa izdajom.Kakva gluma, oskar licno!

Vrh