Ja sam bio svojevremeno napravio konstruktivni predlog a to je da granica krivične odg bude oboriva pretpostavka, izuzetno bi moglo da se veštaci zrelost malol. ucinioca s obzirom na težinu dela i posledica, tako da sam ne kalkuliše s tim da može izbeći krivičnu odgovornost samo jer ima 13, 12 ili manje...
U SAD ste verovatno čuli iako je minor sudiće mu se kao da je adult. Što pretpostavlja i izricanje kazne za odrasle. Tu se isto ceni zrelost, motivi, odnos, namera, posledice...
Tinejdžeri nisu samo impulsivni jer su bahati nego i jer je to bioloska odlika adolescencije. To ne znači da su neodgovorni, kazna za teska dela treba da ih snađe, ali sankcije tipa doživotni zatvor ne dolaze u obzir makar pobili 1000 ljudi. Mi smo kao društvo krivi ako se to desi. Čelnike države bih ja poslao u zatvor a ne majku jer joj se našao dnk možes misliti na čauri... Koju sad organizovano blate i prikazuju najneodgovornijim skotom da bi sa sebe skinuli odgovornost. Vučića bih ja na optuženičku klupu jer je stvorio atmosferu u kojoj je nasilje mogući, opravdani i poželjan način rešavanja problema. Zbog njegovog nečinjenja, njegovog uplitanja i neodgovornosti svih koje je postavio = sva zla u državi. Ko je naredio da se pretuče do smrti brat onog optuženog u slucaju male Danke Ilić i time iznudi iskaz. Ko je odgovarao zbog toga? Sad nemaju ništa. Nestalo dete i ništa. Ni 1 dokaz. Ko zbog tih grešaka odgovara savesno i temeljito kao što je Nenad Stefanović savesno i temljito potpisao optužnicu protiv dnk majke na čauri. Sprdačina od države. Država treba na optuzenicku klupu prva.