centarfor
Advanced
- Učlanjen(a)
- 04.01.2023.
- Pohvaljen
- 6.056
Nije da ne znamo da su oni nastavljaci cuvene Ndh. Pa Domovinski pokret s Penavom je bas na taj kalup a oni u koaliciji s Hdz.Vest bi bila da su u Imotskom pevali nešto drugo.
Nije da ne znamo da su oni nastavljaci cuvene Ndh. Pa Domovinski pokret s Penavom je bas na taj kalup a oni u koaliciji s Hdz.Vest bi bila da su u Imotskom pevali nešto drugo.
Rekao sam nakon oslobođenja od Turaka. Naravno da si morao nešto da izokreneš. Mora da se i Makedonija oslobađala iako većinsko stanovništvo nisu činili Srbi... To je kao da Italijani ulete na Balkan tvrdeći da su naslednici Rimskog carstva i da njima pripada ceo Balkan.Косово је било под османском окупацијом и терором Османских народа и Албанаца од 1459. до 1912. године и за то време хришћанско становништво, односно огромном већином Срби су преживели геноцид. Читај од Јаничаревих успомена (пад Новог Брда) до извештаја српских конзула у којима пише да су били обесправљени, отимани и ловљени као животиње. Вековима. Не оправдавам понашање полиције доле у периоду распада Југославије, напротив, али друже..
Ратови против турске освајачки?
То може да напише само историјски аналфабета, устанци и Ратови 1876-1878. као и Балкански ратови су ратови за ослобођење, какви освајачки? Османлије су водиле освајачке ратове и држале хришћанско становништво као рају, грађане другог реда, док нису били ослобођени, живели су у феудалном друштву, у ропском односу на повлашћену класу исламске вере. Отоманска власт донела је страшне несреће српском, па и свим другим балканским народима и ко то негира, он је или незналица или злонамеран.
Albanija još uvek nije postojala, ali su Albanci bili većina. Srba bilo u tragovima. To je kao da su Bugari uleteli u srpski Niš tvrdeći da je to stara bugarska teritorija oteta za vreme Nemanjića.То тада није била Албанска обала.
И ми смо титу и младићу певали песме, дизали споменике, цртали мурале.
Нисам рекао да јесте већ да и једни и други славе злочинце.Ни СФРЈ ни РС нису нацистичка НДХ.
Ovo je sadizam šta ti predlažeš, da maltretiraju običan narod zato što je policija pitala javnu ličnost šta misli o zloupotrebi pojma genocid i ratnim zločinima.Да сам Пленковић, задржавао бих после овога носиоце српских пасоша по 12 сати на граници. Онај лудак Милановић би то и урадио.
Мада пре тога не бих ухапсио оног човека због Баје у колима...
Тако то иде с *****има и популистима.
Tradicionalno i standardno prozivanje Srba i Hrvata me uvek podseća kada dve čivave (mali i sićušni psi) laju jedna na drugu dok gazda nije tu, pa kada preteraju obe dobiju po ušima od istog
O državi koja sve temelji na mržnji prema Srbima pišeš kao o najslobodbijoj državi.Pa onda bi uhapsili više hiljada Srba. Znam Srbe koji su bili u vojsci RSK-a i pušteni su u HR posle kraće provere. Prvi ulazak posle 2000. je praćen dužim zadržavanjem na granici. Nakon provere, pušteni su da slobodno uđu u HR. Zna HR sve, ne brini se. Oni su tamo bili u JNA, odrasli u HR, tačno znaju ko je gde bio i šta je radio. Drugo, imaš Srbe koji su sigurno spremni da to otkriju organima HR-a, u zamenu za svoju slobodu. Ne znam za Mirkovce, ali jbg, to je blizu Vukovara. Tu je bila masa zločina, a učestvovali su i pojedini meštani. Verovatno su hapšeni takvi. Isto tako, imaš u policiji u Vukovaru Srbe koji su bili u vojsci SAO Baranja i Zapadna Slavonija. Oni su abolirani i normalno rade u policiji. Znam da je bio pritisak u javnosti u HR, kako takvi mogu da rade u policiji... Dakle, ko je čist, ko nije pljačkao kuće, tukao ili ubijao civile, zatvarao i mučio ljude, nema čega da se plaši.
Kralj Petar je bio i njihov kralj, zaboravili su da su vojsku države u kojoj je vladao dočekivali sa velikodušno dobrodošlicom.
Hrvati uce ljude sta smeju da pevaju cak i na tudjoj teritoriji? Moguce da je Mrkonjic Grad hrvatski, kao u jesen 1995.godine a pre Dejtona.
Koliko dokon i bolestan mozes da budes...
На форуму видим преовладава изједначавање хрватског и српског национализма наметнуто у времену титоистичке диктатуре. То би било као да Јевреји данас изједначавају немачки нацизам и сопствени национализам. Можда чак и горе јер Јевреји ипак имају иза себе стотине хиљада побијених и протераних палестинских цивила.
Застрашујуће је да постоје Срби који 2024-е године заступају усташко-црвену идеологију и де факто хрватски национализам.
Сматрам вас идеолозима уништења српског народа, културе и традиције.
Šta sam to tačno relativizovao ?Традиционална релативизација поступака тзв државе Хрватске “па и ми смо исти”.