Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Oslabili su Vučića (sada će biti više "managable" nego ranije, izvini na anglizmu, ne znam koji bi bio adekvatan prevod na srpski) i srušili su vladu, i to je max koji se sada mogao dobiti imajući u vidu sve okolnosti

Našem narodu je sve malo što nije idealno ili 100% onoga čega su očekivali, ali i ovakav manje nego idealan rezultat borbe je solidna pobeda i treba biti zadovoljan.

Ko je očekivao da će ovi protestu srušiti Vučića smatram da nije bio objektivan i realan. I žao mi je što rezultate borbe koji su max što se moglo dobiti u sadašnjim okolnostima (a to nije malo šta se uradilo) smatraju da nije dovoljno jer su očekivali pad režima i pa i potpunu promenu sistema (i sistema vrednosti društva) koja bi bila zapravo uvođenje apsolutne neposredne demokratije sa plenumskim načinom donošenja odluka, smatram da je imao prevelika očekivanja koja nisu imala uporište u realnosti (ti ljudi nisu razdvojili svoje želje i snove od mogućeg ishoda, pa će zato biti razočarami)
Centrala, obustavite isplatu gospodinu, gubi konce i premoren je od rada.

Kakav Vucic? Koga to zanima? Ne kapirate nikako da vas gazda, vas Bog, za nas je sitna riba pljuckavica. Otrescemo ga kao govance sa cipele. To sto govanca znaju da budu lepljiva...to je drugo.

Ne znam ko je studentima prodao priču da će šetnjama i blokadama fakulteta uspeti da nateraju SNS sudije i tužioce da rade po zakonu.

Hulji su poljuljali malo rejting i to je to.
Prvo nisu mu malo poljuljali rejting, cim tako sumanuto ide glavom kroz zid...
Drugo to sto je vec do sad sa ovim blokadama uradjeno je toliko mnogo...
Ljudi su ti pricali, vidi se na svakom koraku svaki dan - e sad ako ti ne vidiš pomoći ti nema..

Ne znam ko je studentima prodao priču da će šetnjama i blokadama fakulteta uspeti da nateraju SNS sudije i tužioce da rade po zakonu.
Hulji su poljuljali malo rejting i to je to.
Slazem se. Studenti nisu porazili Hulju i ne mogu da promene sistem. U tuzilastvima nema ostavki, a tu sve treba da pocne. U poslednjih par meseci poslati su u penziju mnogi za koje HUlja sumnjao da nece biti apsolutno poslusni.
Kad budemo videli da radikali izlaze iz SNS, tada cemo tek moci da kazemo da li je uspelo.
SNS moze da vlada i ako fakulteti i skole ne rade.

Slazem se da je rejting poljuljan, ali to nije dovoljno.

Ipak, indirektno ima i neceg pozitivnog. To je nezadovoljstvo radikala u Obrenovcu zbog hapsenja Grcica. Radikali ovle da kradu i ne razumeju zasto je Grcic uhapsen. NAjveci deo naroda razmislja kao ti u Obrenovcu i u pokusaju da izgelda da se bori protiv korupcije radikali mogu da uniste sebe same.

Poslednja izmena:
Neki ljudi izgleda mogu da razmisljaju samo binarno. 1 ili 0, ništa ili sve. Polako, doći će sve na svoje. Negde mora da počne, a proces je nepovratan. Sada je samo pitanje koliko će da traje, a neće trajati koliko hulja priželjkuje.

Neki ljudi izgleda mogu da razmisljaju samo binarno. 1 ili 0, ništa ili sve. Polako, doći će sve na svoje. Negde mora da počne, a proces je nepovratan. Sada je samo pitanje koliko će da traje, a neće trajati koliko hulja priželjkuje.
to dodje sa godinama, kad vise ne mozes da izdrzis
sta je izmedju 0 i 1 ? To je ono sto je bilo posle 5. oktobra. Lazna revolucija i lazna promena.

sta je izmedju 0 i 1 ? To je ono sto je bilo posle 5. oktobra. Lazna revolucija i lazna promena.
Nije bila lazna revolucija i nije bila lazna promena osim ako si imao amneziju...
Sad sto nije uradjeno dovoljno pre svega na polju lustracije pa smo dosli na slično je drugo pitanje

Pa postoje valjda i fuzzy skupovi 😀
Ima razlike izmedju izvodjenja nečega do pola (5. oktobar) i prvog koraka velikog procesa (što bi precednik rekao A1 faze).

Pa postoje valjda i fuzzy skupovi 😀
Ima razlike izmedju izvodjenja nečega do pola (5. oktobar) i prvog koraka (što bi precednik rekao A1 faze).
jeste, postoje i fuzzy skupovi

ali tesko je citati ovakve stvari, organski je odvratno;

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Deklaracija o Vojvodini biti usvojena "narodnom aklamacijom" na sutrašnjem skupu u Sremskoj Mitrovici a da će potom na tu temu uslediti razgovori sa koalicionim partnerima Srpske napredne stranke (SNS) iz Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) kako bi se taj dokument našao i pred Skupštinom Srbije.

Problematika petog oktobra je ta sto je cilj i filozofija slicna onome sto ti propagiras i cemu se nadas. A to je rusenje Vucica, sta je uradio Grcic, kome je rekao Cuckovic, gde je Sapic, sto se nije oglasila Marinika, gde akciju pravi Savo...vrtenje u tom brlogu.

I to je donekle ok, pa je tako i zbunjena grupa gradjana koja viri iz americkog dzepa uspela od poslednje, ratom razrusene pripizdine, gde je gorivo na pumpi luksuz, a automobil koji se ne krpi selotejpom kao na Kubi pojam, napravi jednu siromasnu evropsku drzavicu.

Cilj je veci.

Sopoćani, ovom domaćinu hvala na plastenicima, ali je bruka da niste ove klince smestili po kućama.. nije ih bilo 10.000 da to nije moglo da se rasporedi i organizuje.
Nisi u pravu, ponuda je bilo milion, studenti nece da se razdvajaju, traze velike prostore gde ce svi biti zajedno.

Kakav Vucic? Koga to zanima? Ne kapirate nikako da vas gazda, vas Bog, za nas je sitna riba pljuckavica. Otrescemo ga kao govance sa cipele.
Ako je tako lagana priča, onda nema šta drugo da dodam sem srećno i samo napred. Ja očigledno nisam toliko optimističan, ali ako ljudi smatraju da je on sitna riba i da će ga se otarastiti lagano, ko sam ja da to preispitujem.

Људи на капирају да је протест тек при крају своје почетне фазе.

Мислим да нам следи веома масовна и озбиљна друга фаза разраде, и веома сам узбуђен око тога, јер све до сада је било врло неочекивано и феноменално.

sta je druga faza?

ja ne znam kako cemo ovog da skinemo, jer da budem iskren, oni nece sami sebe da osude, sem ako ih vojska ne pohapsi
ili ako rese da pobegnu

tolki kriminal je tu

Problematika petog oktobra je ta sto je cilj i filozofija slicna onome sto ti propagiras i cemu se nadas. A to je rusenje Vucica, sta je uradio Grcic, kome je rekao Cuckovic, gde je Sapic, sto se nije oglasila Marinika, gde akciju pravi Savo...vrtenje u tom brlogu.

I to je donekle ok, pa je tako i zbunjena grupa gradjana koja viri iz americkog dzepa uspela od poslednje, ratom razrusene pripizdine, gde je gorivo na pumpi luksuz, a automobil koji se ne krpi selotejpom kao na Kubi pojam, napravi jednu siromasnu evropsku drzavicu.

Cilj je veci.
Sta je cilj?

Људи на капирају да је протест тек при крају своје почетне фазе.

Мислим да нам следи веома масовна и озбиљна друга фаза разраде, и веома сам узбуђен око тога, јер све до сада је било врло неочекивано и феноменално.
pa koliko ce onda to da traje?

Čekaju da se razvodne studentski protesti pa da krenu u osvetu.
Sprema nam se pakao.
Gradjani, a ne studenti moraju ovo da zavrse i to sto pre.

Pajtić je ocenio da je vlasti „zaličilo da je energija protesta malo pala“ i usuđuje se da sada postupa po krivičnoj prijavi zbog blokade Pravnog fakulteta iz decembra.

Приметно је убрзано метастазирање снс режима и из тога следи да...
Sprema nam se pakao.
...Спрема ИМ се пакао.

Студенти само нека истрају. А ми који ово све и јесмо дозволили решавамо када дође тренутак.

Приметно је убрзано метастазирање снс режима и из тога следи да...

...Спрема ИМ се пакао.

Студенти само нека истрају. А ми који ово све и јесмо дозволили решавамо када дође тренутак.
voleo bih da je tako, ipak ne mogu da zamislim kako ce to samo od sebe da se desi

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Vrh