Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

У међувремену у Хамбургу ова чоколада кошта 456 динара или €3.89.

1739368223068.png

У другој радњи у Немачкој кошта €2.49 или 292 динара.
1739368519162.png

До пре три-четири месеца је било 230 динара, а сад је 313! Шта?
1739368886385.png

Цене у другим продавницама. Неко је сликао јутрос у продавници испред зграде. (Угао Костолачке и Никшићке у Београду).
Цене.png

Маркет Сунце.
Цене 2.png

Исплативије је куповати у омањим самотрговинским радњама, или на пијаци од шверцера који довлаче далеко квалитетнију робу из Мађарске. Ем је квалитетније, ем је јефтиније.

Poslednja izmena:
Pošto deluje da od jutros niko baš ne razume šta se dešava, evo malog pojašnjenja.

1. Kablovski operater SBB prodat je vlasnicima Yettela u Srbiji (e& PPF Telecom) i ta dva kablovska operatera će se u narednom periodu spojiti u jednog.

2. United Grupa i United Media (koja je medijski deo UG) nisu prodate. N1 i Nova, kao i Nova.rs, Radar, Danas,in Grand, IDJ, Cinemania, Brainz itd. nastavljaju da posluju u okviru United Media i dalje. To znači i da uređivačka politika ostaje ista kao i do sada.

3. N1 i Nova, po ugovoru o prodaji, imaju garantovano mesto u ponudi Yettela u narednih pet godina, ali će im se pozicije spustiti malo niže (između 7. i 15. mesta). Naravno, i dalje ćete moći ručno da im promenite poziciju ako vam tako više odgovara. U narednom periodu će N1 i Nova postati dostupni i trenutnim korisnicima Yettela (kad se operateri spoje u jednog, svi će imati N1 i Novu, bar do kraja 2030)

4. Sport Klub je prava na TV prenose prodao Areni, jer više sa njima nije mogao da se takmiči na tržištu (budući da je Telekom preplaćivanjem paktično sve oteo). Time će faktički SK kao sportski kanal u narednom periodu prestati da postoji :( SK će kao brend u Srbiji nastaviti da postoji kroz veb-portal i proizvodnju sportskih sadržaja za N1 i Novu. SK će nastaviti da postoji kao kanal u Sloveniji i Hrvatskoj, odakle se Arena povlači

5. Dobra vest za ljubitelje sporta je verovatno što će Areninim monopolom, i na Yettel/SBB-u i na MTS-u moći da gledaju sve sportske prenose (Yettelov ekskluzivitet zapravo ostaju N1 i Nova :D)

6. Satelitske platforme NetTV plus i Total TV prodate su Telekomu Srbija. Ovde je nastala zabuna jer se ta firma zove Eon TV International Ltd, pa ljudi misle da ostaju bez EON aplikacije koja će biti i dalje dostupna Yettel/SBB korisnicima.

Jedno pitanje. Posto je do sad Yettel imao programsku semu kao MTS (da je imao isto Arene za gledanje), da li to znaci sad da kada se resi ovo izmedju Arene i SK, kad sve predje na Arenu. Da li to znaci da ce i u EON aplikaciji i generalno Yettelu TV-u, biti dostupne Arene za gledanje, te znaci da korisnici EONa i SBBa, ce imati sve dostupno za gledanje (Evroliga, Premijer Liga, Liga sampiona, Formula, Tenis itd..)

EDIT: Mislim da sam ponovo procitao tacku 5. gde je boldovano i da sam sam dosao da zakljucka, da je odgovor da... Ali eto, u momentu reko da pitam opet.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje. Posto je do sad Yettel imao programsku semu kao MTS (da je imao isto Arene za gledanje), da li to znaci sad da kada se resi ovo izmedju Arene i SK, kad sve predje na Arenu. Da li to znaci da ce i u EON aplikaciji i generalno Yettelu TV-u, biti dostupne Arene za gledanje, te znaci da korisnici EONa i SBBa, ce imati sve dostupno za gledanje (Evroliga, Premijer Liga, Liga sampiona, Formula, Tenis itd..)

EDIT: Mislim da sam ponovo procitao tacku 5. gde je boldovano i da sam sam dosao da zakljucka, da je odgovor da... Ali eto, u momentu reko da pitam opet.
Trebalo bi da bude tako, osim ako Telekom ne uskrati Arene Yettelu ili ne počne da izmišlja neke ekskluzivne/premijum kanale koje ovi neće imati u ponudi, mada sumnjam da će se to zasad desiti.

ПС: Ми смо једина, понављам једина посткомунистичка држава која и даље редовно продужава тајност поверљивих државних/удба/озна докумената. Скоро је влада продужила забрану објављивања тих докумената до 2060е године. Док се то не објави ова држава нити је слободна, нити је суштински раскрстила са тим режимом.
Generacije se rađaju i umiru u ovom mraku. Vrlo sam pesimističan da će ova država ikada raskrstiti sa komunističkim zločinima, ali i zločinima 90ih.

Dok ne budu javna i na internetu, laka za pretragu i snimanje, ne mozemo se smatrati moralnom drzavom i drustvom.

Generacije se rađaju i umiru u ovom mraku. Vrlo sam pesimističan da će ova država ikada raskrstiti sa komunističkim zločinima, ali i zločinima 90ih.
Nas komunizam je bio najbolji globalno, najvise smo se priblizlili realizaciji te utopije u istoriji covecanstva. To je dokaz da smo briljantna nacija sa ogromnim potencijalnom, sposobni da budemo najbolji u svemu a ne samo kosarci.
Tako da nema razloga mraciti...
Komunisti u drugim zemljama su pravili mnogo vece zlocine, irelevantno je ko je sta objavio ko nije jer to sada nikoga ne zanima niti postoji korist.

Ne znam da li na mene misliš, ali ja nisam hteo da uzmem SBB za moj stan jer nisam hteo da me bilo ko uslovljava da gledam N1/Nova rs. Naravno da sam sada srećan jer su stvari došle na svoje mesto.

A bez obzira na moje mišljenje prema N1/Nova ne treba zaboraviti da sam preko svojih kolega iz firme pomogao studente sa na tako malim iznosom namirnica i ostalih potrepština, što nije zanemarljiva stvar, i da sam kako neki ovde misle SNS bot, sigurno to ne bi radio
Bukvalno će sada i N1 i Nova biti u ponudi i u SBB-u i u Yettelu 😂 još više gledalaca nego do sada.

Нико није толико украо колико он и његова партија. Украли су од сваког становника ове земље. Украли су практично сву иоле вредну приватну имовину, украли су људима личну и политичку слободу, слободу говора, украли су српски парламентаризам, протерали српску аутохтону, народну династију(што је јединствен позитиван пример у Европи) родбински повезану са светским моћницима уз коју би много боље прошли, украли су нам прошлост и будућност.

Највећи крадљивац у историји ових простора, а било их је.
Pa kod koga je sada to sto je on ukrao?
Njegov unuk Joska Broz je siromasni alkos.

Pogledajte prilog 229060
Pogledajte prilog 229063
Pogledajte prilog 229064
Цене у другим продавницама. Неко је сликао јутрос у продавници испред зграде. (Угао Костолачке и Никшићке у Београду).
Pogledajte prilog 229066
Маркет Сунце.
Pogledajte prilog 229067
Исплативије је куповати у омањим самотрговинским радњама, или на пијаци од шверцера који довлаче далеко квалитетнију робу из Мађарске. Ем је квалитетније, ем је јефтиније.
Da. Treba kupovati od svercera. Ja skoro sve od njih kupujem. Jeftinije je i ne placa se porez lopovima.
Vazno je da drzava ima sto manje prihoda od nas.

Nemojte se nadati. Država ima svu moć i država je svesno odlučila da pogasi sve medije. I to je to. Napravite twitter nalog.

Nemojte se nadati. Država ima svu moć i država je svesno odlučila da pogasi sve medije. I to je to. Napravite twitter nalog.
otkud sad takav pesimizam i pored sednice Eu parlamenta, fascinantnih protesta, setnji i studentskih pohoda?

Salim se. Slazem se.
Posle toga ide udar na privatnu svojinu, narocito stanove.

Pa kod koga je sada to sto je on ukrao?
Njegov unuk Joska Broz je siromasni alkos.
Tita i komunjare mogu da hvale samo potomci istih, dba, udbaši, oni koji su se okoristili i stekli privilegije i nešto ni iz čega ili oni koji su naprasno sleteli iz svemira posle dugog lutanja u Bermudskom trouglu. Ljudi koji su pošteno sticali decenijama, generacijama samo su od njih imali štetu, doživeli su razbojništvo a ne tako mali broj njih je proglašavan "narodnim neprijateljem", hapšen i smaknut samo zato što je imao nešto na šta su oni bacili 👀. U knjizi "Lagum" Svetlane Velmar Janković su donekle opisane "čari" posleratnih vlasti. Useljavali su se u njihove kuće, otimali imovinu, zemlju i dan danas tim ljudima i njihovim potomcima nije vraćeno ni adekvatno obeštećeno ono što im je oteto. Tako imamo npr. Ruškicu koja sedi u tuđoj kući, Jovančura Broz* je bila nastanjena takođe u tuđoj kući, te je tako bivša spikerka BK tv Anja Ranković (ko se ne seća da pomognem: plavokosa malo zrikava ali buuuujnog poprsja prezenterka vesti) setno drobila na RTSu o zapuštenoj kući njenog deeeekeee Leke Rankovića (koja nije bila zapravo njegova) u kojoj su se unuci pomenutog lepo igrali kao deca, ta kuća je naravno bila oteta jer je naravno njima trebala. Ovo je samo delić onoga što su radili. Anegdotica u vezi Anje, njenog deeeeke i njegove majke: žena je bila iz nekog sela (valjda iz okoline Obrenovca, nisam sigurna, pričao je suprug bakine najbolje prijateljice jer je rodom iz istog sela) i upala je u neki kanal (već je bila starija) i kaže:"Veljo sine, pomozi mi, ležim ovde već 2.5h ko god prođe i vidi čija sam majka samo produži, niko neće da mi pomogne". Sin naravno nije mogao da dođe jer je bio zauzet spavanjem u sobi do one gde su vršena saslušavanja da ne propusti neku odluku o egzekuciji. Za napisano o čika Velji imam kazivanja hvala Bogu živog svedoka.

Dedinog prijatelja koji je bio poliglota su redovno hapsili kad god bi neki inostarni funkcioner dolazio "za svaki slučaj", dedinog poznanika su bukvalno ubili inače je bio ugledni industrijalac, vredan, pošten, dobar čovek, ali imao je dovoljno da im je bilo lakše da ga uklone, njegovu imovinu podele i preraspodele kako im je volja a ostatke porodice unište što su i uradili. Btw. kada je deda načuo da do ovoga može da dođe, otišao je da ga upozori da se skloni, da idu teška vremena, a ovaj siroma naivan kaže"Hvala Vam dragi gdine_, ja sam sve pošteno stekao, za sve imam papire, račune, sve sam uredno izmirivao, nemam čega da se bojim, nikome nisam naškodio". I eto posle par dana ...

Evo da ne bude da sam samo ružno o njima napisala evo jedne anegdotice (pričala je moja prabaka) kako po oslobođenju su se ljudi radovali i sačekivali oslobodioce da uđu u određeni grad i kaže:"Idu prvo oslobodioci, pa partizanke, pa za njima buljuk dece kojoj se nije znalo ko su im očevi" (msm neki drug jeste ali koji je već nepoznanica).

*Da stavim u fusnoticu da je pomenuta, prema rečima tetke ocvale komšinice koja je bila u istoj brigadi sa J.B., umrla od smeha kad su joj pokazali ovog Tita (kakvog mi znamo) i rekla:"Ko je ovo, pa ovo uopšte nije Tito? Čak ni ne liči na njega!" Pretp.da su je kasnije ubedili da je to Tito.🤷‍♀️

Izvinjavam se što sam sve ukratko sabila u isti post.

E, da, molim vas nemojte više potresati mene i meni slične sa tužnim pričama o Titovim unucima, makar ga ćušnite u spojler!

Tita i komunjare mogu da hvale samo potomci istih, dba, udbaši, oni koji su se okoristili i stekli privilegije i nešto ni iz čega ili oni koji su naprasno sleteli iz svemira posle dugog lutanja u Bermudskom trouglu. Ljudi koji su pošteno sticali decenijama, generacijama samo su od njih imali štetu, doživeli su razbojništvo a ne tako mali broj njih je proglašavan "narodnim neprijateljem", hapšen i smaknut samo zato što je imao nešto na šta su oni bacili 👀. U knjizi "Lagum" Svetlane Velmar Janković su donekle opisane "čari" posleratnih vlasti. Useljavali su se u njihove kuće, otimali imovinu, zemlju i dan danas tim ljudima i njihovim potomcima nije vraćeno ni adekvatno obeštećeno ono što im je oteto. Tako imamo npr. Ruškicu koja sedi u tuđoj kući, Jovančura Broz* je bila nastanjena takođe u tuđoj kući, te je tako bivša spikerka BK tv Anja Ranković (ko se ne seća da pomognem: plavokosa malo zrikava ali buuuujnog poprsja prezenterka vesti) setno drobila na RTSu o zapuštenoj kući njenog deeeekeee Leke Rankovića (koja nije bila zapravo njegova) u kojoj su se unuci pomenutog lepo igrali kao deca, ta kuća je naravno bila oteta jer je naravno njima trebala. Ovo je samo delić onoga što su radili. Anegdotica u vezi Anje, njenog deeeeke i njegove majke: žena je bila iz nekog sela (valjda iz okoline Obrenovca, nisam sigurna, pričao je suprug bakine najbolje prijateljice jer je rodom iz istog sela) i upala je u neki kanal (već je bila starija) i kaže:"Veljo sine, pomozi mi, ležim ovde već 2.5h ko god prođe i vidi čija sam majka samo produži, niko neće da mi pomogne". Sin naravno nije mogao da dođe jer je bio zauzet spavanjem u sobi do one gde su vršena saslušavanja da ne propusti neku odluku o egzekuciji. Za napisano o čika Velji imam kazivanja hvala Bogu živog svedoka.

Dedinog prijatelja koji je bio poliglota su redovno hapsili kad god bi neki inostarni funkcioner dolazio "za svaki slučaj", dedinog poznanika su bukvalno ubili inače je bio ugledni industrijalac, vredan, pošten, dobar čovek, ali imao je dovoljno da im je bilo lakše da ga uklone, njegovu imovinu podele i preraspodele kako im je volja a ostatke porodice unište što su i uradili. Btw. kada je deda načuo da do ovoga može da dođe, otišao je da ga upozori da se skloni, da idu teška vremena, a ovaj siroma naivan kaže"Hvala Vam dragi gdine_, ja sam sve pošteno stekao, za sve imam papire, račune, sve sam uredno izmirivao, nemam čega da se bojim, nikome nisam naškodio". I eto posle par dana ...

Evo da ne bude da sam samo ružno o njima napisala evo jedne anegdotice (pričala je moja prabaka) kako po oslobođenju su se ljudi radovali i sačekivali oslobodioce da uđu u određeni grad i kaže:"Idu prvo oslobodioci, pa partizanke, pa za njima buljuk dece kojoj se nije znalo ko su im očevi" (msm neki drug jeste ali koji je već nepoznanica).

*Da stavim u fusnoticu da je pomenuta, prema rečima tetke ocvale komšinice koja je bila u istoj brigadi sa J.B., umrla od smeha kad su joj pokazali ovog Tita (kakvog mi znamo) i rekla:"Ko je ovo, pa ovo uopšte nije Tito? Čak ni ne liči na njega!" Pretp.da su je kasnije ubedili da je to Tito.🤷‍♀️

Izvinjavam se što sam sve ukratko sabila u isti post.

E, da, molim vas nemojte više potresati mene i meni slične sa tužnim pričama o Titovim unucima, makar ga ćušnite u spojler!
Tito je bio pobednik, a pobednici, kakvi god da su, pisu istoriju.
Predratna burzoazija je bila porazena, a porazeni ne pisu istoriju.
Onaj ko ima hrabrosti ima i privilegiju da pise istoriju i da se na njegove lose strane brzo zaboravi.
Tako je oduvek bilo i tako ce uvek biti.
Sto nisu oni pobedili, mislim na predratne gradjaniste?

Sto mu je unuk, alkos, njegova stvar, bio mu je i sin (Zarko) alkoholicar, pa je to valjda nasledno.

Hteo sam samo da kazem, da Tita niko nije nasledio, niko nije pokupio te pare ni dvorce, svi njegovi pokloni bili su ostali drzavi.
Narodu, tj sto..ci, imponovao je da ima Tita za kralja, ko sto su im i Karadjordjevici imponovali.
A evo i Hulja im je imponovao 12 godina, sa svojim cipelama od 1000E ++.
Sad su (neki, ali samo neki) primetili da korupcija moze da ubije, pa su se uznemirili.

Ne treba zaliti nikoga na ovim prostorima. Zveri su to, u ljudskom oblicju.

Inace, moji roditelji nisu bili komunisti. Otac je prihvatio radije da ga smene sa pozicije da bi doveli komunistu, nego da se uclani.

Poslednja izmena:
Inace, moji roditelji nisu bili komunisti. Otac je prihvatio radije da ga smene sa pozicije da bi doveli komunistu, nego da se uclani.
Svaka cast za cala! Ni kod mene niko nije bio komunista, djedu i pradjedu su komunisti sve uzeli, apsolutno sve. Zato smo u porodici svi mi mladji vaspitani tako da ne volimo komunizam i komuniste i jos od kad sam bio mali djed i otac su me ucili da su komunizam i socijalizam nesto najgore sto je moglo da se desi Srbima i da nas je to dovelo ovde gde smo. Moj djed i sada u ozbiljnim godinama, iako nema razloga vise ni o cemu da brine, i dalje ponekad sanja taj momenat kada je kao dete doziveo da njegovom ocu, a mom pradjedu komunisti otimaju sve sto je stekao, i dalje je to kosmar koji ga progranja. Moj djed i pradjed su morali da ustupe jedan deo svoje kuce nekim zasticenim podstarima, sacuvaj me Boze, jer je tito procenio da imaju visak stambenog prostora. Zamisli ti to? Probaj da zamislis neku drzavu sada da se to desi, da tebi neka komisija ili neki tito proceni da imas visak stambenog prostora i da ti uvale tako neku porodicu jer si ti stekao imetak, a oni nisu. Jednostavno vaspitani smo (i ja cu tako nastaviti da vaspitavam i svoju decu ako ih budem imao) da je taj period komunizma i generalno to komunisticko i socijalisticko uredjenje (ne znam sta je razlika, oba termina su mi uzasna i asociraju me na nesto lose) nesto najgore sto se desilo Srbiji i Srbima posle 500 godina pod Turcima

Pogledajte prilog 229060
Pogledajte prilog 229063
Pogledajte prilog 229064
Pogledajte prilog 229066
Маркет Сунце.
Pogledajte prilog 229067
Meni mnogi ljudi ne veruju kad im kažem da su stvari u Evropi upola jeftinije do istih cena kao kod nas, a mnogo kvalitetnije. I to na njihove plate jelte.

Naravno najskeptičniji su ljudi koji se lože na SNS i oni koji nikad nisu napuštali Balkan.

Mada nisu problem samo oni, problem su i drugi koji znaju za bolje i znaju kako nas svi ovde jašu, a kad im se predloži da bojkotuju određene stvari i tako se bore protiv režima i korporacija, oni odmahuju rukom, ismevaju, traže izgovore ili demagogišu.

Debilan je ovo narod, poprilično. Čak i među onima koji na prvu loptu deluju normalno i razumno, i nisu za SNS i zatucanost, ima mnogo bolida. Zato i jeste sve teže uraditi nešto u Srbiji, jer su najbrojniji primitivci, sebičnjaci, cinici i apatični. Na petom mestu su čekači idealnog. Dok se izređaju svi ovi nabrojani, ostane ti šačica ljudi s kojima možeš jako malo da dogovoriš i jako malo da postigneš i promeniš.

Poslednja izmena:
@dejanbg88
Ista situacija u mojoj porodici. Uvalili dve porodice te 1945. s zasticenim podstanarima u kucu, pa moji djed i baba nisu mogli nikako da ih izbace. Tek posle nekoliko godina dali jedan svoj opstinski stan jednoj porodici, a drugoj otplacivali kredit i za to vreme baba godinama nosila isti kaput... dok su se cerke komunista sepurile i zivele na visokoj nozi...
Na Zapadu ne znaju sta je to. Mucio sam se da strancima objasnjavam. Kod njih je samo kapitalizam i ono sto pise na papir to je tvoje.

Svaka cast za cala! Ni kod mene niko nije bio komunista, djedu i pradjedu su komunisti sve uzeli, apsolutno sve. Zato smo u porodici svi mi mladji vaspitani tako da ne volimo komunizam i komuniste i jos od kad sam bio mali djed i otac su me ucili da su komunizam i socijalizam nesto najgore sto je moglo da se desi Srbima i da nas je to dovelo ovde gde smo. Moj djed i sada u ozbiljnim godinama, iako nema razloga vise ni o cemu da brine, i dalje ponekad sanja taj momenat kada je kao dete doziveo da njegovom ocu, a mom pradjedu komunisti otimaju sve sto je stekao, i dalje je to kosmar koji ga progranja. Moj djed i pradjed su morali da ustupe jedan deo svoje kuce nekim zasticenim podstarima, sacuvaj me Boze, jer je tito procenio da imaju visak stambenog prostora. Zamisli ti to? Probaj da zamislis neku drzavu sada da se to desi, da tebi neka komisija ili neki tito proceni da imas visak stambenog prostora i da ti uvale tako neku porodicu jer si ti stekao imetak, a oni nisu. Jednostavno vaspitani smo (i ja cu tako nastaviti da vaspitavam i svoju decu ako ih budem imao) da je taj period komunizma i generalno to komunisticko i socijalisticko uredjenje (ne znam sta je razlika, oba termina su mi uzasna i asociraju me na nesto lose) nesto najgore sto se desilo Srbiji i Srbima posle 500 godina pod Turcima
Moja baba je isto dobila takvu podstanarku, ali bili su to srecom vrlo normalni ljudi pa su bili u dobrim odnosima.

Vrh