Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

У власништву државе/партије а већи део отишао приватизацијом странцима и домаћим криминалцима.
Znaci nije ukrao Tito, nije kod njegovih naslednika, nego su ukrali drzava, partija, stranci i kriminalci.

Zao mi je ljudi koji su bili osteceni, rekoh da je i moja baba bila jedna od njih.
Ali domaca burzoazija jednostavno u tom trenutku nije imala sta da ponudi. Sustina njihove ozlojedjenosti se sastojala u tome sto su izgubili. Mase su prisle drugoj strani, komunistima. Moja porodica, odnosno jedan deo, citav zivot u komunizmu ziveo je u lazi, pretvarajuci se da su gospoda, da su iznad tih drugih, kupovali su klavire i salonski namestaj, u stvari sve je to bilo foliranje. Drugi deo koji se pomirio sa gubitkom, nastavio je da zivi kao niza srednja klasa u socijalizmu.

Budimo realni, srpska burzoazija nije bila u stanju da napravui ozbiljnu drzavu, procitajte staru stampu, to je afera na aferu, korupcija na korupciju.
Nasilno su odnosili prema protivnicima, procitajte o sistemu Glavnjace.

Zasluzeno su bili porazeni.

I danasnja gradjanisticka opcija, leva i desna... Pogledajte ih... Oni su svojim cinjenjem toliko uvredili polupismeni narod, da su ovi jedva docekali da 2012. iz osvete dovedu Hulju.. Pa tako je mozda bilo i 1945. I tada smo imali tzv krezube. i tada su se urbani i kulturni zgrazavali, kao i danas.

Srbije je drzava bez elite. Objektivno, drustveni polozaj u Srbiji je potpuno nekorelisan sa kvalitetima ljudi. Mentalitet profesora univerziteta ili lekara i sibicara je isti. Zato sada imamo Hulju.
Burozazija nije bila elita. Imali su samo vise para koji su stekli u korumpiranom brlogu kakva je Srbija oduvek bila, kakvva je i danas, kao i sve ostale ex-orjentalne drzave.

Poslednja izmena:
Bravo za upis.
Srbija jeste drzava bez Elite. Prvi primer je B'naba lgbt Hrvatica. Nit intelektualka nit Elita, a koristi Jovankinu vilu. Ranije se znalo ko je Elita, preduzetnici, vlasnici korporacija i konglomerata, slicno kao oni sto su kapitalisti 1944.pobijeni po Beogradu... e, to je elita!
Mi nemamo Elitu, vec samo tastere ili poslusnike. Kvalitet nam je znacajno opao.

Mi danas imamo lekare koji su recimo rodjeni 1980. ne znaju nista o komunizmu, ipak, oni odlazu operacije najtezim bolesnicima, ne bi li ih primorali da tu operaciju obave privatno, kod njih, za velike pare.
Njih nisu naucili komunisti da budu takvi.
Naucila ih je Srbija, drustvo u kome je "snalazenje" glavni postulat, u kome nema ni tragova hriscanstva.

Ovi studenti su citi jer jos nisu bili ukljuceni u statusnu trku i nisu radili po domacim firmama.

Vesti iz paralelnog univerzuma

1000025487.jpg

Mi danas imamo lekare koji su recimo rodjeni 1980. ne znaju nista o komunizmu, ipak, oni odlazu operacije najtezim bolesnicima, ne bi li ih primorali da tu operaciju obave privatno, kod njih, za velike pare.
Njih nisu naucili komunisti da budu takvi.
Naucila ih je Srbija, drustvo u kome je "snalazenje" glavni postulat, u kome nema ni tragova hriscanstva.

Ovi studenti su citi jer jos nisu bili ukljuceni u statusnu trku i nisu radili po domacim firmama.
U smoupravnom socijalizmu, lekari su dobijali stanove od drzave, a dansnji lekari moraju da zaradjuju 5.000 evra mesecno, da bi dosli do stana, tako da nije ni cudo sto se dovijaju na ruzne nacine.

To mozemo da kazemo za sve svaku profesiju. I saobracajci se dovijaju tako sto pijanu budalu ne iskljuce iz saobracaja nego ga puste uz par crvenih posto i oni moraju da zarade za stan.
Majstor zapocne kuhinju i nema ga mesecima posto mora da ide na jos 20 mesta da zaradi stan.
Mi zapravo kroz svaki post i pricu na temu, dolazimo do toga koliko smo truli kao drustvo, o elitama da ne pricamo.
Ja sam pre 10ak godina imao cast (posle sam shvatio da je to bila kazna) da budem u organizaciji kongresa za razne elite. Ja kao recimo klinac tada pun elana sam bio sokiran ponasanjem tih ljudi. Dodjes kuci mrtav umoran, sednes i razmisljas da li je realno da se neko ponasa kao da je dosao sa pijace

U smoupravnom socijalizmu, lekari su dobijali stanove od drzave, a dansnji lekari moraju da zaradjuju 5.000 evra mesecno, da bi dosli do stana, tako da nije ni cudo sto se dovijaju na ruzne nacine.

Нека ме исправи неко ако грешим али нису добијали станове већ су плаћали цео радни век у стамбени фонд за могућност да једног дана живе у стану који није њихово власништво. Ти станови су постали њихови када су их купили од државе 90их.

Дакле, ако је то тачно, поредимо:

- ситуацију у којој су лекари (и остали) били подстанари и, чак и кад им држава/предузеће нису обезбедили кров над главом, плаћали "кирију"

- са ситуацијом где лекари купују станове да би били њихови власници без да отплаћују кирију већ дуг ако и колики су узели од банке да би га купили али то тек након што су заправо постали власници и скућили се

Нисам био жив у том периоду тако да ако ме неко исправи поводом овог за стамбене фондове али по свему што сам до сада гледао овако је функционисао систем (?)

Нека ме исправи неко ако грешим али нису добијали станове већ су плаћали цео радни век у стамбени фонд за могућност да једног дана живе у стану који није њихово власништво. Ти станови су постали њихови када су их купили од државе 90их.

- ситуацију у којој су лекари (и остали) били подстанари и, чак и кад им држава/предузеће нису обезбедили кров над главом, плаћали "кирију"

- са ситуацијом где лекари купују станове да би били њихови власници без да отплаћују кирију већ дуг ако и колики су узели од банке да би га купили али то тек након што су заправо постали власници и скућили се

Нисам био жив у том периоду тако да ако ме неко исправи поводом овог за стамбене фондове али по свему што сам до сада гледао овако је функционисао систем (?)
Uplacivala se mala suma, a iz stana koji si dobio, prokticno je bilo nemoguce da te neko istera, cak si mogao i da ga menjas za drugi u istom statusu vlasnistva.

Srbije je drzava bez elite.
(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)

Mase su prisle drugoj strani, komunistima.

На који период мислиш? Послератни? Пришле би масе сваком победнику.
Не заборави да си тада имао 90% сељака који су масовно довлачени у градове и ту контролисани послом.
Пре тога је беспотребно изгинуо цвет младости на Сремском фронту и побијено пар десетина хиљада идеолошких
противника. Није имао ко да се супротстави.

Poslednja izmena:
Пораз нема везе са заслугама, више са геополитиком. Да је избегнут рат комунисти никада не би дошли на власт.
Tacno, ali gradjanska opcija koja je bila na vlasti svesno ili nesvesno je gurnula narod u rat.
To je ponovo bio lazni patriotizam, ako i uvek.
(Naravno, deo oficira koji je izvrsio puc 1941. bio je uredno placen za to od strane Engleske)
To je ponovo bilo zrtvovanje stanovnistva za strani interes, kao i danas sa litijumom.

Uvek je u Srbiji sve isto.

To mozemo da kazemo za sve svaku profesiju. I saobracajci se dovijaju tako sto pijanu budalu ne iskljuce iz saobracaja nego ga puste uz par crvenih posto i oni moraju da zarade za stan.
Majstor zapocne kuhinju i nema ga mesecima posto mora da ide na jos 20 mesta da zaradi stan.
Mi zapravo kroz svaki post i pricu na temu, dolazimo do toga koliko smo truli kao drustvo, o elitama da ne pricamo.
Ja sam pre 10ak godina imao cast (posle sam shvatio da je to bila kazna) da budem u organizaciji kongresa za razne elite. Ja kao recimo klinac tada pun elana sam bio sokiran ponasanjem tih ljudi. Dodjes kuci mrtav umoran, sednes i razmisljas da li je realno da se neko ponasa kao da je dosao sa pijace
da. mentalitet nakupca.
Srbija nije drzava
Konacno da neko napise tu istinu.

Da, bili su podstanari, ali na dug rok i ljudi su se osecali skoro kao da je stan njihov.

Sem ako slucajno uvredis partiju, Njega, ili nekog Njegovog sisaca mosnica na lokalu, onda brzo naucis kako nista nije tvoje. I tako, lepo i lagano, u strahovladi, cutis i radis sta ti se kaze, bez talasanja.

I danasnja gradjanisticka opcija, leva i desna... Pogledajte ih... Oni su svojim cinjenjem toliko uvredili polupismeni narod, da su ovi jedva docekali da 2012. iz osvete dovedu Hulju.. Pa tako je mozda bilo i 1945. I tada smo imali tzv krezube. i tada su se urbani i kulturni zgrazavali, kao i danas.

Srbije je drzava bez elite. Objektivno, drustveni polozaj u Srbiji je potpuno nekorelisan sa kvalitetima ljudi. Mentalitet profesora univerziteta ili lekara i sibicara je isti. Zato sada imamo Hulju.
Burozazija nije bila elita. Imali su samo vise para koji su stekli u korumpiranom brlogu kakva je Srbija oduvek bila, kakvva je i danas, kao i sve ostale ex-orjentalne drzave.
Po običaju, od tebe gomila...

Nisu 2012. god. polupismeni jedva dočekali da dovedu Hulju na vlast, nego ga je na vlast doveo upravo deo te građanističke opcije razočaran vlašću demokrata.

Polupismeni su glasali isto i devedesetih i dvehiljaditih, to je taj deo biračkog tela koji je standardno na strani sps-radikala.

Ali da 2012. god. deo građanista nije glasao za sns i tako poboljšao brojno stanje glasova polupismenih i ne preterano pametnih-Neron nikada ne bi došao na vlast.

Jbg, ima takvih i na ovom forumu...i oni snose deo odgovornosti što smo ovde gde smo..

Po običaju, od tebe gomila...

Nisu 2012. god. polupismeni jedva dočekali da dovedu Hulju na vlast, nego ga je na vlast doveo upravo deo te građanističke opcije razočaran vlašću demokrata.

Polupismeni su glasali isto i devedesetih i dvehiljaditih, to je taj deo biračkog tela koji je standardno na strani sps-radikala.

Ali da 2012. god. deo građanista nije glasao za sns i tako poboljšao brojno stanje glasova polupismenih i ne preterano pametnih-Neron nikada ne bi došao na vlast.

Jbg, ima takvih i na ovom forumu...i oni snose deo odgovornosti što smo ovde gde smo..
Tako je!

Zaboravlja se često i da je 2012 koalicija koja je bila tad na vlasti (ds, sps, dinkić) dobila čak i više poslanika nego pre toga (kad se jedva držala sa par poslanika preko većine) - što znači da je koalicija koja je bila do tad na vlasti čak i nagrađena!
Veleobrt dela te koalocije tj sps-a i dinkića je doneo izbor retardiranog lopatara za predsednika koji su nakon toga otišli sa sns (koji je dobio tek par procenata vise od ds) tj napustili svog dotadasnjeg koalicionog partnera ds..

Uplacivala se mala suma, a iz stana koji si dobio, prokticno je bilo nemoguce da te neko istera, cak si mogao i da ga menjas za drugi u istom statusu vlasnistva.

Значи ниси добио стан него ти је дозвољено да обитаваш у стану који није твоје власништво и још да плаћаш за то

Шта би се десило са твојом стамбеним питањем да си јавно узео да се бориш против црвеног Вучића или цепања Србије? Заменио би га за други смештај у јавном власништву који сви плаћамо а користе само неки (кад тако суд одлучи)?

Vrh