Cotra
Advanced
- Učlanjen(a)
- 21.10.2024.
- Pohvaljen
- 4.710
Znaci nije ukrao Tito, nije kod njegovih naslednika, nego su ukrali drzava, partija, stranci i kriminalci.У власништву државе/партије а већи део отишао приватизацијом странцима и домаћим криминалцима.
Zao mi je ljudi koji su bili osteceni, rekoh da je i moja baba bila jedna od njih.
Ali domaca burzoazija jednostavno u tom trenutku nije imala sta da ponudi. Sustina njihove ozlojedjenosti se sastojala u tome sto su izgubili. Mase su prisle drugoj strani, komunistima. Moja porodica, odnosno jedan deo, citav zivot u komunizmu ziveo je u lazi, pretvarajuci se da su gospoda, da su iznad tih drugih, kupovali su klavire i salonski namestaj, u stvari sve je to bilo foliranje. Drugi deo koji se pomirio sa gubitkom, nastavio je da zivi kao niza srednja klasa u socijalizmu.
Budimo realni, srpska burzoazija nije bila u stanju da napravui ozbiljnu drzavu, procitajte staru stampu, to je afera na aferu, korupcija na korupciju.
Nasilno su odnosili prema protivnicima, procitajte o sistemu Glavnjace.
Zasluzeno su bili porazeni.
I danasnja gradjanisticka opcija, leva i desna... Pogledajte ih... Oni su svojim cinjenjem toliko uvredili polupismeni narod, da su ovi jedva docekali da 2012. iz osvete dovedu Hulju.. Pa tako je mozda bilo i 1945. I tada smo imali tzv krezube. i tada su se urbani i kulturni zgrazavali, kao i danas.
Srbije je drzava bez elite. Objektivno, drustveni polozaj u Srbiji je potpuno nekorelisan sa kvalitetima ljudi. Mentalitet profesora univerziteta ili lekara i sibicara je isti. Zato sada imamo Hulju.
Burozazija nije bila elita. Imali su samo vise para koji su stekli u korumpiranom brlogu kakva je Srbija oduvek bila, kakvva je i danas, kao i sve ostale ex-orjentalne drzave.
Poslednja izmena: