Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Zamisli koliko treba da si metiljav ili ucenjen da u ovom trenutku dozvoliš da te takav debil ponižava...

@goran123 previse ideoloski gledas na stvari.
Po meni je legitimno da neko oseca strah od stranaca ili komunista ili Jevreja ili Srba ili Albanaca.
Taj strah moze da bude sasvim opravdan.
Recimo, na Kosovu su Srbi imali legitiman strah od ALbanaca krajem osamdesetih, pa onda Albanci od Srba, pa sada opet Srbi od Albanaca.
Sve je to ljudski.

Ili, postoje ljudi koji prosto vole proslost, Neko obozava SPC, ma kakava ona bila zbog njene stvarne ili navodne pozitivne uloge u proslosti.

Imas u Hrvatskoj ljude koji mrze Srbe i danas, oni ovih dana opominju Hrvate koji se odusevljavaju nasim protestima da su jugonostalgicari. Iako se radi o ljudima rodjenim posle 2000. Nekome deda stric bio ustasa, ubijen 1945. pa je kivan. Neka.

Nekome su rodjaci poginuli u II sv ratu kao cetnici, pa i danas taj potomak mrzi levicare.

U baltickim zmeljama imas ljude koji su poginuli kao clanovi Wafen SS-a. Potomci ih zale.
Neko imao Che Guevarin poster pa voli te stvari.

Ljudi imaju svoje ideje, stavove. Sve to treba razumeti. Ja ih sve razumem.

Verovati danas u Wafen SS je malo cudno, ali sto da ne, ako ne cinis zlo.
I verovanje u woke principe, racionalnom coveku deluje glupo, pa neka.
Neka pricaju, neka se dive, neka veruju, neka pisu.

Treba posmatrati praksu. Sta ti ljudi rade.
Neki desnicar ce mozda uciniti ono sto se levicari ne usudjuju i pomoci ce masam ljudi.
Neka glumica, dama iz kruga dvojke, npr Svetlana Bojkovic ispade hrabrija od svih muskih aktivista i narodnih patrola.
Legla pred bager.

Ja smatram da je SPC lopovska sekta, ali postujem religiozne ljude. Necu to da im govorim u lice.
Bio sam anarhista, a u Holandiji pokusali anarhisti da me prevare, a religiozni, konzervativci mi pomogli.
Sedeo s njima na rucku. Oni se molili zahvalni Bogu za hleb, ja cutao i ispostovao.

"Nije vazno kakve je boje macka, vazno da lovi miseve", rece jedan kineski mudrac i komunista.

Poslednja izmena:
O njima i pišem.
sve je to legitimno.
Treba pustiti ljude da pricaju o svojoj mrznji. Jos ako oni koji se medjusobno mrze pocnu da razgovaraju, to je velika stvar.

Naleteo sam na majstora kioji recimo mrzi jevreje. Misli da je Hulaj Jevrej i d anam zato cini ovoliko zla.
Neobicne ideje ljudi imaju, ali svi oni mogu da budu korisni u borbi.

Kada je Staljin pobedio Finsku 1944. u ratu, mogao je da ih kaznjava, da ih spali, odlucio se na to da im ponudi opciju da se bore protiv Nemaca koji su im do par dana pre toga bili saveznici.
Finci su odmah napali Nemce.
Staljin se nije poveo za osvetnickim besom iako su Finci izgladnjivali stanovnike Lenjingrada.
Bio je srecan sto je dobio novog saveznika.

I Tito je dva puta 1944. , pozvao na amnestiju sve osim ustasa. Ustase su bili kao Hulja danas, previse zlocina su bili pocinili da bi se sa njima pricalo.

Pobednici su oni koji mogu da prevedu sto vise ljudi na svoju stranu.

Poslednja izmena:
Šta je legitimno?
sva ljudska razmisljanja i stavovi, svako ima pravo da misli sta hoce.
Neko na stolu ima Putinovu sliku, a neko Dobricinu, neko voli Porfirija, a neko Madonu.
Ili kako narod kaze, "Neko voli popa, neko popadiju, a neko popovu cerku".

Evo, ova dvojica vole razlicte stvari, ali ujednom se slazu:

Професор Филолошког факултета Универзитета у Београду Мило Ломпар изјавио је данас да Ректорски колегијум не би требало да прихвати позив председника Александра Вучића на дијалог све док се не испуне сви захтеви студената.

Професор Правног факултета Универзитета у Новом Саду Бојан Пајтић оценио је данас да је председник Србије Александар Вучић грубо прекршио Устав када је позвао студенте и професоре да с њим разговарају о решавању проблема у правосуђу.

Poslednja izmena:
sva ljudska razmisljanja i stavovi, svako ima pravo da misli sta hoce.
Neko na stolu ima Putinovu sliku, a neko Dobricinu, neko voli Porfirija, a neko Madonu.
Ili kako narod kaze, "Neko voli popa, neko popadiju, a neko popovu cerku".
Pa nije sve legitimno. Odakle ti ovo

Neko voli da j*** vrtićku decu.

Baš zato što su akcije nepoželjne, to nisu legitimni stavovi.
pa mi ne mozemo da znamo sta ljudi misle.
mozemo da znamo samo ono sta pricaju.
Ako neko kaze: "ja bih zeleo da imam odnose sa decom", mozemo mu preporuciti da pokusa da se leci, mozda da razmisli o kastraciji, u svakom slucaju skloniti svoju decu sto dalje od njega i pobrinuti se da ne radi tamo gde ima dece, kao sto su vrtici.

Ali možemo da kažemo šta je negativno.

I možemo da ukažemo na žrtve države i njene propagande. Kako na žrtve tako i na državne, službene zločince.
Ja mislim da su rasprave o tome sta je negativno besmislene i oduzimaju mnogo energije.
Treba spreciti da se zlocini cine.
Npr, u slucaju pedofila, vaznije je spreciti da on pocini zlocin nego se ubedjivati sa njim.

Ja mislim da su rasprave o tome sta je negativno besmislene i oduzimaju mnogo energije.
Treba spreciti da se zlocini cine.
Npr, u slucaju pedofila, vaznije je spreciti da on pocini zlocin nego se ubedjivati sa njim.
Pa naravno da je sprečavanje i diskusija o tome.

Kritika nonstop. U medijima, svuda.

Kada toga nema, dobiješ decu sa motkama koja crtaju ratne zločince po fasadama.

Vjerice Radeta jesi to ti?

Ovo nema smisla komentarisati. Težak šešeljizam. Ti si druže __žrtva__ ove "države".

Bez šale, ovo je čisto fašistički narativ o ugroženosti nacije koji srpski nacisti (radikalski šljam) propagiraju već 35 godina.
Ako sam ja radeta ti si jahacica apokalipse , biraj po slobodnoj volji koja si sonja, sanja, ili natasa.
Elem kad su takvi furali svoju pricu, imali su na protestu u ns 300 ljudi u bgu 150 a u nisu 30. Jos jednom necu da se u srbiji osecam nelagodno sto imam stavove kakve imam, kao sto cu se svim silama boriti protiv te vase demokratije, gde se na covekovu konstataciju da svako ima pravo na svoj stav pominje opstenje sa vrtickom decom. Imao bi psihijtar da kaze ponesto na tu temu.

Ako sam ja radeta ti si jahacica apokalipse , biraj po slobodnoj volji koja si sonja, sanja, ili natasa.
Elem kad su takvi furali svoju pricu, imali su na protestu u ns 300 ljudi u bgu 150 a u nisu 30. Jos jednom necu da se u srbiji osecam nelagodno sto imam stavove kakve imam, kao sto cu se svim silama boriti protiv te vase demokratije, gde se na covekovu konstataciju da svako ima pravo na svoj stav pominje opstenje sa vrtickom decom. Imao bi psihijtar da kaze ponesto na tu temu.
Za radikale nema demokratije. Vozdra.

Sve kreće od misli. Kakve su ti misli, takav ti je život. Otac Tadej. Jedino dobro je što život brzo prođe pa ne stignemo da dočekamo da ostvarimo sve misli ili da se dobro zakuvaju u glavi. Inače da ljudski život traje 800 godina bio bi to pravi pakao sa toliko nakupljenih misli za većinu, uprkos tome ljudi vape za besmrtnošću.

Tako da jeste, činjenica je da se za misli ne kažnjava, ali ne treba gubiti iz vida da od misli sve počinje...

to je vec akcija, ja pricam o afinitetima, o slikama na zidu.

Jedno su misli, a pogledi su već manifestacija misli, pa bi to već moglo biti kažnjivo.

Ako neko kaze: "ja bih zeleo da imam odnose sa decom", mozemo mu preporuciti da pokusa da se leci, mozda da razmisli o kastraciji, u svakom slucaju skloniti svoju decu sto dalje od njega i pobrinuti se da ne radi tamo gde ima dece, kao sto su vrtici.

Većina psihijatara tvrdi da je takva sklonost neizlečiva, sve je onda u sposobnosti - uzdržati se. Koliko si psihički stabilan da ne dopustiš da impulsi prevladaju, te koliko te izvesnost kazne odvraća. Zato je i težak usud biti pedofil. Zamisli recimo da meni neko kaže od sutra, nema ništa muško, da si digao ruke od muškaraca i tako do kraja života... Težak je to usud. Najlakše je sa distance osuditi, korisnije je upoznati ih. Srećom imao sam prilike, ovakav kakav sam, željan da upoznam drugačije ljude, na mestima gde se okupljaju razni društveni marginalci, dakle imao sam prilike nekoliko jasnih pedofila da otvorim, da mi se povere i razgovaraju sa mnom o tome.

I oni to jako i žele, ako ne vide pretnju u meni, vape od toga da se povere...

Od fizičke kastracije je bolja tzv. hemijska jer penis u erekciji uz penetraciju nije isključivi način izvršenja krivičnih dela vezanih za zlostavljanje dece...

Da sumiramo,

1. Snaga ličnosti samog pedofila (zlostavljača deteta) gde i obrazovanje i socijalna sredina igraju ulogu.

2. Generalna prevencija u vidu zaprećene kazne i drugih mehanizama kako osigurati da deca budu na sigurnom i zaštićena.

3. Medikamentozna terapija uperena na obuzdavanje seksualnih impulsa predatora. Koja nije bez drugih rizika i garant da će je pedofil redocno i dobrovoljno uzimati. Ali je deo priče u borbi protiv zlostavljanja dece.

Imate ratne zločince po fasadama. To su neke misli ispoljene u vidu akcije, zar ne?

Jel to normalno?
Ima ljudi koji se loze na ratne zlocince, dokazane i nedokazane.
To je manje strasno od napada na neduzne ljude druge nacije. Neka crtaju ljudi. To ne boli zid, a i jeste jreativnost.
Treba se navici na to.
Svaki narod voli svoje zlocince, a osudjuje one iz drugog naroda.

Ima ljudi koji se loze na ratne zlocince, dokazane i nedokazane.
To je manje strasno od napada na neduzne ljude druge nacije. Neka crtaju ljudi. To ne boli zid, a i jeste jreativnost.
Treba se navici na to.
Svaki narod voli svoje zlocince, a osudjuje one iz drugog naroda.
Jel to važi i za ljotićevce koji su vodili kragujevačku decu na streljanje? Naš narod, zločinci.

Koliko je ok ubiti? Pitam zbog prilagođavanja?

Imate ratne zločince po fasadama. To su neke misli ispoljene u vidu akcije, zar ne?

Imate polomljene vilice. Imate policiju koja štiti murale zločinaca i autore.

Jel to normalno? O čemu tačno pričamo ovde?

Ja pričam s filozofsko-pravnog aspekta o mislima i pedofilima jer ste mi poslužili kao inspiracija ovog popodneva, to što pišeš ne sporim...

"Svaki narod voli svoje zločince." 😁 koliko god da je to istina, ne možemo se pomiriti sa tim.

Moramo da prekrečimo murale, da ne hapsimo one koji bace jaja na mural i gledamo ih kao podjednako krive koliko i oni koji mural pišu. "Da se obe strane uzdrže" a sve radi prikupljanja lakih političkih poena šupljoglavih nacionalista, kako bi dalje vladali oni koji su već na vlasti.

Zato sam protiv koketiranja sa domaćim zločincima i relativizacije, nego za jasnu osudu.

Vrh