@goran123 previse ideoloski gledas na stvari.
Po meni je legitimno da neko oseca strah od stranaca ili komunista ili Jevreja ili Srba ili Albanaca.
Taj strah moze da bude sasvim opravdan.
Recimo, na Kosovu su Srbi imali legitiman strah od ALbanaca krajem osamdesetih, pa onda Albanci od Srba, pa sada opet Srbi od Albanaca.
Sve je to ljudski.
Ili, postoje ljudi koji prosto vole proslost, Neko obozava SPC, ma kakava ona bila zbog njene stvarne ili navodne pozitivne uloge u proslosti.
Imas u Hrvatskoj ljude koji mrze Srbe i danas, oni ovih dana opominju Hrvate koji se odusevljavaju nasim protestima da su jugonostalgicari. Iako se radi o ljudima rodjenim posle 2000. Nekome deda stric bio ustasa, ubijen 1945. pa je kivan. Neka.
Nekome su rodjaci poginuli u II sv ratu kao cetnici, pa i danas taj potomak mrzi levicare.
U baltickim zmeljama imas ljude koji su poginuli kao clanovi Wafen SS-a. Potomci ih zale.
Neko imao Che Guevarin poster pa voli te stvari.
Ljudi imaju svoje ideje, stavove. Sve to treba razumeti. Ja ih sve razumem.
Verovati danas u Wafen SS je malo cudno, ali sto da ne, ako ne cinis zlo.
I verovanje u woke principe, racionalnom coveku deluje glupo, pa neka.
Neka pricaju, neka se dive, neka veruju, neka pisu.
Treba posmatrati praksu. Sta ti ljudi rade.
Neki desnicar ce mozda uciniti ono sto se levicari ne usudjuju i pomoci ce masam ljudi.
Neka glumica, dama iz kruga dvojke, npr Svetlana Bojkovic ispade hrabrija od svih muskih aktivista i narodnih patrola.
Legla pred bager.
Ja smatram da je SPC lopovska sekta, ali postujem religiozne ljude. Necu to da im govorim u lice.
Bio sam anarhista, a u Holandiji pokusali anarhisti da me prevare, a religiozni, konzervativci mi pomogli.
Sedeo s njima na rucku. Oni se molili zahvalni Bogu za hleb, ja cutao i ispostovao.
"Nije vazno kakve je boje macka, vazno da lovi miseve", rece jedan kineski mudrac i komunista.