Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Pa ti ne znaš ni gde živiš.
Mislim da ti ne razumes ljude u Srbiji (ne znam da li zivis ovde).
Rusofilija i nacionalizam u Srbiji su samo foliranje, samo prica ispred prodavnice.
Prosecan Srbin u stvarosti radi na novac, cena je povoljna. Zapad kontrolise svetsko stampanje novca i ima dovoljno da kupi Srbe amalo para.

Novac je u Srbiji (kao i na mnogim drugim mestima) Bog (Mamon).
Ljudi su zarobljneici novca,, robovi statusnog pokazivanja.
Od malena uce decu da se ponasaju tako.

Мамон је израз из Новог завета којим се описује материјално богатство или похлепа, најчешће персонификовано као демон који се понекад укључује у списак седам принчева пакла.

Srbi su postali Zapad i uzivaju u tome. Ako bude bilo mogucnosti da se ukrade nesto Rusima, bicemo prvi.
Srbi moraju to da urade zato što nisu dužni da trpe štetu od sankcija protiv ruskih firmi.

A šteta će nastati zato što je energetika strateška grana na koju je ruska stavila šapu u Srbiji, ne dozvoljavajući bilo kakvu diversifikaciju poslednjih 17 godina.

Ako Amerikanci treba da je kupe to treba posmatrati kao nužno zlo i normalna vlada bi to uradila još pre dve godine tražeći druge koristi za državu.

Ali pošto je ova država ruska ispostava, ona nema nikakvih kapaciteta da izvrši potrebnu nacionalizaciju.

Ako nekim čudom sprovedu nacionalizaciju NISa, u najmanju ruku možemo od ruskog gasa da se oprostimo. A tek treba da vidimo kakve će biti ostale posledice.

Ako nekim čudom sprovedu nacionalizaciju NISa, u najmanju ruku možemo od ruskog gasa da se oprostimo. A tek treba da vidimo kakve će biti ostale posledice.
Pa da li je moguće da će nam velika braća i majka zavrnuti slavinu? Pri tom smo jedina zemlja u Evropi koja njima nije uvela sankcije.

To je to.

Ej od "majke" da to doživimo 🤡🤡🤡

Evo bugarska a mislim i rumunija dobijaju NULA ruskog gasa vec neko vreme,
I gle čuda - ne samo da nisu propali nego ekonomski i industrijski stoje bolje od srbije!

Srbi moraju to da urade zato što nisu dužni da trpe štetu od sankcija protiv ruskih firmi.

A šteta će nastati zato što je energetika strateška grana na koju je ruska stavila šapu u Srbiji, ne dozvoljavajući bilo kakvu diversifikaciju poslednjih 17 godina.

Ako Amerikanci treba da je kupe to treba posmatrati kao nužno zlo i normalna vlada bi to uradila još pre dve godine tražeći druge koristi za državu.

Ali pošto je ova država ruska ispostava, ona nema nikakvih kapaciteta da izvrši potrebnu nacionalizaciju.
Iracionalno.

I gle čuda - ne samo da nisu propali nego ekonomski i industrijski stoje bolje od srbije!
Po ovome Bugarska i dalje uvozi gas iz Rusije.

Cela Evropa i dalje uvozi ruske energente, ali indirektno.
Ruski gas ide gasovodom u Azarbejdzan i tamo postaje Azerbejdzanski gas.
I tako se prodaje Evropi.

Americi nije bitno odakle je gas, bitno je da se prodaje preko njihovih firmi i njihoviog gasovoda i da oni uzmu procenat.
Americi je vazno da svi drugi budu u podredjenom (kolonijalnom) polozaju.
Na taj nacin ostvaruje se dominacija.

Po ovome Bugarska i dalje uvozi gas iz Rusije.

Ja sam se vodio ruskim izvorima kad je bilo ono da treba samo u rubljama da se plaća,
ali izgleda da su ipak onda nasli resenje...

Sta je onda problem za nas da dobijamo ruski gas kad jedna clanica nato-a koja im je uvela sankcije i koja je na njihovoj listi neprijateljskih zemalja dobija njihov gas?

Americi nije bitno odakle je gas, bitno je da se prodaje preko njihovih firmi i njihoviog gasovoda i da oni uzmu procenat.
To znači da možemo nacionalizovati NIS bez posledica po snabdevanje gasom.

Odlicno!
Čemu onda bojazan da ćemo mi ostati bez gasa ako rusi svoj neprijateljima prodaju,gas bez zastoja?

Necemo ostati bez gasa, samo cemo placati vise jer kupujemo iz druge ruke.
Evo kao sto smo videli tako rade bugarska i rumunija koje u svemu stoje bolje nego srbija,
Cak im je i gorivo na pumpama dosta jeftinije...

Jedini ko u ovom trenutku nema gas je pridnjestrovje inače verni ruski satelit

Bajatović je ruski čovek i Srbijagas je praktično ruska firma, tako da su sve opcije u igri. To nije slučaj u Bugarskoj.

Ruski uticaj je duboko ukorenjen u ovoj državi, tako da nema lakog izbora po pitanju NISa.

Poslednja izmena:
Bajatović je ruski čovek i Srbijagas je praktično ruska firma, tako da su sve opcije u igri. To nije slučaj u Bugarskoj.

Ruski uticaj je duboko ukorenjen u ovoj državi, tako da nema lakog izbora po pitanju NISa.
Za saku dolara, ruski uticaj ce biti iskorenjen.
Narod ovde obozava jaceg, silu, onog ko je spreman da im baci sitnis u blato.

1000019954.jpg

Bas tako. Sve ovo je isplanirano jos pre godinu dana, glumci sad predstavljaju publici ono uvezbano - savrsenu rolu. Ovo je kao da gledam kecere. Providno.

Vrh