Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

I smrdljivi Bljuc postao Politika 🤣

U Austriji se nikada teže nije živelo, a 2025. biće još gora: Ljudi biraju da li da jedu ili da uključe grejanje, dižu kredit da poprave veš-mašine, nemaju da plate račune...

Ološ novinarski.

@Bender Rodriguez
pa imao si ovde elaborate onih što za sebe kažu da su "neutralni" (lol) kako zapad propada i kako je u rusiji nikad bolje
- zajednicko za sve im je (osim emotivnog naginjanja ka toj jednoj strani) da su totalni laici i knjiški primeri dunning-krugerovog efekta i bukvalno žive u svojim fantazmagorijama i svremena na vreme traže validaciju tih svojih sumanutih fikcija na youtube-u (gde ako se dovoljno potrudis mozes da nadjes i "dokaze" da je zemlja ravna)

Ja samo cekam da tramp krene u prvu aneksiju neke oblasti, pa da vidimo da li ce svi dusebriznici da osude agresorsku zemlju i zahtevaju da im uvedemo sankcije i da se izolujemo od istih. Mada je samo za nasih zivota bilo vec 10 takvih slucajeva, ali je maca pojela jezik. Mogli bi i da nacionalizujemo fabriku koka kole ili ball. sve mi se cini da ce biti isti stav kao kod onog govna klicka koji je trazio od nasih sportista da se zakrve sa ruskim kolegama, dok je on 1995. kada su padale bombe po nasima u bosni, “zabavljao” nato decake u italiji, a 1999. za vreme bombardovanja nastupao u agresorkom medison skver gardenu

Ja samo cekam da tramp krene u prvu aneksiju neke oblasti, pa da vidimo da li ce svi dusebriznici da osude agresorsku zemlju i zahtevaju da im uvedemo sankcije i da se izolujemo od istih. Mada je samo za nasih zivota bilo vec 10 takvih slucajeva, ali je maca pojela jezik. Mogli bi i da nacionalizujemo fabriku koka kole ili ball. sve mi se cini da ce biti isti stav kao kod onog govna klicka koji je trazio od nasih sportista da se zakrve sa ruskim kolegama, dok je on 1995. kada su padale bombe po nasima u bosni, “zabavljao” nato decake u italiji, a 1999. za vreme bombardovanja nastupao u agresorkom medison skver gardenu
Treba da samo da pratimo šta će da radi većina Evrope i to je to.

Suviše smo mali da bilo šta menjamo. Samo prati većinu u svom okruženju (Evropi) i glavu dole.

Sad imaš drugu situaciju. Rat u Evropi i eto odmah radikalske Srbije koja gura prst u oko svima okolo.

Poslednja izmena:
Kao sto su dusebriznici iz suprotnog tabora ne samo ostali nemi kad je njihova sveta imperija izvršila ww2 style blitzkrieg na susednu evropsku zemlju (sreca pa je taj "wehrmacht" bio sa temua pa osvajanje nije uspelo) nego su još nalazili i sijaset opravdanja (happy tv style) za takav akt...

I smrdljivi Bljuc postao Politika 🤣

U Austriji se nikada teže nije živelo, a 2025. biće još gora: Ljudi biraju da li da jedu ili da uključe grejanje, dižu kredit da poprave veš-mašine, nemaju da plate račune...

Ološ novinarski.
pa to nije sasvim netacno. Raspitaje se kod ljudi. MIslis da tamo cene ne rastu?
Poslednjih nekoliiko godina stvari su posle prilicno nizbrdo u EU.
Ovo je Irska, ali ljudima je sve teze, posebno u Nemackoj.
Naravno, ne zive u paklu, kao sto je Srbija, ali nije to ono sto je bilo.

U vezi Kusturice. Verujem da ce radikalsko djubre uskoro da mu broji krvna zrnca.

Nema šta da se raspitujem, bio sam tamo. Sve je ili isto kao kod nas ili duplo jeftinije. A plate neuporedive. Čak i tamo gde je na kraju meseca i računice kupovna moć ista kao u Srbiji, kvalitet života je opet pet puta bolji, što je više nego dovoljno da i dalje svi hrle tamo, a ne u Vučićevu rupčagu. Dakle lik u Nemačkoj kome na kraju meseca ostane 5% plate opet ima kvalitetniji život nego Srbin kome ostane 5%. Jer su celokupni uslovi, sreća i kvalitet života bolji.

Evropa stagnira ekonomski ali veći deo nje bi morao da stagnira još 100 godina da bi se spustio na nivo Srbije.

A Vučić i njegovi isprdci ovakvim tekstovima samo prave sebe u još veće boodale.

pa to nije sasvim netacno. Raspitaje se kod ljudi. MIslis da tamo cene ne rastu?
Poslednjih nekoliiko godina stvari su posle prilicno nizbrdo u EU.
Ovo je Irska, ali ljudima je sve teze, posebno u Nemackoj.
Naravno, ne zive u paklu, kao sto je Srbija, ali nije to ono sto je bilo.

Ovo mogu da potvrdim, pošto sam tamo (Irska). Za prosečnog građanina, bez krova nad glavom i sa visokom inflacijom u prethodne 3 godine se situacija drastično pogoršala. Dodajmo na to prekomernu imigraciju i nedostatak smeštaja za rentiranje.

Kako god, nije katastrofalno kao kod nas, ali nije ni približno dobro kao što je bilo pre recimo 6-7 godina, po pričama naših ljudi koji tamo žive 10+ godina.

Poslednja izmena:
Osvajačka imigracija je druga priča, to je problem i opasnost za sebe koji zaista ima potencijal da ih uništi. Mada mislim da će i to biti rešeno otom potom, neće Burgergeld da radi doveka, i njima je polako pun kufer parazita. Pun je svakom radnom čoveku koji nije DEI korisni id.ot.

Kao što polako raste nezadovoljstvo povodom punjenja Ukrajine parama. Neće ni to doveka trajati.

A ekonomski će se oni opet uzdići kad tad, ne sumnjam ja u njih. Kažem, pod uslovom da ih osvajači ne unište.

Poslednja izmena:
Vrh