Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Apsolutno ima veze. Podrška Putinu i Rusiji je porasla u poslednjih 12 godina. I to je projekat, na tome se radi. Potrebni su veliki resursi za tako nešto.

Uostalom nema medija na kome ne gostuju isti likovi kao i na Happy.
Daj podatke za to. Recimo podrška Putinu 2009 i 2019, ti misliš da je podrška veća 2019?
Ili recimo 2011 i 2013, pre i posle promene vlasti, stvarno misliš da ima promene u podršci Putinu među narodom?

Najveća promena dolazi 2008. nakon proglašenja nezavisnosti Kosova i nakon što zapad to organizuje (ili aminuje, podržava), a okretanje ka Putinu je više reakcija nego bilo šta drugo.

Isto i 2022. To se posmatra kao vraćanje duga (ili delića) za 1999, tj. svaki poraz Amerike i saveznika se vidi kao uspeh. Isto važi i za Kinu.
I ti nema nikave veze sa vlastima, čak štaviše, žvali je to u poslednje 3 godine omča oko vrata i on bi se najradije otarasio tog balasta.

Pazi da ih komunalna ne kazni slučajno.. lol
Pa i nije poenta u kažnjavanju (ionako bi to platili našim parama) već da ih stavljaš u konstantnu defanzivu.

Jel loš zahtev da ne želimo da se švrljaju i lepe fasade i da se prema zakonu kazne počinioci?

Ako kazne, super, ako ne, pa to je samo još jedan od milion jasnih primera gde ne rade u korist naroda i društva u celini.

Đilas je trebao da pozove Komunalnu i kad ne bi izašli da kaže eto vidite čemu služi komunalna i zašto je građani plaćaju (ne da se održava komunalni red).

Pa i nije poenta u kažnjavanju (ionako bi to platili našim parama) već da ih stavljaš u konstantnu defanzivu.

Jel loš zahtev da ne želimo da se švrljaju i lepe fasade i da se prema zakonu kazne počinioci?

Ako kazne, super, ako ne, pa to je samo još jedan od milion jasnih primera gde ne rade u korist naroda i društva u celini.

Đilas je trebao da pozove Komunalnu i kad ne bi izašli da kaže eto vidite čemu služi komunalna i zašto je građani plaćaju (ne da se održava komunalni red).
Ne znam za njega,
tj moje mišljenje o njemu je poznato od letos nakon onog klizećeg za beograd i niš...
ali bilo je sijaset sličnih priloga i primedbi da komunalna ne radi svoj posao nego da se radi o jos jednoj slubi na usluzi žvali...
Obzirom da su bukvalno direktno potcinjeni opstinskoj vlast mislim da je to uzalud trošenje vremena mada generalno ne moze da škodi...

U tri dana: Objavljeni lični podaci iz pasoša strane države, neko doturio podatke, načinio krivično delo... EU za sada čuti. Predivna država je kandidat za članstvo u EU. Umesto da uskrate Srbiji pomoć i blokiraju joj klastere, oni se smeškaju.

Drugi slučaj: Uhapšen čovek koji je branio studente od lojaliste. Kazna uslovna, plus 100.000 dinara. Klasično zastrašivanje građana i pokušaj da se zaplaše svi borci za pravdu.

Treći slučaj: Mladići izvedeni sa tribina zbog transparenta podrške studentima. Balvan od pandura im preti sa tri meseca zatvora. Koji je razlog maltretiranja momaka? Jel to opet uveden verbalni delikt u Srbiji? Čak je i totalitarni režim Tita rekao: "Studenti su u pravu". Ovaj režim više podseća na režim propalog slikara sa brčićima. Da li su ljudi svesni šta znači biti u zatvoru u Srbiji? Stave te u ćeliju sa nekim ološem i lopovima, vas 7-8 unutra. Loše iskustvo za ceo život. Mladog čoveka strpaš u zatvor zbog iskazivanja mišljenja? Jel Želimir Obradović isto počinio krivično delo? Ovo postoji jedino još u Rusiji i Belorusiji. Zemlja kandidat za EU sprovodi staljinističke zakone? Tužno.

Četvrto: Studenti su strani plaćenici, neprijatelji države, ološ. Maske su pale, to je AV izgovorio, samo se obratio neodređenom licu. Svako ko je protiv njega, protiv je i države, a ti znači da mrzi Srbiju. Tužno, tužno.

Narod je prepušten sam sebi. Pomoć dobiti nećemo. Sve velike sile su na strani zla i ne mare za tamo neku malu Srbiju. Mi smo im bitni kada treba predati Kosovo, ne uvesti ili uvesti sankcije arhi-neprijatelju velike sile ili kada treba iskopati zlato, litijum i druge važne sirovine.

Poruka studentima: Samo istrajte, neka im zloba izbije na nos. Dođite u halu masovno, neka vas 500 ponese transparente. Izludite njega i njegove poslušnike. Što bi se reklo: "Srbija se umiriti ne može!"

Poruka studentima: Samo istrajte, neka im zloba izbije na nos. Dođite u halu masovno, neka vas 500 ponese transparente. Izludite njega i njegove poslušnike. Što bi se reklo: "Srbija se umiriti ne može!"
Ne mogu studenti da sami obave posao ostatka populacije.
Studenti da blokiraju dok ostatak krka svinjetinu.
Vecina populacije i ne razume sta se desava ili ih ne zanima.

U tri dana: Objavljeni lični podaci iz pasoša strane države, neko doturio podatke, načinio krivično delo... EU za sada čuti. Predivna država je kandidat za članstvo u EU. Umesto da uskrate Srbiji pomoć i blokiraju joj klastere, oni se smeškaju.
Gledaj to ovako,
kada bi eu to uradila - to bi tacno njega ojačalo:
konsolidovalo bi njegovo postojeće biračko telo i podstaklo ove sto su kao bajagi protiv njega ali daleko vise napadaju građansku opoziciju a najveća zamerka im je što žvala ne raskine sve odnose sa eu tako da bi ih takav potez eu gurnuo direktno u žvalin zagrljaj većinom..

Gledaj to ovako,
kada bi eu to uradila - to bi tacno njega ojačalo:
konsolidovalo bi njegovo postojeće biračko telo i podstaklo ove sto su kao bajagi protiv njega ali daleko vise napadaju građansku opoziciju a najveća zamerka im je što žvala ne raskine sve odnose sa eu tako da bi ih takav potez eu gurnu u žvalin zagrljaj većinom
Neka se biračko telo preseli kod brata Putina u bratsku Rusiji. Vidiš da mu ponestaje mesa.

EU može da proveri kako im AV troši novac. Sigurno će mu naći neku brljotinu. Ako krenu sa dosadnim kritikama kako institucije treba da rade, onda treba da se ugase.

Poslednja izmena:
Daj podatke za to. Recimo podrška Putinu 2009 i 2019, ti misliš da je podrška veća 2019?
Ili recimo 2011 i 2013, pre i posle promene vlasti, stvarno misliš da ima promene u podršci Putinu među narodom?

Najveća promena dolazi 2008. nakon proglašenja nezavisnosti Kosova i nakon što zapad to organizuje (ili aminuje, podržava), a okretanje ka Putinu je više reakcija nego bilo šta drugo.

Isto i 2022. To se posmatra kao vraćanje duga (ili delića) za 1999, tj. svaki poraz Amerike i saveznika se vidi kao uspeh. Isto važi i za Kinu.
I ti nema nikave veze sa vlastima, čak štaviše, žvali je to u poslednje 3 godine omča oko vrata i on bi se najradije otarasio tog balasta.
Apsolutno je projekat. Imaš ankete javnog mnjenja. Ovo je opšte mesto, mislim na rast podrške Putinu. Imaš i analize medijskih sadržaja.

Vučić je imao toliku moć da to preokrene, ali ne, on je još ubrzao i pojačao putinovski sentiment.

Kviz pitanje. Koliko puta su se Vučić i Toma poljubili sa Putinom?

Apsolutno je projekat. Imaš ankete javnog mnjenja. Ovo je opšte mesto, mislim na rast podrške Putinu. Imaš i analize medijskih sadržaja.

Vučić je imao toliku moć da to preokrene, ali ne, on je još ubrzao i pojačao putinovski sentiment.

Kviz pitanje. Koliko puta su se Vučić i Toma poljubili sa Putinom?
MIslim da je Putin sve manje popularan u Srbiji zbog sve vece percepcije koliko je Rusija slaba.
Jer nas covek se lozi na golu silu, na moc. Zato sve vise vole Trampa, a sve manje Putina.
Sta god Vucic pricao, slabi rezultati Rusijae na bojnom polju to demantuju.

MIslim da je Putin sve manje popularan u Srbiji zbog sve vece percepcije koliko je Rusija slaba.
Jer nas covek se lozi na golu silu, na moc. Zato sve vise vole Trampa, a sve manje Putina.
Sta god Vucic pricao, slabi rezultati Rusijae na bojnom polju to demantuju.
Lojalisti su proruski. Vučić izvršava ono što mu lojalisti narede.

ma daj, on kaze da su se oni njemu i njegovom bratu zakleli na vernost.
I da su mu naredili da ne ide sa žutima, kad se pričalo o tome. I nije išao. Pri tom, eksplicitno je označio svog brata kao proruskog, da ne bi morao sebe i kako bismo mi sad o tome vodili polemiku.

Imaš ovaj plakat par postova iznad. Na njemu ti piše čije interese zastupa.

Poslednja izmena:
Saopštili su mu šta ga čeka ako pokuša da preuzme Gazpromov udeo u NISu.

Par-nepar dok ne dođe Tramp u belu kuću.

Ukida sankcije NISu i vraća nam KiM u paketu.

Par-nepar dok ne dođe Tramp u belu kuću.

Ukida sankcije NISu i vraća nam KiM u paketu.
To i ja mislim. Zgaziće nas zbog ruske politike. Opet.

Mada postoji i mogućnost da Putin žrtvuje pijuna-NIS, privremeno i potom vrate vlasništvo nakon par meseci. To mu je možda i pametnije, ako želi da održi Vučića neokrznutog za budućnost.

Putin zna sa kakvim lažovima ima posla i da postoji šansa da ne dobije NIS nazad.

Neko sa zapada je bacio oko na NIS i neće odustati dok ga ne kupi.

Putin zna sa kakvim lažovima ima posla i da postoji šansa da ne dobije NIS nazad.

Aj pa da proglasi žvalu da je pudlica zapada preko svojih glasila ovde, dq mu konačno vidimo leđa...

Znaci prvo te bombarduje, otme deo teritorije, pa sada hoce da ti unisti privredu. Nema sta pravi partneri kojima treba teziti. Na stranu sto deo mene i dalje misli da ne kazem da je ubedjen da od ovoga nema nista vec je prica za unutrasnju upotrebu, samo da se prezivi mesec dva dok ne oslabe proteste. Posle ce da kaze da mu je prijatelj tramp sredio da ne bude sankcija

Ovo je sasvim realna mogucnost.
Slovacka je na steti 500 miliona evra zbog ukinutog dotoka ruskog gasa preko Ukrajine. Vec zele da uvedu mere reciprociteta.
Izracunaj koliko su druge zemlje Eu na steti? USA odlicno zaradjuje jer od nje uzimaju gas. Severni tok urnisan odavno sad urnisu i ovaj drugi krak.
Usa verovatno zeli monopol i u Srbiji.
Pohlepa je cudo.
Zivo me zanima sta ce biti kad Tramp konacno zasedne. Verovatno neka relaksacija u odnosima Eu - Usa i Usa - Rusija

Slovacka je na steti 500 miliona evra zbog ukinutog dotoka ruskog gasa preko Ukrajine. Vec zele da uvedu mere reciprociteta.
Izracunaj koliko su druge zemlje Eu na steti? USA odlicno zaradjuje jer od nje uzimaju gas. Severni tok urnisan odavno sad urnisu i ovaj drugi krak.
Pohlepa je cudo.
Zivo me zanima sta ce biti kad Tramp konacno zasedne. Verovatno neka relaksacija u odnosima Eu - Usa i Usa - Rusija
Sa jedne strane ponuda zapada koja se ne odbija, sa druge zavrtanje ušiju od strane Kremlja.

Pohlepa je cudo.
Relaksacija? Lol, bice suprotno. Zatezanje odnosa, uvodjenje tarifa, razne pretnje. Samo gledajte. Nista pozitivno ne ocekujem od Trumpa za svet a ni za Ameriku. Lik je veoma osvetoljubiv

Ko ga je prevario i zaje*bao izvan Usa da treba da mu se sveti? Samo unutrasnjim neprijateljima ce da se sveti

Ko ga je prevario i zaje*bao izvan Usa da treba da mu se sveti? Samo unutrasnjim neprijateljima ce da se sveti
Tramp je prilicno anti-EU orijentisan (smatra da US previse placa za cuvanje bezbednosti Evrope kroz NATO, i da EU vise profitira u trgovinskoj razmeni), a i vecina evropskih lidera (i javnosti iskreno) je manje vise otvoreno navijala protiv njega.

Vrh