Nego kako ce ovaj rezim da padne?Tvoj komentar meni zvuči kao neka forma trolovanja ili si jako neinformisan lik koji se juče probudio nakon dvanaestogodišnjeg zimskog sna. Ako ti stepen centralizacije moći od strane partijsko-mafijaškog aparata nije očit, ja ne mogu da ti pomognem.
Taj "najbolji rezultat" je bio bednih 24%. Daleko od bilo kakvog rešenja. SNS uzme duplo toliko kad angažuje svoju standardnu izbornu mašineriju.
"Adresiranje problema unutrašnjosti" i druge imaginacije koje se na internetu podmeću kao argumenti za pobeđivanje SNS-a ne mogu biti rešenje jer opozicija tim ljudima ne može ponuditi posao u javnoj upravi i preduzećima, ne može ih zastrašivati, plaćati njihove glasove, dovlačiti glasače iz drugih zemalja itd. Autokratski režimi koji u ovoj meri uspeju da centralizuju moć, resurse i kontrolu nad institucijama države, ne mogu pasti tako što će Marinika Tepić da kuca nekoj bakici na vrata i pita da li treba da se pokosi trava.
Sa 'bednih' 24% je SNS dosao na vlast, toliko je to daleko od resenja.
Nece Marinika da kuca bakici na vrata ali ce da sedne na tenk i na njemu da udje u Skupstinu? Ne mogu opozicioni lideri da se dogovore oko zajednicke kolone ali ce uspesno zajedno da lobiraju sa spoljnu podrsku?
Ili ce to da bude neko spontano okupljanje, prva spontana revolucija u istoriji, bez politickih vodja? Ili cemo za to da nadjemo neke druge politicare, za izbore ne mozemo ali za gerilski rat cemo lagano?
Ili je poenta svog ovog pisanja da nema nikakve nade, nema, vladace dok ne umre onda ce i njegov sin, narod je zao i kvaran i ne moze mu se objasniti? Ja zaista ne znam sta neko ko tako misli i dalje trazi u zemlji. Ja da sam zaista ubedjen u to, sutra bi bio na svajcarskoj granici. Mislim, ako je tako strasno, ma predjes u Bosnu sa licnom kartom bolje i tamo nego na najgorem mestu na svetu.
Meni se ipak cini, da neki ljudi prosto i vole da se valjaju u cemeru, ako im taj cemer bar daje neku moralnu superiornost. Bolje da nema nade, nego da je mozda nesto i do nas.
Meni je takav stav tako jadan da mi se fizicki gadi. Ej, kroz istoriju toliki rezimi padali i ovde i po svetu, daleko okrutniji i beskrupulozniji, ali ne, nas je zauvek pobedio Pink, Happy i 3 hiljade Romima uz brasno i secer.