Što je do tebe Deki, urađeno je. Jer posao je takav, firma na prvom mestu, a želja da se ljudi uključe i nađe pravi modus između poslovanja i različitih privatnih sudbina, treba nekako pomiriti. Iz svega iznetog o sebi, ja zaključujem da si ti dobar poslodavac. Ne daješ otkaze na prvu, nego sve probaš, pa ako ne ide, ne ide...
Upravo tako. Dodaj na sve to i finansijski deo koji nije mali, evo konkretno po stavkama:
- Bruto 2 plata 500.000 din x 14 meseci + otpremnina u visini 3 plate - to je poklon od firme, ne ono sto dobija od biroa, to je sve ukupno 70000 eur.
- Uz platu imala dodatno placeno premium paket privatnog zdravstvenog osiguranja i privatnog penzionog osiguranja - vrednost 300 eur mesecno, ukupno 4200 eur
- Placen rucak svakog dana u vrednosti od 2000 din (kada je radila od kuce taj iznos je dobijala dodatno na platu, u danima bolovanja takodje se isti iznos dobija, dakle nebitno koliko radi, to je 5000 eur
- Laptop MacBook Pro vrednost 3000 eur koji je takodje dobila na poklon, tj. postao je njen kada je otisla iz firme
- 200 eur godisnji budzet za tim bonding (tim bilding ne racunam, to je na nivou firme)
- 2 vikend putovanja za 8. mart (prvi put 2 dana Gorski hotel na Kopaoniku, drugi put 2 dana Movenpick Fruske Terme, all inclusive sve, 2x masaze po izboru...), ukupno 800 eur
- 2x poklon za rodjendan (vaucer/poklon kartica u vrednosti od 250 eur, dakle 500 eur ukupan trosak)
- 3 putovanja na konferencije koje je ona sama birala (firma placa sve, kotizaciju, hotel, avio karte + devizne dnevnice koje svakako po zakonu moraju da imaju) + jedno od ta 3 putovanja smo joj izasli u susret i platili avio kartu u biznis klasi kako bi mogla da spava i da nema problem sa dzet legom na letu BG-NYC, ukupni troskovi oko 10000 eur.
Mene kao vlasnika firme to je kostalo preko 90000 eur ili otprilike 45 m2 u nekoj prosecnoj zgradi u BG
Tako da mislim da sam postupio i vise nego fer u celoj prici i naravno da se niti kajem, niti me grize savest. Mi smo kao firma (i ja licno kao vlasnik) uradili sve sto je u nasoj moci da se uklopi u kolektiv, ali kad ne ide, onda ne ide.