Upravo tako. Dodaj na sve to i finansijski deo koji nije mali, evo konkretno po stavkama:Što je do tebe Deki, urađeno je. Jer posao je takav, firma na prvom mestu, a želja da se ljudi uključe i nađe pravi modus između poslovanja i različitih privatnih sudbina, treba nekako pomiriti. Iz svega iznetog o sebi, ja zaključujem da si ti dobar poslodavac. Ne daješ otkaze na prvu, nego sve probaš, pa ako ne ide, ne ide...
Pa nisu ovo bog zna koliko drugačiji uslovi u industriji u kojoj poslujem. Mi jesmo u gornjoj polovini, hajde da kažem u nekih top 20% po uslovima koje nudimo, ali smo i jako zahtevni, kako bi to ameri rekli tražimo A igrače. Računaj da se borimo za kadrove sa kompanijama poput Nordeusa, Vega IT, Toptal... mi moramo jednostavno nuditi uslove kojo su uporedivi (ili u nekim slučajevima i bolji) od spomenute heavyweight konkurencije.@dejanbg88 To zvuči kao san. Kad bi mariksovi zaposleni znali za tvoje uslove trčećim korakombi ga napustili i zakucali tebi na vrata...
Trenutno ne zapošljavamo nove kadrove. Možda ćemo u Q4 otvoriti 3 ili 4 radna mesta za jače senior inženjere (10+ godina iskustva, i da su na nivou za technical lead/software architect pozicije).Imaš li neke otvorene pozicije sistematizovanih radnih mesta da krenem na neodređeno odmah?
Nordeusa, Vega IT, Toptal... mi moramo jednostavno nuditi uslove kojo su uporedivi
Njena pozicija je inicijalno bila "individual contributor", i to je čisto operativna pozicija. Njena ogromna nesigurnosti je pravila problem. Mi smo mislili da će vremenom postajati sigurnija u sebe, sve vreme smo smatrali da obzirom da dolazi iz korporacije, možda je tamo bila mikomenadžovana/mobingovana pa da je za sve morala da traži dozvolu/pita/menja svako malo zbog menadžera koji je mikromenadžuje. Očekivali smo da će se to rešit vremenom i da će se već krajem prvog kvartala nakon onboarding-a primetiti rezultati, ali to je izostalo.sta vam je bio rezon da postavite tu osobu da uopste vodi ljude?
citao sam tvoj tekst, i bukvalno sve karaktaristike sto si pominjao su mi bile red flag za osobu koja bi trebala da menadzuje ljude/projekte, pa me iznenadilo da ste doneli takvu odluku
Slažem se, to nam je permanentan problem, mada nisu svi inženjeri iz product priče, ima i jako dobrih inženjera koji su skroz outsorcing majndset.mislim da je ovde vise pitanje posla nego uslova. tesko da mozes dobre inzenjere iz nordeusa da dobijes ako ne rade na proizvodu za razliku od drugih outsorsing firmi
Obzirom na njena specifična iskustva, hteli smo da nađemo neki modalitet koji će nam svima odgovarati, i moj predlog je bio, obzirom da je izuzetno uplašena i nesigurna u operativi, da proba da se izmesti iz operative i da vidimo kako će funcionisati ako neko drugi radi operativu, a ona svoju ekspertizu pruži kao strateg/lead.
Nije baš da može svako da raĉuna na ove uslove koje nudimo...
Sada je skola je placenatbh ovo mi deluje bas vas fail, tj (ok sada kada znamo outcome) ali ocigledno je da ce samo da multiplicira svoj problem. ako je neko nesiguran operativi, kako li ce biti kao strateg gde je feedback loop mnogo duzi![]()
Bravo! Samo guraj svoju pricu. I nikad nikakav posao sa drzavom. To je nesto najgore sto coveku moze da se desi, bilo da si zaposlen u drzavnoj sluzbi, bilo da ti je drzava "klijent" za tvoj biznis. Tu nema mirnog sna i lepog zivota.Da ne dužim... nema tih para koji bi me vratili tamo ili u bilo koju kancelariju na duže vreme![]()
Kako si samo Vegu ubacio u ovu grupu, od toliko dobrih IT kompanija.Računaj da se borimo za kadrove sa kompanijama poput Nordeusa, Vega IT, Toptal...
Панчевачка болница. Слика је од данас. Беба од месец дана је смештена у овакву собу.
Pogledajte prilog 207232
Управо тако. Још само фали да нам луксузне, и приватне болнице зависе од милијардера и милионера као у Америци. Америчко здравство је сурово подељено и то ми се не свиђа. Ако имаш пара, моћи ћеш да се лечиш. Ако немаш, легни на улицу и умри.U državnim zdravstvenim institucijama se leči samo ko nema para i kako vreme prolazi mogu sve više to da potvrdim. (iako me je ta tvrdnja nervirala)
Ljudi se smeju ovde Americi za healthcare, ali i mi klizimo polako ka njihovom standardu.
Милица је ово видела, и сад ће да нам дâ канту Јупола, као што је дала "расхладне уређаје."Fotka je bukvalno za plakati.