Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

michael-scott-the-office.gif

Falim te bože, ima još razumnih i nepristrasnih ljudi.

Pa oko tog porodilišta ja ne vidim potrebu da ti iko kontrira... Ja sam se pitao isto što i ti.. Kao i za Klinički centar u smislu pristupa objektima i javnog prevoza...

Stvarno ne vidim potrebu da sebe stavljaš u poziciju sam protiv svih kad o ovome govoriš i na način na koji govoriš, većina će to prihvatiti kao razumno, s ne tek poneko...

Самоуправљачи уместо што су дивљали по Славији рушећи вишеспратнице боље да су провукли Врачарски булевар уз жртву предратних вила које су и онако данас срушене да би уступиле место здањима Будванско-Шкаљарског стила.
Онда би и несрећни круг УКЦ био проходнији.
А ГАК Народни фронт боље да су сазидали на Новом Београду нпр. преко пута 6.каплара.

Један од штрокавијих делова. Требали су овде да направе степенице целом ширином где је офарбана тробојка, да буде проходнији прелаз преко тунела.

^^Ja sam ćutao o tome barem za forumsku javnost ali mene su dvojica 'radovaca' premlatili na banjici proletos isto sam se krvav vraćao preko autokomande i čekirao koliko su mi zuba smrskali...

Kažem 'radovaca' zbog lokacije gde se desilo, u principu mamlaza, lokalnih huligana, nasilnika...

20240416_141242.jpg

Doduše nisam baš do pojasa bio krvav... Bilo je hladnjikavo, imao sam jaknicu pa je to ublažilo udarce po telu...

Ali nije to najgore što se nasilje svako malo ponavlja i ne staje, nagore je kad shvatiš da neko ko ti je bio 'najbolji drugar' i kolega sa kojim si toliko toga delio je zapravo jedan bezvredan pominjanja, narcisoidni mamlaz...

Ovo sve drugo se prevaziđe, podlivi prođu, masnice se povuku, rane zarastu... Sad sam ko nov, sem okrznutih zuba kao trajno podsećanje...

Dok ne stavim kompozitnu plombu, al neću uskoro da stavljam 😄 ovako deluje da sam neki lik sa margine, koga život nije mazio...⛓️ 😎 😁

*Interventna me pre 7 dana pretresla iz gaća, mislili su da sam diler, al to je za novi post 😀

Sećam se Mariksovih postova da poručujem dostave jer sam u principu lenčuga i živim u mraku i štroki 😄 i ne zameram mu ni malo što priča napamet i koješta...

Dobro da je postojao taj glovo market u aprilu i popusti u Maxi online i i Idea online... da mogu po povljnim cenama da kupujem kad nisam mogao da izlazim... Treba komšijama objašnjavati gde se i šta desilo... Ovako sam se izvukao...

Oko 2-3 nedelje treba da se sve masnice povuku.. Nisam imao ušivanje i teže telesne povrede, srećom...

Srećom, jer su me krvnički šutirali dok sam bio na podu. Svaki taj udarac može biti i sa daleko težim posledicama, da ne kažem i fatalan, bilo je i takvih slučajeva i to baš u banjičkoj šumi... Nema tu zadrške, ne miluju te po glavi, šutiraju te najjače kao da si džak, jedan u glavu, drugi po telu, a ti se štiti koliko možeš...

Da sam ih nešto provocirao, kao ja njima zamahnuo dok nisam bio na podu, mogli su me još teže izudarati ili izbosti...

Treba bežati... i to gde ima kamera...

Sad sam oprezniji... Mada ne puno, nastavljam da živim dalje kao i do tad... Bio sam na banjici i od tad... Ali oprezniji sam kad mi neka grupa prilazi u parku... Ustajem sa klupe i idem dalje...

Najgore što sam mogao da im pobegnem ali ih nisam doživeo kao pretnju pa sam sedeo i čekao da mi sasvim priđu...

Par dana nakon toga je i onaj hrvatski bokser prijavio incident al on je pobegao... Ja verujem da je to ista grupa...

Njih je zapravo bilo četvorica, al su me dvojica tukla, da ne dužim priču... Dopustili su mi da se dignem i kao krenem neku priču šta sam radio, ko je bio sa mnom na klupi, onda su me pustili al su se verovatno predomislili jer me ponovo dozivaju, ja bežim...

Tada shvatam da ih je četvorica...

^^Ja sam ćutao o tome barem za forumsku javnost ali mene su dvojica 'radovaca' premlatili na banjici proletos isto sam se krvav vraćao preko autokomande i čekirao koliko su mi zuba smrskali...
Noki, žao mi je što to čujem. :( Stekao sam utisak (po tvom pisanju na forumu) da si dobrica i teško mi je da poverujem da si ušao sa nekim u sukob i isprovocirao ovu reakciju.

Ako možeš da pričaš o tome šta je razlog sukoba/tuče? Iz čista mira te napali? Pobrkali te sa nekim? Ili je bilo nečeg tipa da si nekom dugovao lovu, skinuo ribu ili tako nešto.

Nažalost uvek najgore prođu dobroćudni ljudi koji nemaju nikakvu uličnu školu, i koji shodno tome mnogo lakše postaju žrtve, nego ljudi koji nisu tako fini i mogu da se odbrane, a koje posledično tome agresivci neće ni napadati.

Kažem 'radovaca' zbog lokacije gde se desilo, u principu mamlaza, lokalnih huligana, nasilnika...

Pogledajte prilog 205463

Doduše nisam baš do pojasa bio krvav... Bilo je hladnjikavo, imao sam jaknicu pa je to ublažilo udarce po telu...

Ali nije to najgore što se nasilje svako malo ponavlja i ne staje, nagore je kad shvatiš da neko ko ti je bio 'najbolji drugar' i kolega sa kojim si toliko toga delio je zapravo jedan bezvredan pominjanja, narcisoidni mamlaz...

Ovo sve drugo se prevaziđe, podlivi prođu, masnice se povuku, rane zarastu... Sad sam ko nov, sem okrznutih zuba kao trajno podsećanje...

Dok ne stavim kompozitnu plombu, al neću uskoro da stavljam 😄 ovako deluje da sam neki lik sa margine, koga život nije mazio...⛓️ 😎 😁

*Interventna me pre 7 dana pretresla iz gaća, mislili su da sam diler, al to je za novi post 😀

Sećam se Mariksovih postova da poručujem dostave jer sam u principu lenčuga i živim u mraku i štroki 😄 i ne zameram mu ni malo što priča napamet i koješta...

Dobro da je postojao taj glovo market u aprilu i popusti u Maxi online i i Idea online... da mogu po povljnim cenama da kupujem kad nisam mogao da izlazim... Treba komšijama objašnjavati gde se i šta desilo... Ovako sam se izvukao...

Oko 2-3 nedelje treba da se sve masnice povuku.. Nisam imao ušivanje i teže telesne povrede, srećom...

Srećom, jer su me krvnički šutirali dok sam bio na podu. Svaki taj udarac može biti i sa daleko težim posledicama, da ne kažem i fatalan, bilo je i takvih slučajeva i to baš u banjičkoj šumi... Nema tu zadrške, ne miluju te po glavi, šutiraju te najjače kao da si džak, jedan u glavu, drugi po telu, a ti se štiti koliko možeš...

Da sam ih nešto provocirao, kao ja njima zamahnuo dok nisam bio na podu, mogli su me još teže izudarati ili izbosti...

Sad sam oprezniji... Mada ne puno, nastavljam da živim dalje kao i do tad... Bio sam na banjici i od tad... Ali oprezniji sam kad mi neka grupa prilazi u parku... Ustajem sa klupe i idem dalje...

Najgore što sam mogao da im pobegnem ali ih nisam doživeo kao pretnju pa sam sedeo i čekao da mi sasvim priđu...

Par dana nakon toga je i onaj hrvatski bokser prijavio incident al on je pobegao... Ja verujem da je to ista grupa...

Njih je zapravo bilo četvorica, al su me dvojica tukla, da ne dužim priču... Dopustili su mi da se dignem i kao krenem neku priču šta sam radio, ko je bio sa mnom na klupi, onda su me pustili al su se verovatno predomislili jer me ponovo dozivaju, ja bežim...

Eee mučeniče... Pošto vidim da si konfliktina ličnost, da ti dam jedan savet, kad te napadnu u grupi, zakačiš se za jednog i mlatiš ga iz sve snage, a pride ga koristiš kao štit.

#Spremni za EXPO 👌😎🇷🇸💛💪👏

Идемо!!!

Pogledajte prilog 205463

Јао! Жао ми је што ти се то десило. Шта је био разлог за то?

Pogledajte prilog 205463

Jedan jedini, krajnje dobronameran savet čoveka koji se ozbiljno uznemiri kad vidi ovakve stvari - ovi bi meni gulili 40 godina robije: samo što dalje od polusveta, uvek. Ta šuma je, izgleda, trenutno ukleta. Ima života i izvan nje.

Poslednja izmena:
Јао! Жао ми је што ти се то десило. Шта је био разлог за то?

Par ljudi ću izbeći sa odogovrima jer mi se na nivo debila ne spušta...

Al tebe da pitam - Jel treba razlog? Da se neko pretuče...

Ako nešto nije u redu, mogu da me prijave, mogu da pozovu ograne reda, a ne da sami dele svoju pravdu, tj. batine...

Al ako te baš zanima, iz čista mira su prišli oni meni u mraku, u ponoć... a šta sam ja radio u šumi i s kim pre toga, i da li su oni to znali ili me špijunirali i pratili iz žbunja, nije razlog i ne moze biti razlog... Kao što i kod Hrvata nije bio razlog nego povod, povod može bude sve što im "zasmeta", a razlog je da vole da maltretiraju i da se iživljavaju nad slabijima, u grupi.. Dakle dva momka na klupi šta god da rade ne mogu biti razlog... Jel prebija neko strejt parove kad se osamite na klupi u ponoć?

A dobar broj ljudi pita šta je razlog, da bi se sami osetili bezbedno, da se njima nešto ne dogodi... Zna se ko se okuplja u toj šumi uveče... To je mesto gejeva... Beograd nije ceo San Francisko, takav grad u Srbiji ne postoji, al mora imati delove koji su slobodni za život koji je drugaciji od onoga kako ga prosečan Z maloumnik u Srbiji zamišlja, krio se iza navijačke grupe ili bio solo igrač kao stari posmatrač...

I ovi su mene posmatrali iz žbunja verovatno i ne znam možda imam nešto što sami nemaju pa im bilo krivo...

Al eto ako ti nemaš to nešto što štrči, što te izdvaja i čini drugačijim, možeš biti bezbedan.

Do sutra, prekosutra, kad i na tebi budu videli nešto što njima smeta. Onda ćeš shvatiti da ništa nije pomoglo što si tražio razlog...

U svakom slučaju hvala ti što ti je žao, ti si generalno ok momak i ne doživi ovo lično, iskoristio sam tvoj post da svima odgovorim za razlog da me to više ne pitate... 🙂

Dakle nisam provocirao, vređao, gađao.. niti išao ka njima da ih muvam ili bilo šta...

Vidiš da si mu diro dečka. Banjička šuma u ponoć, još ne zna da se brani... Dubokoumno, nema šta...

Al ako te baš zanima, iz čista mira su prišli oni meni u mraku, u ponoć... a šta sam ja radio u šumi i s kim pre toga, i da li su oni to znali ili me špijunirali i pratili iz žbunja, nije razlog i ne moze biti razlog... Kao što i kod Hrvata nije bio razlog nego povod, povod može bude sve što im "zasmeta", a razlog je da vole da maltretiraju i da se iživljavaju nad slabijima, u grupi.. Dakle dva momka na klupi šta god da rade ne mogu biti razlog... Jel prebija neko strejt parove kad se osamite na klupi u ponoć?

A dobar broj ljudi pita šta je razlog, da bi se sami osetili bezbedno, da se njima nešto ne dogodi... Zna se ko se okuplja u toj šumi uveče... To je mesto gejeva... Beograd nije ceo San Francisko, takav grad u Srbiji ne postoji, al mora imati delove koji su slobodni za život koji je drugaciji od onoga kako ga prosečan Z maloumnik u Srbiji zamišlja, krio se iza navijačke grupe ili bio solo igrač kao stari posmatrač...
Noki, ovo je strašno, ja se užasavam agresije na slabije od sebe. Oprosti, nisam znao da je to po strani, kao prosečan BGD "bivši uličar" pomislio sam da je u pitanju dug ili tako nešto, nisam znao je to u pitanju.

Ti i ja nikad nismo ulazili u polemiku na forumu i cenim tvoj rad ovde, tako da se nadam da nisi na mene mislio sa komentarom "par debila". Zaista bi mi bilo žao da me doživiš kao nekog ko nije vredan odgovora.

Nadam se se da će ti nasilnici jednom naleteti na nekog ko će im pružiti otpor. Imam jednog drugara koji je gay i profesionalni MMA borac i zbog njegove karijere u Srbiji nije se autovao, i pričao mi je kako je pretprošlo leto negde u Grĉkoj na moru patosirao neke likove koji su ga na sličan način napali kao ovi tebe. Mislim da ti patosirani momci u buduće neće napadati slabije od sebe, jer verovatno su i za ovog mog drugara pomislili da je slabiji od njih, ali nisu očekivali da su naleteli na MMA borca

Puna podrška za tebe Noki i želim ti puno ljubavi i sreće u životu i da ovu ružnu epizodu koju si doživeo zaboraviš što pre!

A te siledžije će naleteti jednom na nekog poput mog druga koji će im obezbediti hitan prevoz i nekoliko dana all inclusive boravka na VMA,i par nedelja trajne šminke a možda pride i par nedelja oporavka u nekoj banji, pa će posle toga u šumu ići samo da beru maslačke i jorgovane ;)

Poslednja izmena:
@dejanbg88 Hvala Dejane.. Ne mislim da si debil, oprosti... Samo mi se nije dalo da odgovaram pojedinačno. Mislio sam da odgovor Hitachiju pokriva sve... a debili je trebalo u jednini da napišem. Oprosti.

@dejanbg88

Evo tebi ću da ispričam nešto još što se dogodilo kasnije...

Znaci moram malo opširnije i završavam.

Prošla su neka dva meseca od napada i pre nekih mesec dana ja rešio da odem uveče u šumu... Malo izblejao, ništa bitno i izlazim oko ponoći ima poslednja 47-ica ka gradu, tamo kod onih 5 solitera čekam... I nešto malo istežem nogu kod ivičnjaka...

I prilazi momak u crnom šorcu i majici, obrijan i ošišan na 0, neke srednje 20te. Po tome svakako a i visinom i tenom odgovara jednom od dvojice napadača... a ja ih se ne sećam najbolje, mislim da su oni mene bolje upamtili...

I gleda me i prilazi, ja se povučem par koraka a on još prilazi i ja se još povučem i pratim ga pogledom šta radi... i zamalo sam uzeo gard, maksimalno na oprezu... I on malo zastao i ja već u fazonu - šta treba, šta mi prilaziš, više pokazujem to nego rečima... On kao što me se plašiš brate...

Kaže video je da istežem nogu pa je hteo da mi da savet...

I reč po reč, ja mu se otvorio, rekao mu zašto se plašim i šta se dogodilo...

I on me brate već na početku priče zagrli.

I pita me gde je to bilo i ja mu pričam dalje gde je bilo i šta i kako... Još nisam siguran da sam sasvim safe... On me opet zagrli...

Kažem "verovatno su mislili da sam gej"
On me pita "pa jel jesi?"

Ja mu odgovaram kao "...nije bitno brate šta sam"

i on me zagrli ponovo najbratksije moguće, kao da smo na svadbi, on se ženi ja sam mu neko najrođeniji... Potpuno nepoznat momak..! Tu sam već i ja njega zagrlio, nisam više bio ukipljen...

I tako 4 puta najbratskiji zagrljaji, po leđima me tapše... i kaže Aleksandar i ja mu rekao svoje ime... i tad stigao bus i ja mu rekao hvala ti Aleksandre što si normalan lik i ušao u bus i kako sam seo, krenule mi suze...

Evo i sad mi idu suze... a ne želim da budem patetičan jer nisam po prirodi 😄

Poenta priče: Momak koji izgledom ostavlja utisak da je iz potpuno istog miljea i isto mesto i vreme, a potpuno drugačija reakcija... Umesto udaraca, podrška i to u vidu najtoplijih zagrljaja, kao da smo braća... a još sam ja mator već za njega, da mene on teši, on je klinac za mene, a tako neposredan...

To mi je vratilo nadu u mlade ljude i da nisu svi isti, iako izgledom ostavljaju mangupski utisak...

Tako da Dejane, bolje od batina napadačima je što se meni ovo dogodilo. Veruj mi da je toplina random strejt momka, daleko bolje razrešenje, nego da sam se svetio napadacima... Sve i da sam mogao, da se sećam likova... I da kupim neki samostrel 🙂 Toplina i podrška random batice koja je nenadano došla, su najbolji mogući odgovor na doživljeno nasilje...

Nikad njegovu reakciju neću zaboraviti i koliko mi je značila tog dana i što je do tog kratkog susreta došlo.

Evo tebi ću da ispričam nešto još što se dogodilo kasnije...
Hvala na iskrenosti, Noki!

Evo dobijaš podršku i virtuelni burazerski zagrljaj i od Dekija ;)

Sećam se tvojih pisanja da se cimaš u životu i da radiš mnogo, nije možda adekvatno skroz za ovu temu, ali samo budi uporan i rokaj na max i sve će doći na svoje mesto.

Mislim da si gore izneo poentu i celu poentu. Nekog ce napasti jer je gej, nekog jer je dao pogresan odgovor za koga navija, nekog jer ih je popreko pogledao, nekog jer se niko od ovih gore nije pojavio, a nekog moraju jbg.

Kao sto ce nekom zakucati na vrata jer mu je kuca u pogresnoj ulici, zgodnoj za investicije. Nekom jer je bio na protestu. Nekom jer je pisao svasta po instagramu. Nekom jer je dosao do para a nije u sekti.

Ako se ne borimo svi kolektivno i stalno protiv svake ocigledno, objektivno negativne pojave i radnje, ako ne zato sto je to ispravno...a onda bi bar trebalo iz sebicnih razloga. Jer kad tad, naci ce se razlog zasto da zakucaju i tvoja i moja vrata.

A eto kao neko ko se pita sta konkretno fali nekome ko je gej u svakodnevnom zivotu sad sam bogatiji za jednu informaciju koja me bas rastuzuje. Da dva obicna gej lika ne mogu na miru da postoje... i to daleko od ociju i daleko od svih u sred noci.

Kao sto ce nekom zakucati na vrata jer mu je kuca u pogresnoj ulici, zgodnoj za investicije. Nekom jer je bio na protestu. Nekom jer je pisao svasta po instagramu. Nekom jer je dosao do para a nije u sekti.
Polaziš od pogrešne pretpostavke. Nisu svi kadri da budu žrtve. Jednostavno nisu svi ljudi izgrađeni od istog materijala. Ljudi koji su (moram da iskoristim engleski izraz jer ne znam koji bi bio adekvatan na srpskom) "vulnerable" na neki način su jednostavno pogodni predatorima i postaju žrtve.

Prva stvar koja je bitna to je fizička dominacija. Da li si ikad video da je neko fizički dominantan žrtva zlostavljanja (bodibilder, ljudi koji se bave borilačkim sportovima u poluteškoj i teškoj kategoriji)? Kad god vidiš da je neko maltretiran (pogledaj bilo koji video na Insta/YT sa tom problematikom, npr. sukob u saobraćaju) po pravilu to su ljudi koji nisu fizički domninatni i u 95% ne pružaju otpor prilikom napada (pretpostavljam da je to ono što psiholozi nazivaju "paraliza straha", kad neko misli da će najmanja šteta biti ako se ne brani i pusti agresora da ga maltretira).

Dakle, fizička dominacija (pojava) je najbitnija stvar "pasivne samoodbrane" jer te u najvećem broju slučajeva "štiti" da do problema ni ne dođe.

Pored toga ako si još i poslovno nezavisan/finansijski jak (nije maltret samo fizički, maltret je i kad neko nekog ucenjuje) i dovoljno jak intelektualno da možeš da predvidiš kada neki odnos može da dovede do problema (npr. učestvuješ na tenderu za neki posao sa državom koji je finansijski jako primamljiv, ali posledica može da bude da te posle vladajuća stranka drži u šaci, tj. da ima ucenjivački kapital prema tebi) i shodno tome izbegneš da ulaziš u takav odnos.

Da skratim i ne idem suviše daleko, poenta ovog mog izlaganja je da kada se ukombinuju sva 3 (fizička snaga i dominacija, finansijska jačina i poslovna nezavisnost, i jak intelekt) tada nisi "vulnerable" ni po jednom osnovu i mala je šansa da ćeš biti žrtva.

Ali fizička snaga/dominacija je po mom mišljenju ubedljivo broj 1 stvar na kojoj bi svako ko je "vulnerable" trebao da radi kako bi dobio mogućnost da ga agresori "preskoče" jer džabe ti finansijska jačina i jak intelekt, ako te neko fizički napadne, a ti ne možeš da se odbraniš (ili se parališeš zbog straha). A kada si fizički dominantan (npr. dvometraš sa 100-120 kila mišića), svejedno je da li si gej ili na neki drugi način iskačeš iz standarda, nema skoro nikakve šanse sa će te neko fizički napadati. Jer kao što lav ne napada slona, nego antilopu i zebre, tako je i u tom ljudskom odnosu između predatora i žrtve.

Poslednja izmena:
A inače sam tip čoveka kojeg jako pogađa kad neko maltretira slabijeg (bilo osobu, bilo životinju...), zato me je i pogodilo čitajući Nokijev post. Kad god sam bio prisutan da neko maltretira nekog ko ne može sa pruži otpor reagovao sam - koristio sam svoju fizičlu snagu/dominaciju da bih zaštitio slabijeg. Tako je bilo i kad sam bio srednjoškolac (tada sam u nekoliko navrata štitio i starije, sećam se kada sam u prvoj godini srednje zaštitio jednog momka iz 4. godine kog su maltretirali, pa iako sam dobio dobre batine tada, bio sam ponosan što nisam samo prošao ili gledao, nego uleteo da zaštitim momka - on se izvukao srećom, a ja sam i kao klinac bio jak i mogao da istrpim batine), tako je i sada, i biće dokle god.

Pored bodibildinga, trenirao sam džudo i brazilsku džijudžicu, a sada rekreativno MMA, tako da sam fizički izuzetno spreman.

Prošlo leto mi se desilo da sam jednu "vulnerable" porodicu odbranio od 2 agresivca na semaforu u Jurija Gagarina, bez ikakve "fizike", samo sam stao i izašao iz kola i krenuo ka njima, i prilično sam siguran da moja pojava (ko god me vidi, jasno mu je da sam fiziĉki spreman) uz auto koji vozim (kombinacija koja random agresivcu koji napada slabije od sebe ne sumnjivo govori "ko zna ko je"), nekom ko je krenuo da se iživljava nad slabijim bio dovoljan "signal" da prekine. Ta 2 momka su samo nešto promrljala i otišla u auto ĉim sam im prišao (čim im je postalo jasno da je sukob sa mnom neizbežan, ako nastave).

Fina porodica koju sam odbranio nisu verovali šta im se desilo, čovek i žena su krenuli da me grle i da mi govore nešto u stilu Bog te je poslao, ti si naš anđeo... u svakom slučaju porodici sam predložio da prijave agresivce policiji (obzirom da su fotkali tablice kada su ovi krenuli da izlaze iz kola) i ponudio sam im da ako će ići na tužbu da im finansiram advokata (spojio bi ih sa jako dobrom advokatskom kancelarijom), ali su oni ipak rešili da ne prijavljuju policiji ( po meni velika greška, jer bi ih moji advokati koje bi im ja platio sigurno odveli u zatvor - specijalizovani su za to, a i prilično skupi), ali nažalost nisam mogao da ih nateram da to urade, prosto izabrali su da zaborave na sve i nastave dalje.

@Noki naravno da nas sve ovo pogađa što pišeš.

Drugara su iz čista mira prebili u Karađorđevom parku kada se vraćao kući sa neke žurke oko ponoći. Plus što je drugar tada imao 40-50 godina. Polomili mu vilicu, šta reći više.

A što se tiče ovog "navijača" na stanici. Ne znam kako izgledaš i da li postoji "gay radar", ali ja sam stekao utisak da je polovina navijača na tribini gej (ili barem latentno) i da je to glavni razlog njihovem mržnje prema svima koji su drugačiji. Nadam se da je ovj na stanici neki zaista normalan lik, ali da se eto šiša i oblači kao oni iznekog trećeg razloga.

Vrh