Само да се разумемо око пешаког прелаза - Митровићев син је одговаран што је побегао са места несреће и није указао помоћ особи коју је ударио, а која је прелазила улицу на црвено светло, како то обично пешаци и чине.
Pa i ja isto mogu da kažem za tebe.Ti ces se naravno kao sto je to ovde manir drzati slepo svojih verovanja, traziti "trn u oku" i negirati realnost
Begstvo sa mesta nesreće, neukazivanje pomoći, prebrza vožnja daleko iznad dozvoljene brzine, ugrožavanje bezbednosti saobraćaja, nesreća sa smrtnim ishodom... sve to je dovoljno za zatvor od par godina i to da budu blagi. Da li je crveno ili ne ne znam ali si svakako dužan da obraćaš pažnju na saobraćaj i poštuješ pravila. Naravno zakon ne važi za sve. Ajde probaj da ne propustiš pešaka kada zgazi na pešački u bilo kojoj zemlji Evrope kao što se kod nas svakodnevno radi.Само да се разумемо око пешаког прелаза - Митровићев син је одговаран што је побегао са места несреће и није указао помоћ особи коју је ударио, а која је прелазила улицу на црвено светло, како то обично пешаци и чине.
Samo sto pokazatelji o migracijama, statisticki pokazatelji, itd... govore u korist mene a ne tebe...Pa i ja isto mogu da kažem za tebe.
Pa nece bas biti da je potpuno isto kao i ovde, pogotovo van beograda i ns!MIslim da grešite po pitanju zloupotrebe bolovanja, bar u Austriji to rade većinom naši ljudi iliti razni migranti. Poptuno isto kao i ovde i mislim da živite u velikoj zabludi ako mislite da ovde nema bolovanja ili dobiješ otkaz čim odeš na bolovanje dok sama država donosi zakone kako bi se te zloupotrebe smanjile na minimum. I ne, ovde nije problem bolovanje pa da se neko "plaši", problem je zloupotreba bolovanja.
Amerika je druga priča, ne verujem da bi postojao "Mitrovićev sin" u Nemačkoj, Austriji... a ovde je svakodnevica postala da neko nekog ubije ili pregazi na pešačkom prelazu. To je ta "sloboda" i nekažnjavanje. Ni Nemac se nije naučen rodio već je osetio po džepu.
Pa to je i poenta oko tih ucenjenih, da su mogli sigurno ne bi trpeli to nego trpe zbog posla jer nemaju alternativu i time prehranjuju porodice...Ti što su ucenjeni dolaskom na mitinge su ili dobili posao preko stranke ili rade u javnim ustanovama. Evo ja sam najviše problema sa zloupotrebom bolovanja imao van Beograda, gde se svi znaju pa imaju ponekog lekara koji će im otvoriti bolovanje na mesec, dva.
Pa vraća se, trajno. Tj. vratio se sad pre neki dan.P.s. pitaj tog iz dortmunda kad je vec tamo isto njesra ko i ovde - sto se ne vraća onda?
Odlicno, kap u moru kao i ja...Pa vraća se, trajno. Tj. vratio se sad pre neki dan.
Grešiš jer nemaš dodira sa istima. Ovi prve trpe jer im se svidja posao. Ko ne bi voleo da ne radi išta i da bude plaćen za to? Alternativa svakako postoji pogotovo danas kad je deficit sa radnicima. Van Beograda se itekako zloupotrebljavaju bolovanja, a ako ne veruješ meni koji imam lična iskustva ti onda veruj dragstorskim pričama ali to te svrstava u one priče koje si zamerao Benderu. Bolovanja i zloupotrebe su iste svuda, razlika je samo što će van Beograda lakše naći nekoga da radi za taj novac tj nećeš morati da daješ veću platu za isti posao kao što to moraš u BG-u. Evo, moj kum je dobio neke zdravstvene poteškoće, u firmi su mu ponudili lakše radno mesto ali je odbio i dao otkaz jer je i plata manja na tom radnom mestu tako da te priče kako poslodavci van Beograda ništa ne poštuju su samo to, prazne priče. On je mogao da ćuti i da krije svoje stanje, radio bi na tom mestu jer tu želi, svidja mu se plata i ti bi rekao eto zli poslodavci muče čoveka bespotrebno.Pa to je i poenta oko tih ucenjenih, da su mogli sigurno ne bi trpeli to nego trpe zbog posla jer nemaju alternativu i time prehranjuju porodice...
mada znam sad vec dosta slucajeva koji su se oslobodili toga - upravo bezanjem preko!
Van beograda kod provincijalskog gazde koji ima jos par takvih radnika na lageru, bas mi je tesko da zamislim kako ljudi zloupotrebljavaju bolovanje sorry...
masu slucajeva znam gde ljudi rade vidno bolesni i nikom nista!
Naravno odumiranje provincije i depopulacija ce resiti taj problem vremenom tako sto taj gazda nece imati rezervu na lageru pa ce morati makar elementarne stvari da postuje (dok mu ne uvezu neke crnce)
Teže jeste izvesti jer je ponuda radnih mesta ograničena pa će biti na istom, ako ne i gore ali mnogo lakše jer svi poznaju nekog doktora koji će im prepisati bolovanje bar na nedelju, dve, mesec pa neće ući u oči poslodavcu. Pa bre moja sestra od tetke je bila na lažnom bolovanju 3 meseca jer je komisija odbila da joj produži porodiljsko, a ona nije htela da da dete u vrtić i pored ponude da radi pola radnog vremena (doduše to je bilo u Beogradu). Tako da stoji i to što ti pričaš, teže je izvesti u manjem mestu jer posledice mogu da budu gore nego u Beogradu gde je teže naći radnika i gde se sutra možeš zaposliti u drugoj firmi ali nije da se ne dešava ili se dešava veoma retko. Ne vidim razlog za lažna bolovanja, ok ako poslodavac nije korektan prema tebi pa da mu malo vratiš ali ako ti se ne svidja i misliš da vrediš mnogo više onda budi čovek i promeni posao. Ako vrediš relativno lako ćeš naći posao što je i bolje nego da cupkaš u mestu i budeš nezadovoljan. I u manjim mestima je počeo da bude haos sa radnicima jer svi odu za Beograd ili preko.nisam ja rekao da kod nas zloupotreba bolovanja nepostoji - ali je cinjenica da sto je mesto nerazvijenije i pasivnije to je mnogo teze tako nesto izvedsti i u dosta slucajeva skoro i ne moguce bez posledica -
Ovo podržavam. I moji radnici me pitaju za dan, dva , tri kada im treba nešto da završe umesto da otvaraju bolovanje i to im ne odbijem od odmora. Lično i Ja nikada nisam bio na bolovanju, ne vidim potebu osim ako se baš raspadam od temperature pa ne mogu ni glavu da dignem dva dana i uvek su mi poslodavci izlazili u susret da nikada nisam morao da uzimam bolovanje i da mi je trebalo 5 dana. Znaju ko sam i kako radim.Što se bolovanja tiče, ja nisam ni od ljudi koji podržavaju lažna bolovanja ni od onih koji ih odmah osuđuju. Lično do sad nisam bio na bolovanju (koristio sam slobodne dane, jer obično mi zatreba 2-3 dana oporavka a mrzi me da otvaram bolovanje i drndam se po raspalim domovima i ordinacijama). I na svom poslu imam ljude koji zloupotrebljavaju bolovanje a ostatak godine zazjavaju i ne rade puno.
Kao što rekoh većina migranta tamo otvara bolovanja, oni jesu stanovnici Nemačke ali nisu Nemci. A dodatno i Nemci (Austrijanci... ko god) dodatno pizde zbog migranata jer iskorišćavaju sistem pa je i moguće da neko iz bunta otvori bolovanje. Ne mogu da tvrdim jer nisam u Nemačkoj već samo po pričama naših ljudi tamo (moje dragstorsko razmišljanje). Postoji i onaj vic kada Mujo ode u Nemačku pa sretne Srbina, pa sretne Bosanca, pa sretne nekog Arapina, pa sretne Turčina... na kraju popizdi i pita pa gde su Nemci, a ovi im odgovaraju "pa verovatno rade".A za Nemce sam pisao jer ovde važi stereotip da su oni veliki i efikasni radnici, a to u današnje vreme baš i nije tačno.
Opšte je poznato da postati roditelj zahteva baš puno mišljenja.Pojedini roditelje te ubijene dece ne misle tako
Govorim o tom fenomenu da obični i radni ljudi najviše nadrljavaju i da malo para (ne bogatstvo) danas može da ispegla mnoge zločine i potkupi mnoge sudije. Ili da rasna ili manjinska karta spasi čoveka robije jer je, eto, pripadnik manjine.
Dodao bih i da nekada tužilaštvo pokrene postupak ali se on ne obradjuje dalje čisto da se zadovolje narodne mase. Skorašnje iskustvo sam imao kada sam saznao da je jedna tržišna inspekcija dirnula u firmu bliskoj vlasti slučajno. Na pitanje inspektora njegovim nadležnim "šta sad da radim, brišem sve ili..." dobio je odgovor "ništa, ti si svoj posao odradio i postupio po prijavi, to što mi nećemo ništa da preduzmemo povodom toga je naša stvar". Tako i ovo verovatno, pokrenuće kao neki postupak ali se ništa neće uraditi po tom pitanju.Po saznanju iz medija da je u centru Beograda napadnut novinar Vuk Cvijić, glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović dao je nalog Prvom osnovnom javnom tužilaštvu da postupi i utvrdi sve okolnosti ovog slučaja.
Hitno je naloženo da se identifikuju i procesuiraju napadači, jer nasilje i napadi na novinare ne smeju biti tolerisani.