Једном ми је причао касапин у пензији, најтеже му је било телад да коље због погледа.
Hteo sam da napišem iznad da naravno da motivi nisu isti, al sad je prošlo vreme u kome mogu da izmenim post...
A vezano za citirano, to je jer imaju široke zenice koje se kao kod nekih ljudi ili meda, stapaju sa bojom očiju...
To stvara osećaj topline... To su oni praktično crnooki ljudi oko kao dugme, ne umem bolje da opišem
misliš dobrica uvek za takve... čim ugledaš takvo oko, podsvest kaže - dobrica, mio, drag.. i tu ti je najteže da se ogrešis o takve...
Naravno sisari su isto... uvek lakše kod drugih kičmenjaka da malo vrat krcne, kod riba ili ptica što reče centarfor...
Vezano za aktuelnu temu,
mislim da kod nas i dalje ne postoji dobro raspoređivanje osuđenika... Svakako znam da nije postojalo nikakvo pre 20 godina... Nego u istoj prostoriji može da završe osuđeni za teška, nasilna dela i onaj ko nije imao novca ili hteo da plati kaznu za najlakši mogući prekršaj.
Ako su ovde i učinioci imali samo prekršaje iza sebe onda je definitivno problem ljudski faktor vezano za samu zatvorsku upravu.
Ај` сад, да се не правимо да нисмо знали да се по затворима малтретира и силује. Тешко ће се увести виша цивилизација међу те зидине, са свим тим типовима; ипак, да три јарца од 20 година овако унаказе и убију старца, ту већ има нечег ђавољег, и може да се каже да је помало на трагу случаја у Рибникару.
Đavoljeg svakako ima... u svima nama do određene mere pa u onima koji po pravilima sporta lupaju pesnicu o nečiju glavu...
Ipak glavna glavna i bitna razlika je u intenzitetu ili gradaciji đavoljeg, tj onoga što je umišljajem učinioca bilo predviđeno, obuhvaćeno a vezano radnju izvršenja i posledicu koja je nastupila...
Maloumnost te ne lišava odgovornosti i kazne ali ne znaci ni da si nečiju smrt hteo.
Ubica iz Ribnikara ili onaj mamlaz iz Dubone i Malog Orašja su znali šta rade i smrt tih lica želeli, dok će ovima biti suđeno za neki oblik gde je smrt bila neželjena posledica...
Pa su s ti u vezi pristali na smrt, a ne hteli (niži nivo umišljaja) ili čak olako držali da nanosenjem takvih udaraca do smrti neće doći... Što će im drastično smanjiti kazne...