Ukinuli su da mora da postoji razlog, samo im je dovoljno da kazu - rutinska kontrola.
To ranije nije bilo tako.
Sumnjivo im moze biti sve, tako su napisali pravilnik. Nosis crno - huligan ili krimos, nosis sareno - hipik narkoman.
Plus su im dali valjda neke bonuse za sve sto nadju, sto isto ranije nije bilo.
Pa normalno da trkeljisu jer nemaju pametnijeg posla.
Ne osecam da su pojacali u poslednje vreme, valjda kako ti se namesti. Mene su u leto 2019. jedno 5 puta zaustavili i to sve u nekih mesec dana, a mozda su ukupno deset puta u zivotu.
Sada su vec godine prosle da nisu nijednom.
Sve je to vrlo nezgodna situacija jer ima nas kojima je tesko da drzimo jezik za zubima i ne isterujemo pravdu i ne pitamo nista
Mada, sa druge strane, kad god sam bio savrseno dobar, oni su bili odvratni. Dam licnu, nisam osudjivan, evo pogledajte sta imam... kad im sve dam, oni kao da moraju neku dramu da naprave pa pocinju sa fazonima, jesi ti svestan da mozemo da te skinemo ovde do gole koze?
A samo jednom u zivotu kada sam zavrsio u policiji oko nekog narusavanja javnog reda i mira, mada nisam bio kriv, nije bio tuzilac prisutan i pustili su me i morao sam da cekam da me pozovu da izadjem pred tuzioca da vide sta ce sa mnom.
I u tim danima dok sam cekao, saleti me patrola u Nemanjinoj i pitaju me jesam privodjen, ja reko - bio sam pre neki dan u policiji, ne znam da li se to vodi kao privodjen. Oni pitaju sta je bilo i tako mi caskamo i bukvalno mi ni licnu nisu uzeli ni nista, samo me pustili.
Tako da, po mom iskustvu, najgore biti fin i odmah reci istinu - nisam privodjen, nemam dosije, evo licna, nemam nista kod sebe.
Tako kad uradis nemas sta da caskas sa njima pa te maltretiraju, a oni ocigledno vole da caskaju.
Isto tako jednom kao klinac nisam imao licnu kod sebe i opet me nisu nista smarali i bili bezobrazni nego smo pricali o tome da ne treba da zaboravljam licnu i tako to, dao sam im podatke, proverili i rastali smo se u miru.