Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

I mene su dva puta nedavno legitimisali.. jednom kod prokopa i pre toga nbg kod opštine...

Mene malo i poraduju te kontrole jer mi daju i nekakvu povratnu informaciju da sam čist, da me ne jure, nisam pod istragom i sl 😆

Čim onako u trenutku vrate ličnu kartu, bez daljih pitanja... nema neke zadrške, dodatnih pitanja... Znaci sve čisto 🙂

Kako da se ne sećam video dokaza išao je na ganglije muriji pomalo i namerno, u dobroj meri sa pravom i na kraju se preselio u Australiju

Bio je još jedan ozbiljniji lik od njega.. al zaboravih sad, sigurno je i on prestao da postuje... On je ozbiljnije objašnjavao postupanje policije, navodio da sme da se kamerom zabeleži samo ako službeno lice ne ometaš i sl.

Ukinuli su da mora da postoji razlog, samo im je dovoljno da kazu - rutinska kontrola.

To ranije nije bilo tako.

Sumnjivo im moze biti sve, tako su napisali pravilnik. Nosis crno - huligan ili krimos, nosis sareno - hipik narkoman.

Plus su im dali valjda neke bonuse za sve sto nadju, sto isto ranije nije bilo.

Pa normalno da trkeljisu jer nemaju pametnijeg posla.

Ne osecam da su pojacali u poslednje vreme, valjda kako ti se namesti. Mene su u leto 2019. jedno 5 puta zaustavili i to sve u nekih mesec dana, a mozda su ukupno deset puta u zivotu.

Sada su vec godine prosle da nisu nijednom.

Sve je to vrlo nezgodna situacija jer ima nas kojima je tesko da drzimo jezik za zubima i ne isterujemo pravdu i ne pitamo nista 😁

Mada, sa druge strane, kad god sam bio savrseno dobar, oni su bili odvratni. Dam licnu, nisam osudjivan, evo pogledajte sta imam... kad im sve dam, oni kao da moraju neku dramu da naprave pa pocinju sa fazonima, jesi ti svestan da mozemo da te skinemo ovde do gole koze?

A samo jednom u zivotu kada sam zavrsio u policiji oko nekog narusavanja javnog reda i mira, mada nisam bio kriv, nije bio tuzilac prisutan i pustili su me i morao sam da cekam da me pozovu da izadjem pred tuzioca da vide sta ce sa mnom.

I u tim danima dok sam cekao, saleti me patrola u Nemanjinoj i pitaju me jesam privodjen, ja reko - bio sam pre neki dan u policiji, ne znam da li se to vodi kao privodjen. Oni pitaju sta je bilo i tako mi caskamo i bukvalno mi ni licnu nisu uzeli ni nista, samo me pustili.

Tako da, po mom iskustvu, najgore biti fin i odmah reci istinu - nisam privodjen, nemam dosije, evo licna, nemam nista kod sebe.

Tako kad uradis nemas sta da caskas sa njima pa te maltretiraju, a oni ocigledno vole da caskaju.

Isto tako jednom kao klinac nisam imao licnu kod sebe i opet me nisu nista smarali i bili bezobrazni nego smo pricali o tome da ne treba da zaboravljam licnu i tako to, dao sam im podatke, proverili i rastali smo se u miru.

Inace, za crnu stranu medalje je generalno cela ta struktura i podseti me prica sa ovim dedom, pokoj mu dusi, na to kako su i meni tada lupili kaznu od 30 000 ni za sta.

Dok sam cekao da izadjem pred tuzioca, prvo me je zvao lik iz policije na telefon i kaze mi da sam srecan sto me zove jer je mogao i maricu da posalje da me dovodi pred tuzioca 🫣 Mislim nidje veze prica, cisto izivljavanje nekog debila. I to sam ja trebao pred tuzioca u drugom gradu, bas bi me vozili maricom par sati zato sto je bila neka svadja i vika pa su neke zene zvale policiju :ROFLMAO:

Onda izadjem pred tuzioca koji mi kaze, priznaj ti to da ne ides pred sud, brise ti se sve to, neces imati dosije, samo plati kaznu. Pitam ja kolika je kazna, on kaze 30 000 maks, ali opusti se, niko nikad ne dobije maksimalnu kaznu za takve sitnice. Ja rekoh - ok.

Onda me je terao da priznam da sam rekao nesto sto nisam i to onako bahato i glasno izgovarajuci te reci kao da je glumac u pozoristu dok je zena kucala sve sto on prica kao da je to moje priznanje i kao da ja to pricam.

I onda je izasao i vratio se posle nekog vremena i kaze - 30 000 ti je kazna, plati do tad i tad.

Uzas. Bitno mi je da nemam dosije i da nisam osudjivan, valjda je jasno prvenstveno zbog cega, pa sam morao da gutam to sve.

st***.

Боки беше, пунији ћелави лик са видеодоказом.
Полиција је доста подмлађена и пуна паљевина. Нека прича која кружи међу њима је да су добили директиву да пензионишу све који су радили у МУПу 1999. и попримано је брдо клинаца.

Истина, мене једном пресрели са џипом и одмах лампом преглед џепова на црним војничким панталонама.

Setih se poslednjeg legitimisanja, ovaj bad cop uverava good cop-a da ja smrdim na travu i da sam sumnjiv 🤣

To se sve desava na autobuskoj stanici gde sam tek izasao iz busa kojim sam putovao tri i po sata, bez da smo igde stali ili pravili pauzu.

Gde sam pusio travu, u autobusu? Gluperde.

I da ja progutam ponos i da manemo svaku nasu situaciju, eto cime se bave debili dok se u gradu desava svasta.

Pa sve ljude koji setaju, cekaju bus... da legitimisu veceras, ne bi nasli 0,0000000000001 posto droge ili oruzja kao sto bi nasli da pretresaju znaju oni gde.

I dok tako pretresaju ljude koji nista nisu zgresili, negde neka zena ceka satima da dodje patrola dok je muz lema od batina.

Ali bitnije je uterati strah u kosti.

Fuj.

Bekija su hteli da skidaju golog 🤭 Kakve sve nesagledive moći nosi sa sobom jedna značka i uniforma...

Dođe mi na kineskoj pijaci da kupim, danas to kinezi prave verodostojno.

Šalu na stranu, meni je jedan davno kod palate Srbija izgovorio da mi je on ovde "bog i batina."

Jedan mi je gurao ruku u džepove od šorca iako bi trebalo sam da mu pokažem šta imam... Al videlo se da je hteo da me isprovocira, bezuspešno...

Treba proveriti koliko im se taj pravilnik slaže sa zakonom o policiji...

Uglavnom prvo pitaju jesam li osuđivan pa im i kažem... Nisam imao neke probleme... Dok sam radio za državu nosio sam legitimaciju sa sobom pa bih često i nju izvadio sa ličnom kartom... Velikim slovima da oči izbije je pisao naziv institucije i moja slika... Čisto da me ne smaraju i predostrožnosti radi... Jer u slobodno vreme delujem kao neki uličar, pa je izgled mogao da ih zavara... Legitimaciju im posle otkaza nisam ni vratio tako da mi je i danas pri ruci...

Боки беше, пунији ћелави лик са видеодоказом.
Полиција је доста подмлађена и пуна паљевина. Нека прича која кружи међу њима је да су добили директиву да пензионишу све који су радили у МУПу 1999. и попримано је брдо клинаца.

Mislim da je Bojan taj drugi, koji je radio ozbiljniju priču, imali su i neke video kolaboracije...

Videodokaz je mršav i ne naročito visok, mada je najčešće bio iza kamere...

Gledam danas ovu emisiju ni 5 ni 6 na Kuriru...

Nama se jednostavno ne piše dobro. 🙂 ovakav nivo indoktrinacije, nije viđen ni 90tih. Slučajno se to ne radi, a da ja ne bi mozgao previše o tačnim ciljevima, mislim da ko može najbolje je da se iseli jer kad krene haos biće kasno...

Gledam danas ovu emisiju ni 5 ni 6 na Kuriru...

Nama se jednostavno ne piše dobro. 🙂 ovakav nivo indoktrinacije, nije viđen ni 90tih. Slučajno se to ne radi, a da ja ne bi mozgao previše o tačnim ciljevima, mislim da ko može najbolje je da se iseli jer kad krene haos biće kasno...
Imas moju punu podrsku ako zelis da se selis odavde. Greota da propadas u Srbiji, pored svih kvaliteta koje imas, jezike znas, zdrav si, prav... vidi koji bi ti sistem najvise odgovarao.

@centarfor

Nije lako otići. Ne čekaju te baš širom raširenih ruku, pogotovo ne posle završenog prava. 🙂

Znaš da sam se prijavio za dostavljača pre ravno mesec dana.

Znaš li koliko neki čekaju na uvođenje u posao, gotovo tri meseca.

Znači šta radi ova debilna vlast? Oni su doveli Uzbekistance, Pakistance i ne znam odakle sve ne, popunili poslove koji su kao deficitarni. Agencije i kompanije jedva dočekale jer je ovo potpuno siva zona. Sa njima mogu da rade šta hoće. I šta imamo kao rezultat - naši građani, naši državljani ne mogu više pišljivi dinar da zarade ni kao dostavljači 😄

Da li možeš da veruješ dokle je to došlo. Znači kad bi čitao oglase rekao bi svakog dana možeš da se zaposliš kao dostavljač, tražnja neograničena. 🍆ina neograničena. Oni mesecima već drže optimum traznje i to je to... Sad će još i Albanci i Makedonci fino da mi budu legalna konkurencija, svima otvorena vrata, dok su naši na čekanju 🙂

Pa mogli su naše da zaposle a strance da dovedu za zanimanja gde stvarno nema ko da radi. U mojoj grupi je oko 50tak nas na čekanju i sve su građani Srbije. Jer ova agencija ne angažuje strance.

Većina od tih 50 bi da to bude stalni izvor prihoda i sad se svako dovija kako da preživi jer im je ovo zatvoreno do daljnjeg a niko ne zna do kada... Možda u junu tek prime nove... Verujem da će dobar deo do tad naći nešto drugo.

Vezano za onu trojicu saučesnika iz zatvora...

Sad sam čitao malo detaljnije... Izgleda da je deda stradao baš zbog guranja metle i povrede unutrašnjih organa, krvarenje... Dakle to nije zlostavljanje radi poniženja nego bezobzirno i bezgranično iživljavanje ne mareći na posledice, tu si onda svakako na terenu umišljaja oko ubistva a može lako biti i teško ubistvo...

Mnogo je glupo zbog prekršaja završiš u zatvoru i napraviš tako nešto... Meni je jedan Rom baš kod Prokopa (dok je još plato bio gradilište a on došao da sakupi neke sekundarne sirovine) pričao o svom iskustvu u zatvoru i isto mi je spomenio guranje metle u analni otvor... To je izgleda tamo praksa kako se iživljavaju nad slabijima... I sad razmišljam nekome prođe, bez ikakve posledice, a neko sebe osudi na ceo život u zatvoru... Ista radnja izvršenja, malte ne sve isto može da bude, čitav sled događaja... Neko se sutra budi kao da se ništa nije dogodilo, a nekog čeka ostatak života iza rešetaka... Šta je trenutak nepromišljenosti... Svakako i bezobzirnosti i zlobe ali i nepromišljenosti, maloumnosti...

Verujem ti legendo. Sve si u pravu.
Imamo primer sad Open Balkana, 30% manja davanja za strance. Imamo i primer gde Srilancani voze po gradu, imaju kolektivne smestaje gde ih je po 5 u sobi, razvuku mrezu/vrecu za spavanje da ih podsete na domovinu i monsunske kise. I jos malo jedu, na bazi pirinca...kad posalju kuci zeni i deci 200$ (ako je plata 700$) njima je to soma evra bukvalno.

Pročitao sam na forumu da imaju manja davanja , al nisam tačno ukapirao šta ne uplaćuju dok su ovde za razliku od naših..

U svakom slučaji deficitarna zanimanja popuni. Al nemoj da foliraš jer ti je jeftinija radna snaga, a ipak ima naših koji hoće da rade! A sa strancima je lakše manipulisati i dodatno srozaš uslove rada, platiš ih manje... u javnosti kukaš kao nema ko da radi, neće naši, otvaramo tržište... na primeru dostavljača je to laž u korist kapitalista a na štetu domaćih radnika...

I sad razmišljam nekome prođe, bez ikakve posledice, a neko sebe osudi na ceo život u zatvoru... Ista radnja izvršenja, malte ne sve isto može da bude, čitav sled događaja... Neko se sutra budi kao da se ništa nije dogodilo, a nekog čeka ostatak života iza rešetaka... Šta je trenutak nepromišljenosti... Svakako i bezobzirnosti i zlobe ali i nepromišljenosti, maloumnosti...
to bi bio za nase sudstvo veliki iskorak kada bi takvu gamad zatvarala doživotno,
al na žalost čisto sumnjam...

Verujem ti legendo. Sve si u pravu.
Imamo primer sad Open Balkana, 30% manja davanja za strance. Imamo i primer gde Srilancani voze po gradu, imaju kolektivne smestaje gde ih je po 5 u sobi, razvuku mrezu/vrecu za spavanje da ih podsete na domovinu i monsunske kise. I jos malo jedu, na bazi pirinca...kad posalju kuci zeni i deci 200$ (ako je plata 700$) njima je to soma evra bukvalno.
Poceli su da dolaze sa zenama, jedna od skoro radi u Halo Leskovac u Makedonskoj. Sri Lanka takodje, jako je fina i raspolozena u poredjenju sa napacenim ostalim radnicama.

Па нашим људима се то не ради, природно је, не би се радило ни мени, него ако мора. Исто тако се деца ове Цејлонке неће смејати на таквом радном месту ако одрасту овде, окружена нашим декадентним рибама београдског дијалекта са преласком "е" у "а" ("Наа знам" уместо "Не знам"). И онда ће се тражити нови људи-аутомати, можда из Буркине Фасо, што право седе и право говоре, по команди. Националне ресурсе смо исцрпли (нема Црнотраваца више ни у Црној Трави), а и од регионалних ће бити мрка капа (није ни Чокалија што је био).

Одрживо решење је вероватно у роботизацији. Онда би и неке газде могле да задовоље своје нагоне, да малтретирају запосленог до миле воље - само да се и роботи не еманципују и затраже своја права. Ту вреба главна опасност.

Poslednja izmena:
Bas tako, nema vise Crnotravaca, Bosanaca i Crnogoraca. Znaju kolike su plate ovde. Od "Ako ti neces ima ko hoce za ove pare da radi" do "Uvoza iz Burkine Faso i Svazilenda". Presahne li i to, okrecemo se robotima. Nit traze hranu nit izvoljevaju.

Vrh