Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

To nije bilo u Veterniku. Ali generalno, Futog i Veternik mogu u istu ligu. Toga ima bilo gde. U Futogu je npr. meni najveći problem porast nasilja. Koji deo Novog Sada je ocrnjeniji je zaista teško pitanje,jer problemi sa huliganima i nasiljem predstavljaju problem na nivou cele drzave.
Bila nekada jedna stara narodna izreka:
"sto dalje od grada- to veca kultura" . I jeste tako.
Cak je i danas tako ali ne kao nekada. Zasto to kazem. Pa evo vidite iz prostog primera, prosetate selom nekim u okolini Novog Sada , recimo Stepanovicevo. Svi ljudi pored kojih prodjete setajuci , oni na ulici i oni u svom dvoristu kraj kapije se kulturno i fino javljaju pozdravljajuci Vas sa "dobar dan" .
Apsolutno SVI
Ne bitno za uzrast. Dok u Novom Sadu mozete setati koliko god hocete, mnoge komsije (neki vas i ne znaju i ako ste komsije) pa cak i poznanici mogu da spuste glavu ili u zurbi prodju...

Sa druge strane, kriminal i lose navike polako dolaze i inficiraju i omladinu tih sela. Inficiraju se po srednjim skolama, po kaficima u gradu nocnim klubovima i sveopste prisutnom nasilju po TELEVIZIJI (rijalitiji gde su uzori klosari sa dna kace)

To nasilje koje se prezentuje po televizijama , po medijima, po internetu, probija i te granice selo - grad...
Na zalost tako je.
Kada nam i sela postanu huliganska onda smo potpuno ugasili svetlo.

Jesi li probao da gledaš sagovornika :)

Verovatno da. Inače ne gledam previše u sagovornika u normalnim situacijama, ali kad proradi adrenalin češće ispratim direktnim pogledom.. Koliko tad primetim da je opasno, nisam siguran. Verovatno više želim da ostavim utisak da kod mene nema straha...

Igra reci nekad bude zna da bude zanimljiva. Umesto provaljivih jako smo se "kresnuli" pise se "polupali". Apropo reci "raspaliti", ima i zamenica "zveknuo sam onu ribu", zveknuti ne znaci ipak zalepiti samarcinu i slicne agresivne metode nasilja, vec samo zestok snosaj koji si isporucio ;)

👍 Tako je.. lepo si se prisetio svih tih alternativnih izraza.. zato mi je bilo smešno to raspaliti.. da me raspali..

S druge strane, ti si s Vozdovca, cak iako neko krene, ti ces svakako dostojno predstavljati asfalt s kog si ponikao :), bas kao Knele, Zabac, Boki Banovic, Goran Vukovic Majmun i slicni.

Tu se negde prepoznajem.

Znaci da ocekujem da ce da stane u gard i da se bori, kad je trenirao kosarku valjda je naucio sta su batine

Imam osećaj da vodiš neki tefter o meni... Šta ja sve napišem ovde, evidencija se vodi 😄

Trenirao sam al kao osnovac. I iskreno, tu su bili sve najfiniji momci. Možda i nije tako neverovatno da je sport okupio dobre momke. Možda to i jeste način (jedan od) da se zaobiđe ulica... Baš kad se prisetim, sve ok momci bili na toj košarci. I pripreme u Sokobanji pamtim kao jedan od svetlijih delova mog detinjstva...

Izmedju ostalog, u pravu si, ako je copor u pitanju.
Mi smo isli na ferke posle skole, znamo za borbe 1 na 1. Danasnje generacije ne znaju za fer, i gole sake, vec igraju igrice kod kuce.
Noki, koliko ih je bilo, trojica?

Dvojica

Нажалост данас је боље заобићи борбу него упустити се у исту због чопоративне природе млађих генерација.

I da je jedan nije garancija uspeha..

Treba zaobići tuču, po svaki cenu.. Jedan pogrešan korak i nema nazad..

Čini se da je divljaštva bilo i ranije ali je okretanja glave danas sve više...

Bila nekada jedna stara narodna izreka:
"sto dalje od grada- to veca kultura" . I jeste tako.
Cak je i danas tako ali ne kao nekada. Zasto to kazem. Pa evo vidite iz prostog primera, prosetate selom nekim u okolini Novog Sada , recimo Stepanovicevo. Svi ljudi pored kojih prodjete setajuci , oni na ulici i oni u svom dvoristu kraj kapije se kulturno i fino javljaju pozdravljajuci Vas sa "dobar dan" .
Apsolutno SVI
Ne bitno za uzrast. Dok u Novom Sadu mozete setati koliko god hocete, mnoge komsije (neki vas i ne znaju i ako ste komsije) pa cak i poznanici mogu da spuste glavu ili u zurbi prodju...

Sa druge strane, kriminal i lose navike polako dolaze i inficiraju i omladinu tih sela. Inficiraju se po srednjim skolama, po kaficima u gradu nocnim klubovima i sveopste prisutnom nasilju po TELEVIZIJI (rijalitiji gde su uzori klosari sa dna kace)

To nasilje koje se prezentuje po televizijama , po medijima, po internetu, probija i te granice selo - grad...
Na zalost tako je.
Kada nam i sela postanu huliganska onda smo potpuno ugasili svetlo.
Futog je naselje selo,samo što je ogroman. U manjim selima poput Ledinaca i Stepanovićeva kultura čovek se zaista može prijatno osećati. Ja npr. mislim da je kultura u gradu veća.

@Noki Ko me malo bolje poznaje, zna da imam memoriju ko slon (ko me zaje*bao nastradace i on 🤣). Ne zapisujem nista. Ljudi se cude kada neceg ne mogu da se setim, jer to im ne lici na mene :)

@centarfor ako, ako samo pamti 😉

Kako ti se dopao moj odgovor u Relaxu... jesam li u pravu u delu koji se odnosi na tebe? 😄

Igra reci nekad bude zna da bude zanimljiva. Umesto provaljivih jako smo se "kresnuli" pise se "polupali". Apropo reci "raspaliti", ima i zamenica "zveknuo sam onu ribu", zveknuti ne znaci ipak zalepiti samarcinu i slicne agresivne metode nasilja, vec samo zestok snosaj koji si isporucio ;)
S druge strane, ti si s Vozdovca, cak iako neko krene, ti ces svakako dostojno predstavljati asfalt s kog si ponikao :), bas kao Knele, Zabac, Boki Banovic, Goran Vukovic Majmun i slicni.
U Londonu su ti poznati krimosi recimo bila braca Kray, blizanci Redzinald i Ronald, od kojih je jedan veliki zenskaros, a drugi klasicni biseksualac. Cak i takav, bio je jako opasan.
Neka se ne ljute ostali ovde ali si mi daleko najzanimljivji forumas na ovoj temi, sve je o kresanju, snosajima, razvaljivanju, kao i usputne bisex i ostale price....nastavi samo tako care! :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Futog je naselje selo,samo što je ogroman. U manjim selima poput Ledinaca i Stepanovićeva kultura čovek se zaista može prijatno osećati. Ja npr. mislim da je kultura u gradu veća.
Individualno je.
Ima i u futogu puno kulturnog sveta. Uveren sam da je i dalje u sveupuknom smislu, ispred grada i po kulturi. Naravno to postaje sve manje i manje razlika , imajuci u vidu stase sve prezentuje po televizijama i ko je danasnojoj omladini i deci uzor...
To javno prezentovanje ne zaobilazi ni sela na zalost...

@centarfor ako, ako samo pamti 😉

Kako ti se dopao moj odgovor u Relaxu... jesam li u pravu u delu koji se odnosi na tebe? 😄
Nimalo nisi u pravu. Kod mene je sve kontra.
U nasoj famelji svi muski clanovi vole i obozavaju pi*cku, i vodimo se devizom da masovnost radja kvalitet ;)
U sustini je i malo jedna zena. Treba bar dve ili tri. Sto je tipicno orijentalni mentalitet, meni su blizi Rijad i Bejrut, nego Berlin i Brisel. Vise bi mi odgovarao zivot u Persiji (Iranu) nego u raspaloj Holandiji.
Ti treba makar jednu da nadjes da ne pucas sve te silne pare na kantine, restorane, kafane, mekove... a i oprostice ti tvoju ruznu proslost 😂

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Ma zbario bi ti mlađanog baticu posle godinu dana na pustom ostrvu samo tako...

Individualno je.
Ima i u futogu puno kulturnog sveta. Uveren sam da je i dalje u sveupuknom smislu, ispred grada i po kulturi.

Futog ispred grada po kulturi... 🙂 mislim ne kažem ni da je grad ispred. Jedno je kultura koju nosiš od kuće, to ne zavisi od grada ili sela, a drugo su kulturni sadržaji...

Ali evo od juče, centar čist, ljudi doterani, svi i dalje čekaju na semaforu zeleno (sem bahatih Beograđana) a muzika, kobasice i pivo, kao da si u Bavarskoj...

Gde je tu Futog u prednosti?

InShot_20231007_132135292.gif

Ma zbario bi ti mlađanog baticu posle godinu dana na pustom ostrvu samo tako...
Cekam dan kad ces me obradovati s nekom casnom i pametnom zenom, da ima dobro dupe i sise, faca solidna i tako to, i da svaki dan kuva specijalitete... za mene se ne brini, bolje je casno umreti nego izgubiti obraz ;)

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Hehehehe... 😄 čuvaš ga na forumu al nisam siguran koliko bi ga čuvao i u stvarnom životu...

Kad život namesti situacije bez žena, ne dao bog naravno, ali nisi mi ubedljiv... Neku toplinu bi osetio a i pružio mlađanom momku pre ili kasnije!

I to je da se ponosiš, a ne da te bude stid... To samo potvrđuje da si pravo muško, da imaš jak libido... Ne treba da bežiš od toga...

Vidi legendo, moje pitanje je bilo kako prepoznati pe*dera u gradu, nije bilo hipoteticko tipa: "Sta bi radio godinu dana na pustom ostrvu, a nema nijedne zene?" To bi bilo kao kad bih ja tebe pitao, sta bi radio da nema nijednog muskarca, a okruzen si s 10 zena na ostrvu a svakoj fali ku*rac ko narkomanu droga. Ti bi onda vremenom ozdravio i vratio se na pravi put, zaboravio bi da si ikada gurao u analne otvore i cak bi se pokajao zbog toga ;)
Elem, vratimo se na temu.
Ovaj sto je hteo da te opljacka, pretpostavimo da si imao pare kod sebe, par stotina evra od novosadske kirije. Drugih prihoda nemas, a znas i sam koliko je tesko u ovo vreme pozajmiti lovu (pitao si pre cca mesec dana za pozajmicu od 3000-4000 din). Pretpostavimo da das ovima pare i da tek tako odleprsaju, sta ces posle? Da gladujes, pozajmljujes, molis, prebiras po kontejnerima?
Kad si gladan, nisi sav svoj.
Ja, kad sam gladan, bude bas jezivo. Ne da bih se tukao sa dvojicom, vec i sa trojicom. Sa ili bez oruzja. Kada zivis u zemlji u kojoj se lova tesko zaradi, a jos i neko naleti na tebe jer misli da si laka meta, e tek onda dajes sve od sebe da dokazes da nije tako, i raste/kulja bes jer je startovao pogresnu osobu s kojom se ne sme kaciti. Pocetno uznemirenje prerasta u agresiju.
Bolje se pobiti nego ostati gladan i bez para, pogotovo u ovim uslovima.

Koliko se secam tvojih ranijih upisa, dok si streljao strejt muskarce pogledom na Adi, ne bi imao nista protiv da te neko udari u glavu/bradu, jer si piljio vise nego sto treba, cisto da osetis malo i ukus svoje krvi? Ako si u ovoj varijanti hrabar, da primis udarac, onda si i dovoljno hrabar da ga drugome zadas. ;) Ne zaboravi da branis i cast beogradskog asfalta, a ne samo svoju cast.
Nadam se da sam te bar malo ohrabrio ovim savetom ako se ikada opet nadjes u slicnoj situaciji. Uvek treba pokazati zube.

Vidi legendo, moje pitanje je bilo kako prepoznati pe*dera u gradu,
Da pomognem, nikako. Pola familije je mislilo da sam gej, nisam dinarski tip imam sitne kosti plus sam imao plave pramenove u srednjoj, rodjeni otac me pitao jel volim decake ili devojcice...medjutim imao sam vise devojaka nego pola mojih vrsnjaka zajedno. A imam ortake koji ne izbijaju iz teretane i vole samo druge ortake. Zato brate bolje ne gubi vreme pokusavajuci da skapiras ko je kakav :D

Meni je najcudnije sto se gejevi medjusobno nalaze i upoznaju u mracnoj sumi, a imaju internet.

Zaintrigiralo me ovo za majice s V dubokim izrezom da je klasicno za gejovce. Pise u clanku.
Drugar iz Beograda (sto se razveo skoro, ima 2 devojcice) sto je gejovac je pozvao u goste jednog lika iz Engleske, crnac, 187cm visine sigurno, nabijen i u treningu, koji je potpuno strejt.
Oblacio se bas ovako kako pise u tekstu.
Drugar ga jedno vece startovao u svom stanu i poceo da se skida, i kaze crnac kasnije da nikad u zivotu nije doziveo takvu traumu i jos ga je iznapusavao. I skoro da se nisu potukli.
Taj crnac je par godina posle ozenio moju kratku avanturu-devojku iz Novog Sada.

Da sumiram, oblacenje nije nikakav reper da li je neko homi ili ne.
A ovaj drugar ispao teska debilcina, jer je lose procenio kakav je neko.

@centarfor Tebe toliko rade nagoni da mi je potpuno nezamislivo... (i otud jača agresija kad se pokrene ta tema, a sam ih pokrećeš) da bi u svakoj varijanti odbio muškarca...

Ruku u vatru mogu da stavim da situacija kod tebe nije čista 😄 ali nevažno je...

A ono da blenem u lepe momke, lepe noge, ne nožurdače, tu je isto pogrešna percepcija da nas sve privlači ono što i tipične žene.. Mene ne, neke momke da...

Elem, rekao sam da me taj lik raspali.. rekao sam mu - ajd raspali... kad je pripretio dakle bio sam spreman na udarac ali se srećom nije dogodio... I voleo bih i ja kod sebe da smanjim strasti a pojačam racio... da nekad ne na*ebem

A ovo da sam bolestan i nemam čist obraz, za razliku od tebe, mene to ne pomera uopšte... Pogrešan target i tema.. Pogotovo od koga dolazi i u kojim situacijama 😉

Ja sam isao na vise gej-strejt zurki u KC Grad, tj mesana ekipa i nije bilo razlike medju ljudima, bukvalno. Bar na prvi pogled.

pitao sam za oblacenje, ti si skrenuo temu u pravcu koji tebi odgovara, da me navuces ko bambija na tanak led u jezeru :)
Uglavnom, mene zanimaju skeneri i radari, jer mora da nesto postoji, mene niko ne gleda u prevozu upadljivo, jer ako to cesto radi odmah prilazim sa "jel imas neki problem"? jer rec "poznajemo se?" kod mene ne postoji... obicno pamtim fotografski lica tako da je to pitanje suvisno.
Uglavnom, ne volim da me muskarci posmatraju, iritira me. Kao i mnoge crnogorce na obali mora dok bleje i posmatraju. Uzivam u pogledu na zene, ali ne piljim i volim da pokazem da sam nezainteresovan i hladan. ;)

Ух да, баш сам погрешио 😒
жив је тај цинцар... добро се он држи :) а и шта му фали, има плочице у носу, давно спаљене од количине шмркице и претераног уноса бјелице

Vrh