idite u Minhen ako su Vam kobasice i oktoberfest najvece cudo sveta.
Glupo je na ovo da i odgovaram
Vala baš, mnogo glup odgovor.
U naselju poput Detelinare (koja je postala poput Bronxa)
Kažem ja lepo da je meni frka u NS, a post mi je prepun ironije kad sam spomenuo Bavarsku al ajde...
Ne znam možda si ti zamislio operu na platou ispred Promenade. Ja sam bio i u petak i u subotu. Doduše nisam ulazio pod šator. Al atmosfera sa bezbedne udaljenosti je bila kao u nekom primorskom gradiću. Dopire neka ok muzika, hladno pivo, tako.. Imao sam žal što moram nazad za BG
Ja redovno kad pokupim stanarinu prođem peške Detelinaru, staru, novu između Naselja bul Evrope, pa pređem na Admovićevo, Grbavicu, centar i onda najlepšim delom Rotkvarije nazad.
Praktično napravim krug po celom gradu.
Ako je veća kultura u Futogu kako neki tvrde, ne znam po čemu. Individualna kultura se nosi od kuće a oktobarfest u Novom Sadu umesto u Bavariji sa svim devojčicama koje nude neke letke u nemačkoj narodnoj nošnji je nešto što i očekujem od NS. I jeste kič. Ali to je Novi Sad kakvim ga pamtim već 20 godina.
Sećam se pre 20 godina sam prvi put otišao u NS, isto u neku ranu jesen. Vratio sam se sa žutim balonima, i plavom majicom
flajerima i knjižicama na kojima je pisalo tolerancija, jednakost, demokratija... sve na šta smo danas zaboravili a tada se entuzijastično nadali da smo napravili kardinalni zaokret... Da skratim priču, to sam sve pokupio na ulici tokom tog jednog popodneva.. Izgledao sam kao klovn kad sam takav izašao nazad iz voza u BG.
Al to je Novi Sad. Šaren je. Kičast je. Al sa merom i u najboljoj nameri. A o Bronxu naravno nema ni govora. To je preterivanje. Mislim imam stan tamo i živeo sam tamo. Pre želeo da mi dete ide u Tozinu školu nego u Starine Novaka, koja mi je najbliža u BG, a ona mi je najbliža tamo. Dvorište škole im veličine 2/3 pravog fudbalskog terena, bukvalno.
I naredni put, svoju nervozu uzrokovanu NSom ili čime god, teraj dalje od mene.
Uglavnom, mene zanimaju skeneri i radari, jer mora da nesto postoji, mene niko ne gleda u prevozu upadljivo, jer ako to cesto radi odmah prilazim sa "jel imas neki problem"? jer rec "poznajemo se?"
Iz svega do sada napisanog daleko si od nekog koga bih ja gledao, tako da se opusti.