G 

GJ_
Guest
Bila nekada jedna stara narodna izreka:To nije bilo u Veterniku. Ali generalno, Futog i Veternik mogu u istu ligu. Toga ima bilo gde. U Futogu je npr. meni najveći problem porast nasilja. Koji deo Novog Sada je ocrnjeniji je zaista teško pitanje,jer problemi sa huliganima i nasiljem predstavljaju problem na nivou cele drzave.
"sto dalje od grada- to veca kultura" . I jeste tako.
Cak je i danas tako ali ne kao nekada. Zasto to kazem. Pa evo vidite iz prostog primera, prosetate selom nekim u okolini Novog Sada , recimo Stepanovicevo. Svi ljudi pored kojih prodjete setajuci , oni na ulici i oni u svom dvoristu kraj kapije se kulturno i fino javljaju pozdravljajuci Vas sa "dobar dan" .
Apsolutno SVI
Ne bitno za uzrast. Dok u Novom Sadu mozete setati koliko god hocete, mnoge komsije (neki vas i ne znaju i ako ste komsije) pa cak i poznanici mogu da spuste glavu ili u zurbi prodju...
Sa druge strane, kriminal i lose navike polako dolaze i inficiraju i omladinu tih sela. Inficiraju se po srednjim skolama, po kaficima u gradu nocnim klubovima i sveopste prisutnom nasilju po TELEVIZIJI (rijalitiji gde su uzori klosari sa dna kace)
To nasilje koje se prezentuje po televizijama , po medijima, po internetu, probija i te granice selo - grad...
Na zalost tako je.
Kada nam i sela postanu huliganska onda smo potpuno ugasili svetlo.

Tako je.. lepo si se prisetio svih tih alternativnih izraza.. zato mi je bilo smešno to raspaliti.. da me raspali..
 Tako je.. lepo si se prisetio svih tih alternativnih izraza.. zato mi je bilo smešno to raspaliti.. da me raspali..

). Ne zapisujem nista. Ljudi se cude kada neceg ne mogu da se setim, jer to im ne lici na mene
). Ne zapisujem nista. Ljudi se cude kada neceg ne mogu da se setim, jer to im ne lici na mene 

mislim ne kažem ni da je grad ispred. Jedno je kultura koju nosiš od kuće, to ne zavisi od grada ili sela, a drugo su kulturni sadržaji...
 mislim ne kažem ni da je grad ispred. Jedno je kultura koju nosiš od kuće, to ne zavisi od grada ili sela, a drugo su kulturni sadržaji...