Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

5pz0RqJ.jpg
Ovo je totalno dno. Baš je verodostojno istraživanje, verovatno su ispitali sedmogodišnjake čime će se baviti za 15 godina. Sutra mogu da otvore i školu za kriminalce i starlete.

Што се тиче јавних тоалета, моја препорука је увек најближа кладионица

Nisam ni znao da kladionice nude wc uslugu.. mada je logično kad se neki likovi tamo zabiju i ne izlaze kao da su u kafiću...

Ovo što je mb87 okačio deluje kao sprdnja.. mada sve je danas moguće.. neka nova školica (reality) glume...

Ја кад год сам морао у ВЦ, уђем у кладионицу и питан, никад ме нису одбили 😁

Zato sto ostavljaš utisak nekoga ko se kladi 😄 misle da imaju neke vajde od tebe 😋

Meni bi rekli ae pali.. 😆

Ali kad uđem u neki onako malo hipsterski kafić recimo Svetozar... kažu mi - naravno druže!, u fazonu zašto pitaš, često barmen ima i neku spremnu doskočicu ili šalu koju nisam najbolje, onako u prolazu, čuo ili razumeo al se učtivo nasmejem i uputim ka wc..

Ма запослене боли уво, њима плата не зависи од уплата, да их буде 1000 пута више исто би зарадили :D Битно им је само да нико не прави проблеме.
Инкасанти у кладионицама су ти малтене исто што и шанкери и бармени.
А што се тиче изгледа, има тамо разноликог света, моје прво сећање на кладионицу је мршави ћелави лик у дугачком кожном мантилу који лупа у покер апарат и псује маму лоповску појачавајући интензитет, мада су оно просек батице у тренеркама, маторци са качкетима, а није да нема и жена у клаџи.

Па да, дођеш, као седиш састављаш тикет, заблејиш цело вече и онда уплатиш 100 и довиђења.

Па да, дођеш, као седиш састављаш тикет, заблејиш цело вече и онда уплатиш 100 и довиђења.
Sad ce bata Noki da dobija ideju da sastavi tiket kako bi imao besplatno soranje od 100 din nego da plati 50 din u javnoj pisaonici i da rizikuje da ga neko fata za straznjicu i neprijatno uznemiri ;) ispada malo skuplje ali ajd, bitno je da se sora mirno i spokojno, i da niko ne prekida dok ide mlaz u pisoar :)

Ма нема потребе да саставља тикeт, пустиће га да се олакша ако пита :)

Ma u koji god kafić da uđeš zbog wc-a neće te odbiti, eventualno poručiš kafu/sok dok utrčavaš.. :D Koji bre javni toaleti itd, ko tu još ide..

@centarfor javni wc su besplatni 😄 tako da je dilema ili 100 dinara tiket ili istrpeti agresivne matorce na 30tak sekundi... 🙂

То ако хоћеш да се нпр. угрејеш а у близини нема кафића :D
За ВЦ само са врата питаш где је ВЦ свако ће те пустити.

Za ugrejavanje su najbolje železničke stanice.. videćemo uskoro kakav će biti Prokop stanična zgrada po tom pitanju... sumnjam da će beskućnici lutati kao sada... I u NS su znali pored onih starih vrelih radijatora da se zabodu... čak sam i ja tu kad poranim na voz voleo da se ugrejem... bitno je da postoje tople tačke u toku zime, neki ljudi su non stop na ulici...

Ovo je totalno dno. Baš je verodostojno istraživanje, verovatno su ispitali sedmogodišnjake čime će se baviti za 15 godina. Sutra mogu da otvore i školu za kriminalce i starlete.

Tužno, očajno stanje novinarstva u Srbiji...

ajde portala, tu svašta pišu da ispune kvotu u pogledu potrebnog broja klikova, ali mainstream mediji... Bez ikakve provere, odakle vest.. Na prvoj ištampali letak i otišli do sandučeta da snime prilog kako "po Beogradu dele letke" jer su tako pročitali negde... i jer je tu vest već prosledio svako pa je opšte poznato da je tako. 🥴

Za ugrejavanje su najbolje železničke stanice.. videćemo uskoro kakav će biti Prokop stanična zgrada po tom pitanju... sumnjam da će beskućnici lutati kao sada... I u NS su znali pored onih starih vrelih radijatora da se zabodu... čak sam i ja tu kad poranim na voz voleo da se ugrejem... bitno je da postoje tople tačke u toku zime, neki ljudi su non stop na ulici...
Ух, једном сам ушао у хол бивше главне железничке после поноћи да се угрејем. Оно је било тужно и смрдљиво :(
Па немаш железничке на сваком кораку, плус нису све ни загрејане, Вук се закључава ноћу, а све остале су хладне.

Sistem nije zakazao

Roditelji dece koja već nedeljama ne idu u školu objašnjavaju da bi dečak i promenio ponašanje kada mu majka ne bi davala "vetar u leđa".
- Ona bodri dete da bude nasilan prema drugoj deci. Kad napadne drugo dete ona mu kaže: "Zakolji ako treba" ili "Udari ga još jače". Kakav primer ona daje svom detetu kada je čak ona fizički nasrnula na decu na autobuskoj stanici - kažu zabrinuti roditelji.

...

Oni tvrde da su sve prijavili policiji, međutim, kako kažu, prijava je nestala.
- Svi znamo u Barajevu da su otac i majka dečaka zavisnici od alkohola. Međutim, Centar za socijalni rad je rekao to nije u njihovoj nadležnosti da oni vrše alko-test, već da je njima bitno da je dete sito, da je dobro, zdravo, da ne ide pocepano i da je to posao policije - tvrde roditelji.

Oni tvrde da je nasilnik trebalo da pređe u specijalnu školu i da je to otac dečaka prihvatio, međutim, majka je odbila i rekla da neće to da dozvoli.
- Rekla je kako nema apsolutno nijedan razlog da dete ne ide u osnovnu školu , da ne vidi zašto bi svoje dete odvajala od druge dece - tvrde uznemireni roditelji.

Prema nezvaničnim informacijama, Ministarstvo prosvete je uradilo sve što je u njihovoj nadležnosti. - Od marta meseca je ministarstvo uključeno. Savetnik je bio i uradio izveštaj na 14 strana, kao i dao mere školi - kaže izvor Blica upućen u slučaj.

Roditelji su ranije otkrili da je prethodni razredni starešina napustio svoje radno mesto jer nije mogao da izdrži pritisak majke dečaka.
- Očajni smo, ne želimo više ovo da trpimo. Direktor škole je naveo da će dete dobiti pratnju (🤣), ali tako je bilo i prošle godine pa se sve vratilo na staro. Želimo da pošaljemo decu u školu u kojoj će biti bezbedni! - navode očajni roditelji.

Nadam se da će se otom potom """majka"" i """otac""" ovog malog bolesnika okliznuti o bananu, pa će malo da se osveste i smire.

I da, da ponovimo - sistem nije zakazao. ☝️

Poslednja izmena:
Možda kada bi pokušali da ga prihvate u društvu. Ja poznajem jednog dečaka koji je u osnovnoj školi znao da pomahnita kada je u društvu,a kada je sam i kada mu se lepo obrati moglo se sa njim pričati i o životu,autima,priča kulturno,ozbiljno. Sada više nema tih problema,možda je problem u pristupu. Ako bi se sa njima više vremena provodilo u priči o temama koje ih zanimaju,a ne o nekom prisilnom preopterećeni i ponekad nepotrebnom gradovi,možda bi i njihov nastup bio drugačiji.

Ko napravi jedan dugacak bulevar u bgu , i lepo na bandere redom besi ovakve i slicne, od mene dobija siguran glas

Ух, једном сам ушао у хол бивше главне железничке после поноћи да се угрејем. Оно је било тужно и смрдљиво :(
Па немаш железничке на сваком кораку, плус нису све ни загрејане, Вук се закључава ноћу, а све остале су хладне.

Vuk se zaključava noću al onaj zapišani deo podzemnog prolaza gde su igrice se ne zaključava a tu izduvavaju klime pa se baš lepo ugreje, par beskućnika tu uvek spava.. 🙂

Vezano za ovu zadnju vest... prvo ide članak pokušaj ubistva, opšti pakao a na kraju ovakva rečenica, verovatno namerno nedorečeno na šta se to tačno odnosi... Jer su svakako ispunjeni elementi više krivičnih dela i prosto je nemoguće za polomljen auto, pretnje, fizički napad, udarce, napad nožem da bude prekršaj, ali ipak stoji:

"Konsultovan je zamenik Drugog tužilaštva koji je rekao da nema elemenata krivičnog dela, već prekršaja i da se nastavi dalj rad."

Znači vest je ne samo nagomilavamo ti strah, nego si i potpuno nezaštićen u ovom apsurdistanu kome i mi malo doprinosimo da bude baš takav.. Pa ti vidi šta ćeš. Možda najbolje da ostaneš kod kuće i listaš naše vesti, tu si najsigirniji.

Vrh