Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Ja već godinama govorim da građansko vaspitanje mora da bude obavezno, i od prvog razreda osnovne škole.

Boli me uvo da l zna gde je kambodža, nauči ga ponašanju, pravima i obavezama kao budućeg člana društva.

A gospodja je po zanimanju?
Dobri dramaturzi, filolozi i pisci su odlični poznavaoci ljudske duše, a posebno sijaseta copy-paste nedozrelih pojava kojima se na kredit daje epitet odrasle osobe. Zato nisu retka prijateljstva između npr. psihijatara i profesora književnosti itd.

Ona nije predložila da se deca pošalju na raspust i plandište, već da se nastavi dolazak u školu, ali da se tamo nešto drugo radi, dosta korisnije od lekcije o razmnožavanju člankovitog crva, i taj predlog ne deluje nerazumno. Ja sam npr. kvalifikovan za rad u školi, i stvarno ne mogu da zamislim sebe da ovih dana uđem u učionicu kao da se ništa nije dogodilo. I

Kolege s Rudarskog da me izvinu, i čast izuzecima, ali da su ih baš mnogo zanimali ljudi kao takvi, i kako se čovek snalazi sa sobom i sa svetom, vrv ne bi otišli da studiraju kamenje i ugljovodonike.

Govorim smo o delu grada koji poznajem.
O NBGD nemam pojma, predaleko mi je i nikad ne idem tamo. Borca i ostalo: divlji svet u kome sam bio par puta, nista ne znam o tome.

😄😄 simptomatična rečenica, korisna za tumačenje i drugih tvojih postova 🙂

Treba potpuno ukinuti starosnu granicu, dobro je rekla Zora Dobričanin. Onda, lepo, u svakom konkretnom slučaju se izvrši procena veštaka za učinioca i prema tome se postupa... ovako će nas opet život, daleko bilo, prestići..

Razmisli. Nije li bolje imati objektivnu granicu (nego u svakom najmanjem slučaju kriminaliteta veštačiti nečiju zrelost i time odužiti postupak) ali je postaviti kao oborivu pretpostavku, tj. u okviru nje dozvoliti za konretan slučaj dokazivanje suprotnog.

Oboriva pretpostavka samo kao mogućnost spuštanja granice, znači samo na dole, a ne otvorenu mogućnost da se u svakom slučaju konretno zrelost ceni pa za nekog od 16 godina procene da nije zreo da bude krivično odgovoran... Tu nek idu na postojeće institute...

Pusti ti Zoru, ja je volim jer je prevejana lisica, foxy lady 😄 mene takvi što bi Bender rekao fijuci od žena impresioniraju, ali sa debelom rezervom je slušam... 🙂

Uvedene su. Ima jedan procenat djaka koji se ne pridrzava dres koda, uvek ima buntovnika.
Pogledajte prilog 161141Pogledajte prilog 161142

Teško da će biti markirano ako govorimo o 5. najsiromašnijoj zemlji u Evropi... Kad posmatram tu mlađariju, uniformnog pristupa ima, ali mahom sa OTC poput meni omiljenog pančevačkog buvljaka i to baš one uske nogavice na trenerkama koje Bendera nerviraju a koje su tako šmeksi na vitkim muškarcima...

Možda svako primeti ono što želi da gleda pa mu se učini kao da mnogi furaju patike od 500e... Možda centar BG, ali ja najviše u NS obratim pažnju na mlađe ljude jer ih ima u izobilju, sve je to neoriginalna roba i nikakve besne marke trenerki, a patike su češće original, ali nisu preskupi modeli...

Simpatično mi je da dosta klinaca na te trenerke nosi nazuvice čak i zimi! Po minusu i kiši često vidim ogoljen članak i neke letnje patike i uzana trenerka...

Ja se sećam da smo mi kao klinci bili protiv uniforme... Danas razumem argumente za uviđenje ali i deca se pitaju, oni treba to da prihvate i nose a ne da im bude nametnuto, kao što ni mi nismo dozvoljavali da nam nametnu, već negovali posebnost u vizuelnom, spoljnom, estetskom izražavanju... Pa je bilo od pankera do skorojevića... Ovi siromašniji su često bili punk fazon a time nisu bili manje vrednovani jer bi pokazali da su posebni... Mogao si biti kul i tako... Danas se to obrnulo, neguje se samo jedan stil... Uniformni su već ali ne u uniformi.

Al' od pojasa na dole ne bi bili i to bi se opet u mnogome komentarisalo, jer kao što rekoh, fokus bi se prebacio samo na druge stvari.

Lepo rečeno 😁

Da se ja pitam, kao što se ne pitam, rasporedio bih odeljenja na ostale škole na toj opštini, tako da u svakoj od ostalih škola bude 1-2 odeljenja po smeni, iz ove. Šta se dobija? Škola će biti opet lokacijski blizu, deca se ne bi vraćala na mesto tragedije, deca bi ostvarivala interakciju sa đacima drugih škola, koja nisu direktno traumatizovana situacijom i lakše bi nastavila dalje, a sve bi im bilo novo, pa bi im i to uzimalo deo pažnje.

Pored jedne traume dodao bi im novu 🙂
Novi drugari, novo okruženje, novi izazovi... E to je onaj iz one škole... A kako ti je bilo tamo? A jesi ti prisustvovao toga dana? Itd.

Kod nas se recimo u osnovnoj obesila kuvarica u kuhinji... i ništa nisu menjali, deca su i dalje tu jela kroz par dana i to je što je*

Ovde je naravno teža situacija i već sam rekao do rekonstrukcije učionica treba da ostane zaključana i za to odeljenje kraj školske godine, a ostali nek se vrate i postepeno, koliko mogu u svojim odeljenjima koja nisu bila zahvaćena, još par nedelja da zaključe ocene i tsl. Pa u toku leta nek je rekonstruišu... Gde ima volje naravno da može i za dva, tri meseca da se puno toga promeni...

Pa za 3 meseca nam iznikao prokop stanična zgrada, a stajao toliko dugo kao ploča.

*Dobra je žena bila bog da joj dušu oprosti.
Sećam se, tu je pored je i sala za fizičko i svlačionice i stajao sam jednom kod trpezarije i gledam decu kako jedu, ja sam bio 4. razred, ali van boravka... I ona pomislila da sam gladan i pitala me hoću li i ja obrok ☹ a divna žena, onako namučenog izraza lica...

I ja rekao ne, al onako malkice nafurano klinački kao "gde da jedem taj, lupam sad, kuvani kupus" mislim se u sebi.. "To jedu ti klinci, prvi, drugi razred, mi kupujemo pljeskavice i tople sendviče na kiosku pored"

I to me posle pekla savest malo da i to moje ne sa malo prevrtanjem očiju nije nekako doprinelo tome da joj sruši svet... Da pomisli i ovi klinci današnji, tj. tadašnji... stvarno nema razloga da se živi... I eto uradi to što je uradila baš u kuhinji škole. Prvi je video ujutru nastavnik fizičkog.

Poslednja izmena:
Ja već godinama govorim da građansko vaspitanje mora da bude obavezno, i od prvog razreda osnovne škole.

Boli me uvo da l zna gde je kambodža, nauči ga ponašanju, pravima i obavezama kao budućeg člana društva.
Gradjansko vaspitanje i veronauka su totalne besmislice, deca mrze oba predmeta koja predstavljaju indoktrinaaciju totalitarnih ideologija.
Sem toga, ovi predmeti su s epokazli bez uticaja.

Kolege s Rudarskog da me izvinu, i čast izuzecima, ali da su ih baš mnogo zanimali ljudi kao takvi, i kako se čovek snalazi sa sobom i sa svetom, vrv ne bi otišli da studiraju kamenje i ugljovodonike.
S obzirom da poznajem ljude koji su taj faks zavrsili, mogu ti reci da su posle zavrsetka istog radili na naftnim busotinama i platformama u Norveskoj, a zatim u Libiji. To je relativno teska plata, zahteva puno odricanja, ali jako se lepo zaradi, donese ozbiljan novac kuci. Novac i rad u inostranstvu je bio primarni interes ljudi, a ne rad sa ljudima. Nisu svi ljudi za sve poslove.
U svemu ostalom se slazem s tobom.

Evo našeg vajnog sistema i države.. Ovoga se uopšte ne sećam, vest bez komentara, očigledno skoro pa zataškana pre 4 godine.. Profesor savladao ludaka naoružanog do zuba, koji je upao na čas u srednjoj školi u Velikoj Plani.

Sad se setili da dovedu tog profesora na tv, sramote jedne..

Bilo bi interesantno proveriti sudbinu ovog Gorana T.

Ono i jeste obavezno, bas kao sto je tvoja zelja, ali nema nikakav uticaj na ucenike.
Predmet je smesa liberalnih ideoloskih gadosti i zdravorazumskih saveta koje bi deci trebalo da daju roditelji, ali to ne cine jer su na Instagramu.
Ipak, ima jedan ucenik kome je pomenuti predlog pomogao da dobro prouci svoja prava, to je bio KK.

Predmet je smesa liberalnih ideoloskih gadosti i zdravorazumskih saveta koje bi deci trebalo da daju roditelji, ali to ne cine jer su na Instagramu.
Ipak, ima jedan ucenik kome je pomenuti predlog pomogao da dobro prouci svoja prava, to je bio KK.

Joj da te vidim jedan čas sa klincima čime bi ih ti učio 🙂 procvetali bi i dugo i srećno živeli bez povoda za suicid sa semenom tvog optimizma...

Uz ogradu da možda ovde ima Kurirskog senzacionalizma, zapanjen sam ovim klincem, kakav je to poremećeni um... mislim da će iz sveta da dolaze da ga proučavaju, ovo je neverovatno.
Ne znam, kurir prenosi ovo, ono. Ništa mi više nije jasno. Ne znamo ni kako dečak izgleda, niko nije bio da poseti decu u bolnicama, a znamo da to Vučić jedva čeka. Jedan ubica, dva pisma i rukopisa... Bio je maltretiran, nije bio maltretiran. Dobio keca iz istorije, u dnevniku sve petice.

Ne znam, kurir prenosi ovo, ono. Ništa mi više nije jasno. Ne znamo ni kako dečak izgleda, niko nije bio da poseti decu u bolnicama, a znamo da to Vučić jedva čeka. Jedan ubica, dva pisma i rukopisa... Bio je maltretiran, nije bio maltretiran. Dobio keca iz istorije, u dnevniku sve petice.
Korać je rekao nešto zanimljivo-da je mali izgleda pucao u one koji su bili uspešniji učenici od njega..

Uz ogradu da možda ovde ima Kurirskog senzacionalizma, zapanjen sam ovim klincem, kakav je to poremećeni um... mislim da će iz sveta da dolaze da ga proučavaju, ovo je neverovatno.
Sto da trazi roditelje kad su mu roditelji zveri koji su ga poslali u os Vladislav Ribnikar.
Trazili su od njega samo uspeh.
Otac ga je ucio da ubija.

Korać je rekao nešto zanimljivo-da je mali izgleda pucao u one koji su bili uspešniji učenici od njega..

Sta je tu cudno?
Tako danasanja radikalska/gradjanisticka elita vaspitava decu.
"Ako ne mozes da ih pobedis, ubij ih."

Raspored casova:
1. kako da mrzite svet
2. kako da mrzite sebe

Svim danima isto.

Svidja mi se Dr Protic.
Ja bih zaista napravio nesto slicno.
To bi nazvao "bottom therapy".
Znaci, spustis se psiholoski na samo dno, suocis se sa svim mogucim uzasima i onda ides samo na gore i na bolje.

S obzirom da poznajem ljude koji su taj faks zavrsili, mogu ti reci da su posle zavrsetka istog radili na naftnim busotinama i platformama u Norveskoj, a zatim u Libiji. To je relativno teska plata, zahteva puno odricanja, ali jako se lepo zaradi, donese ozbiljan novac kuci. Novac i rad u inostranstvu je bio primarni interes ljudi, a ne rad sa ljudima. Nisu svi ljudi za sve poslove.
U svemu ostalom se slazem s tobom.
Naravno da nisu svi za sve poslove, i ne treba, samo mi je bilo čudno da je neki forumaš mišljenje profesora s Rudarskog o radu s decom video kao relevantnije od mišljenje profesora s Dramaturgije. Inače kao okoreli štreber poštujem iu potpunosti podržavam (etičko) bavljenje svim oblastima znanja.

Хипотетички да се поступи по предлогу БС и прекине школска година у свим основним и средњим школама да ли онда треба и све родитеље послати кућама? Ако не ко би онда бринуо о деци? Да ли је у овако тешком времену боље да деца буду са наставницима или да буду препуштени алгоритму друштвених мрежа?

Naravno da nisu svi za sve poslove, i ne treba, samo mi je bilo čudno da je neki forumaš mišljenje profesora s Rudarskog o radu s decom video kao relevantnije od mišljenje profesora s Dramaturgije. Inače kao okoreli štreber poštujem iu potpunosti podržavam (etičko) bavljenje svim oblastima znanja.
Ja sam izneo to misljenje, ali sam slucajno izostavio jedan detalj, taj profesor sa RGF ima troje dece u osnovnoj skoli, za razliku od dramaturskinje koja ih ima komada 0.

Pored jedne traume dodao bi im novu :)
Novi drugari, novo okruženje, novi izazovi... E to je onaj iz one škole... A kako ti je bilo tamo? A jesi ti prisustvovao toga dana? Itd.
Ne bih. Doživeće istu situaciju još pedeset puta, prvo kući, jer će ih otac i majka prvi pitati i slično, pa na treningu, od tetke koja je došla da ih vidi i slično. Čak verujem da bi svi gledali da su pažljiviji prema njima, jer se tako pokazalo na masi sličnih primera.

Gradjansko vaspitanje i veronauka su totalne besmislice, deca mrze oba predmeta koja predstavljaju indoktrinaaciju totalitarnih ideologija.
Sem toga, ovi predmeti su s epokazli bez uticaja.
Čudno, rekao bih da uz tvoje stavove ide i verska podloga. Deca ne mrze nijedan od ta dva predmeta jer najčešće ih ni nemaju, pa imaju slobodan čas ili pale kući ranije. Isto tako, deca mrze matematiku, pa je uče.

Nisu se pokazali bez uticaja, nego su postojala da bi ispunjavala formu. Ako kupiš usisivač i ne ubaciš ga u struju, to ne znači da on ne može da radi posao, nego da si ga kupio samo da se kaže da ga imaš. Ja sam konkretno išao na veronauku, i nekad smo imali čas tako što dođe veroučitelj i pomolimo se Bogu, pa igramo fudbal, ili on ne dođe pa igramo fudbal. Građansko vaspitanje se razlikovalo u tome da su njih držali u učionici gde rade šta god hoće, a ređe su ih puštali da igraju fudbal, tj. idu napolje. Da je takav čas i matematike, pa ni Talesovu teoremu ne bi skontali.

Uzgred, ja sam govorio o građanskom vaspitanju, veronauka mislim da ne treba da bude u školi.

Ono i jeste obavezno, bas kao sto je tvoja zelja, ali nema nikakav uticaj na ucenike.
I ne, građansko nije obavezno, u obavezi si da biraš između dva izborna predmeta, zar moram da crtam da to nije isto. Pritom ne postoji ni ocena kao što je slučaj za druge predmete. Generalizacije slične onim da su sve ribe silikonjare, a svi džipovi mafijaški, neću komentarisati.

I ne, građansko nije obavezno, u obavezi si da biraš između dva izborna predmeta, zar moram da crtam da to nije isto. Pritom ne postoji ni ocena kao što je slučaj za druge predmete. Generalizacije slične onim da su sve ribe silikonjare, a svi džipovi mafijaški, neću komentarisati.
Djaci su u obavezi da izaberu jedan od ta dva idiotska predmeta.
Ukoliko ih popovi zaista pustaju da igraju fudbal, ond aje bolja veronnauka.

Vrh