Govorim smo o delu grada koji poznajem.
O NBGD nemam pojma, predaleko mi je i nikad ne idem tamo. Borca i ostalo: divlji svet u kome sam bio par puta, nista ne znam o tome.
simptomatična rečenica, korisna za tumačenje i drugih tvojih postova
Treba potpuno ukinuti starosnu granicu, dobro je rekla Zora Dobričanin. Onda, lepo, u svakom konkretnom slučaju se izvrši procena veštaka za učinioca i prema tome se postupa... ovako će nas opet život, daleko bilo, prestići..
Razmisli. Nije li bolje imati objektivnu granicu (nego u svakom najmanjem slučaju kriminaliteta veštačiti nečiju zrelost i time odužiti postupak) ali je postaviti kao oborivu pretpostavku, tj. u okviru nje dozvoliti za konretan slučaj dokazivanje suprotnog.
Oboriva pretpostavka samo kao mogućnost spuštanja granice, znači samo na dole, a ne otvorenu mogućnost da se u svakom slučaju konretno zrelost ceni pa za nekog od 16 godina procene da nije zreo da bude krivično odgovoran... Tu nek idu na postojeće institute...
Pusti ti Zoru, ja je volim jer je prevejana lisica, foxy lady
mene takvi što bi Bender rekao
fijuci od žena impresioniraju, ali sa debelom rezervom je slušam...
Uvedene su. Ima jedan procenat djaka koji se ne pridrzava dres koda, uvek ima buntovnika.
Pogledajte prilog 161141Pogledajte prilog 161142
Teško da će biti markirano ako govorimo o 5. najsiromašnijoj zemlji u Evropi... Kad posmatram tu mlađariju, uniformnog pristupa ima, ali mahom sa OTC poput meni omiljenog pančevačkog buvljaka i to baš one uske nogavice na trenerkama koje Bendera nerviraju a koje su tako šmeksi na vitkim muškarcima...
Možda svako primeti ono što želi da gleda pa mu se učini kao da mnogi furaju patike od 500e... Možda centar BG, ali ja najviše u NS obratim pažnju na mlađe ljude jer ih ima u izobilju, sve je to neoriginalna roba i nikakve besne marke trenerki, a patike su češće original, ali nisu preskupi modeli...
Simpatično mi je da dosta klinaca na te trenerke nosi nazuvice čak i zimi! Po minusu i kiši često vidim ogoljen članak i neke letnje patike i uzana trenerka...
Ja se sećam da smo mi kao klinci bili protiv uniforme... Danas razumem argumente za uviđenje ali i deca se pitaju, oni treba to da prihvate i nose a ne da im bude nametnuto, kao što ni mi nismo dozvoljavali da nam nametnu, već negovali posebnost u vizuelnom, spoljnom, estetskom izražavanju... Pa je bilo od pankera do skorojevića... Ovi siromašniji su često bili punk fazon a time nisu bili manje vrednovani jer bi pokazali da su posebni... Mogao si biti kul i tako... Danas se to obrnulo, neguje se samo jedan stil... Uniformni su već ali ne u uniformi.
Al' od pojasa na dole ne bi bili i to bi se opet u mnogome komentarisalo, jer kao što rekoh, fokus bi se prebacio samo na druge stvari.
Lepo rečeno
Da se ja pitam, kao što se ne pitam, rasporedio bih odeljenja na ostale škole na toj opštini, tako da u svakoj od ostalih škola bude 1-2 odeljenja po smeni, iz ove. Šta se dobija? Škola će biti opet lokacijski blizu, deca se ne bi vraćala na mesto tragedije, deca bi ostvarivala interakciju sa đacima drugih škola, koja nisu direktno traumatizovana situacijom i lakše bi nastavila dalje, a sve bi im bilo novo, pa bi im i to uzimalo deo pažnje.
Pored jedne traume dodao bi im novu
Novi drugari, novo okruženje, novi izazovi... E to je onaj iz one škole... A kako ti je bilo tamo? A jesi ti prisustvovao toga dana? Itd.