Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Jedan ubica, dva pisma i rukopisa...

Sad smo i grafolozi 🙂 treba uopštavati i načelno govoriti a ne segmentirati svaki detalj konkretnog slučaja, barem za sada nema neke vajde od toga 🙂 najmanje verujem kuriru koji je alav na pare = senzaciju...

Ja imam 3 različita rukopisa, 2 različita potpisa, a i rukopis mi se i menjao vremenom...

Ne kažem da to ne ukazuje na nešto, ali ne i da mi je rukopis podmetnut, tj. da sam fizički različita osoba samo zbog toga.

Мислим да је мало превише да се износе подаци о томе има ли убица сестру и која му је адреса.

Jeste al je prosuto mleko teško skupiti. Srećom pa njeno ime barem nije izašlo u javnost i nadam se da joj neki "novinar" neće prići kad krene u školu da je slika ili nešto priupita... To bi bila dodatna traumatizacija tog deteta i nadam se da nekom tabloidnom lešinaru "novinaru" tako nešto neće pasti na pamet...

Ne kažem da to ne ukazuje na nešto, ali ne i da mi je rukopis podmetnut, tj. da sam fizički različita osoba samo zbog toga.
Ne mora da znači. Meni ukazuje na šizofreniju ili saučesnika. Nikako ne pišem planove na engleskom i pravim spiskove ćirilicom. Možda je ništa, a možda je nešto. Nikad nećemo saznati.

Po tebi je šizofrenija, a ti si inače šta po struci? 🙂 Da si napisao može ukazivati na neki psihički problem, možda i može.

Ja sam daleko od šizofrenije. Čak mi je smešno to umišljeno proganjanje i paranoja feel, ali volim filmove sa tom tematikom... Samo on vidi nešto što drugi odmahuju rukom a onda krenu da "ozbiljno brinu za njega" i dovedu ga do ludila 😄 iza svega se krije neka mračna, organizovana agenda da baš njemu smeste... Traži samo-bitnost tamo gde je nema. Ja sam samo jedan od ljudi, ni po čemu poseban, da bi se svi urotili protiv mene i toliko bavili mojom personom...

Nego sam OKP morao da dovodim u normalu i tu sam uspeo, al trebalo je vremena, što je najgore svestan sam da je u pitanju OKP i uprkos tome, ponavljaš radnje da bi se osećao sigurno, tj. onako na mestu. 🙂 Dakle kod OKP je dobro što osećaj kontrole kod mene barem nije zavisio od drugih ljudi (uopšte) i spoljnih faktora (pretežno) nego od mene samog i što su mehanizmi reparacije savim na meni...

Da li to ima veze i sa rukopisom, možda, možda ne...

Savet kod shizofrenije je da celokupnu frustraciju ili anksioznost prebaciš na teren gde ti rešavaš problem kroz mehanihme koji su samo tebi poznati, logični i daju efekat 🙂 Neki tvoj skriveni mehanizam koji drugi još nisu provalili, pa ga menjaj ako misliš da su te provalili. 😄 Mislim može biti ozbiljno, parališuće stanje, šta im pametno reći. Ako mogu nek se manu konstantnog podsećanja šta su drugi kad rekli tj. napisali i pod time sve mislili, svaki put kad na to pomisli nek odloži telefon i ode da popije čašu vode, zdravije je 😄 ne znam šta bih dao kao savet...

Ili nek nađe unutrašnje mehanizme prevazilaženja ili nek rič autuje ka nekom u koga ima poverenja da razgovaraju 🙂

Konkretno vezano za ovaj slučaj, engleski može biti čist copy cat, pomodarstvo, a ćirilica ono što je naučeno i kako inače piše... To su samo nepotrebna nagađanja za sad...

Moj rukopis pisano cirilica i stampano latinica su isto potpuno drugaciji. Nista to ne mora da znaci.

Nedavno je otkriveno da je direktorka škole Vladislav Ribnikar, koja povodom vršnjačkog nasilja ništa nije pred uzimala, majka nekog ubice koji je na robiji 😶.

Jedan od roditelja ove škole navodi da na roditeljskom sastanku ne sme ni da se pomene ime nasilnika koji godinama maltretiraju decu. Roditelj maltretiranog deteta ne sme da i da se obrati nasilniku.

Vox,

Reforme i promene u školstvu su uvek i svuda (skoro svuda) poslednje rupe na svirali za svaku vlast. Serija The Wire je odlično pokazala i zašto. Ukratko: mnogo je dugačak proces, predugačak za jedan ili dva mandata; mnogo je komplikovan i višedimenzionalan ; ne daje opipljive rezultate za busanje(nije kao "kupili smo 100 autobusa!") ; traži žrtve, odricanja i preusmeravanje finansija (uzmeš iz jedne kase da bi napunio drugu), a to dodatno ljuti neke ljude i narušava podršku vlasti.

Ako nisi gledao Wire, preporučujem ti. Serija je kao dokumentarac koji obrađuje probleme modernih društava, ne samo policijske jurnjave za par dilera, nego celokupnu sistemsku korupciju i srozavanje društva. Serija je pravljena da obradi propadanje nekih američkih gradova ali 95% sadržaja kao da je preslikano iz Srbije.
Reforme u školstvu uvek se sprovode tako da vode uništavanju društva, a ne dobrobiti. Cilj današnje prosvete (u kojoj je 70% navodno odličnih učenika, a trećina funkcionalno nepismenih), je da iz škola izađu potpuni id*** koji nisu ni za šta, jednostavni za manipulaciju i iskorišćavanje, spremni da motaju kablove po ceo dan za 300 EUR i kupuju raznorazno đubre koje kapitalizam proizvodi.

Ovo sve namerno sprovode centri moći putem nevladinih organizacija, koje forsiraju dečija prava, a urušavaju prava prosvetnih radnika, da bi društvo bilo što bolesnije, sa što više nasilja i bolesti zavisnosti, na čemu se oni zapravo bogate.

Od tih nasilnika po školama, regrutuju se botine, sendvičari, poltroni, kriminalci, korumpirani ološ kakav je potreban centrima moći. Iz tog razloga je izuzetno važno negovati nasilje i dečija prava kao suvo zlato. Iza te foskule ,,dečija prava" kriju se zapravo prava nasilnika, manipulatora i parazita, a očaj onih normalnih.

Moj predlog za dalju reformu školstva je da nastavnici počnu da nose salvete prebačene preko ruke kao konobari i da uslužuju učenike i roditelje učenika. Mislim da bi taj detalj bio u skladu sa njihovom trenutnom pozicijom u društvu (uslužno zanimanje i osobe bez autoriteta).

Што се тиче два језика на папиру, није то до шизофреније већ до кризе идентитета генерација које одрастају уз Јутјуб и тикток. Имају глобални (американизовани) идентитет и локални. Усвојили су доста енглеских израза из игрица у свакодневни говор.

Reforme u školstvu uvek se sprovode tako da vode uništavanju društva, a ne dobrobiti. Cilj današnje prosvete (u kojoj je 70% navodno odličnih učenika, a trećina funkcionalno nepismenih), je da iz škola izađu potpuni id*** koji nisu ni za šta, jednostavni za manipulaciju i iskorišćavanje, spremni da motaju kablove po ceo dan za 300 EUR i kupuju raznorazno đubre koje kapitalizam proizvodi.
А баш је предметна школа, В. Рибникар, са својом билингвалном наставом, са опитним статусом и са саставом ученика, припрема за мотање каблова?

Ако ћемо овде да почнемо троловање са теме "Цене некретнина", онда јесте.

Што се тиче два језика на папиру, није то до шизофреније већ до кризе идентитета генерација које одрастају уз Јутјуб и тикток. Имају глобални (американизовани) идентитет и локални. Усвојили су доста енглеских израза из игрица у свакодневни говор.
I na to sam obratio pažnju ali uvek preovladava ono što najčešće koristiš. Toliko "detaljan" plan koliko su mediji prenosili, a on taj spisak skoro da nije ni načeo. Naravno držaćemo se u tami neko vreme, da se ohlade glave, da se zaštite porodice, da se opere sistem... tako da još dugo nećemo znati šta se desilo, a pitanje je i da li ćemo. Ono što je bitno jeste da se desilo i da trebamo raditi na uzroku, a ne posledicama.

Украо клупу из неког парка

A928B3B5-6FDF-4597-8E33-10A23CF9C9A7.jpeg

Зар овог "Мог рођака са села" није требало да хапси војна полиција? Или се нема поверења у њих?

Ovo sve namerno sprovode centri moći putem nevladinih organizacija, koje forsiraju dečija prava, a urušavaju prava prosvetnih radnika, da bi društvo bilo što bolesnije, sa što više nasilja i bolesti zavisnosti, na čemu se oni zapravo bogate.

Od tih nasilnika po školama, regrutuju se botine, sendvičari, poltroni, kriminalci, korumpirani ološ kakav je potreban centrima moći. Iz tog razloga je izuzetno važno negovati nasilje i dečija prava kao suvo zlato. Iza te foskule ,,dečija prava" kriju se zapravo prava nasilnika, manipulatora i parazita, a očaj onih normalnih.

Moj predlog za dalju reformu školstva je da nastavnici počnu da nose salvete prebačene preko ruke kao konobari i da uslužuju učenike i roditelje učenika. Mislim da bi taj detalj bio u skladu sa njihovom trenutnom pozicijom u društvu (uslužno zanimanje i osobe bez autoriteta).
Bravo!

Zakonski zastupnik Nataše Prišić, advokat Ivan Ninić, naveo je da je, kako stoji u obrazloženju rešenja, Prišić u pismu ukazala da Aleksandar Vučić 36 meseci “bestidno ćuti i štiti kriminalce i kriminal neviđenih razmera u EPS-u”, koji je ona otkrila i dokumentovala zvanično kao službenik Unutrašnje kontrole EPS-a, a potom dobila otkaz i završila na ulici.

А баш је предметна школа, В. Рибникар, са својом билингвалном наставом, са опитним статусом и са саставом ученика, припрема за мотање каблова?
Ona je priprema za nesto mnogo gore.
Ona priprema upravljacku klasu u bestidnom neoliberalnom poretku.

Ако ћемо овде да почнемо троловање са теме "Цене некретнина", онда јесте.
Da li znaš šta znači reč trolovanje?

Ako misliš da je ,, trolovanje" moje predviđanje pre više meseci da će cene nekretnina padati, a da će prodaja biti prepolovljena, to ,,trolovanje" se pokazalo kao istina.

Kada se donosi propisi o pružanju podrške i razumevanja nasilnicima, a nipodaštavanju žrtava (šta ima veze, neka ih neka provedu pola života na psihijatriji, lečeći se od posledica nasilja), to se radi na globalnom nivou, tako da isti propisi važi za sve škole.

I u elitnim školama ima vršnjačkog nasilja, samo je ono podmuklo i prikriveno, o čemu svedoči mnogo primera iz medija. Pre neki dan je jedna majka govorila o tome kako njenu ćerku od sedam godina jedan nasilnik drži, dok je drugi udara pesnicama. Elitna škola inače.

I u elitnim školama ima vršnjačkog nasilja, samo je ono podmuklo i prikriveno, o čemu svedoči mnogo primera iz medija. Pre neki dan je jedna majka govorila o tome kako njenu ćerku od sedam godina jedan nasilnik drži, dok je drugi udara pesnicama. Elitna škola inače.
Има злостављања и у елитним британским интернатима - па и у Петој гимназији где је као вероучитељ радила једина Христијана коју познајем - али те школе не "спремају ученике за мотање каблова" и њихово помињање у том контексту јесте облик троловања. Могу ја на сваку тему ко Шваба тралала, да повежем неповезиво, али би то управо било то, троловање.

(И спрдање са мотањем каблова спада, иначе, у нимало леп облик "елитизма": некоме и то значи, нпр. ако је радио у кинеској радњи за 10.000 динара. Не брину сви људи у Србији да ли ће моћи да купе стан у Београду, јер знају да неће никад.)

Zakonski zastupnik Nataše Prišić, advokat Ivan Ninić, naveo je da je, kako stoji u obrazloženju rešenja, Prišić u pismu ukazala da Aleksandar Vučić 36 meseci “bestidno ćuti i štiti kriminalce i kriminal neviđenih razmera u EPS-u”, koji je ona otkrila i dokumentovala zvanično kao službenik Unutrašnje kontrole EPS-a, a potom dobila otkaz i završila na ulici.

Nataša Prišić, women with cojones..
Beauty and the beast! :love:

Vrh