Ja ne znam da je mali monstrum bogato dete? Jel moze nesto vise, sta mu vozi otac, jel kola od 20.000 eur, i vise, koliko zaradjuje na drzavnim jaslama i jel radi privatno dodatno, jel mali nosi air max najnovije tike, markiranu garderobu i sl.?Pantografe, upravo zato. Decu pobi izopačeno bogato dete. I ne čudi u ovakvom društvu.
Ovo mogu donekle da se složim. Ortak od mog ćaleta pokojnog, isto godište, dugo bio poznati doktor u KBC Zvezdara, posle je radio privatno. Ubija se od para na privatnoj klinici.Materijalno
KK je iz veoma bogate porodiceJa ne znam da je mali monstrum bogato dete? Jel moze nesto vise, sta mu vozi otac, jel kola od 20.000 eur, i vise, koliko zaradjuje na drzavnim jaslama i jel radi privatno dodatno, jel mali nosi air max najnovije tike, markiranu garderobu i sl.?
Koliko znam oni su iz sireg dela Vracara, a zive prosecan zivot. Ako neko ima druge informacije, nek me razuveri.
Ne mogu da ti kazem ovako javno.Odakle ti ta informacija? Nisam upucen u te stvari...
Na znam za tike, ali ta utoka košta jedno 1.500 evra.Ja ne znam da je mali monstrum bogato dete? Jel moze nesto vise, sta mu vozi otac, jel kola od 20.000 eur, i vise, koliko zaradjuje na drzavnim jaslama i jel radi privatno dodatno, jel mali nosi air max najnovije tike, markiranu garderobu i sl.?
Koliko znam oni su iz sireg dela Vracara, a zive prosecan zivot. Ako neko ima druge informacije, nek me razuveri.
Očigledno mešaš lekare sa specijalizovanih hirurzima koji rade na principu "nema mesta u bolnici ali mogu Ja to privatno da ti završim". Ili misliš da lekari što se bune za platu jer rade za crkavicu u stvari lažu i da su bogati, a leče najveći deo stanovništa u državnim bolnicama?Ne ni najmanje, poznajem i jedne i druge, cak i ovih 1% kriminalaca koji imaju nesto, to su zaradili legalno ili polulegalno. Npr ulozio je u gradnju ili ima kafic. Vecina onih pravih krimosa iz 90 su mrtvi ili socijalni slucajevi.
Reforme i promene u školstvu su uvek i svuda (skoro svuda) poslednje rupe na svirali za svaku vlast. Ukratko: mnogo je dugačak proces, predugačak za jedan ili dva mandata; mnogo je komplikovan i višedimenzionalan ; ne daje opipljive rezultate za busanje
Ja nisam rekao da je svaki lekar materijalno bogat, vec sam rekao da je svaki lekar materijalno bogatiji od 99% kriminalaca.Očigledno mešaš lekare sa specijalizovanih hirurzima koji rade na principu "nema mesta u bolnici ali mogu Ja to privatno da ti završim". Ili misliš da lekari što se bune za platu jer rade za crkavicu u stvari lažu i da su bogati, a leče najveći deo stanovništa u državnim bolnicama?
Ne rade više za crkavicu ni oni. Nastavnici, sa druge strane, rade.Očigledno mešaš lekare sa specijalizovanih hirurzima koji rade na principu "nema mesta u bolnici ali mogu Ja to privatno da ti završim". Ili misliš da lekari što se bune za platu jer rade za crkavicu u stvari lažu i da su bogati, a leče najveći deo stanovništa u državnim bolnicama?
Svako se širi sa onim čime moze, neko sa patikama, neko sa uspesima na takmicenjima, obrni okreni svi smo isti.
Čitam šta je napisano ali se ti neprecizno izražavaš, često i podrugljivo. Da li znaš koja je plata lekara koji ne radi privatno i ne radi u Beogradu? Da li znaš koliko su kriminalci bogati? Ako znamo da je prosečna plata lekara oko 1000e znači da 99% kriminalaca zaradjuje manje pa se postavlja pitanje zašto su kriminalci kada radom na kiosku mogu da imaju toliko?Ja nisam rekao da je svaki lekar materijalno bogat, vec sam rekao da je svaki lekar materijalno bogatiji od 99% kriminalaca.
A ti malo pazljivije citaj sta je napisano.
Ti imaš 5 iz hemije (neku medalju na takmičenju ili šta god) a ja imam 2 i to je naš način takmičenja, u većini slučajeva je to dobra stvar. Ako želim da ti se približim moraću da učim više, da se trudim više da bih te sustigao.Nije to toliko strasno da bi brisao grupu, poenta je da nijedna uniforma ne moze sakriti nejednakosti. Neko ide na rep. tamicenje a neko ima jedva dvojku iz hemije.
Svako se širi sa onim čime moze, neko sa patikama, neko sa uspesima na takmicenjima, obrni okreni svi smo isti.
Legenda kaze, mada ja u to ne verujem, da je jedan roditelj iskukao za dete 5 iz hemije da bi bilo vukovac iako je znalo za 3.Ti imaš 5 iz hemije (neku medalju na takmičenju ili šta god) a ja imam 2 i to je naš način takmičenja, u većini slučajeva je to dobra stvar. Ako želim da ti se približim moraću da učim više, da se trudim više da bih te sustigao.
Ako ti nosiš sat od 500€ ili patike od 200€ i ja želim da ti se približim, to neću postići ja već ću to da iskukam od roditelja, familije itd.
Prvi put je dobar za pojedinca i društvo dok je drugi katastrofalan.
I ne, to ne znači da prvi neće dovesti do toga da neka deca varaju da bi dobila 5 iz hemije, ili umesto da sami napreduju sabotiraju konkurenciju. Ili sa druge strane, da neće neko dete od 15-16 godina kome roditelji ne mogu priuštiti patike od 200€ raditi vredno preko leta i samo sebi platiti to isto, i to ga naučiti radu i vrednosti rada. Ali to bi bili pojedinačni slučajevi koji potvrđuju pravilo.
Na to pitanje zasto se oni bave tim ja ti ne mogu dati odgovor.Čitam šta je napisano ali se ti neprecizno izražavaš, često i podrugljivo. Da li znaš koja je plata lekara koji ne radi privatno i ne radi u Beogradu? Da li znaš koliko su kriminalci bogati? Ako znamo da je prosečna plata lekara oko 1000e znači da 99% kriminalaca zaradjuje manje pa se postavlja pitanje zašto su kriminalci kada radom na kiosku mogu da imaju toliko?
ne znaci da sa time treba da se pomirimoProšlo je to vreme olivere. Sada se gledaju isključivo materijalne razlike i društvene mreže, više se ne traži broj telefona nego "insta" profil
Треба се угледати на Финску и фински школски систем. Све школе су исте, нема елитних, нема каубојских, наставник је веома цењено занимање и тешко се постоја. Чак је и фински амбасадор (мислим бивши) у Србији два пута одбијен да постане наставник. Нема униформи, нема оних стандардизованих тестова (ОК, то је САД ствар), деца се изувају када дођу у школу, итд итд. Финска има најбољи и један од најбољи школских система.
Pa ništa, samo će pre biti da si ti stvorio sliku u glavi da 99% kriminalaca u proseku ima 500e mesečno. Ako ne možeš da mi daš odgovor zašto se oni time bave, možeš li mi dati podatak kako znaš da 99% kriminalaca zaradjuje tako malo?Na to pitanje zasto se oni bave tim ja ti ne mogu dati odgovor.
Slicno je i sa forumarenjem, neko pise isto ovo sto i mi za novine i dobija platu, a mi pisemo besplatno. Zasto?
Evo primer neki kriminalac x pocne da se bavi kriminalom i prve 2 godine zaradi 50.000e, a onda ga uhvate, i onda ga odere advokat koji mu uzme 10k e i dobije 4 godine zatvora.Pa ništa, samo će pre biti da si ti stvorio sliku u glavi da 99% kriminalaca u proseku ima 500e mesečno. Ako ne možeš da mi daš odgovor zašto se oni time bave, možeš li mi dati podatak kako znaš da 99% kriminalaca zaradjuje tako malo?
Banalizovanjem nećemo ništa postići. Kao Benderu što si rekao, zašto pišemo o tome kada "to biti neće". Zašto pišemo da nam treba biti bolje kada nam bolje biti neće? Zašto pišemo o manama sistema kada sistem biti bolji neće? U stvari, možda je bolje da svi koji hoće neke promene odmah dignu ruke od ove države.
Oni koje ne uhvate su 1% koje sam takodje pomenuo. Ovo ostalo sto si napisao je neka druga tema.Nekog odere, nekog zatvore, a neko ne vidi ni zatvor ni advokata. To je generalno najveći problem naše države, ne nemanje zakona već selektivno primenjivanje istog. Kao kad bi Ja rekao, lekar radi, razboli se i 90% primanja mu ode na lečenja, ispada da je radio za 100e mesečno. Evo, moj dobar drug je skoro otvorio kafić u Beogradu, nema nedelju dana. Već je imao dve inspekcije, jednu kaznu i danas su mu pretresali lokal ceo dan i verovatno će na dalje isto. Pitanje, zašto to nisu uradili lokalima pored njega, isto kafići? Sve je selektivno u ovoj državi, pa i ne čudi zašto ljudi rade mimo zakona, a mnogi ne odgovaraju, odgovaraju samo oni sitni i najnebitniji.