NedeljkovicOliver
Advanced
- Učlanjen(a)
- 07.11.2022.
- Pohvaljen
- 2.350
A oni vauceri od 5000 za SV su pomogli da se uniformisu i oni slabijeg materijalnog stanja.
Ви можете бити Српски ПАНтеон...Ne znam nikoga ko koristi naziv Pančester.. znam da smo bili Srpska Sparta, nasuprot Novom Sadu, koji je naša Atina..![]()
Ja sam protiv uniformi.Dobro ali uniforme imaju razne benefite a pritom ne moraju sve da budu Downton Abbey fazon i mogu da budu parcijalne. Recimo, da samo gore bude polo majica a dole šta god (što se uklapa u sadašnje propise) tako da istovremeno bude neke doze uniformisanosti a da opet ostane i doza "slobode". Plus, lakše je ako ima više slobode u pantalonama, jer noge trpe kad je donka odeća neudobna (čak i ako si mlad, sve je to kumulativno).
Srpska Sparta se ustalilo nakon pobede srpske vojske pod komandom Stevana Knićanina nad Mađarima u bici kod Pančeva 1849...mada, malo ljudi to danas zna i koristi, dok je za Novi Sad to odomaćeno.Ви можете бити Српски ПАНтеон...
Za početak bi trebalo da izađemo na izbore u što većem broju.I ljudi treba da se manu uvek tih nekih brzinskih i ekstremnih resenja.
Jel postoji drustvo koje normalno fukcnionise gde djaci ne nose uniforme? Postoji. Gde nije policija u svakom parku, gde nema detektora za metal na ulazu u skolu...? Postoji.
Kopirajmo onda njih sta rade, ako sami vec nemamo mozak.
Moralo bi da se isto uradi i po pitanju mobilnih telefona i svega ostalog pratećeg, da se zabrane društvene mreže do kretanja na fakultet...Uniformnost; jačanje osećaja kolektiva i da svi tu treba da (teže da) budu isti i ravnopravni; suzbijanje mogućnosti da neko štrči samo time što će imati veliku upadljivu skupocenu Prada ili Aaaandeeerr Aaarmooor majicu*
* ne znam kako se sad kreću cene Under Armoura, uzeo sam ih samo kao primer nečegs što je hajp i elitizam vinuo u visine, inače sam ih zadnji put kupovao i koristio kada su bili odeća za rad i profesionalce, ne za pozeraj
Ne to, dovoljno je i ono da im se ne da korišćenje telefona na času. A toga već imaMoralo bi da se isto uradi i po pitanju mobilnih telefona i svega ostalog pratećeg, da se zabrane društvene mreže do kretanja na fakultet...
Manje će štrčati.
Nije dovoljno. I ne pišem ovo napamet, jer sam bio indirektno u kontaktu sa školom.Ne to, dovoljno je i ono da im se ne da korišćenje telefona na času. A toga već ima
![]()
ZABRANA MOBILNIH U Å KOLAMA: U pet osnovnih Å¡kola u Beogradu NEMA TELEFONA - ukljuÄuje se samo pod ovim uslovima
Disciplina Äe biti mnogo veÄa.www.sd.rs
Al' od pojasa na dole ne bi bili i to bi se opet u mnogome komentarisalo, jer kao što rekoh, fokus bi se prebacio samo na druge stvari.Neka prebace, opet bi od pojasa na gore svi bili skoro isti i jednaki.
Licno poznajem dete koje nosi satove (ima ih bar 5 komada ) od nekoliko hiljada evra u skolu, patike od 500evra i mobilni od 1k e. I to ce neka majica sa grbom skole da sakrije?Neka prebace, opet bi od pojasa na gore svi bili skoro isti i jednaki.
I pantaloone mogu biti deo uniforme, pa čak i patike. Svakako se pantalone teže razlikuju od majica i dukseva sa logoom pre celog tela .Al' od pojasa na dole ne bi bili i to bi se opet u mnogome komentarisalo, jer kao što rekoh, fokus bi se prebacio samo na druge stvari.
Nadam se da bude dobraKako li ce se zvati ova skola u BNV?
Imam utisak kao da se potcenjuje način razmišljanja današnje dece. Ovo pišem generalno a samo sam se nadovezao na citiran post.I pantaloone mogu biti deo uniforme, pa čak i patike. Svakako se pantalone teže razlikuju od majica i dukseva sa logoom pre celog tela .
Uvek ce biti razlika, materijalne su najmanje bitne, neko ima bolje ocene, neko losije, u nekoga su svi zaljubljeni u nekoga niko, neko odlicno igra fudbal a neko skuplja lopte ima jos mnogo toga ... te razlike su mnogo traumaticnije nego razlike u patikama od 50 ili 200 evra.Meni se tako, da ne kažem šta radi, kad svi graknu protiv uniformisanosti u školama, radi tobožnje brige za slobodu izbora, individualnost itd..
Pošto dobar deo roditelja ovde ne zna da vaspita i obuzda svoju dečurliju, pošto u Beogradu naročito imamo velike razlike u materijalnom stanju, a koje roditelji prenose na decu, bez ikakvog pardona bih propisao da se u školama nose uniforme. Za početak u većim gradovima, gde su razlike najizraženije, a zatim polako u ostatku države.
To ne treba da bude rigorozno, nego da se propišu okviri-u školi se nose pretežno jednobojne cipele ili patike, farmerke ili pantalone, a gore polo majice, košulje i džemperi. Zabranjene su trenerke, dukserice, upadljiva obuća..Zabranjeni skupi satovi i nakit.
I da, svako da na grudima nosi bedž sa oznakom razreda.
U školi se podstiče jednakost, ne materijalne razlike, drugarstvo, strogo se zabranjuje bilo kakvo nasilje-psihičko i fizičko..
Škole ne treba da budu poligoni za međusobno iživljavanje i isticanje materijalnih razlika. Decu učiti humanosti, volontiranju, pomaganju siromašnih itd.