NedeljkovicOliver
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 07.11.2022.
- Pohvaljen
- 2.087
A oni vauceri od 5000 za SV su pomogli da se uniformisu i oni slabijeg materijalnog stanja.
Ви можете бити Српски ПАНтеон...Ne znam nikoga ko koristi naziv Pančester.. znam da smo bili Srpska Sparta, nasuprot Novom Sadu, koji je naša Atina..
Ja sam protiv uniformi.Dobro ali uniforme imaju razne benefite a pritom ne moraju sve da budu Downton Abbey fazon i mogu da budu parcijalne. Recimo, da samo gore bude polo majica a dole šta god (što se uklapa u sadašnje propise) tako da istovremeno bude neke doze uniformisanosti a da opet ostane i doza "slobode". Plus, lakše je ako ima više slobode u pantalonama, jer noge trpe kad je donka odeća neudobna (čak i ako si mlad, sve je to kumulativno).
Srpska Sparta se ustalilo nakon pobede srpske vojske pod komandom Stevana Knićanina nad Mađarima u bici kod Pančeva 1849...mada, malo ljudi to danas zna i koristi, dok je za Novi Sad to odomaćeno.Ви можете бити Српски ПАНтеон...
Za početak bi trebalo da izađemo na izbore u što većem broju.I ljudi treba da se manu uvek tih nekih brzinskih i ekstremnih resenja.
Jel postoji drustvo koje normalno fukcnionise gde djaci ne nose uniforme? Postoji. Gde nije policija u svakom parku, gde nema detektora za metal na ulazu u skolu...? Postoji.
Kopirajmo onda njih sta rade, ako sami vec nemamo mozak.
Moralo bi da se isto uradi i po pitanju mobilnih telefona i svega ostalog pratećeg, da se zabrane društvene mreže do kretanja na fakultet...Uniformnost; jačanje osećaja kolektiva i da svi tu treba da (teže da) budu isti i ravnopravni; suzbijanje mogućnosti da neko štrči samo time što će imati veliku upadljivu skupocenu Prada ili Aaaandeeerr Aaarmooor majicu*
* ne znam kako se sad kreću cene Under Armoura, uzeo sam ih samo kao primer nečegs što je hajp i elitizam vinuo u visine, inače sam ih zadnji put kupovao i koristio kada su bili odeća za rad i profesionalce, ne za pozeraj
Ne to, dovoljno je i ono da im se ne da korišćenje telefona na času. A toga već imaMoralo bi da se isto uradi i po pitanju mobilnih telefona i svega ostalog pratećeg, da se zabrane društvene mreže do kretanja na fakultet...
Manje će štrčati.
Nije dovoljno. I ne pišem ovo napamet, jer sam bio indirektno u kontaktu sa školom.Ne to, dovoljno je i ono da im se ne da korišćenje telefona na času. A toga već ima
ZABRANA MOBILNIH U ŠKOLAMA: U pet osnovnih škola u Beogradu NEMA TELEFONA - uključuje se samo pod ovim uslovima
Disciplina će biti mnogo veća.www.sd.rs
Al' od pojasa na dole ne bi bili i to bi se opet u mnogome komentarisalo, jer kao što rekoh, fokus bi se prebacio samo na druge stvari.Neka prebace, opet bi od pojasa na gore svi bili skoro isti i jednaki.
Licno poznajem dete koje nosi satove (ima ih bar 5 komada ) od nekoliko hiljada evra u skolu, patike od 500evra i mobilni od 1k e. I to ce neka majica sa grbom skole da sakrije?Neka prebace, opet bi od pojasa na gore svi bili skoro isti i jednaki.
I pantaloone mogu biti deo uniforme, pa čak i patike. Svakako se pantalone teže razlikuju od majica i dukseva sa logoom pre celog tela .Al' od pojasa na dole ne bi bili i to bi se opet u mnogome komentarisalo, jer kao što rekoh, fokus bi se prebacio samo na druge stvari.
Nadam se da bude dobra Kako li ce se zvati ova skola u BNV?
Imam utisak kao da se potcenjuje način razmišljanja današnje dece. Ovo pišem generalno a samo sam se nadovezao na citiran post.I pantaloone mogu biti deo uniforme, pa čak i patike. Svakako se pantalone teže razlikuju od majica i dukseva sa logoom pre celog tela .
Uvek ce biti razlika, materijalne su najmanje bitne, neko ima bolje ocene, neko losije, u nekoga su svi zaljubljeni u nekoga niko, neko odlicno igra fudbal a neko skuplja lopte ima jos mnogo toga ... te razlike su mnogo traumaticnije nego razlike u patikama od 50 ili 200 evra.Meni se tako, da ne kažem šta radi, kad svi graknu protiv uniformisanosti u školama, radi tobožnje brige za slobodu izbora, individualnost itd..
Pošto dobar deo roditelja ovde ne zna da vaspita i obuzda svoju dečurliju, pošto u Beogradu naročito imamo velike razlike u materijalnom stanju, a koje roditelji prenose na decu, bez ikakvog pardona bih propisao da se u školama nose uniforme. Za početak u većim gradovima, gde su razlike najizraženije, a zatim polako u ostatku države.
To ne treba da bude rigorozno, nego da se propišu okviri-u školi se nose pretežno jednobojne cipele ili patike, farmerke ili pantalone, a gore polo majice, košulje i džemperi. Zabranjene su trenerke, dukserice, upadljiva obuća..Zabranjeni skupi satovi i nakit.
I da, svako da na grudima nosi bedž sa oznakom razreda.
U školi se podstiče jednakost, ne materijalne razlike, drugarstvo, strogo se zabranjuje bilo kakvo nasilje-psihičko i fizičko..
Škole ne treba da budu poligoni za međusobno iživljavanje i isticanje materijalnih razlika. Decu učiti humanosti, volontiranju, pomaganju siromašnih itd.