Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

JM je takodje gladijatorska skola kao VR, malo blaze. Ujutru mozete videti kako decu dovoze dzipovima. Kako je JM postala "elitna skola"? Tako sto su tamo isla Djilasova deca, koji je stanovao u blizini, a pre toga je to bila "Svetozar Markovic", gde su islaa Tadiceva deca.
Sto.ka imitira politicare, veruje da oni znaju nesto posebno, da neke skole imaju "prohodnpst". Postoje fantazije roditeljskih govana o skolama. Ko zeli d aupozna Srbiju i shvati u kakvoj kloaki zivimo, smao treba da upozne roditelje, to je najlaksi nacin. Nas covek zivi u uverenju d aje najbolje da prevari ostale, da se nekako provuce i "sve ih sahebe". Roditeljska go.vna misle da ce pronaci neku kvaku, neku specijalu uciteljicu sa vezama i deca ce im na Sorbonu, a oni, pored predsezone u Grckoj da se hvale jos necim.
Postoji mitologija vezana za uciteljice, kao i za doktore. "Moj sin je u odeljenju kod XY"... Tako trabunjaju "roditeli". Popularne su uciteljice koje ucestvuju u pisanju udzbenika sto uvek ide po politickoj liniji. Neke izdavacke kuce imaju "oslonac" kod direktora odrejenih skola i koautori nekih knjiga su nastavni kadrovi odrejenih skola. To je kao neka oostrana relkama za skolu i izdavacku kucu. Ne zaboravimo da veicnu udzbenika izdaju strane firme koje uzimaju ogromne pare na ovaj nacin, uz procenat za ugradjivanje koji ide eliti.

Postoje u centru normalne skole, recimo "Braca Baruh", "Skadarlija".
U centru nisu svi snobovi, pomenuo bih Donji Dorcol. Zatim kraj od P. mosta prama gradu.
Ekipa iz Panciceve i Mike Alasa. Tesko da su to snobovi.

Juce sam saznao sta su sve roditelji KK od njega zahtevali:

- da bude najbolji u odljenju
- da ide u bilnigvalno odeljenje gde se francuski uci na nivou, kao u Francuskoj, sa predavanjima na Francuskom (iz nekih razloga SNS elita svoju decu salje na Sorbonu)
- engleski
- casovi glume
- muzicka skola
- takmicenja
- streljastvo
- sportovi

nejasno je zasto se nije direktno osvetio roditelima nego je pobio nevine

u svakom slucaju, cuje se da je otac drugar dr Loncara, medju kolagema kriminalcima poznatijeg kao dr Smrt. Srpsko lekarsko drustvo s enije ogolasilo, oni smatraju da je ljubav Oca prema oruzju sasvim ok.

U oba slucaja radi se o SNS plemstvu i pokazace se da SNS plemstvo moze da ubija relativno nekaznjeno, sto nam otvara vidik na sledecu fazu "zivota" u Srbiji

Poslednja izmena:
...
To je stari srbendaški fazon, pogotovu u tim opičenim Šumadijskim krajevima. Prvo ćutologija, onda kao iju pa kako on, on je dobar dečko. Onda bude pa dobro nekad se malo zaboravi... I na kraju se dođe do toga da je lokalni šerif-psihopata, nego su svi ćutali i trpeli ko crvi, pa ih bio blam da isprva priznaju. Ali kako poraste broj žrtava, poraste i bes, a i izgledi da će biti uhvaćen, pa se svi ti ćutolozi okuraže. A do tada bude baronija i ćutologija teška.

Tako je bilo i sa obližnjim leglom fijuka nedaleko odatle, Velikom Ivančom. To su te njihove fore i foliraže.

Ne znam ne mogu da generalizujem za Šumadince i sam imam polovično poreklom odatle, doduše južno, čarapani, oni su ti nadam se ok 😄

Verujem da je prvo išla priča da je i on bio dobar i miran čkode, propustio sam to... Ali krivo mi je tek sad vidim da su i ovde žrtve jako mladi ljudi, deca... od 15 - 22 godine... Baš ogromne tragedije i jedna i druga 😕

Da. Bas tako. Cela Sumadija ti je to "precutane muke". Vec od Valjeva na jug malo je bolje, zdravije.
Vidim, brzo se zaboravi spomenuto pa da podsetim.

Vukova diploma danas ne znači ništa. Kao ni diploma faksa na kraju krajeva. Kao ni uspeh, odnosno razlike u uspesima, da li je 4.8 ili je 3.2 odnosno na faksu 7.2 ili 9.8.
Šta ko ume, šta ko zna, koliko vredi, kakva je osoba... to se zaista vidi i istestira tek kad krene da se radi i privređuje. I živi kao pravi produktivni član društva.

Apsolutno se slazem. Bas nista.
Ali "roditelji" je mnogo vole. U populaciji je cenjena. Po selima se kazu moze dobiti redovnim isporukama masti i jaja lokalnom ucitelju.
U gradovima je nesto teze, ali ima nacina. Prakse su razlicite, kupovina ocena nije tako uhodana praksa kao kupovina ocena na Medicinskom fakultetu ili Pravnom.

Sto se Sumadije tice. Uvek se osecam neprijatno kada sam tamo i u drustvu tih ljudi.

Ta osnovna škola JM deluje baš malena...

Ja sam između SN i OB... i da imam dete 100% bih ga upisao u OB, imaju OT i T (ogroman travnjak i terene, za*ebavam se malo)... SN praktično nema zelenu površinu... Samo beton, u moru zbijenog betona okolo, kad gledaš 8 godina beton ne može da ti bude psihički baš najbolje...

Ta osnovna škola JM deluje baš malena...

Ja sam između SN i OB... i da imam dete 100% bih ga upisao u OB, imaju OT i T (ogroman travnjak i terene, za*ebavam se malo)... SN praktično nema zelenu površinu... Samo beton, u moru zbijenog betona okolo, kad gledaš 8 godina beton ne može da ti bude psihički baš najbolje...

OB nije snobovska kola.
Cak i "Alas" koji je u centru nije tako los.

Generalno, skole kojih se zaista treba cuvati su: VR, Drinka, JM, VK i ona kod francuske ambasade. U te skole samo zlocinac moze d aposalje svoju decu. (U Drinki bi mogli d aupoznaju ekipu iz Vlajkoviceve i nauce sve o robnim markama i koje su najskuplje kucne papuce na svetu)

JM ima jako mnogo ucenika koji dolaze sa drugih teritorija.
"Ivan Goran Kovacic" je super skola, ako zelite da vam dete postane kvalifikovani gaser.

Od losih skola, spomenuo bih jos "Vuka Karadzic" i "Milan Aksentijevic"

Normalne skole: OB, SKadarlija "Braca Baruh", skola na Zvezdari iznad groblja, skola iznad DZ Vracar.
Ima dobrih skola, stidljivo se kriju medju zverima koje srpska elita hrani svojom decom.

Govorim smo o delu grada koji poznajem.
O NBGD nemam pojma, predaleko mi je i nikad ne idem tamo. Borca i ostalo: divlji svet u kome sam bio par puta, nista ne znam o tome.

Poslednja izmena:
Jes vala
Zato su sad poveli dzihad protiv zapada, gledali holivudskih filmova previse
Pa tamo su im likovi ko ovi nasi:

,,Muka mi je od tog zapada bajo moj, ja na jutjubu ti gledam samo balkan info, na netfliksu bindzujem samo ruske filmove, ne nosim one gej zapadnjacke starke i vans, samo air max buraz, znas kakve sam narucio sa sportsdirect/a, sad cu da ti pustim dm na insta da vidis kakve su, taman da ti posaljem i profil one male sto sam ti pricao. Mala je isto gotivna, hejtuje zapad i lozi se na pravoslavlje, aj dodaj mi ajfon da opicimo jedan selfi dok dizemo tri prsta, nalozice se odmah, pa posle narucimo neke burgere i kocu sa glova.''

A o devojkama sa ajfonima, odecom od nekoliko stotina evra zapadne odece koje vise ceo dan na drustvenim mrezama da ne pricam.

Sta fali Drinki Pavlovic?
Za nas s jeftinijom ulaznicom, sto ne znamo... jbt, MC, ti me zaista nekad fasciniras. Prosvetli me?

Knele bio odlikas u osnovnoj, posle krece sunovrat. Srednja skola je vreme kad u pocetku drma pubertet i formira prava licnost.

@MC_
Milan ne psotoji, vec Vlada Aksentijevic. Tu je isla jedna devojcica koju sam muvao, a stanovala u blizini 29. novembra. Opstina Palilula.
To je vise siri centar nego sam centar grada...

Poslednja izmena:

Vidim, brzo se zaboravi spomenuto pa da podsetim.
U pravu si, zaboravio sam na ovo. Očigledno mi se omaklo tad prvi put. Posle sam bio proguglao da vidim tačnu mapu Šumadije i video sam da Mladenovac ne spada tu, pa sam se vratio na izraz "Mladenovac".

Ali svaka čast, ukebao si me, odličan si detektiv. Verujem da si i sa drugim članovima tako pedantan i požrtvovan.

Srednja skola je vreme kad u pocetku drma pubertet i formira prava licnost.
И крај основне школе, тад клинци крећу да се ложе на негативне узоре и идеални су за врбовање пре свега од нарко дилера. Слушао сам једног адвоката који је рекао да се прича о смањењу старосне границе за кривичну одговорност са 14 на 12 води сво време откад је он адвокат а то је 20ак година. Једноставно су се десиле огромне промене у друштву и многи су сматрали да стари закон више није адекватан. Сад се због овог грозног злочина та дискусија пребацила и у медије и свако се нашао позваним да то коментарише.

Pa ti Bendere nisi odgovorio mislim na moje pitanje, ili nisi video, dakle, ne volis Sumadince, a u mom slucaju ne volis Crnogorce.
Licani i Hercegovci, jel mogu da prodju, mogu li dobiti dozvolu za zivot u Beogradu? Ima li jos neka narodnost ili geografska pripadnost da ti nije prihvatljiva? :D

MC, evo jedan zanimljiv clanak za tebe:

U odeljenju gde je moje dete, jedan mali odskace. Mama mu vozi dzip koji je 7-10 godina star, svakih 10-15 dana nosi nove patike, firmirana garderoba, vidi se da ima... boostovan ego, klasican gaser. Devojcice to prepoznaju i lepe se, fokus na materijalnim stvarima.

Poslednja izmena:
И крај основне школе, тад клинци крећу да се ложе на негативне узоре и идеални су за врбовање пре свега од нарко дилера. Слушао сам једног адвоката који је рекао да се прича о смањењу старосне границе за кривичну одговорност са 14 на 12 води сво време откад је он адвокат а то је 20ак година. Једноставно су се десиле огромне промене у друштву и многи су сматрали да стари закон више није адекватан. Сад се због овог грозног злочина та дискусија пребацила и у медије и свако се нашао позваним да то коментарише.
Читао сам на нету да је у Великој Британији смањено на 10 година, а не на 12.
Деси се да неко дете са 12 година израсте у неког грмаља од 170-180 висине, бар 70 кг тешког, које је спремно да убада или пуца. Са 10 година је већ теже.
Реално је да ће се у Србији спустити лествица са 14 на 12, а можда касније и са 12 на 10.

Treba potpuno ukinuti starosnu granicu, dobro je rekla Zora Dobričanin. Onda, lepo, u svakom konkretnom slučaju se izvrši procena veštaka za učinioca i prema tome se postupa... ovako će nas opet život, daleko bilo, prestići..

U pravu si, zaboravio sam na ovo. Očigledno mi se omaklo tad prvi put. Posle sam bio proguglao da vidim tačnu mapu Šumadije i video sam da Mladenovac ne spada tu, pa sam se vratio na izraz "Mladenovac".

Ali svaka čast, ukebao si me, odličan si detektiv. Verujem da si i sa drugim članovima tako pedantan i požrtvovan.
Nit sam detektiv, nit sam nekog ukebao. Samo ne zaboravim brzo o čemu se pričalo, što je još jedna odlika današnjeg društva.

Pa ti Bendere nisi odgovorio mislim na moje pitanje, ili nisi video, dakle, ne volis Sumadince, a u mom slucaju ne volis Crnogorce.
Licani i Hercegovci, jel mogu da prodju, mogu li dobiti dozvolu za zivot u Beogradu? Ima li jos neka narodnost ili geografska pripadnost da ti nije prihvatljiva? :D
Nije to tema ovde, to je provokatorsko pitanje, a nekolicina kompleksaša ovde samo čekaju ko zapete puške da iznesem svoje mišljenje pa da počnu da mi pene ili da me prijave.

Samo ću reći da je moj stav: neka svako bude spreman da kritikuje, sprda se i kaže iskreno šta misli, a isto tako neka bude spreman da i on bude kritikovan, sprdan i da njemu drugi kažu šta misle.

Idealan primer toga je bila grupa na redditu koja se bavila Balkanom i njegovim stereotipima, i koja je počela kao ozbiljna prepucavanja a posle se pretvorila u opštu zezanciju gde se svi smeju i primaju kritike na svoj račun. Isto to smatram i praktikujem i kada se radi o relacijama Beograd vs. bilo koji drugi kraj.

Pritom se po mom gradu i po mom kraju pljuje više nego po bilo kom drugom, pa opet povremeno iskuliram. Kao što sam iskulirao uvrede i prozivke o mom kraju i mojim poznanicima, ispisanim na ovoj i prethodnoj strani.

Naravno, tada se niko od dežurnih pripadnika moralne policije nije javio i intervenisao, jer ih zabole. Zato što je još od odjave Tita (i zavrtanja slavina sa zapada) stvorena navika u Srba da su za sve na nivou republike krivi SFRJ, Tito, Beograd i krug dvojke. Pa ništa, puštam degenerike da pišu to iz dana u dan, jer nemam više energije da se raspravljam a uz to se svake godine sve više njih pokazuje koliko to što pišu nema veze s mozgom. I da oni koji to pišu, svi do jednog na kraju dođu u Beograd i među mrske Beograđane, i time sami sebe diskredituju. Njima je to dovoljna kazna, da moraju da žive među ljudima koje mrze , i da su sami sebi poništili principe i obećanja da nikad ništa neće imati sa tim mrskim ljudima i tim mrskim gradom.

Poslednja izmena:
Nit sam detektiv, nit sam nekog ukebao. Samo ne zaboravim brzo o čemu se pričalo, što je još jedna odlika današnjeg društva.
Svaka čast, siguran sam da tako sprovodiš pravdu i na temi Cene nekretnina ili na ovim socio-političkim temama prepunim botina i SNS relativizera i licemera.

Danas ćeš imati puno posla, treba ukebati sve Đilasovce koji beže od odgovornosti za nedavne tragedije i sve Šolakove ljude koji će pokušavati da vrate Šolaka na vlast (pošto je u Srbiji javna tajna da je Šolak bio predsednik, a Đilas premijer, narod pred kamerama tako priča). Dok se SNS jadan muči i upinje da održi srpski narod na okupu i spasi ga propasti, a svi ih jadne kritikuju i napadaju, a oni nedužni i nevini.

Poslednja izmena:
Bendere, trazio sam utemeljenje u tvojim stavovima.
Meni se desilo da mi je dobar drug iz osnovne rekao da ne voli Crnogorce. OK, razumeo sam to.
Posle nekoliko godina, ugostio sam ga na moru, dosao je sa jos jednim drugom, i posle 10 dana druzenja i upoznavanja s mojim kumovima iz Podgorice - covek je promenio misljenje.

Da li je procitao u novinama, ili ima lose iskustvo, ili su ga tako vaspitali roditelji - to ne znam.
Mozda mrze sve sto nisu autohtoni Beogradjani, ili odskacu, ne uklapaju se u kalup/sablon. Ili misle da su Crnogorci oni koji su posle 1945. dosli u Beograd i oteli vile na Senjaku i Dedinju, kao i direktorske pozicije.

S druge strane, Beograd se ne bi razvijao i rastao da nije doslo buljuk ljudi sa strane, verovatno bi ostao na 250 ili 500 hiljada, a bez Sumadinaca, Licana, Makedonaca (mnogo ima onih s prezimenom na -ski), Bosanaca, Crnogoraca... i to bi svakako neki drugi grad bio. Mozda bi ti zivot u takvom gradu odgovarao, kvalitet na ustrb kvantiteta.

Ja se drzim toga da mi je mio covek, a ne nacionalnost. To je glupost pricati ko je sta.
Koliko ima Srba koji su me uradili za pare, ili zaje*bali, sad ja treba da kazem da su Srbi do jaja narod i posteni? Ili su svi varalice?
Ili Hrvati koji su mi stvarno pomogli ne trazeci nista zauzvrat... Tako da, Bendere, deliti ljude na dobre i lose, a ne izvlaciti zakljucak ko je sta po nacionalnosti ili geografskoj pripadnosti.

Da zakljucim, da li mislis da su ljudi iz Mladenovca i okoline, nazovimo ih Sumadincima, svi na isti kalup ovog sto je pucao? Ako je jedan covek iz sela debil, ne znaci da su svi u selu debili.

U svakom stereotipu ima bar pola istine. A za Mladenovac i sela oko njega važe određeni stereotipi. Koji se svakih par godina potvrde. Pritom ne mislim samo na pucnjave, nego na mentalitet generalno. Onaj Luka Maksimović koji je izložio i ispalio celu Srbiju, je npr isto iz Velike Ivanče.

To nema veze s tim odakle je Luka, drugar iz Mladenovca poznaje Luku veoma dobro, sve do promene.
Pre promocije Belog, i posle, Luka predstavlja dve razlicite osobe. Promenio se jednostavno.
Vlast je uzela pod svoje svakoga ko je predstavljao bilo kakvu opasnost. Citaj: "Svaka osoba ima svoju cenu, i bice kupljena".
Luka je mogao biti iz Sevojna, Vlasotinca ili Bele Crkve. Nema veze odakle je, do sistema je. I sam znas kako sistem u Srbiji funkcionise, nisi pao s marsa, pratis politiku dugo.

Vrh