Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

U odeljenju gde je moje dete, jedan mali odskace. Mama mu vozi dzip koji je 7-10 godina star, svakih 10-15 dana nosi nove patike, firmirana garderoba, vidi se da ima... boostovan ego, klasican gaser. Devojcice to prepoznaju i lepe se, fokus na materijalnim stvarima.
Materijalizam kod zena je poseban problem Srbije.

Ako gledamo celu regiju, Vox je u pravu

Posle se podelila na oblasti i okruge. Beograd je posebna teritorijalna jedinica sa svojom upravom ali je i dalje regijski delom u Šumadiji. No dobro, što više podela i stereotipa, to bolje po nas. Mladenovac = Beograd, a to znači i Beogradjani su ludaci :)

Ех, како су се Паланчани спрдали са Младеновчанима, кад су добили БГ табле: "Сад ће да говоре живим НА Младеновцу..."

U odeljenju gde je moje dete, jedan mali odskace. Mama mu vozi dzip koji je 7-10 godina star, svakih 10-15 dana nosi nove patike, firmirana garderoba, vidi se da ima... boostovan ego, klasican gaser. Devojcice to prepoznaju i lepe se, fokus na materijalnim stvarima.
Taj isti bi u JM ili VR bio puki prosek. Potpuno sam ozbiljan.

Mladenovac = Beograd, a to znači i Beogradjani su ludaci :)
Pošteno.

A Mladenovčani su isto što i krug dvojke i oni su podjednako krivi za sve loše što se dešava u Srbiji. Sledeći put kad se kritikuje Beograd, to će se voditi kao da se kritikuje ceo okrug, i sve što se kaže za centar, važiće i za predgrađa. Molim lepo.

Za'bani su ti mačevi sa dve oštrice...

Vox je iz Pancestera, njega ovo ne dotice :D
Kao i gradjane prosirenog Beograda pod austrougarskom ravnicom, tj. delom Srema - NBG i Zemun :) Oni i nisu ludaci...

Kad su pre Srbi i Pančevu smislili amerikanizovani naziv...?

Jbt čime se ljudi ovde bave. A posle kriv zapad što nam (kobajagi) NAMEĆE pogrešne vrednosti i pomodarstva. A u stvari Srbi sami ko muve na g...

Treba uvesti školske uniforme..
Uvedene su. Ima jedan procenat djaka koji se ne pridrzava dres koda, uvek ima buntovnika.
CU4489-010-650x813.jpgCW4298-695_w_800_800px.jpg

Potrebna je reafirmacija autoriteta nastavnika i znanja u nasem drustvu.
Potrebna je i neka zastita od filozofije koju nudi Rijeliti.
U CG rijeliti ide samo nocu,
Ne bi bilo lose zabraniti rad tik toka i ju tjuba u nocnim satima kada klinci u svojim krevetima gledaju u telefone.
Zabraniti pristup centru dzipovima.

Srbija bi slobodu mogla da stekne, paradoksalno, zabranama,
Zelim da vidim liberale kako placu.

Na ulici sam, družim se s ljudima, ne visim na netu pa ne znam.
Drugar iz Pančestera mi je tako rekao, a rodjen je tamo, živi u Nemačkoj, gastos klasični. Tad mi zvučalo smešno :D

Skraćenice su smišljene da se ne bi lomio jezik: "Evo me u Mitraji" - lakše nego "Evo me u Mitrovici".
"Evo me u Palanci", kažu ljudi koji su iz Bačke Palanke ili okolnih sela, a da mi neko iz Beograda kaže da je iz Palanke, ne bih znao koja je, jel Bela, Bačka ili Smederevska, sigurno ima još neka.
Isto kao i za Milanovac, jel Gornji ili Donji, a razlika između ta dva mesta - ogromna kilometraža.

Ne znam nikoga ko koristi naziv Pančester.. znam da smo bili Srpska Sparta, nasuprot Novom Sadu, koji je naša Atina.. :cool:

Uvedene su. Ima jedan procenat djaka koji se ne pridrzava dres koda, uvek ima buntovnika.
Odakle su ove slike? Pitam jer su baš najsportskije uniforme koje sam video. Što ne mora da bude loše jer klinci takve lakše prihvate.

Inače što se tiče otpora uniformama, ne mora uvek ds se radi o buntovništvu. Ima više drugih razloga.

Prvo, materijali nekada umeju da budu neudobni, pogotovu kad se radi o javnim nabavkama, gde se uvek uzima najjeftinije. I to nije samo problem kod dece, ako se dobro sećam i komunalni policajci su se svojevremeno žalili na rapavost (gruboću) i sintetiku njihovih polo majici. A mislim da je i kod radnika GSPa bio isti problem.
Generalno se danas u sve komade odeće trpa smrdljiva sintetika koja tera na znojenje, a tek kod najjeftinijih komada odeće, tu tek bude više plastike nego pamuka. Odeće sa 100% pamuka je sve manje, potrošačima se plasira i forsira da masovno nose plastiku, a pamuk - to nekada javno dobro - će da nosi samo ko dobrano plati. I sad ko ima problem sa znojenjem ili osetljivu kožu, na'bo je.

A drugo, klinci kada su u pubertetu, vrlo su opterećeni svojim izgledom, i devojčice i dečaci. Tako da se mnogi uvek zentaju da će u uniformi izgledati smešno ili debelo, i da će zbog toga biti prozivani.

Inače ja isto naginjem ka stavu za uniforme. Samo kažem i drugu stranu priče.

Poslednja izmena:
Odakle su ove slike? Pitam jer su baš najsportskije uniforme koje sam video. Što ne mora da bude loše jer klinci takve lakše prihvate.

Inače što se tiče otpora uniformama, ne mora uvek ds se radi o buntovništvu. Ima više drugih razloga.

Prvo, materijali nekada umeju da budu neudobni, pogotovu kad se radi o javnim nabavkama, gde se uvek uzima najjeftinije. I to nije samo problem kod dece, ako se dobro sećam i komunalni policajci su se svojevremeno žalili na rapavost (gruboću) i sintetiku njihovih polo majici. A mislim da je i kod radnika GSPa bio isti problem.
Generalno se danas u sve komade odeće trpa smrdljiva sintetika koja tera na znojenje, a tek kod najjeftinijih komada odeće, tu tek bude više plastike nego pamuka. Odeće sa 100% pamuka je sve manje, potrošačima se plasira i forsira da masovno nose plastiku, a pamuk - to nekada javno dobro - će da nosi samo ko dobrano plati. I sad ko ima problem sa znojenjem ili osetljivu kožu, na'bo je.

A drugo, klinci kada su u pubertetu, vrlo su opterećeni svojim izgledom, i devojčice i dečaci. Tako da se mnogi uvek zentaju da će u uniformi izgledati smešno ili debelo, i da će zbog toga biti prozivani.

Inače ja isto naginjem ka stavu za uniforme. Samo kažem i drugu stranu priče.
Nisu to uniforme, kolega je rekao da se 90 posto klinaca vec uniformisano oblaci u najk suskavce.

Nisu to uniforme, kolega je rekao da se 90 posto klinaca vec uniformisano oblaci u najk suskavce.

😆 Aaaa jasno.

Jbg em sam na telefonu em nisam otvarao pune veličine.Pa mi delovalo kao neke sportskije eksperimemtalne uniforme.

Jer ima raznih dizajna, nisu sve danas English countryside school 1950s fazon.

Vrh