Dvajt Ajzenhauer, Abraham Linkoln ili Teodor Ruzvelt
Ionako zivimo americki stil zivota
Materijalizam kod zena je poseban problem Srbije.U odeljenju gde je moje dete, jedan mali odskace. Mama mu vozi dzip koji je 7-10 godina star, svakih 10-15 dana nosi nove patike, firmirana garderoba, vidi se da ima... boostovan ego, klasican gaser. Devojcice to prepoznaju i lepe se, fokus na materijalnim stvarima.
Brt, severne geografske granice Šumadije su Sava i Dunav.. učili smo u školi..Ma Šumadija je do jezera Balaton...
Taj isti bi u JM ili VR bio puki prosek. Potpuno sam ozbiljan.U odeljenju gde je moje dete, jedan mali odskace. Mama mu vozi dzip koji je 7-10 godina star, svakih 10-15 dana nosi nove patike, firmirana garderoba, vidi se da ima... boostovan ego, klasican gaser. Devojcice to prepoznaju i lepe se, fokus na materijalnim stvarima.
Pošteno.Mladenovac = Beograd, a to znači i Beogradjani su ludaci
Treba uvesti školske uniforme..Taj isti bi u JM ili VR bio puki prosek. Potpuno sam ozbiljan.
Kad su pre Srbi i Pančevu smislili amerikanizovani naziv...?Pančester
"Odakle si? Sa Mladenovca"Ех, како су се Паланчани спрдали са Младеновчанима, кад су добили БГ табле: "Сад ће да говоре живим НА Младеновцу..."
Kad su pre Srbi i Pančevu smislili amerikanizovani naziv...?
Odakle su ove slike? Pitam jer su baš najsportskije uniforme koje sam video. Što ne mora da bude loše jer klinci takve lakše prihvate.Uvedene su. Ima jedan procenat djaka koji se ne pridrzava dres koda, uvek ima buntovnika.
Nisu to uniforme, kolega je rekao da se 90 posto klinaca vec uniformisano oblaci u najk suskavce.Odakle su ove slike? Pitam jer su baš najsportskije uniforme koje sam video. Što ne mora da bude loše jer klinci takve lakše prihvate.
Inače što se tiče otpora uniformama, ne mora uvek ds se radi o buntovništvu. Ima više drugih razloga.
Prvo, materijali nekada umeju da budu neudobni, pogotovu kad se radi o javnim nabavkama, gde se uvek uzima najjeftinije. I to nije samo problem kod dece, ako se dobro sećam i komunalni policajci su se svojevremeno žalili na rapavost (gruboću) i sintetiku njihovih polo majici. A mislim da je i kod radnika GSPa bio isti problem.
Generalno se danas u sve komade odeće trpa smrdljiva sintetika koja tera na znojenje, a tek kod najjeftinijih komada odeće, tu tek bude više plastike nego pamuka. Odeće sa 100% pamuka je sve manje, potrošačima se plasira i forsira da masovno nose plastiku, a pamuk - to nekada javno dobro - će da nosi samo ko dobrano plati. I sad ko ima problem sa znojenjem ili osetljivu kožu, na'bo je.
A drugo, klinci kada su u pubertetu, vrlo su opterećeni svojim izgledom, i devojčice i dečaci. Tako da se mnogi uvek zentaju da će u uniformi izgledati smešno ili debelo, i da će zbog toga biti prozivani.
Inače ja isto naginjem ka stavu za uniforme. Samo kažem i drugu stranu priče.
Nisu to uniforme, kolega je rekao da se 90 posto klinaca vec uniformisano oblaci u najk suskavce.