Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Moja dobra pančevačka Gimnazija... bila je raj u odnosu na te vaše škole. Mir, kultura, odlični profesori, zdrava atmosfera, nikakvih ekscesa, dobra deca, skromnost, nije bilo nikakvog besnila i nekih značajnih razlika među nama, redovni odlasci u bg pozorišta, ma sve najlepše.. Kad se osvrnem na to vreme, mirne duše mogu da zaključim da su me te 4 godine formirale kao ličnost, mnogo, mnogo više nego fax i bilo šta što je kasnije usledilo. Tako da su moje asocijacije na taj period života najpozitivnije moguće.
Pancevo je 90 tih bila druga planeta u odnosu na Bg, znam jer sam cesto isao kod rodbine tamo kao omladinac, nisam mogao da shvatim da je moguce da je toliko razlicito a udaljeno manje od 20 km od Bg.

... i Pančester će od iduće sezone imati prvoligaša... nadam se da si ponosan, Vox. Nekad mali niželigaš sa Mise, dok nije uletela kinta.

Skupština je tada svakako bila raspuštena, a par meseci kasnije je uvedena diktatura.. posle par godina se Parlament KJ svakako preselio u zdanje sadašnje Skupštine na Trgu NP.

A drugo, to su bili odrasli ljudi, a ovo su mala deca, osnovna škola.

ja ne preuvelicavam, dovoze ih dzipovima npr iz Mirijeva, neke dovoze telohranitelji
Istovi u skoli Jovan Miodragovic na Vracaru
Neko iz Mirijeva ide u osnovnu na Vracaru? To je van pameti... treba dva prevoza, ogromno cimanje a benefit nikakav.
JM nije elitna skola. Mozda bi bilo smisleno da ide u kralj Petar Prvi u centru kod francuske ambasade...
Kad bi nekog pitali da nabroji 5-10 elitnih osnovnih skola u Beogradu, sta bi odgovorio?

Ja sam išao u Meslešu u osnovnu, na Voždovcu, i iako je to škola koju su pohađali i neki od budućih krimosa... Moje odeljenje je bila milina i drugarstvo, tako da ništa nisam propustio što nisam Pančevac, ne bih menjao svoje detinjstvo nikada...

Imam najbolje sećanje na 7, 8 razred... To je svaki dan bila za*bancija... Gledali smo onu seriju Nastašne godine i ludovali smo što je i normalno za pubertet, ali smo bili skroz ok jedni prema drugima, pravo drugarstvo je vladalo...

Tek od srednje su krenuli problemi...

qm_OoHKp_400x400.jpeg

Ja sam išao u Meslešu u osnovnu, na Voždovcu, i iako je to škola koju su pohađali i neki od budućih krimosa... Moje odeljenje je bila milina i drugarstvo, tako da ništa nisam propustio što nisam Pančevac, ne bih menjao svoje detinjstvo nikada...
Ko od krimosa je išao u Maslešu? Ne znam za tu školu, većina mojih problematičnih drugara je iz Jerkovića, kod okretnice 26 npr. i malo dalje.
Knele im kupovao čokolade i šta god da su još hteli...

Neko iz Mirijeva ide u osnovnu na Vracaru? To je van pameti... treba dva prevoza, ogromno cimanje a benefit nikakav.
JM nije elitna skola. Mozda bi bilo smisleno da ide u kralj Petar Prvi u centru kod francuske ambasade...
Kad bi nekog pitali da nabroji 5-10 elitnih osnovnih skola u Beogradu, sta bi odgovorio?
JM jeste elitna skola, ustvari nije, ali je na glasu da jeste. I ne menjaju deca nijedan prevoz jer ih dovoze dzipovima, neke roditelji neke vozaci.
Evo ja cu ti nabrojati koje se skole vode kao elitne, JM, VR, KP1, jedna na NBG mislim da je DR, i jos poneka

Tolika elita i bogataška deca u Ribnikaru, a škola se raspada... mislim da se tu malo preteruje.

Ko od krimosa je išao u Maslešu? Ne znam za tu školu, većina mojih problematičnih drugara je iz Jerkovića, kod okretnice 26 npr. i malo dalje.
Knele im kupovao čokolade i šta god da su još hteli...

Nisam im upamtio imena al imaš baš u Vidimo se u čitulji, kad kažu išao je u OŠ Veselin Maleša gde je pretukao učiteljicu... tako nešto, davno sam gledao... a i slušao sam od starijih za još neke lokalne krimose da su išli u istu školu... Verujem da je bilo i gorih škola po Voždovcu, ja sam tu baš imao sreće jer mi je odeljenje bilo zlatno. 🙂 Pobegli smo svi samo sa jednog časa. I niko nikad sam ili neka parcijalna bežanja. Niko nije pušio čigarete... A u gimnaziji već prvi dan, prvi odmor, njih 10toro vadi pljuge... I ti iz centra su malo snobovi... Uglavnom iz Njegoša su upisivali Savu i preko veze, sinovi i ćerke SPS, julovaca... Ja sam hteo 12tu, nego je tamo bio opšti smer... Ekipa iz 12te je super bila, sa njima sam se više i družio i sa ljudima iz kraja nego iz Save...

Moja neka procena da u JM ima bar 20% dece koja teritorijalno ne pripadaju tu, a u VR mnogo vise.

To je neki parametar elitizma.

Nisam im upamtio imena al imaš baš u Vidimo se u čitulji, kad kažu išao je u OŠ Veselin Maleša gde je pretukao učiteljicu... tako nešto, davno sam gledao... a i slušao sam od starijih za još neke lokalne krimose da su išli u istu školu... Verujem da je bilo i gorih škola po Voždovcu, ja sam tu baš imao sreće jer mi je odeljenje bilo zlatno. 🙂 Pobegli smo svi samo sa jednog časa. I niko nikad sam ili neka parcijalna bežanja. Niko nije pušio čigarete... A u gimnaziji već prvi dan, prvi odmor, njih 10toro vadi pljuge... I ti iz centra su malo snobovi... Uglavnom iz Njegoša su upisivali Savu i preko veze, sinovi i ćerke SPS, julovaca... Ja sam hteo 12tu, nego je tamo bio opšti smer... Ekipa iz 12te je super bila, sa njima sam se više i družio i sa ljudima iz kraja nego iz Save...
Nemoj me drzati za rec, ali Sava danas vazi za jednu od gorih gimnazija, tako sam cuo od nekoliko roditelja.

I ništa nisi slagao 🙂

U moje vreme je bila snobovska i jedna od lakših s obzirom da je u centru...

Dakle 5., 3., 1. su i tada važile za teže i ozbiljnije...

I ti iz centra su malo snobovi...
Gotovo svi iz centra su snobovi. Takve sam često ku.cem naduvao i nikad se nisam družio s njima. Najbolje je uvek bilo druženje s momcima sa periferije Beograda, i sa radničkom klasom.
A devojke pogotovo, lakše za priču i osvajanje nego neka iz centra, s nosem visokom podignutom... s takvima sam uvek pokazivao da sam hladan, a to ih je nerviralo i palilo, pa bude sve kontra :D

Za gimnaziju Sv. Sava nikad nisam čuo u životu, sad sam morao da proguglam da skontam gde je uopšte...

2017. godine je ugasena osnovna skola Stari Grad, a postojala je od 1961. - razlog je sto svake godine opada broj djaka, i vise nisu mogli da izdrze.
Ljudi iz centra, cast izuzecima, su za mene teska go.vna, umisljeni, distancirani, kompleks vise vrednosti, tesko mogu da nadju sebi slicne za udaju i zenidbu, pa tako cesto lutaju, ostaju usamljeni i degenerici, sa visokim kriterijumima i pokojim usvojenim psom ili mackom, kao kompenzacija za bracnog partnera.

Kako nisi čuo za tu gimnaziju, čak se i ja sećam tih samoubistava učenika, koje su povezivali sa sektom Crna ruža... a imao sam tada desetak godina..

Zapravo to sa uciteljicom je iz skeca snimanog za film Sejtanov ratnik, nije se desilo.

Ne znam na sta mislis konkretno da se preteruje ali ta skola ima visok procenat vukovaca i odlicnih djaka.
Pa verujem da ima dosta odličnih đaka, ali toliko se priča da tu školu pohađaju samo bogataška deca, a škola izgleda zapušteno i otrcano.. Pa valjda bi ti toliki bogataši i snobovi mogli lako da izdejstvuju pare od Ministarstva, da škola u koju šalju svoju decu bude sređena kao kutija... a ono izgleda gore od svake škole u Pančevu.

Da, 91. sam godište..

Inace JM je prosle godine imao 34 vukovca u generaciji od nekih 120 ucenika. Svaki treci ucenik vukovac. Sta reci koju poruku poslati.

Treba reći da su deca vredna i pametna, nada za ovu raspalu zemlju.

Pa verujem da ima dosta odličnih đaka, ali toliko se priča da tu školu pohađaju samo bogataška deca, a škola izgleda zapušteno i otrcano.. Pa valjda bi ti toliki bogataši i snobovi mogli lako da izdejstvuju pare od Ministarstva, da škola u koju šalju svoju decu bude sređena kao kutija... a ono izgleda gore od svake škole u Pančevu.

Da, 91. sam godište..
Vec 5 i vise godina se ozbiljno prica o rekonstrukciji skole, ali skola je u toliko losem stanju da im treba mnogooooo vremena da je srede, a imaju problem gde da smeste djake za to vreme

Neko je pominjao rekonstrukciju za vreme raspusta, od toga nema nista.

Čekaj jel sam ja dobro razumeo da vi ovde tripujete da veliki broj vukovaca znači da škole pršte od genijalaca i kvalitetne dece?

Jel niste čuli da cela Srbija pati od hiperprodukcije Vukovih diploma, kao i od hiperprodukcije odlikaša i diploma visokih i viših škola, iz koje izlaze deca koja ni pertlu ne umeju da vežu?

Vukova diploma danas ne znači ništa. Kao ni diploma faksa na kraju krajeva. Kao ni uspeh, odnosno razlike u uspesima, da li je 4.8 ili je 3.2 odnosno na faksu 7.2 ili 9.8.
Šta ko ume, šta ko zna, koliko vredi, kakva je osoba... to se zaista vidi i istestira tek kad krene da se radi i privređuje. I živi kao pravi produktivni član društva.

Vrh