Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Jes vala
Zato su sad poveli dzihad protiv zapada, gledali holivudskih filmova previse

Jbg ja sam ipak pod uticajem zapada tj PC/Woke kulture pa ih i dalje nazivam da su Evropa makar ovaj deo levo od Urala:p

MIslim da ce se Hulja pojaviti kao spasilac.
Narod je gladan njegovih reci.

Koliko ova vlast veze sa mozgom nema i koliko nemaju osećaja.. Pa normalno da roditelji neće dozvoliti da deca za tri dana dolaze u tu školu užasa kao da ništa nije bilo... Obzirom da je škola tako ugledna, ne mogu da verujem kako je i dosad loše i neuredno izgledala, spolja naročito... Po meni, u celom tom krilu zgrade do Kralja Milutina ne treba držati nastavu do kraja školske godine, a tokom leta taj deo zgrade gde se desila tragedija treba obavezno da sruše i do septembra izgrade novi deo sa drugačijim prostornim rasporedom.. To je najmanje što ova nenormalna vlast može da uradi za tu jadnu i istraumiranu decu.

A ne od srede svi u školu i normalno se drži nastava..Ne mogu da zamislim da ljudi i deca ulaze na ta vrata, hodaju holom i imaju nastavu u učionici gde su im nastradali drugovi... Roditeljima sva podrška i da istraju u zahtevima 🙏

Razumem te u potpunosti, ali se plasim da nema alternative.
Ima smisla zakljucati trajno kabinet Istorije, da se ide na drugi hol, odnosno da se ruta kojom se hodao ubica trajno zatvori, zbog losih vibracija i emocija.
Koliko je uopste realno da deca predju u drugu skolu? Ako ne idu u skolu, gube na gradivu, kaskaju za drugom decom/skolama.

Mislim da je realno da deca idu onlajn na casove, sem osmaka, posto su stariji i zreliji, spremaju se za maturski ispit...

Za svako dete koje je prisustovalo pucnjavi dok se odvijala, u smislu da je videla bilo izbliza bilo izdaleka kako lete meci i krv, povratka i trajnog ostanka u toj školi nema.
Verujem da će svi koji su prisustvovali tome, i svi koji su se tog dana bili preplašili preko nekog nivoa, tražiti od roditelja da ih premeste ili prosto odbijati da se vrate u školu.
E sad da li će roditelji, među kojima ima normalnih ali ima i krajnje umišljenih tikvi, to prihvatiti i uraditi, i da li će Ministarstvo prosvete naći mesta za sve njih, to će tek da se vidi.

Ne bi me čudilo da sutra u novinama budu vesti da je više dece u Ribnikaru imalo napade panike ili straha. A možda i neće, ako se bude prikrilo ili nastavno osoblje to ublažilo kao ''ma samo ste malo potreseni ali bićete dobro''. Doduše sigurno će ujutru biti i nešto novinara tamo, pa će valjda dopreti do njih ako se desi nešto takvo.

E, kad su mogli da izgrade kovid bolnicu za tri meseca, mogu preko leta da sruše taj deo škole do Kralja Milutina gde se desila tragedija i izgrade novi deo zgrade... eno kažu u Americi su skroz srušili neku školu gde se desilo slično i izgradili na drugom mestu.

A do juna nikako da traumiraju decu i da koriste uopšte taj deo zgrade.. Neka skrate časove i zaključe ocene, održe nastavu koju moraju u delu škole do Svetozara Markovića, samo da se deca ne potresaju.

Roditelji nikako ne treba da popuste ministarstvu i obavezno da traže rekonstrukciju. Možeš misliti, ovamo kao neka škola za bogataše, a izgleda kao neuredna ruševina..

Ja razumem sta pises, ali mala deca nisu isto sto i velika deca, nije isto kao kada neko ima 10 ili 15 godina. Jedan sam od dece iz prvog srednje koje je ranjeno od bombe u ucionici, od nas 39, 13-14 je ranjeno, drugima nista nije bilo. Iako sam bio pogodjen, geler je ostao blizu kosti, pa je receno da se ne vadi. Laksi sam slucaj bio, a imao sam osecaj kao da neki snajperista puca na mene. Drugi su bili ranjeni, video sam krv na sve strane, cak i golu kost drugara gde je saka potpuno odsecena, i eto, jesam bio istraumiran nekoliko dana pa smo se presabrali i ubrzo nastavili dalje.
Srecom niko nije poginuo, ali dvojica su bas tesko ranjena bila.

Ovo sto se desilo je daleko tezi slucaj od mog, tako da mislim da je bolje da se prebace deca u drugu skolu, pogotovo ona mala, a videla su/bila prisutna. Razred od KK da se rasformira.
Osmaci da izguraju do kraja, zbog mature, uz rigorozne kontrole i mere.

E, kad su mogli da izgrade kovid bolnicu za tri meseca, mogu preko leta da sruše taj deo škole do Kralja Milutina gde se desila tragedija i izgrade novi deo zgrade... eno kažu u Americi su skroz srušili neku školu gde se desilo slično i izgradili na drugom mestu.
Siromasna zemlja poput nase da rusi celu skolu, kao u Americi? Pa da zida novu? Nije realno uopste...

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Siromasna zemlja poput nase da rusi celu skolu, kao u Americi? Pa da zida novu? Nije realno uopste...
Pročitaj šta sam napisao-da sruše taj deo škole do Kralja Milutina gde se sve to desilo i izgrade novi deo sa drugačijim ulazom, holom i rasporedom... to uopšte nije mnogo i za 2 meseca može sve da bude gotovo..

до детаља је испланирао стравично убиство, али и како да избегне затвор, показало је вештачење његовог телефона.

Како је утврђено, дечак је планирао масовно убиство месец дана, а оно што је прегледом његовог телефона утврђено леди крв у жилама - свесно је починио убиство својих вршњака и чувара школе јер је непосредно пред злочин на интернету претраживао Кривични законик Србије како би истражио да ли деца могу кривично да одговарају и које су казне.

Neko je predložio što mislim da je dobro rešenje,
da se umesto spuštanja granice sa 14 godina usvoji odredba po kojoj je izuzetno moguće, baš zbog ovakvih ekstremnih slučajeva, da se psihofizička i emocionalna zrelost procenjuju kod učinioca da su nastupili ranije... Da 14 god bude pretpostavljen trenutak sticanja te zrelosti ali da to bude oboriva pretpostavka...

Meni to ima smila... uz ono što sam rekao da maloletnički zatvor ide sa 16 na 14...

Kao i da naravno uvek imamo u vidu da se kod dece i omladine ne rešava sve samo pooštravanjem kazne.

lSQlYrV.png

Pročitaj šta sam napisao-da sruše taj deo škole do Kralja Milutina gde se sve to desilo i izgrade novi deo sa drugačijim ulazom, holom i rasporedom... to uopšte nije mnogo i za 2 meseca može sve da bude gotovo..
Ako mogu parcijalno da sruse ceo hol - to ima smisla.
U slucaju da je ucionica izdvojena poprilicno, i predstavlja deo visoke celine - ona se ne moze rusiti, vec trajno zakljucati pod nazivom: "Ukleta ucionica".
A ovo sto pises za 2 meseca, pa mi smo narod koji razvlaci i radi sve laganica natenane, nismo mi Japanci, niti je Beograd - Tokio.
Razvukli bi to na 6-8 meseci a deca bi ispastala...

Zora Dobričanin reče terorizam.. kaže radi 30 godina i ne može da veruje da je dete sve samo smislilo.. kaže sekta, ili ga je neko drugi zavrbovao..

Nisam je slušao oko ovih slučajeva, nju obožavam 😄

Nema ni govora o terorizmu. Teška ubistva su.

Nisam je slušao oko ovih slučajeva, nju obožavam 😄

Nema ni govora o terorizmu. Teška ubistva su.
Evo sad na K1 ide repriza emisije Jovane Joksimović od jutros, pa gledaj, ona je na kraju gostovala..

I rekla je da bi trebalo razmisliti o ukidanju bilo kakve starosne granice za krivičnu odgovornost, nego lepo da se proceni u svakom konkretnom slučaju da li je učinilac zreo ili ne.

Vučić je jedna teška sramota od čoveka od glave do pete, nadam se da će se ići na opšte izbore i da će biti poslat u istoriju, tj. u zatvor..
Hoce to tako.
Stavise, njegov faraonsko-despotski kult ce biti jos cvrsce i dublje ukorenjen.
Srbijo, srecna ti nova 1984. godina.

Problem sa školama je što su u Beogradu one uglavnom pune do vrha. Tako da sve i da dođe Vlada i kaže ''eo vam sve pare i sredstva koje želite, samo prebacite klince u druge škole do daljnjeg'', mislim da ne bi imali gde da ih smeste.

Jedan od scenarija koji su mi pali na pamet je da se odmah krene sa rekonstrukcijom i preuređenjem Ribnikara, da se nastava odloži dok to traje, pa da se onda posle nadoknađuju te nedelje kada se završi sa radovima. Znam da to nikada ovde nije rađeno, ali isto tako ni ovakav događaj se nikada ovde nije desio. Tako da ono, bm li ga, Vlada ili Ministarstvo donesu specijalnu odluku i predlog, da se roditeljima ili savetu roditelja da kažu da li se slažu, i ako se slažu onda se tako uradi. Dakle odmah u renoviranje i preuređenje škole, deca i nastavnici do daljnjeg na raspustu, a posle kad se završi, vraćaju se svi u klupe i nadoknađuju. Ako treba, nastavnicima da ti ekstra plate za taj period, ili tako nešto.

Svaki finansijski i materijalni trošak će biti bolji i manje bolan nego gubitak ako par stotina dece narednih nedelja bude razvilo traume i mentalne probleme tamo.
Štaviše, što više razmišljam i što više slušam snimak Utiska nedelje to više i sam mislim da nije trebalo da ih sutra vraćaju u Ribnikar.

Vrh