Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Pa čekaj, malopre si besneo na Ruse i Kineze kada rade isto to što i Nemci i Britišeri.
A i za Špance bih očekivao osude a ne svrstavanje u ovaj koš, jer je poznato da su izmešani, i da su pritom ležerniji i sporiji nego efikasni i disciplinovani Nemci i Britišeri.

Odem malopre na temu o Naci stadionu i tamo vidim ovo:

Koja je ironija da osoba na jednoj temi piše kako prezire diktatore i autokrate, a na drugoj temi, gotovo istovremeno, piše kako svi treba da imaju jake vođe i čvrste ruke.
Možda jedina veća ironija od toga je što sve to lajkuje istaknuti anarhista i liberal.

Ljudi, ako ćete već da dajete kontradiktorne stavove i izjave, makar se potrudite da ih ne objavljujete sve u istom danu. Makar toliko. Ovako ispada baš smešno.
Vidim da sam citiran pa samo da proverim da li je i šta od ovoga upućeno meni?

Pa znači obrni okreni, svi su oni isti. I Nemci i Britišeri i Rusi i Kinezi.

Vrednosti im se razlikuju, a to je ono sto je najbinije.
Budu li , ne dao Bog, kinezi zavladali svetom (zajedno sa slicnima) ima da se sa setom secas vremena ''zlih zapadnjaka'' . I ne samo ti.

Svi napadi na es-er-jot 1999. i slicno ce izbledeti pred despotizmom i tiranijom kolektivista i nacional-komunjara.

Ali to što su oni đubrad ne poništava činjenicu da su i neki zapadnjaci đubrad. XD

Ti se smeješ i groziš nad Srbendama koje sve posmatraju kao granični poremećaji (dobro i zlo, crno i belo, neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj) a sam primenjuješ iste principe i rezone svo vreme. Na primer, u ovom slučaju, ideja da postojanje jednog zla automatski isključuje postojanje drugog zla. XD Ne tebra, zlo su i jedno i drugo. XD

Takođe je bespredmetno da kukaš na stanje u Srbiji i na narod u njoj, ako sam svesno odbijaš da uradiš minimum minimuma, te da izađeš na izbore i da makar smanjiš procenat moći vladajućeg režima sa, recimo, 90% na 55%. A to nije isto. Uopšte nije isto i svejedno da li neko drži 90% zemlje i društva ili 55%. Ako uopšte ima smisla da to pominjem i objašnjavam, ili si i tu zabetonirao stav da je sve ili ništa. Da se sve svodi na 0% i 100%.

Ali to što su oni đubrad ne poništava činjenicu da su i neki zapadnjaci đubrad. XD

Ti se smeješ i groziš nad Srbendama koje sve posmatraju kao granični poremećaji (dobro i zlo, crno i belo, neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj) a sam primenjuješ iste principe i rezone svo vreme. Na primer, u ovom slučaju, ideja da postojanje jednog zla automatski isključuje postojanje drugog zla. XD Ne tebra, zlo su i jedno i drugo. XD

Ipak nije isto kada imas slobodu da jedes, pijes, zivis, pises, citas, pricas, gledas, j***s.... gde hoces i sta hoces i kada ne postojis kao pojedinac vec si samo mrav u mravinjaku orijentalnog despotizma.

Pa i zapad klizi ka tome.

Recimo, onaj ološ koji je (de jure) osnovao Svetski ekonomski forum (najveći cirkus modernog doba) je sam rekao ljudima ''nećete posedovati ništa i bićete srećni''.

Previše si opterećen Orvelovskim ponašanjem jednih blokova i sila da ne uspevaš da vidiš Vrli novi svet koji svojim, i drugim potčinjenim narodima, uspostavljaju drugi blokovi i sile.
Sve su to isti pacijenti, kažem ti. Zato se ja i klonim i jednih i drugih. I dobro mi je dokle god me kapitaljare prozivaju da sam komunjara, a komunjare da sam kapitaljara, levičari da sam desničar i desničari da sam levičar. Jer neću da budem deo nijednog od tih opičenih tabora i graničnih poremećaja.

A jel su Rusija i Kina isto ti koji te sprečavaju da izađeš na izbore i vladavinu Nelečenog pacijenta i otpada oko njega smanjiš sa 90% na 55%?

Ko ti je za to kriv? Ko te drži, ko te ometa?

A jel su Rusija i Kina isto ti koji te sprečavaju da izađeš na izbore i vladavinu Nelečenog pacijenta i otpada oko njega smanjiš sa 90% na 55%?

Idem ja na izbore i glasam i to svaki put, ne sekiraj se ti nista, ali ne sigurno za Z-veri, SS Avetnike , dSS, poks 1 i 2.

A jedino takvi u buducnosti mogu da dodju na vlast 'mesto vucica. Dakle, ima taj da vlada i duze od don Mila, s obzirom na to kakva mu je ''opozicija'' (izmedju ostalog).

Pa ne znam, iz tvojih prethodnih postova ispade da ne ideš na izbore.

A što se tiče toga za koga da glasaš, ne razumeš poentu. Evo ovako, da predstavim stvari na kapitaljarski način: Da li je isto ako neko u nekoj kompaniji ima udeo vlasništva od 90%, i još 2 druga vlasnika po 5%... i ako neko u istoj kompaniji ima udeo od 55% (i to putem zajedničke firme, ne kao sam samcijat) a ostali imaju jedan po 25% i druga dva po 10%.

Pa nije. Jel tako?
I jel se isto ponaša i dela onaj ko u nekoj firmi ima 90% vlasništva, i onaj kome je udeo vlasništva smanjen na 55%?
Pa ne.
Pa vidiš, isto tako nije isto ni kada se radi o raspodeli političke moći.

Ne znam kako drukčije da objasnim.

I jel se isto ponaša i dela onaj ko u nekoj firmi ima 90% vlasništva, i onaj kome je udeo vlasništva smanjen na 55%?
Pa ne.

U redu to.
Ali, ko sutradan moze da zameni vucica na vlasti kad jednom bude potrosen? Sigurno ne ''zuti drugosrbijanci'' jer ih narod dobri nece. Dakle, ocekuj uskoro Iran usred Srbije kada dodju ovi Besnicari na vlast. ;)

Vesti o napadima na Ukrajince ili kriticare Rusije mozda proturaju radikali jer sada treba da udare sankcije Rusiji.
ne nasedajte.
Ne kazem ja da je Rusija dobra, Rusija radi sta i druge drzave.

Nego, cuvajte se izlizanih narativa.

Falim te bože, prvi put neki vid kompromisa odnosno makar neke afirmacije drukčije perspektive. Ili kako god da nazovemo to, svejedno.

Što se tiče pitanja ko posle njega, to ne zna niko sem najviših lobanja, kako u Srbiji tako i u svetskim centrima moći. Nema poente praviti dugoročne prognoze. Već samo kada dođu sledeći izbori, izaći i glasati za onoga ko: 1) je najverovatnije* protiv SNSa i ostaće protiv, i 2) ima najveće šanse da mu oduzme deo glasova.

* Kažem najverovatnije jer garancija od 100% ne postoji, pošto je politika inače jedno nečasno i nepredvidivo zanimanje. Ali svakako da postoje frakcije koje bi se očas posla slizale sa SNSom i frakcije koje bi se jako teže naterale na to.

U suštini, meni je samo bitno da ne bude monopol, a ni oligopol (kartel). Kako na političkoj sceni Srbije, tako i na nivou sveta.

U redu to.
Ali, ko sutradan moze da zameni vucica na vlasti kad jednom bude potrosen? Sigurno ne ''zuti drugosrbijanci'' jer ih narod dobri nece. Dakle, ocekuj uskoro Iran usred Srbije kada dodju ovi Besnicari na vlast. ;)

Ne ocekuj to.
Narod kod nas ne glasa za ekstremiste.
Zato Ljotic nikad nije bio popularan u Srbiji.
Narod voli lazne ekstremiste - radikale.

Siroti Djindjic je poginuo jer se pravio da nije bio ono sto jeste - sibicar.

Sve je moguće. To je moje iskreno mišljenje. Pogotovu uz jaki marketing, vešte manevre, kontrolu medija (tu ne mislim samo na režimske medije), razne podmetačine, incidente...

Kažem, teško je bilo šta predvideti. Ono o čemu običan čovek ovde (zdrav u glavu) treba da razmišlja je kako na sledećoj zakonom datoj prilici, da smanji moć monopoliste sa 90% na neki niži procenat.

Sto se tice izbora. SNS ne moze da izgubi na izborima.
Zeznuo sam se prosle godine, ali vise ne glasam.
Glasanje je priznavanje legitimeta zlocinacke organizacije koja nama upravlja.

Danas neverovatna scena u javnom prevozu. Linija 53, oko 16h (ako nekoga zanima što se vozača tiče u pitanju je vozilo Higer #3469, pogon Kosmaj) dolazi bus na stajalište Kamenička (jedno pre terminusa Zeleni Venac), otvara vrata da uđe osoba sa invaliditetom (inače bez stopala na levoj, bez cele potkolenice na desnoj nozi) u kolicima. Ljudi stoje, niko ništa, ja gledam jel vozač izlazi da digne bezveznu ručnu rampu na drugim vratima udaljenim od istog, ali izađoše samo putnici. Čovek se nekako izgleda naviknut na takve ponižavajuće situacije poče bukvalno verati oslanjajući se na levu nogu , desnom se rukom držući za vrata, a levom za kolica. Uskočio je, ja mu povukao kolica (inače uzašno teška, samo što me ne odvukoše napolje). posle sam mu pomogao da izađe. Jedna žena ga pitala da li želi da stane na predviđeno mesto, ali je ostao kod vrata s obzirom na kratku vožnju za jednu stanicu.

Vozač ja ne znam da li je "jurio" toalet, turažu ili oba. Druga poražavajuća okolnost je što vozači ne koriste fiunkciju klečanja (kneeling) čak i kada ne žele da izlaze zbog nepraktične ručne rampe na poziciji drugih vrata.

Dakle u normalnoj zemlji sa obakvim uslovima saobraćaja bi prvo autobus imao mnogo više prostora unutra (da ljudi mogu da oslobode predviđeno mesto bez odustajanja od vožnje usled negostatka kapaciteta), ručnu rampu kod vozača sa rutinski korišćenom kneeling opcijom (i mnogo širim prolazom između prednjih točkova, znači raspored sa single sedištima sa oba točka), ako ne standardnu za Evropu 21. veka automatsku platformu na drugim vratima sa objedinjenim kneelingom (osoba aktivira mehanizam pritiskom na dugme da bi se u slučaju zatvorenih vrata ista otvorila, autobus nakrivio i postavio rampu).

Loš enterijer, posebno istaknut na pomenutom kineskom modelu onemogućava kraća putovanja osoba sa invaliditetom bez zauzimanja skučenog prostora okretnih vrata (koja inače sužavaju ulazište i u pokretu i u otvorenom položaju, čiji se očigledan nedostatak mogao videti klizanjem kolica zajedno sa vratima). Inače su kineskim autobusima uža vrata, čemu okretni tip na mestu sa platvormom samo otežava pristup.

Žalosno za Srbiju evo već u trećoj deceniji 21. veka. Za razliku od neradnika u nadležnim istitucijama, zaista se treba diviti ljudima koji se tako svakodnevno bore sa preprekama.

Vrh