Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Ne zna se ko je gori, da li ti celavi degenerici ili rusi kao takvi.
Naime, meni je svaki/svaka rus/ruskinja odvratan/odvratna i to ce ostati do kraja vecnosti, pa makar bio 1000x antiputinovac.

Pa je l' ti misliš da je običnom Rusu lako što živi u diktatorskoj državi? I pod Romanovima, i pod Staljinom, i pod Putinom.. diktator do diktatora, ne smeš da pisneš protiv vlasti, za koju je običan čovek mrav oko kojeg se niko ne bi potresao da ga sutra pojede mrak.

Meni je običnih Rusa iskreno žao.. i pre ovog rata čitao sam kako cele porodice dolaze i naseljavaju se po selima oko Kraljeva itd.. ono, teška zapuštenost, ali oni oduševljeni.. pa mislim se, kako li im je bilo tamo odakle su došli kad su ovim ovde očarani.. Ma jadan narod..

Maria Sharapovas sad expression on court.jpg

Odem malopre na temu o Naci stadionu i tamo vidim ovo:
Da, nažalost mi smo kao društvo na tom nivou, da, pošto nemamo sistem, moramo da imamo jakog čoveka da nas vodi. Treba još i da nam se posreći da ta osoba bude dobronamerna i da ima viziju.
Lako će se Srbi prilagoditi i biti manji od makovog zrna...gastrabajteri su ti živ dokaz.
Ako ti je lakse, jedno 98% covecanstva je na tom nivou.
Celo covecanstvo sem par zemalja (Skandinavija recimo, Svajcarska) je takvo.
Koja je ironija da osoba na jednoj temi piše kako prezire diktatore i autokrate, a na drugoj temi, gotovo istovremeno, piše kako svi treba da imaju jake vođe i čvrste ruke.
Možda jedina veća ironija od toga je što sve to lajkuje istaknuti anarhista i liberal.

Ljudi, ako ćete već da dajete kontradiktorne stavove i izjave, makar se potrudite da ih ne objavljujete sve u istom danu. Makar toliko. Ovako ispada baš smešno.

piše kako svi treba da imaju jake vođe i čvrste ruke.
Pazi, postoji razlika izmedju Tita, Ataturka, Petra Velikog, Marije Terezije, Li Kvan Jua (Singapur) raznih Obrenovica s jedne strane i kojekakvih putina, miloseskua, vucica, kimova, xijeva, homeinijevih naslednika, erdogana, orbana i ostalih neprijatelja Civilizacije sa druge strane.

To je ta nijansa koja zivot znaci.

Reci lepo - sve što rade Evropa i Amerika je odlika civilizovanosti, pravednosti i moralnosti, a sve slično što pokuša da uradi bilo ko bilo gde drugde, je odlika divljaštva, agresije i nepravde.
Eto.

I zapadnjački feces miriše, a sve izvan zapada, čak i ono najbolje što ostatak sveta iznedri, to sve smrdi i ne valja. I mi s njima, naravno.

Reci lepo - sve što rade Evropa i Amerika je odlika civilizovanosti, pravednosti i moralnosti, a sve slično što pokuša da uradi bilo ko bilo gde drugde, je odlika divljaštva, agresije i nepravde.
Eto.
Sta fali Titu, Obrenovicima, Mariji Tereziji, Li Kvan Juu, Ataturku, Petru Velikom?

Niti znam niti me zanima da se bavim time. Bar ne ovde i sada.

To pitaj ovog kolegu anarhistu liberala, istovremeno zagovornika diktatorstva i autokratije. On voli takve priče i seciranja dlaka u jajetu.
Pazi samo, da ti kažem unapred, lik ima nacionalistiku crtu a uz to se loži na Kraljevinu. I na ćirilicu. I srbovanje. Tako da slagaćete se odlično dokle god rafališete po bilo čemu vezanom za SFRJ i komunizam. Ali čim izađete iz toga i dotaknete se ćirilice, srpstva, Kraljevine ili nacionalizma i patriotizma... slagaćete se kao materija i antimaterija.

Tebe su izgleda banovali ne samo sa pisanja na temi Izbori nego i sa čitanja iste. Inače bi znao da sam zadnji put pre svega mesec dana tamo imao žučne rasprave sa ljudima koji bi da Srbija bude Nikolićeva ''rupa u skupocenom Evropskom ćilimu''.

Ali u redu je, kapiram te, ti si mizantrop (sam si to rekao), a ja sam pored tvojih kontradiktornih i destruktivnih stavova, razotkrio i tvoje dvostruke standarde i usudio se da udarim na tvoju voljenu Britaniju. Pa si sad ljut i besan, i potrebno ti je da budem deo neke tebi suprotstavljene frakcije, da bi mogao pokušao lakše da me etiketiraš i diskredituješ, ne bi li što pre pobegao od gorke istine i realnosti. A to je da ste svi vi taboraši, frakcionisti i ekstremisti (kapitaljare, komunjare, levičari, desničari, prozapadnjaci, prorusi...) podjednako prsli s mozgom i pokazali koliko ste bolesni, ali ste isuviše puni sebe i nesposobni da se menjate, pa biste onda i druge koji ne pripadaju suprotstalvjenim taborima, ali se usuđuju da ne misle kao vi, da trpate u neke koševe, da biste sebi lakše opravdali mržnju i etiketiranje.

Ni prvi ni poslednji. Keep 'em coming, što bi rekli.

P.S.
Javi kad uđeš u klinč i sa anarho-liberalom, pa da uzmem kokice i da vas gledam kako se prožimate i međusobno poništavate.

Srbija bude Nikolićeva ''rupa u skupocenom Evropskom ćilimu''.

I ti se zalazes da se ovde nikada nista ne menja po pitanju svesti i mentaliteta isto ko i te rupadzije.
A Britanija mi nije ''voljena'' nego mi je jednostavno manje losa opcija od sveta kojim bi dominirali rusija, kina, iran, pakistan, indija i njihove odvratne ''vrednosti''.
I ne samo Britanija, vec kompletni ''zapad'', citaj Evropska Civilizacija, kojoj i ova teritorija prirodno pripada (ko ne veruje, nek pogleda mapu).

I ti se zalazes da se ovde nikada nista ne menja po pitanju svesti i mentaliteta isto ko i te rupadzije.
Jel, a gde to? Jel možeš makar temu da imenuješ, ili je i to previše tražiti od tebe?
A Britanija mi nije ''voljena'' nego mi je jednostavno manje losa opcija od sveta kojim bi dominirali rusija, kina, irn, pakistan, indija i njihove odvratne ''vrednosti''.
Ma dobro, to smo utvrdili. Kaka zapada miriše, sve ostalo je smeće i propast. Čuo sam te i prvi put.
I ne samo Britanija, vec kompletni ''zapad'', citaj Evropska Civilizacija, kojoj i ova teritorija prirodno pripada (ko ne veruje, nek pogleda mapu).
Napiši mi još jedanput, jer ne samo što ne kapiram, nego odbijam da se složim s tobom. Kao što rekoh, ja sam toliko protiv zapada da sam pre mesec dana imao rasprave sa ljudim koji zvuče kao Tomislav Nikolić koji bi Srbiju da ostavi kao crnu rupu kontinenta.

Ali šta to tebe zabole, iskuliraj to i u sledećem postu kao što si iskulirao i u prethodnom. Jer tebi na dnevnom nivou treba neki neprijatelj da ga mrziž i prozivaš, a pošto danas nema koga drugog da preuzme tu ulogu, obrušio si se na mene i prozvao me komunjarom, sinofilom, rusofilom i svačim još a praviš se mutav i glup pred činjenicom, pred arhiviranim postovima ovde, gde sam rekao da sam za držanje uz zapad i da se gnušam raznih Nikolića, Vacića i njima sličnih.

Ali u redu je mizantrope, samo ti raspali i izmišljaj i dalje.

Jel, a gde to? Jel možeš makar temu da imenuješ, ili je i to previše tražiti od tebe?

Hoces da menjas vucica jos gorim ludacima od njega, tj. da dodju Z-veri, Avetnici, dSS i slicni samo zbog ''smenjivosti vlasti''.

Ti isti bi od Srbije napravili bukvalno Iran usred Evrope. Jos vise bi je porusili i pokinezili nego ovi neo-radikali.

A šta ti hoćeš? Da crkneš u apatiji, defetizmu, frustraciji i mizantropiji? Pa crkni onda više.

Све те националистичко-неонацистичко-расистичке сподобе које харају светом данас су потекле из западне свере, као и бољшевизам са свим његовим даљим дериватима.

Све су то деривати западних трендова само прилагођени локалном поднебљу.

Национализам је код нас дошао са запада. Оригинално га нисмо имали. А твоје изјаве о источноевропским народима су расистичке.

Ako sam dobro pohvatao, kada Nemci i Britišeri druge gledaju sa visine ili uzdižu sebe u nebesa, to je ok. Kada neko drugi park pokuša to, to je zlo i naopako i zaslužuje svaku osudu pa i odmazdu.
Oni i ostali veliki i mnogobrojni narodi imaju razloga za to.
Sa druge strane, patuljci tipa Srbije, Hrvatske, Albanije, Slovenije, Madjarske, Bugarske... bas i ne. Njihovo je da cute, slusaju i ne talasaju puno i da ne megalomanisu.

Vrh