@Пантограф Ti si nešto stariji pa te više zakačilo to ludilo 90tih...
Baš je elitna, u najgoroj zabiti Harlema ne verujem da učenici premlaćuju svoje profesore...
Ja sam išao u Veselin Masleša 90tih, to je ipak osnovna skola i u nju su išli i neki budući kriminalci ali prema nastavnicima nasilja prosto nije bilo, učeničkog je bilo ali smo mi kao i u Bekijevom slučaju bili super zlatno odeljenje, tako da mi ništa nije falilo, čak sam bio i jedan od omiljenijih likova u razredu... Niko nije imao problem sa mnom, niti ja sa nekim...
Samo smo jednom svi kolektivno pobegli sa časa... i niko ali niko nije pušio cigarete...
I onda u gimnaziji totalni obrt u svakom smislu...
Tu sam upao u odeljenje gde su samo gomilali one preko veze koji nisu položoli prijemni... Umesto da ih lepo rasporede na sva odeljenja, oni su trpali u moje... Bilo nas je 50 u razredu od toga 20 regularno upisanih + 30tak uglavnom probisveta, ali opet ne prema profesorima...
Većina tih bu**** nije ni dolazila u školu...
Jedan od tih mentola je nosio pištolj u školu. Bio je toliko glup da je to jezivo... ali je imao mamu uvaženog psihologa koja je bila dobra sa razrednom pa su mu sve opraštali i pravdali po 250 izostanaka u polugodištu svedu na 3... To nije bilo fer prema ostalima ali eto...
Posle je i on pokušao da upiše prava...
Na pravima su tada primali 700 na budžet (ja sam imao sreće, bukvalno za pola poena sam upao na budžet) čini mi se 800 kao samofinansirajuće, zatim su spustili crtu da prime još skoro pa sve koji su konkurisali, a onda je ostalo njih 20tak ispod tri debele linije gde je velikim slovima pisalo BEZ PRAVA NA UPIS među kojima je bio i taj nesretnik iz mog odeljenja...
Drago mi je bilo tada, da ga je neka prva pravda dočekala već tada, da mu nije više bilo mame da mu rešava stvari... Posle mu je i splav na Adi ceo izgoreo u požaru... I to mu je neko namerno podmetnuo... Jbg... kad si u takvom društvu izigravaš neku mafiju, uvek strepiš da će nešto da krene po zlu i po mnoge mnoge i krene... Bolje je naoružati se znanjem, možda nećeš imati toliko para ali lakše ćeš da spavaš