Ја мислим да би ово морали и да данас да омогуће. Ако неко не жели да иде у школу, не мора и нека седи код куће. Али... за систем постоји проблем.Nekada davno, u SHS, ucenik je mogao biti iskljucen iz svih skola i ako je hteo da se skoluje morao je da plati i privatno polaze.
Zgodna kazna.
Има их много, али исто тако има много срушених мостова по Украјини, да ли то значи да СССР и Украјина не знају правити мостове или ипак постоји неки други разлог за то ? Са више образовања имаш више прилика у животу и лакше схватиш када неко жели да те насанка на нешто лоше, то што нам је држава лоша и што једва преживљава добар део људи је проблем који је надскуп овог проблема.Колико има образованих алкохоличара и наркомана? Колико је образованих завршило на улици или принудном смештају? Колико образованих не може да плати месечне рачуне?
Koliko u odnosu na obrazovane? Po tvome znači da jedno 95% dece ne treba ići u školu jer ne želi Dobra utopija nema šta.Колико има образованих алкохоличара и наркомана? Колико је образованих завршило на улици или принудном смештају? Колико образованих не може да плати месечне рачуне?
Pa nije skola popravni dom koji sluzi da necije dete bude sacuvano od ulice, ako je vec nasilnik.Pa da, besposleno dete jeste opasnost. Opasnost da postane beskućnik, narkoman, ubica... ko zna šta sve može da mu padne na pamet od dosade Tada jeste opasan po društvo. Nije da toga nema i medju školskom decom ali je mnogo manja verovatnoća kada je neko obrazovan.
Ja mislim da ce u buducnosti sa porastom znacaja manuelnih poslova i deindustrijalizacijom Evrope porasti potreba za neskolovanom radnom snagom.Koliko u odnosu na obrazovane? Po tvome znači da jedno 95% dece ne treba ići u školu jer ne želi Dobra utopija nema šta.
Slažem se, ali to nije bila tema.Pa nije skola popravni dom koji sluzi da necije dete bude sacuvano od ulice, ako je vec nasilnik.
Pa da, besposleno dete jeste opasnost. Opasnost da postane beskućnik, narkoman, ubica... ko zna šta sve može da mu padne na pamet od dosade Tada jeste opasan po društvo. Nije da toga nema i medju školskom decom ali je mnogo manja verovatnoća kada je neko obrazovan.
Pa nije skola popravni dom koji sluzi da necije dete bude sacuvano od ulice, ako je vec nasilnik.
Ako si nasilnik, ako si asocijalan, polazi privatno.
Sjajna kazna.
U SHS ona je bila postepena. Prvo si mogao da buses iskljucen iz skole u koju ides, tek kasnije iz svih skola. Jedan od primera bio je komunisticki fanatik Vlado Dapcevic, koji se pored toga sto je bio komunista stalno i tukao u skoli.
Већ сад постоји велика потражња за таквим људима, али њих нема јер су данас сваком омогућили да буде "школован".Ja mislim da ce u buducnosti sa porastom znacaja manuelnih poslova i deindustrijalizacijom Evrope porasti potreba za neskolovanom radnom snagom.
I nije problem poginuti kad imaš jasno i nedvosmisleno zlo i nemaš izbora, recimo kad su nas Nemci napali i uveki 100 za 1... Kad vidiš da se dogodio Kragujevac, nemaš kud, moraš u partizane ili da nas Rusi napadnu, al srećom nismo im blizu...
Везују је они који раде против културе овог народа и против његове независности и самобитности. Ћирилицу обично ниподаштавају људи из околних "република". Никада нисам чуо неког Румуна, Мађара или Бугарина да говори против српске ћирилице. Углавном су то били грађани бивших југословенских република, као и део домаћег живља који из неког разлога мрзи све што је одавде.Зашто се ћирилица везује са шовинизмом? То је тако плитко.
Нама у друштву постоји генерално селективан доживљај одговорности. Нечија деца ће бити кажњена а нечија не и са тим знањем се сазрева.
Са више искуства лакше схватиш када неко жели да те насанка на нешто лоше. У школи се не учи како да препознаш преваранта. Заправо, преваранти се добрим делом крију иза образовања, а нарочито данас, када су сви "образовани".Има их много, али исто тако има много срушених мостова по Украјини, да ли то значи да СССР и Украјина не знају правити мостове или ипак постоји неки други разлог за то ? Са више образовања имаш више прилика у животу и лакше схватиш када неко жели да те насанка на нешто лоше, то што нам је држава лоша и што једва преживљава добар део људи је проблем који је надскуп овог проблема.
Vidi se da nisi prošao pored vojske Ne znam koji je razlog zašto te nisu primili ili si našao način da je izbegneš kao i svaki "patriota" ali tamo se u poslednje vreme najmanje učilo o ratu.Slično je i sa vojskom, ne ide se tamo da se pronađe disciplina u sebi nego da bi 1. ratovao, 2. pomagao stanovništvu kod elementarnih nepogoda i vanrednih situacija i 3. učestvovao u humanitarnim misijama... To su razlozi zašto vojska postoji. Ovo pod jedan će najčešće ići pod eufemizam 'odbrana', odbrambena funkcija vojske, ali da se ne lažemo to je rat.
Уместо да буду задовољни што имају писмо у ком је сваки глас једно слово и где не ма недоумице како се нешто пише, они то нападају и сматрају приземним људе који користе то писмо. У недостатку аргумената, на крају су измислили да је употреба ћирилице шовинизам, јер наводно дискриминише "остале
Ја се борим да ћирилично писмо буде заступљеније, али никада нисам написао Хрвати малим словом, осим када сам направио грешку. Најбоља одбрана ћирилице је њена свакодневна и правилна употреба. Никакво омаловажавање и понижавање других, никакав шовинизам, вређање, бахато понашање и слично.Bože jeste li vi normalni pa ja sam za ravnopravnu upotrebu oba pisma po slobodnoj volji svakog...
Za ćirlicu se bori onaj koji namerno piše "hrvati" malim slovom... Ja ne napadam ćirilicu nego je branim od onih nečasnih koji se na nju pozivaju i kaljaju nam ćirilično pismo. Koji je brane tako što će druge poniziti... Za to im služi ćirilica. Kako s tim nemaš problem, nego razvijate teorije kao da sam ja netrpeljiv prema ćirilici. Ćirilica je bila metafora za šovinizam koji se odavde najčešće širi na tom pismu.
Најбоља одбрана ћирилице је њена свакодневна и правилна употреба. Никакво омаловажавање и понижавање других, никакав шовинизам, вређање, бахато понашање и слично.
И то је оно што највише нервира њене противнике...
Apsolutno.Зашто се ћирилица везује са шовинизмом? То је тако плитко.
Нама у друштву постоји генерално селективан доживљај одговорности. Нечија деца ће бити кажњена а нечија не и са тим знањем се сазрева.
Slazem se.Idle hands are devil's playground..
Ubica od dosade a?
Hvala, na to malo razuma.
Slično je i sa vojskom, ne ide se tamo da se pronađe disciplina u sebi nego da bi 1. ratovao, 2. pomagao stanovništvu kod elementarnih nepogoda i vanrednih situacija i 3. učestvovao u humanitarnim misijama... To su razlozi zašto vojska postoji. Ovo pod jedan će najčešće ići pod eufemizam 'odbrana', odbrambena funkcija vojske, ali da se ne lažemo to je rat.