Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=594258#p594258:14e6rcvp je napisao(la):
paradox polje » Čet Jan 10, 2019 1:01 pm[/url]":14e6rcvp]Твит у Астродуловом-(дулетовом) посту је апсолутно на месту. Увек је било ђубрета и свако има право да слуша шта хоће, али дужност власти је да усмерава омладину (а и остале) на праве вредности. Исправљам се, за оно што она сматра за праве вредности. У том смислу је очекивано од садашње власти да одобрава ово ђубре, и зато ово и јесте за црну страну медаље.
Nažalost, to je zaista tako i zista je uvek bilo đubreta čak i tamo gde ga niko ili većina nisu videli. Npr. analizirala sam čuvenu pesmu koju većina svrstava u kvalitetnu narodnu muziku "Kafu mi draga ispeci". Prostom analizom teksta svakome će biti jasna poruka zamalo kao i u današnjim pesmama samo na staromodan način ispevana - preljuba.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=595565#p595565:1kej1y3u je napisao(la):
Ksenija » Wed Jan 16, 2019 3:00 pm[/url]":1kej1y3u]

Što se vode tiče više nisam pametna. Iz vodovoda mi kažu da, ako u čaši voda sa česme odstoji tri sata, ona postaje bakteriološki neispravna. Lekari kažu da svi Beograđani računajući i decu imaju manje/više peska kao posledicu pijenja nekvalitetne vode. Treći tvrde da kupovna voda nije ništa drugo do voda iz česme uz dodatak hlora i moža još nečega, ne znam. Između tri tvrdnje treba da se odlučim. Kako da pijem vodu iz česme kada svaki put ako mi ponestane fabrikovane pa moram iz česme, zamislim da sa vodom progutam i šaku punoglavaca. Jednom sam se toliko zanela da sam u čaši videla malu žabicu. :roll: Odmah sam se prenula da ne preteram. Izgleda da je jedino rešenje da pređem na pivo koga inače ne volim. :mrgreen:

Možeš recimo Svalbardi Polar Iceberg Water ili ako imaš puno, puno viška para ovu sa sličice (čep obavezno sačuvati jer su dijamanti na njemu). :mrgreen:
.Svalbardi Polar Iceberg Water Wins Gold Medal For World’s Best Tasting Water
.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=595571#p595571:39obwehw je napisao(la):
Ksenija » Сре Јан 16, 2019 3:20 pm[/url]":39obwehw]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=594258#p594258:39obwehw je napisao(la):
paradox polje » Čet Jan 10, 2019 1:01 pm[/url]":39obwehw]Твит у Астродуловом-(дулетовом) посту је апсолутно на месту. Увек је било ђубрета и свако има право да слуша шта хоће, али дужност власти је да усмерава омладину (а и остале) на праве вредности. Исправљам се, за оно што она сматра за праве вредности. У том смислу је очекивано од садашње власти да одобрава ово ђубре, и зато ово и јесте за црну страну медаље.
Nažalost, to je zaista tako i zista je uvek bilo đubreta čak i tamo gde ga niko ili većina nisu videli. Npr. analizirala sam čuvenu pesmu koju većina svrstava u kvalitetnu narodnu muziku "Kafu mi draga ispeci". Prostom analizom teksta svakome će biti jasna poruka zamalo kao i u današnjim pesmama samo na staromodan način ispevana - preljuba.
Свидело се то некоме или не, секс је главни мотив већине жанрова савремене музике, а често се среће и у старијој, понекад веома цењеној поезији. У неким песмама се овај мотив обрађује у неком ширем контексту Љубави, а у неким се промовишу најнижи и најбруталнији облици. Као што си поменула често се промовише и прељуба, мада у поменутом тексту није баш јасно да ли се промовише. Наиме последња стофа:
Ne dolazi. dragi, ne treba
jer ti drugu dragu sada milujes
aj, ti si rek'o da si bolju
dragu stek'o od mene
по мом мишљењу одступа од остатка текста.

idiots.gif

@tzoran1
Puno puno viška para? :shock: Pa ja nemam uopšte viška ali imam puno puno manjka. Nisu moji prohevi samo jedi, pij, spavaj, šetaj i gledaj Bg. kako cveta u svakom smislu. :mrgreen: Ja bih i nešto više a da nije tvoja preporuka, nisam ja vlast. :D

@paradox polje
Da znaš da si u pravu, ni u poeziji salonskog pesnika Rakića nema manje istog protkanog kroz Ljubav. Analizirali smo ga u gimnaziji više nego Platona i Dučića.

@Ben
Prihvti stvarnost i nadaj se da će se jednog dana sve promeniti. :grand:

мислим да не мора да се објашњава зашто сам ову, можда најбољу сцену српске и југословенске кинематографије икада, поставио овде

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=m5faYTmvArQ[/youtube]

Šta je ovo , Tarzan ingliš ????

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=aRY0vv0gX1I[/youtube]

Dženi kis mi ven mi met..

Ovo su nove akcize na kafu, pivo, cigare, tečnost za elektronske...

U Službenom glasniku objavljeni su usklađeni dinarski iznosi akciza sa rastom potrošačkih cena u prethodnoj godini, a koji će se primenjivati od 1. februara.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1499162

Što volim ove fensi hohštaplerske izraze ''usklađivanje akciza'', ''korekcija cena'', ''rebalansiranje troškova'' i slično... :mrgreen:

https://www.danas.rs/drustvo/od-pedofil ... -episkopa/

Sud u Londonu nedavno je overio tužbe šest osoba koje tvrde da je nekoliko sveštenika SPC vršilo seksualno zlostavljanje, pa bi suđenje uskoro trebalo da počne. Prema tvrdnjama oštećenih, zlostavljanje se desilo u Srbiji, BiH i Hrvatskoj, ali je šest tužitelja – dva đakona, i dve žene, kao i porodica 19-godišnjeg bogoslova Milića Blaževića, koji je preminuo 1999. godine, a za čiju smrt njegova majka krivi penzionisanog vladiku Vasilija Kačavendu, pravdu zatražilo u Londonu, pošto smatraju da je ne bi dočekali pred domaćim sudovima.

Nažalost, list Danas i dalje ne uspeva da dobije komentar iz SPC povodom ovih tužbi.

Najgora stvar kod ovakvih stvari je nedavanje komentara optuženih. Ima neko ime u marketingu za to, nešto tipa "crisis marketing" i mnoge firme mnogo štete sebi nanesu tako što ćute ili sroče loše izjave u prvim trenucima po izbijanju krize.

Dinkić se infiltrirao u svaku vladu ovog veka, tako da je tu nakupio toliko prljavog veša i ''poluga'' da je mogao mnoge da ucenjuje i drži za gušu.
Uz to, priča je da ima dosta prijatelja i veza na zapadu, za koje je krao i radio, pa su i oni tu da mu pričuvaju leđa kad god zatreba.
Sve u svemu, čovek blentavog izgleda i bejbi fejsa ali jako jako opasan igrač.

Ranijih godina sam se zezao da kad bi izbio nuklearni rat i planeta se pretvorila u skoro opustošenu loptu, mogli biste da vidite njega, Đelića, Vlahovića i još par sličnih (počeo sam već i da zaboravljam neke od njih) kako sede za stolom netaknuti i nekolicini preživelih prodaju radioaktivnu prašinu. I to vrlo uspešno.

Uz to, priča je da ima dosta prijatelja i veza na zapadu, za koje je krao i radio, pa su i oni tu da mu pričuvaju leđa kad god zatreba.

Naravno.
Zapadnjaci "čuvaju" naš novac, ali i leđa onima koji su im dali naš novac na trajno "čuvanje".

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/funkc ... sa/pevtfth

FUNKCIONER SNS OŠTETIO DRŽAVU "Radili smo za 115 dinara na sat, a plate smo dobijali sa zakašnjenjem, u bifeu kod autobuske stanice"

Zoran Livaja, vlasnik firme "Soko Group" i član glavnog odbora SNS, angažovao je radnike na crno za obezbeđenje gradilišta na koridoru 10 kod Pirota, čime je za pet godina oštetio državu za više od milijardu dinara.

Tako bar tvrdi grupa radnika koja je tužila ovu kompaniju zato što su oštećeni i oni i država jer nisu uplaćivani pripadajući porezi i doprinosi, zbog čega nisu imali ni odgovarajuće socijalno i zdravstveno osiguranje. Prema njihovim navodima, reč je o velikoj prevari i pljački države jer je od blizu 500 ljudi, koji su obezbeđivali gradilišta izvođača "Aktora" na koridoru kod Pirota od 2013. do 2018. godine, ugovore o radu imalo samo njih 50. Svoja prava žele da ostvare na sudu pa su zato podneli krivične prijave protiv Zorana Livaje, vlasnika "Soko Group", i to za krivično delo poreska utaja i povrede prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja.

Oštećeni radnici tvrde da tužbom žele da ukažu i na nezakonito bogaćenje vlasnika "Soko Group", ali i da javno iznesu da su bili izloženi pritiscima da odustanu od krivičnog gonjenja.

- Na nas je vršen pritisak da odustanemo od krivičnog gonjenja pa su nam upućivane poruke da se dogovorimo da nam se isplate dugovanja bez tužbi jer smo udarili na ljude koji su mnogo jaki. Reč je o Zoranu Livaji, koji je vlasnik kompanije i visoki funkcioner SNS, ali i o Dmitru Đuroviću, bivšem direktoru Koridora, koji je navodno prikriveni vlasnik ove kompanije. Nismo podlegli pritiscima jer želimo da ukažemo da su firme ljudi iz vladajućih partija privilegovane i zaštićene od kontrole. U Pirotu i okolini je javna tajna da se u "Soko Group" radilo na crno i da to inspekcija rada nije proveravala - objašnjavaju podnosioci tužbe.

Oni dodaju da je to sramota za državu koja se bori protiv sive ekonomije.

- Nikog nije interesovalo što smo radili bez zaštitne opreme, i to od 12 pa do 24 sata svakog drugog dana, a po satu smo dobijali 115 dinara. Pare smo dobijali sa zakašnjenjem od četiri meseca, i to u bifeu "Neca", kod autobuske stanice u Pirotu. Miroslav Simeunovic Muki petkom uveče donese gotovinu u Pirot, gde se sa Novicom Madićem, poverenikom "Soko Group" za Pirot, Belu Palanku i Dimitrovgrad, utvrđuje iznos za svakog. U subotu nam se u bife "Neca" iz plastične kese, u kojoj je u proseku oko 2,5 miliona dinara, daje novac. Mi potpisujemo da smo ga primili, i to na priznanici sa zaglavljem "Soko Group" - navode oštećeni radnici.

Njihove navode potvrđuje i advokatica Dragana Krstić, koja ih zastupa.

- Neki radnici pokrenuli su i postupke kod Osnovnog suda u Pirotu radi utvrđivanja postojanja radnog odnosa bez zaključenog ugovora o radu i uplate odgovarajućih doprinosa, ali i isplate uvećane zarade na ime prekovremenog rada. “Soko Group” osporava pasivnu legitimaciju, navodeći da je angažovala podizvođače i to "Tidiju" iz Beograda i "Alfa security" iz Niša, iako za to sem ugovora o poslovnoj saradnji nema nikakvih dokaza. Ti ugovori su verovatno zaključeni kasnije, sve u cilju izbegavanja zakonskih obaveza prema zaposlenim radnicima i državi. Ugovor sa "Alfom" je oročen samo 4 meseca, dok je "Tidija" prijavila nekoliko radnika tek krajem 2016. godine. Od kraja avgusta 2013. do sredine 2016. godine svega desetak radnika koji su imali zaključene ugovore o radu bili su prijavljeni isključivo od strane "Soko Group", iako je upošljavano više od 500 - navodi advokatica Krstić.

Ona dodaje da se "Soko Group" DOO, ali i "Tidija" DOO iz Beograda terete i za krivično delo poreska utaja iz čl. 225 KZ.

- Ova krivična prijava prosleđena je jula 2018. godine Višim javnim tužilaštvima, posebnim odeljenjima za suzbijanje korupcije u Beogradu i Nišu, jer postoji sumnja da vrednost protivpravno pribavljene imovinske koristi prelazi 30 miliona na godišnjem, odnosno preko milijardu dinara tokom petogodišnjeg perioda, koliko su bile angažovane od strane izvođača "Aktora"- kaže Krstićeva.

Soko grupa: Nismo mi nego podizvođači

Iz "Soko Group" ne negiraju da ih je grupa radnika tužila, ali tvrde da je tužba neosnovana.

- "Soko Group" je za poslove obezbeđenja angažovala podizvoćače, „Alfa Security“ iz Niša, od 23. aprila 2013. do 1. avgusta 2013. godine, a nakon toga "Tidija SG" iz Beograda, o čemu postoje ugovori. U skladu sa ugovorima uplaćivala im je novac, a nije nam poznato kako su oni plaćali radnike, kakav je bio njihov radno pravni status i da li su plaćali obaveze državi. Obavešteni smo da je 11 lica iz Pirota podnelo tužbe protiv "Soko Group", ali da je sedmoro, preko punomoćnika, predložilo sudu da ih povuku. Na navedena lica, po mom saznanju, nije vršen pritisak i nije se niko pozivao na Dmitra Đurovića jer on nije spomenut na sudu ni u sudskom hodniku. Pretnje je imao moj pripravnik od jednog od tih lica, pa je podneta krivična prijava za ugrožavanja sigurnosti - kaže Goran Mitrović, pravni zastupnik "Soko Group".

Vazduh u Nišu duplo zagađeniji od Bangkoka u kojem ne rade škole
Prema podacima aplikacije Airvisual, koja prati zagađenost na svetskom nivou, vazduh u nekoliko gradova u Srbiji od jutros je zagađeniji nego u mnogim svetskim prestonicama.

ww.danas.rs/drustvo/vazduh-u-nisu-duplo-zagadjeniji-od-bangkoka-u-kojem-ne-rade-skole/
Naravno tu se pojavi i "merodavni" krele i izjavi da na prosecnom godisnjem nivou je zagadjenje u gradnicama normale (dozvoljeni apsolutni maksimum je 50 mikrograma)
"„Srednje godišnje vrednosti PM čestica od 2011. godine do 2018. godine iznosile su od 46,9 mikrograma po metru kubnom do 55, 6 mikrograma"

Koja je fora sa tim merenjima zagađenja?

Ne verujem da je ove godine zagađenije nego prethodnih. Očigledno smo ušli u sistem merenja. Ko to organizuje i zašto nismo do sada tu bili?

tzoran1":k4c3db1m je napisao(la):
Vazduh u Nišu duplo zagađeniji od Bangkoka u kojem ne rade škole
Prema podacima aplikacije Airvisual, koja prati zagađenost na svetskom nivou, vazduh u nekoliko gradova u Srbiji od jutros je zagađeniji nego u mnogim svetskim prestonicama.

ww.danas.rs/drustvo/vazduh-u-nisu-duplo-zagadjeniji-od-bangkoka-u-kojem-ne-rade-skole/
Naravno tu se pojavi i "merodavni" krele i izjavi da na prosecnom godisnjem nivou je zagadjenje u gradnicama normale (dozvoljeni apsolutni maksimum je 50 mikrograma)
"„Srednje godišnje vrednosti PM čestica od 2011. godine do 2018. godine iznosile su od 46,9 mikrograma po metru kubnom do 55, 6 mikrograma"
Verovatno da na to utiče nizak vazdušni pritisak?

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Da Laki u pravu si da je pritisak u celoj Srbiji nizak, a i vetar je slab tako da sve iz dimnjaka i auspuha se zadrzava u zoni naselja.
Nazalost i tragicno je da iz instituta za javno zdravlje stigne komentar da se trujemo vec godinama pa...

"Građani Niša ozbiljno su zabrinuti zbog zagađenja vazduha, a i stručnjaci potvrđuju da razloga za brigu ima. Međutim, nadležni u Institutu za javno zdravlje u Nišu i Sekretarijatu za zaštitu životne sredine tvrde da situacija nije gora nego prethodnih godina i da nema razloga za „preteranu“ brigu"
"Ukoliko neko pita da li u ovoj godini ima više razloga za paniku nego u 2011. ili 2012. godini, moj lični stav je da nema. Vazduh nije zagađeniji u odnosu na prethodne godine" kazu nadlezni

https://www.danas.rs/drustvo/vazduh-u-n ... na-vidiku/
https://www.airvisual.com/earth

Vrh