Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Evo i odmah reakcije

https://www.blic.rs/vesti/hronika/stefa ... da/cnk86xj

Stefanović: Prema svim pokazateljima stopa kriminaliteta pada

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je, sumirajući rezultate rada MUP u 2018, da je zaista zadovoljan radom ljudi koji rade u policiji i da mu je veoma važžno da policajci budu nagrađeni za težžak posao koji obavljaju, naglaššavajući da je Srbija efikasna i sposobna da pružži ono što je potrebno njenim građanima i da je prema svim pokazateljima stopi kriminaliteta u padu.

- Moram da kažžem da sam zaista zadovoljan radom ljudi koji rade u policiji. Oni imaju zaista težžak posao. Kada pogledate ššta uradi jedan saobraćajac, ššta uradi policajac kriminalističke policije, policije opššte nadležžnosti, ili jedan vatrogasac, i ššta oni sve vide u toku jednog radnog dana, kada ne znaju ni kako će im se dan završšiti, možžete da vidite koliko su napora i rada uložžili u 2018. godini da našša zemlja bude bezbedna i sigurna -- rekao je Stefanović gostujući na Pink televiziji, ocenivši da je dobro što je prema svim pokazateljima stopa kriminaliteta u padu.

Radimo na tome da sve velike, krupne organizovane bande koje postoje u regionu i njihove najkrupnije predstavnike stavimo iza reššetaka. Videli ste da su neki od vođa klanova završšili u zatvoru. Hoćemo da pokažžemo da je Srbija efikasna i sposobna da pružži ono ššto je potrebno građanima Srbije - rekao je Stefanović.

On je kazao da je ovo druga godina da policija za rezultat ima zaplenu višše od četiri tone narkotika.

- Meni je veoma važžno da policajci koji ovo rade budu za to nagrađeni, jer smo ovo identifikovali kao jednu veliku boljku, ne samo našše zemlje, nego i čitavog sveta. Droga, novac koji potiče od droge, koristi se i za druge lošše stvari. Kada isečete narko kartele, tada imate ogroman udarac na organizovani kriminal - ocenio je Stefanović.

Borba protiv internet predatora

On je takođe naveo da se prošle godine započelo sa razgovorima sa učenicima osnovnih šškola na 12 tema, a da su ove godine ovakvi razgovori preneti i na prvi razred, kako bi upoznali osnovce sa svim opasnostima droge, ali i alkohola i sajber kriminala.

- Non stop se borimo protiv predatora na Internetu koji pokuššavaju da dođu do našše dece. Mnogo je bitno da oni znaju da prepoznaju takvu vrstu rizika. Učimo ih takođe kako da se sačuvaju od poplava i požžara. I posebno sam ponosan ššto smo u to uključili i našše penzionisane pripadnike koji se penzioniššu kao mladi ljudi, jer sam hteo da njihovo ogromno znanje prenesemo na našše sugrađane - rekao je Stefanović.

On je naveo da deca znaju kako se zovu njihovi šškolski policajci i znaju da imaju nekoga sa kim mogu da razgovaraju.

Komentar na ...

Kako potrošite 500 € u Srbiji a zaradite 400?
Kad potrošite 500 evra a zaradite 400 to je trošenje budućnosti, kaže guverner Jorgovanka Tabaković.

"Ne trošite tako samo svoju već i budućnost svoje dece. Danas, po svaku cenu želimo da imamo nešto, ne dovodim u pitanje elementarnu potrebu, ali retko ko se zadužuje da bi preživeo“, kaže ona i objašnjava da je apsurd da u životu želimo da živimo sigurno dugo a da sve što imamo potrošimo danas.

Ona zato predlaže štednju.

"Ne danas, ne 2018. za 2019. već je to životni moto odgovornog čoveka. Ljudi su izgubili stpljenje, hoćemo sve odmah i ne pitamo za cenu“.

Pema nejnim rečima, dinar je ojačao za 0,2 odsto.

"To znači da možete da planirate slobodno i vaše letovanje i obrazovanje“.

Poznajem jednog koji mora da uzima kredit da bi preživeo.
Sebe!Jos uvek sam živ.
Svaki dan mislim-sve vise na zalost ovakvih.
Posle 26g.radnog staza otisao u penziju po sili zakona u invalidsku penziju sa trajnom nesposobnoscu za rad.
Trajna nesposobnost za rad zakonski iskljucuje bilo kakav dodatni rad. Takode zbog samog zdrastvenog stanja bilo kakav rad je iskljucen.
Telesno ostecenje od 60%. Svaki dan sam sve vise slabiji.
Data minimalna invalidska penzija u visini od 14 380,00.
Pravo na socijalnu pomoc u visini jednog prosecnog dohotka u Beogradu od strane grada u dve ili tri rate. Svaki put skupljanje iste obimne dokumentacije. Osecas se kao da prosis sitan novac.
Sa zadnjeg ceka na penziji saznajem da je navodno povecanje penzije obican privremeni dodatak koji neko produzava po sopstvenom nahodenju kada i do kada hoce.
Jednoclano sam domacinstvo i zivim u trideset kvadrata.
Trazio od socijalnog da mi dodele pomoc u kuci jednom ili dva puta nedeljno-odbili. Mislim da je to uradeno svojevoljnim tumacenjem zakona od strane sluzbenika socijalnog, radi revansizma.
Racuni i lekovi 10-12000,00. Hrana, obuca, internet, bilo koja druga osnovna zivotna potreba?
Voleo bih da gospoda sa 5000€ plate I dodatcima odgovori koliko smo to retki u brojkama u drzavi Srbiji,mi ovakvi od koih je sistem okrenuo glavu I ceka da polako izumremo?
Ja ih znam dosta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (geronimo, 31. decembar 2018

Novogodišnju noć u Beogradu nisu obeležili samo napadi vatrenim oružjem i noževima na ulicama i u kaficima. U beogradskom naselju Karaburma, osuđenik koji je u kućnom zatvoru, upao je s nožem na tinejdžersku žurku i povredio nekoliko osoba. Iako priveden, napadač s nanogicom posle samo dva sata pušten je iz policijske stanice.

https://www.blic.rs/vesti/hronika/jeziv ... -i/qptz149

Evo šta je legendarni Milan Mladenović (1958-1994) iz EKV-a izjavio 26. novembra 1993. godine, što je, nažalost, ostalo fakat do dana današnjeg:

Kako tebi prija život u getu?
Milan: Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga. Svako se plaši da ne izgubi neki osnovni minimum koji mu je ipak zagarantovan do sada bio, a sada i taj minimum prestaje da postoji. Vrlo sam razočaran u ljude koji su dozvolili da ih sahrane i moralno, i ljudski, dozvolili su da ih prijatelji izdaju, da oni izdaju svoje prijatelje i braću i sve živo, i da se sve to završi u jednoj opštoj kaljuzi. Danas smo pričali kako si ti došao dovde, i kako sam ja video klince koji su sat vremena čekali tramvaj da bi došli u školu, i nisu ga dočekali. Sve mi liči na čekanje nekog tramvaja koji treba da se pojavi, a ustvari treba učiniti nešto konkretno, tako da je to strašno sve zajedno: koliko su ljudi neangažovani i koliko je taj osnovni minimum važniji od ljudskog dostojanstva koje je sve dublje u blatu… Poniženi i uvređeni, bukvalno tako.

:arrow: https://www.hardwiredmagazine.com/posle ... lnih-1993/

Kako li je Promenada dobila dozvole za otvaranje? Pa ovo je zločin, zamislite da je stvarno bio požar (naravno, neko bi obavestio i ljude u sali, ali ipak u takvim situacijama i sekunde su bitne)

https://www.danas.rs/drustvo/trzni-cent ... obavesten/

Tržni centar Promenada u Novom Sadu bio je večeras privremeno evakuisan zbog toga što se uključio požarni alarm, ali posetioci bioskopa u tom objektu uopšte nisu bili obavešteni o tome.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=591705#p591705:h1934ozu je napisao(la):
Propeler » Čet Dec 27, 2018 7:32 pm[/url]":h1934ozu]A šta ako Kurta i Murta sarađuju i deluju zajedno u nameri da te opljačkaju sve po planu i organizaciji onog ko im to diktira? :kafa:
Slično pitanje sam postavila drugu koji se bavi ovim mudrolijama našta mi je odgovorio da kupim pregršt kokica i uživam. Za svaki slučaj sam dodala dozu semenki od tikve i suncokreta + par kg. kikirikija. Vrlo sam ozbiljna.
1692082600.gif

(Ovo bi mogla biti svetla strana medalje al' hajd' kada sam već tu, meni je to ionako sve jedno te isto) :D

Pitanje je samo kad će i ovde da pukne slična bruka pa da nam se postavi bodljikava žica.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OYGMcMsvWQE[/youtube]

http://www.nedeljnik.rs/moj-nedeljnik/m ... e-u-2015g/

Kradje struje u EPS-u dostigle četvrtinu ukupne proizvodnje u 2015.g.

Podaci iz Tabele 1. govore o ogromnim gubicima električne energije, u periodu 2012.-2015.g. neverovatnih 24,353 milijardi kWh! Zvaničnici EPS-a imaju jedan izgovor: nije se ulagalo u sistem, zato su gubici ogromni. Ovo obrazloženje je potpuno lažno, paušalno izrečeno, neodgovorno i kriminalno. U prenosu struje, tačno je, postoje određeni tehnički gubici, svetski prosek je 3 do 4%. Neka bude da je u Srbiji mreža loše održavana, prihvatamo tehničke gubitke od 5%, što znači da su netehnički gubici u prikazanom periodu bili po godinama: 9,1%, 9,8%, 13,5% i 20,3%. U kWh izraženo izgleda ovako: ukupni gubici EE za četiri godine iznose 24,353 mlrd.kWh, kada se umanje za 5% dozvoljenih tehničkih gubitaka iznose 17,76 mlrd. kWh. Preračunato vrednosno, po prosečnoj ceni kWh u Evropskoj uniji, ukupni gubitak električne energije za četiri kalendarske godine, po zvanično objavljenim podacima, iznosi 3,243 milijarde evra (4,5 mlrd.eura ukupno)!!! Prosečno 811 miliona evra po godini!!!

Netehnički gubitak je stručni termin, prevedeno na narodski jezik ima značenje KRAĐE STRUJE!

Alarmantno je što u 2015.g. lopovluk odnosi četvrtinu proizvodnje! Za samo nekoliko godina, od dolaska nove koalicije 2012.g. gubici su rapidno povećani. Osnovano pretpostavljamo da će u 2016.g. krađe struje dostići trećinu ukupne proizvodnje, u 2017. verovatno polovinu, tada ćemo dospeti na vrh svetske liste u netehničkim gubicima. Prvo mesto neprikosnoveno godinama drži Nigerija sa krađama polovine ukupne proizvodnje.

Uništitelji našeg najvećeg javnog preduzeća, energetskog giganta, priveli su posao do kraja, namenski su pripremili EPS za prodaju! Ili prepuštanje „stranim partnerima“ na upravljanje! Mi smo glup narod, ne znamo da rukovodimo, pravimo stravične gubitke, uništavamo sve što su generacije sticale, bogovi sa Zapada misle da nam sve treba oduzeti.

Potvrda o otimanju EPS-a stigla je juče, mnogi dnevni listovi objavili su vest da MMF i Brisel pritiskaju Srbiju da ovo JP mora što pre prodati. Juče su objavljeni i vanserisjki podaci koji potvrđuju najbolje rezultate tehničke Vlade u smanjenju deficita, čak i o ostvarenom suficitu. Ako je tako, zašto onda moramo da prodamo ili ustupimo EPS – porodično blago nikada se ne prodaje – nasledstvo od dedova uvek se prenosi na unuke, nikako na upravljanje strancima!

Na žalost, možemo kukati do mile volje,već pomenuti bogovi su doneli odluku, nama ostaje samo da prihvatimo i što pre se prilagodimo.

Kome ili čemu?

Obaveznoj štednji zbog više cene struje!

„Prilagođavanje“ će najviše pogoditi penzionere, sa prosečnim penzijama od 24 hilj. din, vrlo teško će plaćati dvostruke ili trostruke iznose računa za struju. Jedno od rešenja je da se odreknu korišćenja bojlera što povlači i štednju sredstava za higijenu – dvostruka ušteda uz zanemarivanje orijentalnih mirisa.

Uopšte u boljem položaju neće biti prosvetni i zdravstveni radnici, sa prosečnim platama od četrdesetak hiljada moraće štedeti na hrani, garderobi, letovanja su odavno ukinuli, na higijeni neće smeti.

Ipak, prodaja EPS-a najviše će pogoditi upravo one koji trenutno imaju najviše koristi, vrlo logično. Ima tu više kategorija sadašnjih koris(t)nika, budućih gubitnika:

Kradljivci struje – građani i privrednici, verovatno i „prikriveni“ Novi vlasnik će „preko noći“ otkriti sve kradljivce, to je vrlo lako kada su u pitanju građani i privrednici: obzirom da su u „premoštavanju“ pomagali monteri iz EPS-a, isti će ih prijaviti i eto prestanka uštede, počeće sa plaćanjem računa sa pravom potrošnjom. Strani UPRAVLJAČ sigurno će iskoristiti SISTEM ZA ELIMINACIJU NETEHNIČKIH GUBITAKA, svetski a naš, proizvod domaćih stručnjaka (tri pune godine naša Vlada, direktori EPS-a, Nadzorni odbor, bezobrazno odbijaju, da prihvate, verovatno da ne bi sprečili astronomske krađe) jedinstven u svetu, koji sa 100% sigurnosti sprečava gubitak svakog kWh. Kako su krađe struje u svetu procenjene na 85 mlrd. US $, UPRAVLJAČ će verovatno napraviti fabriku za proizvodnju Sistema, plasirati ga svim svetskim proizvođačima i distributerima struje i zaraditi dvocifreni broj milijardi US $.
Povezano sa tačkom 1., gubitnici su isti monteri, prestaće da dobijaju „reket“ od privrednika i građana zato što su ih štitili. Ako su potrošači imali mnogo veću krađu, štetu će imati rukovodioci koji su ih pokrivali, izgubiće proviziju, takav plen nisu prepuštali
U grupu većih gubitnika biće procenjena trećina viška radnika, ostaće bez posla. Obzirom da su to većinom stranački kadrovi i drugi koji su plaćali više hiljade evra za dobijanje izmišljenog radnog mesta, otpuštanje svih njih će biti rutinska operacija novog vlasnika.
Korisnici tendera, rukovodioci koji su izmišljali nabavke, često nepotrebnih rezervnih delova.
Veliki gubitnici će biti i radnici nekih delova EPS-a, primer Kolubarskog regiona, svi znamo kakve su velike nepotrebne poslove radili bagerima, kada im radni dan od 24 h trajao i po 30h. O prestanku otkupa zemljišta za potrebe kopova, pa čak i onog koji nema nikakve zalihe uglja ne smemo sada pričati, još uvek je tabu tema, „isplate su u toku…..“
Da ne pričamo samo o šteti, rukovodeći se primerima iz nama susedne Bugarske, korist će ostvariti lokalne samouprave. Zbog hroničnog nedostatka novca u budžetu i povećane cene kWh, ulična rasveta će biti isključena, budžeti gradova u velikoj meri rasterećeniji. Biće ugrožena bezbednost građana, to već nije tema ovog teksta.

Najveću korist, moramo da pomenemo, imaće potpisnik ugovora sa naše strane, IZDAJNIK NAD IZDAJNICIMA, za sada ne znamo ko će to biti!!!

ČAK NE MOŽEMO NI DA PRETPOSTAVIMO!!!

Da saznamo, verovatno će nam pomoći RTS jer je NAŠE PRAVO DA ZNAMO SVE, kao i Pink, Teška reč, politički analitičari Anđelković i Kurjak, članovi Fiskalnog saveta, Naled i mnogi drugi eksperti sa platnog spiska države.

NAPOMENA: operacija pripreme predavanja EPS-a je u završnoj fazi, verovatno za DŽ, realna vrednost sa svim resursima je između 15 i 16 milijardi eura.

Već nekoliko godina sam obrazlagao da će prodajom EPS-a, ili ustupanjem, biti kraj Srbije.

Prevario sam se.

Prevideo sam da imamo vojvođanske oranice, rudna bogatstva, vode, šume, organe…..

NEISCRPNO JE BOGATSTVO SRBIJE!

Važno je da stvaramo istoriju!

Doduše, neće biti novih pesama poput onih koje su u nama čuvale Cara Lazara, Miloša Obilića, Karađorđa i Miloša Obrenovića, Gavrila Principa, vojvodu Mišića….

Ma nema veze, ko još sluša, čita, te pesme.

Važno je da smo imali korist od EPS-a…

u Beogradu, 26.08.2016. Dragan Radović

ALARMATNO Vazduh u Beogradu i još pet gradova u Srbiji danas je ZAGAĐENIJI NEGO U PEKINGU
Podaci o zagađenosti vazduha mogu se naći i na sajtu waqi.info (World Air Quality Index), i prema njima prednjači Valjevo, čiji indeks kvaliteta vazduha iznosi čak 382, i na skali od šest nivoa, odnosno boja, ovaj grad je u poslednjoj, najgoroj! Poređenja radi, u Pekingu je ovaj broj danas između 156 i 160 (zavisnosti od mernog mesta), dakle Valjevo je više nego duplo zagađenji danas od ovog kineskog grada

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/alarm ... -u/ws5ef91

Već godinama se brinem za nadolazeće generacije. Nisam staromodan, ali zaista mislim da smo imali kvalitetnije ispunjeno detinjstvo i pored sankcija.

Bilo je kvalitetnije i detinjstvo i obrazovanje i dečiji program na tv, skoro sve vezano za dečiji i školski uzrast.

Tadašnje stanje je bilo posledica ranijih vremena i sistema koji nam je na još neko vreme ostavio sve to.
Sa sankcijama je krenuo sunovrat koji vidimo sada u školama i fakultetima. Današnji posao u prosveti je uglavnom okarakterisan, "uvalio se u državnoj službi, sigurna plata...", sve je manje onih koji rade to zato što vole.

Lepo je reko Cane u najnovijem intervjuu: Klincima je lakše nego nama. Oni ne znaju šta ih čeka pa i ne brinu. Mi znamo.

Usao sam jednom da vidim tog Buboa Korelija i ta cuda i meni je to i prikladno za klince od 12, 13 godina i razumem zasto je njima to zanimljivo i mi smo se palili na takve stvari. Gledao sam i ja onaj nemacki i MTV u tom ranom tinejdzerskom periodu i slusao svakakve tekstove i gledao svakakve spotove, ali par godina posle sam razvio muzicki ukus i naravno nikad mi vise nije palo na pamet da to gledam i slusam i nije ostavilo nikakve negativne posledice na mene.

Nemam ni problem sa tim da to bude najgledanije, logicno je da klinci klikcu po tom jutjubu ceo dan. Meni su tu jedini problem odrasli ljudi koji zaista slusaju to, kakvi zakrzljali mozgovi majko mila.

Meni ie smesno sto se ljudi zgrazavaju sta se pustalo na toj "zurci" a ne zgrazava ih sto im deca imaju 10 godina i pametne telefone na kojima slusaju iste te pesme... Ma ajte, roditelji im inace idu u filharmoniju...

када смо већ код горенаведених протува, ово је топ 10 у тренду на српском Јутјубу

Pogledajte prilog 2

Pogledajte prilog 1

нисам неки пуританац, али задржавам право да протуве назовем правим именом и да музику која је срање назовем срањем, односно сликовито

Prvo, ne mora čovek da ide u Filharmoniju da bi znao i imao pravo da komentariše šta je smeće od muzike.

Drugo, kontroverznih ili ''napadnih'' pesama, tekstova i spotova jeste bilo i ranije. Ali se znalo kakvi slušaju takvu muziku. Džiberi, izgubljeni i zapušteni klinci, buduće stažistkinje na splavovima i u bordelima ili prosto oni koji ne znaju za bolje. Takođe, dosta njih koji bi tad slušali takve stvari u srednjoj školi, kasnije bi ih prerasli i poboljšali svoj muzički ukus. Makar malo. Ne svi, ali dosta njih. Danas je taj nekadašnji treš postao standard.

Treće, iako je bilo svega i svačega, nije bio monopol nad ukusom i kulturom. Što reče jedan prijatelj mog godišta - mi kad smo išli u srednju školu, 50% razreda bi slušalo narodnjačine, 30% bi slušalo pop ili dance, tehno i slično, a 20% bi slušalo ''alternative'' u vidu roka, metala, repa, hip hopa... Danas ta raspodela izgleda ovako: 90% koji šaltaju između narodnjačina, autotjuna (IDJ sranja) i popa za jednokratnu upotrebu (Majli Sajrus, Niki Mindža i slične), 5% koji slušaju druge stvari koje su još uvek mainstream ali ne toliko kao ove prve tri (npr Radioactive ili Ed Sheeran), i preostalih 5% koji se usuđuju da slušaju metal, rock, old school hip hop ili tako nešto što se danas više ne vrti po Youtubu u milijarderskim brojkama.

I četvrto, nekada su pevači zapravo pevali svoje pesme. Čak i oni najjeftiniji i najmanje talentovani (a najviše slušani) su morali da umeju da otpevaju nešto a da to ne zvuči kao meket ovce ili zavijanje Haskija. Istina, u svetu hip hopa i repa se isto recituje, ali i tu postoje finte i fazoni koji razlikuju amatera od nekoga ko ume to lepo i smisleno da upakuje (pogotovu uz dobar tekst, ritam ili poruku). Dakle nekad su čak i reperi morali da kapiraju šta je to što čini pesmu. A sa pojavom ovog današnjeg žanra koji ja kolokvijalno zovem Autotune žanr (bio to Jala Brat, Niki Mindža ili ko god, sve je to jedan te isti Autotune) pevač više ne peva. Pevač samo recituje strofe (takođe napisane kao potrošno smeće za jednokratnu upotrebu), ubaci glas u kompjuter, izvitoperi ga elektronikom, i to je kao neka pesma.

To nije muzika. To nije pevanje. I to se ne može ni u ludilu porediti ni sa čim drugim u dosadašnjoj istoriji muzike. Čak ni sa najjeftinijim i najjadnijim pesmama koje su izašle iz Grand ili Zam produkcije. Grand i njegovi zapadnjački pandani su nekad bili dno. Tačka ispod koje se ne ide. Sa pojavom modernih Autotune abominacija, ta tačka je spuštena još niže. Jadan je taj pevač i jadan je taj njegov slušalac kome čak i nekadašnje zvezde Granda iz 90ih mogu da očitaju lekciju iz muzike, pevanja, pisanja tekstova i celokupne reprezentacije.

Твит у Астродуловом-(дулетовом) посту је апсолутно на месту. Увек је било ђубрета и свако има право да слуша шта хоће, али дужност власти је да усмерава омладину (а и остале) на праве вредности. Исправљам се, за оно што она сматра за праве вредности. У том смислу је очекивано од садашње власти да одобрава ово ђубре, и зато ово и јесте за црну страну медаље.

Ne znam kakav monopol je sada, niko nikog ne tera da slusa ova sranja. Ja znam samo da sam radio pre par meseci dva koncerta Maje Berovic. To je smece od muzike ali niko ne tera ljude da slusaju to. Znam samo da u poslednjih mnogo godina niko nije imao krcatiju Arenu bez podeljenih karata koja je prodata za 10ak dana kao i Spens posle toga.
Ova dvojica mudzosa su letos napunili Tas i postavili rekord Tasa.

Ljudi imaju izbor od 100 kanala kao i ponude za koncerte po BGu.

To je kao kad bi rekao da ne postoji nikakav monopol Vučića nad medijima jer ko neće njega da gleda uvek može da okrene SOS kanal...

Vrh