Šta je novo?

Sportski događaji

niko nije merama stednje dosao do F4 necemo ni mi. imamo prekratku klupu, mene iznenadjuje sto smo podobijali i ove do sad.
 
Alen Omić novi centar Crvene zvezde mts!
Slovenački reprezentativac Alen Omić, novo je pojačanje KK Crvena zvezda mts na centarskoj poziciji.U intervjuu za zvanični sajt kluba, Alen priča o ispunjenju dečačke želje i velikom izazovu koji donosi igranje u Crvenoj zvezdi.

Slovenački centar Alen Omić potpisao je ugovot sa Crvenom zvezdom mts do kraja sezone!

Prethodnih nekoliko dana pojavila se informacija da će se KK Crvena zvezda mts pojačati iskusnim ali mladim, slovenačkim centrom Alenom Omićem.

Slovenac bi trebalo da bude prava pomoć iskusnom Peri Antiću koji "ostavlja srce na terenu” ali mu je neophodna pomoć.

Omić je do sada igrao u Hapoelu iz Jerusalima i veoma se obradovao mogućnosti da igra za klub za koji navija od mladosti.

Međutim, poznat je i stav navijača Zvezde da igrači koji su iz komšiluka "nisu dovoljno kvalitetni” koji predstavlja jedinu prepreku da se mladom Slovencu ispuni san da zaigra za najveći srpski klub.

Vođeni prethodnim problemima, porazgovarali smo sa Alenom Omićem i dobili odgovore na neka pitanja nakon kojih će javnost u Srbiji malo bolje upoznati ovog košarkaša:

"Počeo sam svoju košarkašku priču u Zlatorogu, i nakon toga put je za svakoga ko želi da napreduje u slovenačkoj košarci sličan. Prešao sam u Olimpiju 2012.godine. U međuvremenu, postao sam i reprezentativac Slovenije, a kasnije me put vodi u Gran Kanariju,Anadolu EFES, pa Unikahu”.

Mnogi pamte upravo sjajnu sezonu u Unikahi, ali i gest iz finalne utakmice Evrokupa protiv Valensije, kada je Omić zaradio isključenje jer je utrčao na parket iako nije bio u igri – kako bi branio saigrača Nemanju Nedovića, nekadašnjeg igrača Crvene zvezde i srpskog reprezentativca:

"Neda je bio moj najbolji prijatelj u Unikahi, momak koji mi je mnogo pomogao na ličnom planu da se snadjem u Malagi, i neko ko je puno doprineo da osvojimo Evrokup, najveći klupski trofej do sada u mojoj karijeri. Nekako su me Zvezdaši pratili odmalena još u Sloveniji, imam puno prijatelja medju njima, uostalom nije tajna da je Crvena zvezda izuzetno popularna u Sloveniji” rekao je Omić i dodao:.

"Uostalom imam jako puno prijatelja i drugara među Srbima koji žive u Sloveniji, taj mentalitet i narod su mi jako bliski, tu nema nikakve tajne, uostalom ima li razlike? I te ljude doživljavam kao svoje, mentalitet nam je isti!

Stav da igrači iz "neprijateljskog komšiluka "nisu dovoljno kvalitetni za Crvenu zvezdu” komentariše na svoj način:




"Šta je to neprijateljski komšiluk? sa druge strane imam kvalitet za Crvenu zvezdu i verujem da je ovo najveći izazov u mojoj karijeri. Narod u Srbiji doživljavam kao sebi blizak, uostalom imao sam još znatno ranije ideju da apliciram za srpski pasoš uz maternji slovenački. Ja kao Slovenac nisam što se vere tiče neko koga to baš zanima, odmah i da dodam, ljude delim na one dobre i loše, trećeg nema. Ako baš nekoga i interesuje, ateista sam, pa neka bude da je Crvena zvezda moja nada i vera, jer je meni košarka na prvom mestu”, rekao je Omić, koji je dodao da u slobodno vreme vrlo rado pogleda i filmove Emira Kusturice, a neka pisana dela Andrića i Selimovića zna gotovo napamet.

Kako saznajemo, kada je saznao za inicijalne kontakte i interesovanje crveno-belih , slovenački reprezentativac insistirao je na prelasku u Beograd i Crvenu zvezdu , u koju dolazi bez obeštećenja iz Hapoela. Takođe, svoju ulogu imao je i Nemanja Nedović, koji je izgradio veliko prijateljstvo sa slovenačkim centrom.

Omić je reprezentativac Slovenije već 4 godine, sa Olimpijom je osvojio nacionalni kup i dva superupa, dok je u dresu Unikahe prošle sezone upravo sa Nemanjom Nedovićem slavio osvajanje Evrokupa.



Nakon Jake Blažiča, Alen Omić je drugi reprezentativac Slovenije koji će nositi dres KK Crvena zvezda mts. Nadajmo se da će ostaviti i isti trag i osvajati trofeje kao i Jaka.

Bivši centar Olimpije, Gran Kanarije, Anadolu EFES-a i Hapoela iz Jerusalima, potpisao je ugovor sa šampionima ABA i KLS do kraja sezone.

Slovenački reprezentativac je od 2014.godine, visok je 216 centimetara, igra na poziciji centra i ima 25 godina.

Srećno Alene i dobro došao u Crvenu zvezdu!


I ovo objave na zvaničnom sajtu jednog evroligaša :bash: Sramotno je šta dečko mora da izjavljuje i da se pravda zbog Dileja Sever :bash:
 
Slično je bilo i sa Kikanovićem, zar ne? A dečko je bio veći Zvezdaš od svih tih što su ga pljuvali. Ali Elmedin im smeta :bash: :bash: :bash:
 
Nadam se da će se uklopiti brzo. Sa MZT-om je sledeća utakmica, koju svrstavamo u ,,lakše,, , pa eto prilike da se i lakše uklopi u tim. Sada je Zvezda sa 13 igrača. Kešelja i Radičevića ne računam, koji očigledno nisu u planu trenera. Od ‚13 igrača, 5 je stranaca. Ali kao što ne vodim Kešelja i Radičevića u sastav, jer ne igraju, ne vodim ni Antića kao stranca, jer to nije.
 
Bez Antića i Feldina u Skoplju. Nadam se da je Omić već na raspolaganju, ako nije, onda je Zvezda u gadnom problemu. Za Feldina ima zamene, Dangubić, Lazić, pa i Davidovac. Davidovac tek ,,raste,, , ali sa Dangubićem ne znam šta se dešava, sa Lazićem da ne govorim. Kao da to više nije isti čovek. On je kapitensku traku sa pravom dobio, jer je u prošlim sezonama ,,ostavljao srce na parketu,, , kao veliki borac i dobar igrač. Sada se niti bori kao pre, niti ima šut i brzinu. Druga priča u odnosu na prošlu sezonu, nije ni 50% što je bio. Primetan je pad u u Dangubićevoj igri, ali ne kao u Lazićevoj.
 
Lazić je tip igrača čiji kvalitet dolazi do izražaja u dobrim ekipama. On je čovek iz senke, nema on to nešto (napadački deo) da bude kapiten.


Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
Sada nema, ali u prošloj sezoni je imao koliko-toliko. Bolji je za odbranu ili da kažem, bio je. Nema više onih skakanja za loptu koja izlazi u aut da bi se spasila, borbe da se otme lopta igraču koga čuva i tako dalje,...A to su neki od poteza koji su dovodili, dovode i dovodiće publiku u košarkaške dvorane.
 
Ubedljiva pobeda, bez puno trošenja. Drago mi je da je data šansa Kešelju i veća minutaža Jovanoviću. Kešelj je postigao 7 poena, ako se ne varam, a postigao je 6 od početka sezone, do utakmice pre ove. Uz Omića, koji nije igrao večeras, oporavak Antića i Feldina, buđenje Kešelja,...možda bi mogli da se nadamo nečem boljem.

Sledeći je Olimpijakos. Imaju solidno vremena da se spreme, a onda za nedelju dana, večiti derbi.
 
Olimpijakos je jedini tim u Evroligi koji Zvezda nije pobedila u zadnjih nekoliko godina. Time je imperativ pobede veći. Zvezda je pojačana, ima motiv i domaću publiku. Još samo kada bi ovi slepci iz uprave snizili cenu karata da više ljudi dodje i podrži ih.
 
Olimpijakos dolazi oslabljen, ali je oslabljena i Zvezda. Zahvaljujući forumu Crvene Zvezde, imam informaciju da će Omić debitovati na ovoj utakmici. Posle ove utakmice obe ekipe čeka veliki derbi. I da se nadamo da će Fener da pobedi Barsu, pa da je Zvezda pretekne na tabeli.
 
Odlično prvo poluvreme. Dobar otpor (po meni) glavnom kanidatu za osvajanje Evrolige ove sezone. Biće teško održati ovu razliku do kraja utakmice. 20 minuta je mnogo da se igra, a 9 poena se stigne vrlo lako. Fener vodi protiv Barse, to ide na ruku Zvezdi, samo da i oni izdrže. U igri Zvezde je bilo grešaka, ali su nekim dobrim potezima to nadoknadili. Igraju stvarno muški i požrtvovano, bore se kao lavovi, oni, koji su manje plaćeni od skoro svih igrača koji igraju u evroligaškim timovima, ostavili su ,,srce na parketu,, u prvom poluvremenu, nadgrađeni su vođstvom zbog toga, nadam se da će i u drugom tako ostati. Gledamo drugo poluvreme...
 
Ovo bi pre trebalo nazvati nesportskim događajem. Alimpijević koji je dobar trener, ali je premlad i ne može da podnese odgovornost. Sudije greše, navlače bogatijima i uopšte ULEB je kurvinska organizacija gde pare uvek imaju prednost. Ali to ne znači da treba da se majmunišeš i to dok se lomi rezultat. A ovaj patriJotski nakot ne vredi ni komentarisati.
 
Alimpijevića ne krivim, čovek je pukao, treba biti jednu utakmicu na njegovom mestu, pa mu onda suditi. Isključen je, Topić vodi ekipu. Trecu četvrtinu je Olimpijakos dobio 29-14 i ima 6 poena prednosti, opet ništa, ostalo je do kraja dosta da se igra - 10 minuta, u košarci je to mnogo i previše. Samo da se redovi stabilizuju, a to za sada ne ide na samom startu zadnjeg perioda igre.
 
Na kraju V E L I K A P O B E D A Crvene Zvezde, pao je bratski Olimpijakos u Beogradu. Zaslužena pobeda, lavovska borba, junak utakmice Dilan Enis svakako. Svaku utakmicu je sve bolji i bolji. Omić odličan za početak, biće to još bolje. Dangubić je dobro odradio svoj deo posla, takođe Davidovac, Lesor, Janković, Dobrić i Bjelica. Ročesti i Lazić nisu bili ni na svojim nivoima, ali i oni su ljudi, šta da se radi. Šansa nije data Kešelju i Jovanoviću. A puno su falili povređeni Antić i Feldin.

Bravo Zvezdo! Bravo Zvezdo! Bravo Zvezdo!!!


Sa ovakvom igrom i borbom već možemo drugačije da pričamo i nečemu da se nadamo. Izmorio je i namučio Olimpijakos Zvezdu pošteno, a Ponedeljak kada se Zvezda sastaje sa najvećim rivalom je blizu i vremena za odmor i trening je malo.
 
jedina prednost "najvećeg rivala"je što su odmorniji pošto su u Evrokupu ispali još u sezoni pečenja paprika. :D
 
Odmorniji su i boriće se za pobedu kao za ne znam šta. Pošto jure 4. mesto u Aba ligi koje vodi u play-off. A imaju i Mornar koji im je žestok konkurent. Ne znam kakva će biti situacija sa Feldinom i Antićem za derbi.

Što se večerašnje utakmice tiče, možda se ponavljam, ali, svaka čast i prekaljenom Milenku Topiću koji je poveo ekipu u vrlo teškom trenutku. I na kraju pobedio sa njom. Ali koliko se samo vidi, kada se ima ,,drvo javorovo,, u reketu. Mada je Alen Omić za svoju visinu veoma brz, što samo može da mu koristi. A on se u večerašnjoj utakmici nije puno potrošio, ali se nije ni valjano adaptirao. A verujem da će u derbiju Jovanović i Kešelj imati šanse. Lazić i Ročesti takođe nisu puno potrošeni, za razliku od nekih. Tako da Zvezda nije bez aduta, a tu je i veliki motiv, koji ne treba objašnjavati.

Ali ovi momci, igrači Crvene Zvezde, koji su plaćeni koliko samo jedan igrač u nekim evropskim velikanima, večeras su pokazali viteštvo, zajedništvo, želju za pobedom, suprotstavili su se i namentuli svoj ritam glavnom favoritu za osvajanje titule prvaka Evrope, koji možda trenutno ne izgleda tako, ali jeste. To je za svako poštovanje i veliki podvig.

A aktuelni prvak Evrope, Fenerbahče je ,,na mišiće,, pobedio Barselonu i učinio Zvezdi uslugu, koja se probila na mesto iznad, sada je 11-ta. 10-ta trenutno, Unikaha, u sledećem kolu gostuje jakom Himkiju, a Zvezda gostuje Baskoniji, kojoj mora da se ,,osveti,, za poraz u Beogradu. I eto šanse za mesto mesto iznad, ponovo. Još nije sve izgubljeno, šansa za top8 i dalje postoji.
 
Kakva sramota od strane navijaca veceras, nasli su da se ostre na obicnom momku, sportisti, koji nema nijednu sumnjivu izjavu, nikakav faul otkad je javna licnost. Bas bih voleo da vidim sta ti isti koji zvizde i vredjaju znaju od srpske istorije, pa cak i najskorije istorije.
 
Turčin, Ciganin, Amerikanac, Indijac,...nebitno je. Na svoju veru i nacionalno opredeljenje ima pravo i u tom smislu me se ne tiče šta. On za sada pokazuje poštovanje prema zemlji, gradu i klubu u koje je došao i želju da igra za Zvezdu. Rešen je da doprinese boljoj igri i opravda svoj dolazak. I dok je tako, nema razloga da mu navijači ne pruže podršku, kao i svakom drugom strancu.

A Zvezda je klub koji ima najviše navijača u Srbiji i regionu. Mnogo više, nego što ih je bilo u dvorani na protekloj utakmici. Tako da ce doci neki drugi i pružiće podršku. Toga neće faliti.
 
Mornar je pobedio Budućnost, što Partizanu ne odgovara nikako. On sada nema pravo na kiks, a da se nada da će Mornar od nekoga izgubiti do kraja, a ostali su Cedevita, Igokea, MZT i Cibona. Partizanu: Zvezda, Mega, Olimpija, Buducnost i Cedevita, nece mu biti lako...

A tabela sada izgleda ovako...

# Team W L T D
1 BUD 15 3 33 153
2 CZV 14 3 31 167
3 CED 13 5 31 112
4 MOR 11 7 29 -8
5 FMP 9 9 27 46
6 PAR 9 8 26 40
7 ZAD 8 9 25 -12
8 CIB 6 12 24 -90
9 OLI 6 12 24 -108
10 IGO 6 11 23 -63
11 MEG 5 12 22 -32
12 MZT 3 14 20 -205

Zvezda pobedom ide na prvo mesto, porazom se nista neće promeniti. Partizan pobedom ide na peto, a porazom ostaje na šestom mestu i sansama za play-off svedenim na teoriju.

Šansa za Omića, da ,,omekša,, Delije, je da u derbiju pruži dobru partiju. On i Bjelica su dobar tandem pod košem, to se videlo. Enis - što se kaže, jedna lasta ne čini proleće, ovo mu je bila prva ,,velika glavna uloga,, , ali ako je pravi njegov pokazatelj, zaslužio je mesto u prvoj postavi - koja bi sada mogla da bude:

1 - Dilan Enis
2 - Džejm Feldin
3 - Nemanja Dangubić
4 - Milko Bjelica
5 - Alen Omić

Tim je sada sa adaptiranim Enisom i nadam se Omićem, dobio drugu dimenziju. Odmah se i drugi bolje pokazuju. I ako je ovo dokaz da se Enis ukopio u tim, mislim da je Zvezda, pored centra dobila ono što joj je mnogo trebalo...Igrača koji ,,diže i drma,, ekipu kada počne da pada u igri, a to je mnogo bitno za tim.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=512061#p512061:3zea9dv2 je napisao(la):
Blade » Mon Jan 29, 2018 12:39 am[/url]":3zea9dv2]
Zvezda pobedom ide na prvo mesto, porazom se nista neće promeniti. Partizan pobedom ide na peto, a porazom ostaje na šestom mestu i sansama za play-off svedenim na teoriju.

Mala korekcija samo, ne idemo na prvo mesto pobedom u derbiju (još uvek), nego nam treba još jedan kiks Budućnosti do kraja sezone, a mi sve pobede.

U toku sezone je pravilo da se tabela prikazuje po koš razlici, ali na kraju regularnog dela (što je jedino i relevantno) rang ide po međusobnim duelima (tu nas šiju 2:0).

Ako su 3 ekipe poravnate po bodovima, onda ide trougao tih ekipa u međusobnim duelima, pa tek na kraju koš razlika ako su izjednačeni po ova prva 2 kriterijuma.
 
A što se tiče sramnih povika i transparenata grupe navijača Delije, to je samo na prvu loptu povezano sa ni krivim ni dužnim Alenom Omićem.

Ili u prevodu to je povod, uzrok je naravno ozbiljniji političko-ekonomski.

To se jasno vidi iz podrške ovom antičovečanskom potezu, koju je je brzinom munje dao predstavnik SNS, čuveni Đuka Bizon, poslanik u Skupštini Srbije.

SNS žarko želi da uđe i u KKCZ kako bi dotični Vladar Srbije namakao još malo procenata na izborima preko našeg kluba, a "operativci" SNS dočepali svog dela kolača iz sumnjivih transfera (tipa 300.000EUR obeštećenje za igrača koji onda nije ni u prvih 30 kao što vidimo u FKCZ).
 
Da, da...to sam zaboravio. Hvala na ispravci. Zvezda ima bolju koš razliku od Budućnosti, ali je ova bolja u međusobnim duelima, a to je za tabelu jači parametar.

Zvezda se pojačala, ali se pojačala i Budućnost. Rekao sam već da je sa najnovijim promenama, Zvezda drugi tim. Neki igrači su se izborili za svoje uloge i onime što čine, ,,probudili,, su druge igrače.

Po papiru, Zvezda je večeras veliki favorit. Ali ovo je derbi, koji je izazov za sve. Tim sa Malog Kalemegdana je u svojoj istoriji i kako autsajder bacao na kolena najtrofejniji srpski košarkaški klub, pa što se i sada ne bi desilo obrnuto?!

Za ovu utakmicu je potrebna maksimalna motivisanost i evroligaška priprema. I da se da šansa Kešelju i Jovanoviću, obavezno.

A za Evroligu, Zvezdi u 4 poslednja kola dolaze najteži protivnici, sve veliki favoriti za evropksu krunu: Real Madrid, Fenerbahče, CSKA i Panatinaikos. 6 pre toga su ,,lakši,,. Potsetiću da je do kraja ostalo 10 kola. Kup počinje 15. 02. , a utakmica pre toga u EL je 9.2, a u ABA ligi 12. 02. - Tesan raspored.
 
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ZSDa0KLOAW4[/youtube]

Evo ko hoće da gleda...
 
Pobeda Zvezde, idemo dalje...U Aba ligi Zvezda više nema pravo na kiks, a uz nadu da će neko da pobedi Budućnost, da bi Zvezda izbila na prvo mesto i imala prednost domaćeg terena. Sledeće je gostovanje Baskoniji i prilika da naplati poraz iz prvog dela sezone. Vremena za spremanje nema puno, ali ni malo.
 
Vrh