Barselona je pobedila CSKA kao domaćin 85 : 72, iznenađenje, ali to ruskom timu ne ugrozava prvu poziciju, sve i da Olimpijakos pobedi sutra Armani kod kuće, a što se očekuje. Veliki dodatni motiv mu je što bi ga poraz odveo na poziciju niže i otežao mu trku za prvu poziciju. Ako pobedi, onda će imati isti broj pobeda i poraza kao CSKA, 12 - 4, ali Moskovljani trenutno imaju 100 i kusur poena bolju koš razliku od tima iz Atine (Pireja). Rusi nam jesu ,,braća,, , ali ipak kada ne igra Zvezda, ja uvek navijam za slabije, a to su u ovom slučaju bili Katalonci koji sada imaju odnos pobeda i poraza 6 - 10.
Nadam se da će Zvezda sutra da pobedi Žalgiris, pa se neće izjednačiti sa njima, a trenutno ima 6 - 9 i utakmicu manje. Unikaha, koja je 10-ta, ispred 11-te Crvene Zvezde ima 7 - 9, koliko bi Zvezda imala, ako pobedi Žalgiris. Inače, Unikaha je izgubila od Valensije u ovom kolu, ali ima 19 poena bolju koš razliku od Zvezde. Naravno, ja se nadam Zvezdinoj pobedi, ali ne verujem da će biti 20 i kusur razlike, pa da prestigne Unikahu. Ali je ta pobeda mnoooogo bitna.
Takođe, nadam se da će i Fener, kome bi uz pobedu u ovom kolu i sutrašnji poraz Žalgirisa odgovarao, da pobedi Baskoniju kao domacin, pa ce i ona imati 7 - 9, ali opet mnogo bolju koš razliku od Zvezde. Pa u narednom kolu opet Zvedzi ide na ruku što će oba ta tima imati teške protivnike. Unikaha ide u goste Žalgirisu koji se nadam da će biti ljut posle poraza od Zvede i sav bes iskaliti na tim iz Malage, a Baskoniji dolazi u goste tim koji mora da čeka poraz CSKA, a da pobeđuje, ne bi li došao na prvo mesto, Olimpijakos. Znaci realno je da oba trenutna tima ispred Zvezde na tabeli izgube, a Zvezda ide u goste Efesu, timu koji joj ,,leži,, ove sezone i to je prilika da se Zvezda značajno pomeri gore na tabeli Evrolige.
Zvezdi je sada teško, po meni prelomni period, jer ima bitne utakmice u Evroligi u koliko je ona i dalje zanima ove godine, a idu utakmice u Aba ligi sa timovima koji takođe trenutno ugrožavaju Zvezdinu poziciju u Aba ligi.
U Januaru pakleni raspored, a u Februaru borba za odbranu još jednog trofeja, Kupa Radivoja Koraća.