U svakom slučaju, da završim ovu priču sa moje strane, poštujem svačije mišljenje i ne kažem da sam u pravu. Šta više, navijam da se pokaže da nisam.
Meni naša petorka, Ročesti - Feldin - Dangubić - Bjelica - Lesor, deluje kao petorka, recimo, nekog poljskog tima kada bi igrao EL. Bili bi poslednji ili pretposlednji, al' eto, mi to dižemo na neki viši nivo, strukom, tradicijom, atmosferom, navijačima...Ali ne vidim tu potencijal za konstantno dobre rezultate jer premalo koristimo ono što su naše prednosti. To je 5 prosečnih ili ispodprosečnih EL igrača koji se ničim ne ističu u odnosu na ostale, a uglavnom su gori po kvalitetu u odnosu na igrače na njihovim pozicijama u drugim EL timovima.
Mislim da je Srbin najbolji, kada prati trendove, al' opet fura neku svoju priču. Baš sam čuo Maljčike malopre i ta pesma je genijalna, čak i u svetskim okvirima, zato što, iako je u osnovi klasična novotalasna pesma, ima taj istočnoevropski, komunistički začin koji je čini sasvim jedinstvenom. Zapadna muzika, al' naš način. Kao što mi je besmisleno slušati bendove poput Artan Lilija, Repetirora...onda ću pre slušati originalne zapadne bendove koje su oni prekopirali.
Ili pošto smo na Beobuild forumu, mislim da se svi slažemo da je Beograd najlepši tamo gde je Beograd - Beograd. Tamo gde je Beograd sa uticajima sa raznih strana, al' opet na naš način, a ne puka kopija Istanbula il' Pariza, il' Dubaija il' Beča, Jer kopija, sa našim sredstvima, može da bude samo loša kopija.
Sa druge strane, da budem iskren, pitanje je da li smo mi uopšte imali ideju da igramo na ovaj način. Da li je taj Ročesti doveden zato što nam stilski odgovara ili je sa parama koje imamo najbolje rešenje? Možda je za te pare bio neki bolji organizator, asistent, al' opet, neke druge stvari su mu dosta lošije, tako da je Ročesti, sveukupno, najbolje rešenje jer za te pare ipak dobiješ neko ime. Al' to opet ne opravdava dovodjenje ovog Enisa, ok, možda se popravi u šutu, driblingu, al' je plej bezmozgaš, to je nešto što ne mogu da progutam u košarci. Kako je pokosio Gudurića debil, sve sam mu po spisku, makar sto puta bio naš igrač, Gudura je naše dete i reprezentativac. Taman je krenula da se razvija priča sa Davidovcem i onda dovedu Enisa, tu ne vidim neku tendenciju da se isfura neki naš fazon već se pravi ta klasična, moderna ekipa. Što je, po meni, gre'ota jer smo mi zemlja košarke sa jedinstvenom i jednom od najboljih škola košarke.