Šta je novo?

Sportski događaji

RockerSVK

Higher intermediate
Učlanjen(a)
28.04.2007.
Poruke
930
Pohvaljen
43
Lokacija
Братислава
Са сагласом уредништва отворих релакс тему, на којој се може дискутовати о спортским објектима у Србији, дакле стадиони, арене, хале у уопштеном смислу да се не пуне излишно теме, које се дотичу других пројеката. Надам се, да ће ова тема заживети, па да оставимо Универзијаду на миру:)
 
С обзиом да тема о Универзијади иде у архиву желим само да пренесем део једног поста ког сам ставио тамо јер мислим да је веома битно за ову тему

http://www.politika.rs/rubrike/Sport/fu … rt.sr.html
и најзанимљивији делови:
"И оно што је најгоре, предвиђена је чак и пренамена спортских објеката. Тако да на местима на којима су сада стадиони Звезде и Партизана, убудуће могу да никну модерни пословни центри, а да наша два највећа фудбалска клуба буду домаћини негде на периферији Београда. То би било скандалозно....
У Бугарској су то одлично решили, тако што су спортски објекти у власништву локалне самоуправе, која нема право да мења њихову намену. И у Енглеској је законом изричито забрањено да се мења намена тих објеката, па није онда ни чудо што су им стадиони на најексклузивнијим местима по великим градовима."

Не плашим се ја за Партизан или Звезду али ово ће имати лоше последице по мање прифитабилне спортове и за аматерске спортове.
 
Jedan forumas sa SSC-a iskopao ovo:

tasmajdan-prostorniizgled.jpg


Manja rekonstrukcija ne dolazi u obzir i bila bi samo bacanje para. Stadionu je potrebna detaljna obnova, koja je predviđena novim projektom Tašmajdanskog cetra. Prema tom projektu, u okviru centra biće izgrađena dva hotela i 350 parking mesta, čime bi rešili i problem parkiranja u centru grada - objašnjava Dragoslav Božović, direktor Sportskog centra „Tašmajdan“. Prema novom projektu, stadion bi bio pokriven mobilnim krovom. koji bi se spuštao i podizao u zavisnosti od vremenskih prilika. Takođe, bile bi izgrađene svlačionice i trenažni centri, a ceo projekat bi koštao oko 7 miliona evra (možda 70, ali 7...kako da ne). - Sekretarijat za sport nema sredstava kojim bi podržao ovaj projekat, ali potrudićemo se da ga uvrstimo u primarne za sledeću godinu. Žao mi je što takav stadion, na tom mestu izgleda tako, ali mislim da će se to urediti, pa će se Beograd ponositi velikim sportskim kompleksom, kao nekada - priča Goran Kreclović, gradski sekretar za sport.
:D
 
^^ taj render je vec okacen ovde na forumu samo ne znam tacno gde.
 
Ima i u pdf-u na sajtu urbanistictickog zavoda,Koliko razumeh ne rade po tome jer ne pokrivaju stadion,ne ruse one objekte ka abardarevoj radi tog akvarijuma ili cega.

A ni ne gradi se poslovna zgrada pored gimnazije
 
Посебно бих издвојио део текста, који говори о градњи Маракане:

Властимир Вале Пурић, један од оснивача Црвене звезде, прича за НИН како је дошло до градње новог Звездиног стадиона, којим средствима и ко је све у томе учествовао. Звезда је после рата, прича Пурић, наследила стадион ФК Југославије, који је био изграђен 1927. године. Био је од дрвене грађе и трошан, па је 1959. године градски инспектор, због опасности по гледаоце, забранио одигравање утакмице са државним војним тимом из Софије. Тада смо решили да градимо нови стадион. Пројектант су били Сања Радовановић и "Спорт пројект". На месту старог стадиона требало је урадити ископ дубок осам метара.
На делу где су данас југ и запад стадиона дошло је до клизања целог брда, па је један професор чак предлагао обуставу градње. Ангажовао сам мог професора геологије Луковића који је извршио бушења, дошао до кречњачке подлоге и предложио фундирање, после чега смо наставили градњу.
Новчаних средстава није било довољно па смо расписивали оне циглице, купоне који су представљали добровољни прилог, а чија је вредност износила 20 ондашњих динара. Велику зграду, где је сада свлачионица, радио нам је Комграп на вересију. Коштала је две милијарде и 700 милиона динара. Једног дана дошао је Зрелец, ондашњи помоћник градоначелника Београда, са предлогом да град откупи ту зграду. Нисмо пристали и сами смо зграду отплатили Комграпу.
Скопска железара нам је направила овај метални кров, јер нисмо имали довољно новца за првобитно пројектоване бетонске лукове и сводове. Коштао је милијарду и 250 милиона динара. Железара нам је дала и један рефлектор, а остале смо добили од спонзора. Када смо изградили помоћни терен, рефлекторе за њега нам је дао Ђердап и то одлуком Радничког савета.
Стадион смо завршили 1963. године, а онда смо велики новац добијали од утакмица. У то време смо осам пута годишње стадион пунили са 100.000 гледалаца.
 
Ne znam da li je primereno ovoj temi , ako nije brisite.
Vesti iz Uzica

Evo malo novih slika.Dobro se radi,radnici su angazovani na svim tribinama.Na istoku se prave stepenice i to bi trebalo skoro da se zavrsi i mislim da posle toga krece ugradnja stolica.Sever odlicno napreduje,a na zapadu ima najvise posla i to ide najsporije.Ali intenzitet radova je sasvim pristojan.Teren je u odlicnom stanju.

SDC11646.jpg

SDC11644.jpg

SDC11643.jpg

SDC11642.jpg

SDC11635.jpg

SDC11628.jpg

SDC11625.jpg

SDC11647.jpg

SDC11609.jpg

SDC11616.jpg

SDC11615.jpg

SDC11614.jpg

SDC11614.jpg

SDC11613.jpg

SDC11612.jpg

SDC11611.jpg

SDC11606.jpg

SDC11605.jpg

SDC11604.jpg

SDC11603.jpg

SDC11602.jpg

SDC11626.jpg
 
RockerSVK":1w5ucb92 je napisao(la):
Са сагласом уредништва отворих релакс тему, на којој се може дискутовати о спортским објектима у Србији, дакле стадиони, арене, хале у уопштеном смислу да се не пуне излишно теме, које се дотичу других пројеката. Надам се, да ће ова тема заживети, па да оставимо Универзијаду на миру:)
Postoji gotovo istoimena tema u Regionalni razvoj delu foruma bas zbog toga sto sam hteo da pricamo na nivou Srbije. Nikad nesto posebno nije zazivela zbog one teme o Univerzijadi. Jel im neko pravilo o otvaranju vec postojecih tema :dil: . Da se ova tema pripoji mojoj :grand:

http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?id=628&p=1

:)
 
Ја сам ову тему отворио са дозволом, али ако треба, нека се постови преместе тамо у Регионе.
 
Ako je tako , evo jos slika iz Uzica,

SEVER-izrada stubova napreduje solidno, dosli su do stubova pri kraju tribine do zapada. Uradjeni su i delovi pregradnih zidova do istoka i deo zida do atl. staze, negde je vecnasut i tampon ...

Picture054.jpg


Picture056.jpg


Picture006-1.jpg


Picture003-1.jpgISTOK i JUG-izradjuju se stepenice, na istoku se i kompresorom cisti tribina kako bi se ovih dana i premazala zastitnim sredstvom

Picture008-1.jpg


Picture010.jpg


Picture011.jpg


Picture012-1.jpg


Picture015-1.jpg


Picture016-1.jpg


ZAPAD-xidarski deo radova na delu do Sekcije su gotovi(prva cetvrtina duzine zapadne tribine) pa se preslo na zidanje prostorija u drugoj cetvrtini duzine tribine tj od "sendvic" zida do polovine terena odakle ce se izlaziti iz svlacionica na teren. Na sledecem delu, od polovine tribine ka pumpi, je izliven i pod a radi se i 'kalkanski' zid tj. zid kraja tribine do pumpe.

Picture026-1.jpg


Picture030-1.jpg


Picture031-1.jpg


Picture032-1.jpg


Picture034.jpg


Picture037.jpg


Picture038-1.jpg


Picture039-1.jpg


Picture040.jpg


Picture042-1.jpg


Picture045-1.jpg


Picture047.jpg


Picture050.jpg


Picture052.jpg


Picture055.jpg


TEREN-sve je gusci busen jer je i vegetacija krenula. Na sredini, na mestu gde ulaze igraci u igru, je iskopana rupa koja je, pretpostavljam, za novu instalaciju za vodu kako bi pritisak bio znatno jaci nego ranije

Picture018-1.jpg


Picture019.jpg


Picture024-1.jpg


Picture035-1.jpg
 
Potvrdise danas na skupsti grada ulaganju o obnovu tasa,nego evo glavne vesti :vops:

Balon hale samo zimi
N. PANTIĆ | 11. april 2011. 22:10 | Komentara: 0
Odbornici Skupštine grada u ponedeljak usvojili odluku o postavljanju hala za rekreaciju u Beogradu. Rigoroznije izdavanje dozvola


Odbornici Skupštine grada

SRODNE VESTI

Odbornici neće da se sele
Beograd: Odbornici na novoj adresi?
Odbornici usvojili rebalans budžeta
Zajedno protiv nasilja
I u buktinju zbog stana
OTVORENI sportski tereni ubuduće neće "trpeti" balon hale tokom leta. Dobijanje dozvole za postavljanje ovih objekata za rekreaciju ubuduće će zahtevati "deblju" dokumentaciju, pa će vlasnici balona morati da zadovolje urbanističke i bezbednosne standarde.

Ovu su samo neke odredbi koji predviđa Odluka o postavljanju balon hala koju su u ponedeljak usvojili odbornici Skupštine grada, a koja do sada nije postojala.

- Suština odluke o postavljanju balon hala je da se propišu uslovi koje takvi objekti moraju da ispune, jer su do sada ovi objekti postavljani na razne načine i na zemljištima svih namena - kaže Dejan Mali, član Gradskog veća. - Pošto ova oblast do sada nije bila zakonski regulisana postojao je međuprostor da se polurešenjima ovi objekti postavljaju. Sada u Beogradu ima 105 balon hala, a više od polovine se nalazi u školskim dvorištima. Veći deo je na sportskim terenima, ali tokom leta oni više neće moći da budu na tim lokacijama.

- Želeli smo da sprečimo da nestanu mesta na kojima sugrađani željni sporta mogu da se rekreiraju - naglasio je Andreja Mladenović iz DSS. - Nismo želeli situaciju gde bi balon hale pokrile sve otvorene terene čime bi, jedan ozbiljan resurs za rekreaciju, bio izgubljen.
 
Dejan VB":2erwg7dc je napisao(la):
Ako je tako , evo jos slika iz Uzica,
Дејане БВ, баш лепа фоторепортажа, 1. плусииић. Лепо је видети да се и у унутрашњости гради. Само напред.

Јел на првој слици оно твој Југић са прецртаном регистрацијом, а поред знака "забрањено паркирање и заустављање", ха , ха !?
 
Nije moj , ja sam iz Bg-a i registrovao sam se na njihovom furumu iskljucivo zbog stadiona.

Evo malo novih slika sa lica mesta.Dobro se radi samo nek ovako nastave.Na zapadu je sve standardno,zidaju se prostorije i to odlicno napreduje,zid do benzinske pumpe se zavrsava a takodje izliva se ploca na nultom nivou,to je zavrseno otprilike 3/4.Sto se tice severne tribine tu je srusen onaj zid do puta i sada bager tu nesto ravnja i nasipa zemlju,izgleda ce da se prosiruje malo put jer su to propisi Uefa.Sto se tice stubova na severnoj tribini skoro je pa sve gotovo.Na istoku radnici su zavrsili postavljanje stepenica i sada su krenuli da premazuju tribinu zastitnim slojem,pa mozemo uskoro ocekivati postavljanje stolica.Na jugu su napravili takodje stepenice,pa ja ocekujem da sad i prefarbaju one sipke naravno u bojama roso- nera.Za teren svi znate,u odlicnom je stanju.Hortimn je ipak zaduzen za taj deo posla tako da tu nece biti nikakvih problema.
SDC11671.jpg

SDC11670.jpg

SDC11668.jpg

SDC11667.jpg

SDC11666.jpg

SDC11672.jpg

SDC11664.jpg

SDC11663.jpg

SDC11662.jpg

SDC11661.jpg

SDC11660.jpg

SDC11659.jpg

SDC11658.jpg

SDC11665.jpg

SDC11656.jpg

SDC11655.jpg

SDC11654.jpg

SDC11653.jpg

SDC11652.jpg

SDC11651.jpg
 
поставили су стубове на Вождовчевом стадиону. сликаћу ових дана па ћу окачити
 
Jos novih slika sa Karadjordja ,

Evo idemo redom... jugozapad
000004.jpg


000005.jpg


jugoistok
000006.jpg


severoistok
000007.jpg


severozapad
000008.jpg


Zbog bolje orijentacije , jugozapad ,

2lkww3s.jpg


ogdvfb.jpg


o5pana.jpg
 
Evo i koje fotke iz Uzica ,

SEVER

Picture004-1.jpg


Picture006-2.jpg


Picture016-2.jpg


ISTOK

Jedinstvo i dalje radi oko ovih sahtova i prikljucka wc-ova na kanalizaciju i vodovod

Picture007.jpg


Postavljaju se i elektricne instalacije

Picture008-2.jpg


Istok premazan Sikagard-om, spreman za ugradnju stolica

Picture017-1.jpg


Picture019-1.jpg


Teren lepo izgleda i trebalo bi uskoro i da zavrsi Jedinstvo instalaciju da pocne i zalivanje, krecu "temperature"

Picture018-2.jpg


ZAPAD

Picture012-2.jpg


Picture013-1.jpg


Picture014.jpg


Picture015-2.jpg


Picture020-2.jpg


Picture021-1.jpg


Picture022-1.jpg


Jedan od "zalepljenih" elemenata

Picture024-2.jpg


Sa ovog kraja uskoro pocinje i montiranje krova

Picture025-1.jpg


Jedan od ulaza

Picture027-1.jpg


Sluzbeni ulaz i ulaz na teren

Picture028-1.jpg


Izrada poda stigla skoro do kraja

Picture030-2.jpg


Pogled od pumpe

Picture031-2.jpg
 
Dejan VB":1nyo3q2w je napisao(la):
Evo i koje fotke iz Uzica ,

SEVER

http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Picture004-1.jpg

http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Picture006-2.jpg

http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Picture016-2.jpg

ISTOK

Jedinstvo i dalje radi oko ovih sahtova i prikljucka wc-ova na kanalizaciju i vodovod

http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Picture007.jpg

Postavljaju se i elektricne instalacije

http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Picture008-2.jpg

Istok premazan Sikagard-om, spreman za ugradnju stolica

http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Picture017-1.jpg

http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Picture019-1.jpg

Teren lepo izgleda i trebalo bi uskoro i da zavrsi Jedinstvo instalaciju da pocne i zalivanje, krecu "temperature"

http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Picture018-2.jpg

ZAPAD

http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Picture012-2.jpg

http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Picture013-1.jpg

http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Picture014.jpg

http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Picture015-2.jpg

http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Picture020-2.jpg

http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Picture021-1.jpg

http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Picture022-1.jpg

Jedan od "zalepljenih" elemenata

http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Picture024-2.jpg

Sa ovog kraja uskoro pocinje i montiranje krova

http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Picture025-1.jpg

Jedan od ulaza

http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Picture027-1.jpg

Sluzbeni ulaz i ulaz na teren

http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Picture028-1.jpg

Izrada poda stigla skoro do kraja

http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Picture030-2.jpg

Pogled od pumpe

http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Picture031-2.jpg
kakav bi se ovde mogao napravit stadion bez ateletske staze?! i ako sam gledao vec na mnogim drugim forumima, ljudi su slicnog stava i stvarno mi nije jasno, sto moraju da grade ovako!:bash: koliko vidim, nece bit ni osvetlenja(reflektora)...:/
 
tip smederevskog stadiona, mislim da je najidealniji i najjeftinij :vops: nadam se, da se slazete samnom...
 
A gde ce onda da treninraju i da se takmice atelticari? Npr Olivera Jeftic, rodjena Uzicanka?
Zasto bi oni bili manje povlasceni od fudbalera? Zar nisu i oni zasluzili svoje sportsko zdanje?
 
Napraviti atletetski stadion na drugoj lokaciji, i eto gde bi i ona mogla da trenira. Ne verovatno koliko stadiona ima u srbiji sa atletskim stazama, covek bi rekao da smo atletska sila. Uzicu ne treba toliki stadio sa atletskom stazom, ko da ce se tamo nekad organizovati neka veca prvenstva u atletici,a cak i da hoce, nikad im nece trebati tolike tribine.
 
Vrh