Šta je novo?

Sportski događaji

Nisam ni na koga ljut i nikome ništa ne zameram. Momci su se borili, jesu i grešili i bilo je tu još nečega. Mnogo mi je krivo što borba ovih igrača, iako nikoga, osim sebe za neke stvari ne mogu da okrive, nije nagrađena. Ali to je sport i to je život u ostalom.

Ima i, što kaže kolega, imena koja naredne sezone u timu ne bi trebalo da se nadju, ne jer se ne zalažu, nego oni ne mogu da pruže ono što Zvezdi treba. Ali o tome ima vremena za diskusiju.

Osmi i deseti budzet, a deseta i dvanaesta pozicija na tabeli.

Kakva sramota za zemlju kosarke, mi bi trebali da pravimo rezultate daleko bolje od budzeta koji imamo zbog struke, tradicije, talenta, visine...

1000032699.jpg

Морају се вентили друштва запушити, мора доћи до пуцања и ресета. Мора се комуњарски двојац угасити и ослободити српски спорт од њиховог хегемонизма.

Vucic naredio da RTS pusti prenos meca da se uslihta gledaocima i skrene paznja sa protesta ispred RTS-a, Strazbura, Kraljeva...

Ali opet autogol 4D sahiste, gledaoci su mogli da vide kako su 50 miliona evra baceni i gubi se od tima sa duplo manjim budzetom, dok drugi blizanac ni do plejina nije dogurao.

Plejin je inace jedna izmisljotina da se igra jos utakmica i uzme jos para. Sad ce ispasti kao da su se plasirali u plejin i nije neuspeh, a realno su deseti i to je to.

Nije to samo za Zvezdom, mrzim to i NBA-u, igras cele sezone i tu gde si na tabeli - to ti je to, a ne da se prospe citava sezona u jednoj utakmici. Deseti si, ispao si, dovidjenja.

Drago mi je zbog Pariza. Igraju najlepšu košarku ove sezone. Francuska je buduća sila broj u košarci.

Mi za 10 godina nećemo imati reprezentativnu košarku. Nema nijednog igrača do 25 godina za koga možete reći da je zvezda ili nosilac igre nekog EL tima. Zvezda je prepuna domaćih i stranih matoraca. Redovno gube mečeve zbog promašenih slobodnih bacanja i nerezonskih šuteva. Kenan ispaljuje trojki za 10 metara preko ruke, lopta se odbija do igrača Bajerna, sledi kontra i 2+1. Jago da trojku, a onda nakon toga igrač prođe pored njega kao brzi voz. U sledećem napadu, gubi loptu, juri igrača i faulira ga pri polaganju. Opet 2+1. Tako cele sezone.

Treba prestati finansirati klubove, neka igraju Fiba LŠ. U ovako siromašnoj zemlji, novac se rasipa na klubove koji ne donese rezultate.

To se priča poslednjih 30 godina pa se uvek snađemo.

EL je liga matoraca, nije to vezano za nas. Klinci odmah odu u NBA ili u razvojnu ligu ili na koledž.

Sastavi spisak od 25 najboljih EL igrača i videćeš da niko nije ispod 25 godina.

Na tom spisku je najmlađi naš igrač - Petrušev, kome je juče bio 25. rođendan. Možda tom spisku pripada i mlađani Maledon, ostalo su sve matorci.

Ispod 25 godina, a već igraju NBA i Evroligu:

Nikola Jović, 21 godina, NBA, 10.7 poena, 3,9 skokova, 2,8 asistencija

Tristan Vukčević, 22 godine, NBA, 9,4 poena, 3.7 skokova, 1,1 asistencija

Nikola Topić, 19 godina, NBA, dvanaesti pik na draftu, zbog povrede propustio sezonu, visoka ocekicanja od njega

Nikola Đurišić, 21 godina, NBA razvojna liga, 10,5 poena, 3,5 skokova, 2,8 asistencija

Smailagić je sa 24 već jedan onako ok EL igrač, od Partizanovih možda bude neki solidan, Nakić, Pokuševski, Koprivica i Bošnjaković su ispod 25, Lakić ima 25, u Zvezdi je Petrušev već EL zvezda sa 25, od klinaca se pre svega najvise ocekuje od Kostića koji ima 18 godina.

Mega je ove godine izbacila u prvi plan četiri igrača, Jovića i Markovića pa onda Kondića i Petrovića. Ova prva dvojica odoše u NBA sasvim sigurno. Druga dvojica verovatno solidni EL igrači.

Dobric, Gedraitis, Teodosic, Braun, i naravno Kenan - raskid ugovora po zavrsetku sezone. Mozda jos neko. Ova petorica su mi sigurna za precrtavanje. Fali to nesto za korak vise.
Eventualno bih jos jednog pleja skinuo ako cr doci neko bolji od Jaga, Nede ili Bugarina.
Sferopulos mi deluje kao najslabija karika, vrlo često mu se desi da mu je na parketu neka nasumična petorka koja po meni (doduše laiku) nema nikakav rezon.

Inače, ne sviđa mi se ovosezonsko Kalinićevo izdanje. Mislim da je imao prevelike oscilacije u gomili mečeva, uglavnom zbog gubitka fokusa kada uđe u konstantnu raspravu sa sudijama. Desilo mu se par puta i da mu je zalaganje bilo ispod svakog nivoa.

Za 3 dana je novi košarkaški Večiti derbi, do tada će se sve ovo zaboraviti.

Ko je navijač, navijač je kluba, a ne rezultata. A kod nas taj navijački kult skoro pa ne postoji, nego kada pobedimo - idemo do finala i osvajamo, kada izgubimo, onda smo najgori, kraj sezone i sve treba da otpustimo. Po Evropi, klubovi, fudbalski i kosarkaski i koji ne igraju evropska takmičenja imaju navijače koji vole te klubove i navijaju i kada gube i kada pobedjuju, jer su to navijači i kult navijanja.

Ako ova sezona za KK Crvena Zvezda prodje uspešno, a to je sve, samo ne sigurno, na leto čeka dosta promena, ako se opet želi iskorak. A te promene neće biti samo u igračkom kadru, nego u na drugim poljima. Cena loše selekcije igrača, sezonama se sa debelom kamatom plaća.

Sferopulos mi deluje kao najslabija karika, vrlo često mu se desi da mu je na parketu neka nasumična petorka koja po meni (doduše laiku) nema nikakav rezon.

Inače, ne sviđa mi se ovosezonsko Kalinićevo izdanje. Mislim da je imao prevelike oscilacije u gomili mečeva, uglavnom zbog gubitka fokusa kada uđe u konstantnu raspravu sa sudijama. Desilo mu se par puta i da mu je zalaganje bilo ispod svakog nivoa.
nije ovo neuspeh, ide se polako korak po korak, do sada nisu ušli u plej aut, sada jesu, sledeće ili one tamo godine ulaze u plej off, nadamo se, itd. Bila bi greška da se otpusti trener, i da se sačuva tim. PO mogućnosti da se dovede još neko. Da li će Mićić ostati u NBA? I kolika mu je cena?

Za 3 dana je novi košarkaški Večiti derbi, do tada će se sve ovo zaboraviti.

Ko je navijač, navijač je kluba, a ne rezultata. A kod nas taj navijački kult skoro pa ne postoji, nego kada pobedimo - idemo do finala i osvajamo, kada izgubimo, onda smo najgori, kraj sezone i sve treba da otpustimo. Po Evropi, klubovi, fudbalski i kosarkaski i koji ne igraju evropska takmičenja imaju navijače koji vole te klubove i navijaju i kada gube i kada pobedjuju, jer su to navijači i kult navijanja.

Ako ova sezona za KK Crvena Zvezda prodje uspešno, a to je sve, samo ne sigurno, na leto čeka dosta promena, ako se opet želi iskorak. A te promene neće biti samo u igračkom kadru, nego u na drugim poljima. Cena loše selekcije igrača, sezonama se sa debelom kamatom plaća.
Kog kluba? 🤭

Ja kao Čukaričanin i neko ko je često kao klinac provodio vreme u hali u Železniku, veliki sam navijač ovog sadašnjeg kluba koji je, nažalost, promenio ime u nekakvo komunističko. Draži su mi bili kao FMP, pa i Refleks, ali šta da radi čovek.

Jesi i ti navijač ove franšize?

Inače, 99,9 posto ljudi su ljubitelji rezultata, ako ne i svih 100, i tu je Jokić bio u pravu. Jel ti sedneš nekad pa pustiš neku tekmu iz na primer 2016. godine, tipa Zvezda-Krka, pa gledaš poteze, taktiku... ili dolaziš na tekme da navijaš da klub postigne rezultat?

Svi navijači Zvezde su navijači rezultata, inače ne bi dozvolili da se Zvezda ugasi i FMP preuzme njeno ime i tako instant postane neko ko postiže rezultate.

Pošteno bi bilo da smo u onoj besparici propali pa onda krenuli polako, ispočetka, od nule, verovatno bi nas izbacili zbog dugova u neku beton ligu, pa tu navijamo...

Da se ne ložiš na rezultate, ne bi ni bio Zvezdaš, navijao bi tipa za Žarkovo ili neki lokalni klub koji nema rezultate.

Onaj sever je 100 metara od terena, ni ne vidiš igru, samo se pumpa na tribini da lopta prođe kroz mrežu, odnosno postigne rezultat.

To što se peva kao i kada gubimo i kada pobeđujemo... pusti to. Da je Zvezda neki šnj tim, ne bi imala 23 navijača.

Rekoh ti bar jedno 1000 puta ciji sam navijač.

Ja sam navijao i kada nismo ušli u play-off, dolazio sam i tada u halu. Ja nisam navijač od 2011. , pa na ovamo, nego mnogo pre toga. Bio sam srećan zbog trofeja, ali znao sam i da tugujem i tek kako.

Svi su ljubitelji toga da klub pobedi, ali ako izgubi, na utakmicu opet ideš, zbog kluba, sa nadom da će da pobedi. Nekoliko poraza kluba ili loš period, izgubljen ili neosvojen trofej u sezoni ili u nekoliko njih, ne smeju da budu razlog da ne želiš da dolaziš na utakmice, ako sebe zoveš navijačem.

Dobric, Gedraitis, Teodosic, Braun, i naravno Kenan - raskid ugovora po zavrsetku sezone. Mozda jos neko. Ova petorica su mi sigurna za precrtavanje. Fali to nesto za korak vise.
Eventualno bih jos jednog pleja skinuo ako cr doci neko bolji od Jaga, Nede ili Bugarina.

Biće posla preko leta. Ovo jeste ostvarenje zacrtanog cilja, što se Evrolige tiče na početku sezone, ali i tek kako je moglo bolje. Za neke stvari možemo da okriviti sudije, sreću i tako dalje, ali za neke druge nikoga, osim sebe. Formiran je iskusan, ali u proseku drugi najstariji tim u Evroligi, sistemski, bez lidera. A takav tim je naravno sklon poredama i u sistemu, kada fali jedan igrač, lakše je nadoknadiv, ali kada fali nekoliko igrača na istoj poziciji, koja mora da se improvizuje, na duže staze tesko. Za sledeću sezonu, bar 6 igrača mora da dobije zahvalnost na saradnji, ne bi bilo iznenađenje da bude i više.

По мојој грубој процени, од 2017е, од како се редовно игра Европа, из Звезде је противзаконито извучено око 200-250 милиона евра.

По мојој грубој процени, од 2017е, од како се редовно игра Европа, из Звезде је противзаконито извучено око 200-250 милиона евра.
Mora da se salis...
Da si napisao 60-70, ajd i nekako da poverujem.

250 милиона је зарада од уефе, карата и тв права. 2017е дуг је био 50-ак милиона евра.

Дакле, без буџета, без продаје играча, без спонзора негде је испарило 280 милиона евра. Рецимо да је годишње по 10-15 милиона евра од тога улазило у буџет. А питање је да ли и толико. У шминкање Маракане је отишло до 5-7 милиона евра а опет су и ту масно крали.

Примера ради, два пута су беспотребно мењали терен од којих је једном савршен терен из 2018е-19е мењан зараженим 2019-20е и то за милион и по. то сам баш детаљно испратио. Први терен је радила светски позната компанија ласерском технологијом за милион евра , други радила екипа ручно преко студентске задруге и наравно за два месеца терен сав флекав заражен бактеријом па су и то морали да мењају кроз годину дана. Ето, само на терену је покрадено/бачено око 3 милиона евра.

Врло је могуће да су покрадене и веће паре јер одавно у Звезди, већина ако не и сви играчи имају фиктивне уговоре где добар део истих иде менаџерима, власницима тог робља са трибине, управи и ко зна коме. Зато и ангажују неке аматерске црнце који једва да знају и да трче а камоли да баратају лоптом. После то лако покривају преко спортских новинара и коментатора који за сићу величају те мученике.

Poslednja izmena:
Može da bude kako god i kakvi god da su - pobedili su zasluženo.

Ako u ovoj crnoj situaciji ima dobro - to je što nema više evroligaških utakmica, pa može da se malo odmori, pred play-off aba lige. Ima, čini mi se još 3 kola, po jedna utakmcia nedeljno. Da proba da podigne forma i ipak nešto uradi iz ove loše pozicije u Aba ligi u kojoj Zvezda sada već dugo nije bila. Predaje, naravno nema. Problemi su tu i na poslednjih nekoliko utakmica se ponavljaju kao na traci, šta god se pokuša, na dugo ne daje rezultate.

Boli naravno ovaj poraz, bez obzira što ni pobeda rezultatski ne bi donela mnogo.

Vrh