Šta je novo?

Sportski događaji

Pa tako je, a pratim sport pre svega da vidim znanje. Mogu i u parku ispred zgrade da gledam basketase koji se trude i zele.

Kao ljubitelj evropskog stila kosarke, ipak, moram da se slozim sa Bekijem. Ne slazem se toliko vezano za sam kvalitet, ne mislim da je jaz preveliki, ni da je broj poena bitan. Ali je istina da je NBA jedina prava profesionalna liga. Ovo ostalo je boranija i zarobljeno je u nekakvom vrtlogu pilicarenja, kao da je srpska druga liga. Aj malo evroliga, pa ajde ovaj sistem, pa ajde onaj, pa sad imas nacionalno prvenstvo, pa kup, pa evrokup, pa liga sampiona, pa reprezantacije, pa prozori. Pa set pravila ovaj, pa onaj. Sve je bitno i nista nije bitno.
Pa sudije danas ovako, a sutra onako, a prekosutra ono prvo, i u krug.

Pa klub bankrotira, pa se proda, ili uleti neko sa sumnjivom lovom, pa malo drzava...

Pa ti neko ne isplati platu, pa ti dolaze nakoksani vlasnici kluba sa pistoljem. Putujes redovnim linijama, a igras vise utakmica nego nba. Sve je to, onako...amaterski.

Denver je već odigrao 91. utakmicu, a sezona počela krajem oktobra.

Svaka utakmica 8 minuta duža, teren i širi i duži, trojka pola metra dalja i zahteva više snage da se izvede šut, tempo brži...

Imaju privatne avione i sve, ali to je ludački tempo, samo da putuješ tako i ni ne igraš, crkao bi.

I onda neko uzme odgleda neku random tekmu, jednu od sto plus u sezoni, i kao cirkus, ne igraju se odbrane...

Ovi u Evroligi kukaju kada imaju duplo kolo, odnosno dve utakmice u 5 radnih dana. Teške noge itd. Dok u NBA-u utakmica svaki ili svaki drugi dan. I onda dođe Zvezda i igra za vikend protiv neke Krke. Zanima me da dođe neki stranac i komentariše objektivno kvalitet tekme Zvezda-Krka posle duplog kola u Evroligi, da li igraju odbranu i kako i da li je cirkus...

Nekada je postojala nepravda, svakako da je učinjena prema Draženu na primer, postojalo je nepoverenje i neznanje.

Danas je sve što valja, u svakom smislu, i mentalno i fizički i ofanzivno i defanzivno, od tinejdžerskih dana ili ranih 20ih u NBA. U Evroligi su samo oni koji u NBA-u ne zaslužuju da budu. Sad, ložiti se da je to bolje nego NBA... otprilike isto kao ložiti se da je braziliska liga bolja od Lige šampiona.

Naravno, svačije je pravo da se loži više na brazilsku ligu, ono, strast, navijači se ubijaju na tribinama, bacaju bombe jedni na druge, na terenu ima i debelih nespremnih, taktički je to sve nepotkovano pa utakmice mogu da budu spektakli... ali tvrditi da je to bolje od Lige Šampiona....

Pa tako je, a pratim sport pre svega da vidim znanje. Mogu i u parku ispred zgrade da gledam basketase koji se trude i zele.

Takvih je sve manje. Tereni su više prazni, nego puni, u odnosu na ono kada sam ja bio klinac. Sada ima više terena, nego pre 25-30 godina, to je činjenica, ali svejedno, ne menja ovo prvo. Da sam ja kao klinac i slični meni, imao osvetljen i ograđen teren za basket,...Gde bi mi tada bio kraj. Nego stara konstrukcija, zarđala, tabla trula šper-ploča, igramo dok se vidi, sami smo pleli mrežice,...Imalo je to svoju čar, ali više bi voleo da smo imali ovo što ovi klinci danas imaju u tom smislu, a ne koriste.

Skoro sam prošao pored tog terena, na kome sam odrastao i nekada znao da provedem i ceo dan, on je sada obnovljen, osvetljen,...Ali prazan.

Tako da, uživajte, bolje je nego ikada i najbolji je naš ćaci. Legendarni centri prošlosti su izgledali kao zveri, ali su imali tri poteza.

Ovo je neviđeno u istoriji

Prvi snimak više radi odgovarajućeg thumb-a :).

Izvini i meni malo smeta ali nekada su sevali blicevi i potezi, moguće da je do razvoja senzora na aparatima :p

Poslednja izmena:
Ljudi žive u trenutku, ne fotografišu.

Evo isto od sinoć, Marej ki Džordan i onda vrhunska odbrana na drugoj strani

Odbrana kao na treningu, drugi deo klipa je klasična rampa nema šta.

Sad gledam ukinuli su hand check 2005. godine.

Boston - Njujork, upravo na Areni. Ne-gled-lji-vo. Par dobrih poteza Holideja i Bransona, odličan ulaz Harta sa zadrškom i par blokada Vajta.

Zavrsnica Cavsa i Pacersa pre neko vece je bila tragedija. Cavsi nisu mogli da izvedu loptu poslednja 3 minuta, sto je najgore, ulazile su im frljoke, vodili 7 i prokockali u minutu. Dva promasena bacanja, pa ofanzivan skok, pa izgubljena lopta, pa kontra, pa izgubljena lopta, to su sekvence.

Tvrde odbrane i ciglarenje, do sada prava evroligaška utakmica.

Dva umorna tima. Raspored sa 82 utakmice i plejof sa utakmicom svaki drugi dan. Igra se ruzna kosarka, iako je rezultatski blizu i neizvesno.

Prve utakmice 1/4 finala Aba lige su završene pobedama favorita, što se tiče mog tima, zadovoljan sam samo pobedom, ostalim nisam. Najzanimljivije je bilo u duelu Dubaija i Cedevita Olimpije, što se i očekivalo, ali ipak je Dubai na kraju tesno uspeo da slavi. U četvrtak i petak se igraju druge utakmice ove faze, za sada deluje realno da samo u duelu koji sam naveo serija možda moze da ode u 3. utakmicu, a da ce ostale vec u 2. biti završene.

Plus su igrali negde tridesetak sati posle prethodnog meca. Morace nesto da promene, krenuce da riknjavaju igraci, danas se igra mnogo brze i mnogo vise trci, ne moze toliko utakmica da se igra.

Dalas poklonio Dončića Lejkersima, ali sad dobio prvog pika i klinca koji bi trebao da bude nova zvezda. Nekako se baš slučajno tako poklopilo...

Prvi polufinalista ovogodisnje sezone Aba lige je Crvena Zvezda, koja je večeras tesno dobila Igokeu. Mnogo teže od očekivanog, a obrnuto je moglo da bude vrlo lako. To je ekipa koja nipošto nije slučajno sezonu završila, a bilo je timova kojima je prognozirano da se ispred nje na kraju nadju.

1747338190083.png

1747338214192.png

Ostalo sutra i videćemo da li ćemo tada dobiti ostale polufinaliste, što je realnije da bude, nego da ne bude. Večeras je bilo veoma blizu iznenadjenja. Zvezda se junački oznojila za ovu pobedu. A košarkaški je bila prava play-off utakmica.

Zabavna utakmica, bravo Nemanja, Filipe, Miloše! Ali šampite su za Rokasa, obožavam klač završnice sa atraktivnim ishodom!! :)

Vrh