Šta je novo?

Sportski događaji

Slobodna bacanja i šut za tri poena - postali su priča sezone. Bio je jedan talas krize od početka sezone, vrlo kratko posle njega je došao drugi.

Šta je - tu je, ako je neki derbi morao da se izgubi, od svih skupih poraza, ovaj je bio najjeftini i samo neka je zadnji ove sezone.

Sada ima više vremena za rad, preostali da izađu iz povreda i da se najbolje moguće spremi za finale sezone.

Najbolja petorka Evrolige razbija svu mitomaniju oko iste. Kao NBA je cirkus, a ovi NBA otpaci nisu.

Evroliga mu dođe kao neki diktatorski režim koji prodaje šuplju priču svom narodu da je kod njih najbolje, dok je to sve samo ne istina. Oni propadaju i truli su, mi rastemo...

Da igraju Dijamantidis, Spanulis, Bodiroga... pa i ajde nekako, ima sta da se vidi i neka alternativa da se ponudi, ovako, ovde imamo:

1. Amerikanac, nije ni draftovan, nije ni prismrdeo NBA-u
2. Bugarin sa bugarskim stilom igre, ni ne vodi loptu, samo šutira. Deluje genijalno, samo što... prošle sezone je otišao u NBA i naravno propao i sad se vratio ovde i opet prodaje muda za bubrege na daleko nižem nivou košarke.
3. Amerikanac, NBA otpadak, odigrao 9 utakmica u NBA-u i izbacili ga
4. Amerikanac, NBA otpadak
5. Amerikanac, NBA otpadak

1000033886.jpg

I mi smo se priključili ovom cirkusu pranja para i tripovanja na kao neku atmosferu, da se ovde kao igraju odbrane i postoji taktika...

Dok Miško lepo sprema i pakuje igrače i šalje ih u profesionalnu ligu i ostvaruje višemilionski profit, a blizanci, realno, posluju sa višemilionskim minusom, osim što država, odnosno mi, to plaćamo.

Blizanci Jokića nisu videli jer su dovodili Džinga Tungu Bungu iz Senegala koga je otpustio Memfis posle dva treninga, a mi mu ponudili milione. Kako možeš da ne vidiš Jokića? Ne moraju da prepoznaju da će biti najbolji igrač sveta, samo moraju da imaju skauting svuda i kad vidiš lika koji ima preko 210 i zna da hoda, odmah da dovodi jbt.

Košarka ode dalje, mi se zaluđujemo.

Jović, opet Megin igrač, se vratio napokon na teren posle povrede:

Dečko ima 21. godinu, odmah posle povrede ga stavljaju u tim u plejofu, ima već i dve medalje sa reprezentacijom. Zašto nije bio u Zvezdi i Partizanu, odigrao dobru sezonu, a plaćali bi ga fazon 10k evra godišnje i onda otišao u NBA i mi uzeli lovu? Ne, nama igraju Daum i slični. Bolji je Jović bio sa 18 godina od njega. A i da nije, a jeste, bolje uzeti kintu razviti igrača, uložiti lovu u nove mlade igrače, a da li si deseti ili petnaesti, isto ti.

Mega otpremila Markovića za NBA ove sezone, ali blizanci kao igraju odbrane i pravu košarku... ne znam samo otkad je prava košarka da nema šta da se vidi i da nema nijednog majstora košarke na terenu.

Poslednja izmena:
2:2, kakvo ludilo od utakmice, kakvo ludilo od serije, ovo moze samo profesionalna kosarka da donese. Gordon prikucao za pobedu na 0,00000001 sekund do kraja, tuca, Jokicevih 36-21-8...

I dalje mi nije jasno kako ovde nije već metla Klipersa. Da nije Jokića, Denver bi sezonu završio sa skorom tipa 6-76.

Nemaju Duska Vujosevica na klupi ovi Klipersi da im kazu da se ne delje razanj dok je zec u sumi. Svadbarska, svecarska atmosfera umesto da skine taj pritisak s igraca.

Prema objavljenom finansijskom izveštaju APR-a, KK CZ je i u 2024. dobio od države znatno više sredstava od KKP, tačnije 5,5 miliona evra više ili skoro duplo.

Dobro pitanje. Ja sam oduvek za to da se klubovi privatizuju, da država nema ništa sa njima. Pošto za to još uvek nema političke volje, morali bi znati gde su otišle naše pare.

Elem, još jedna utakmica u krugu porodice, ali nikako da dođe 7+ pa moraš u 94.min sam sebi da daš gol ⬇️

Poslednja izmena:
Колико си добар на кладионици?

Nisam nikada u životu ušao u kladionicu niti se kladio online.

Ne bih se bunio da igra Srbiju, jedini stranac u istoriji za koga to kažem.

Panter panterovski... i dalje nastavlja da uništava klubove za koje igra...

NBA otpadnici opet na F4. I izgleda da imaju lepu šansu da odbrane titulu. A fudbal je bio za srčku.

Фудбал случајно пустио прошле недеље, одлична утакмица, па сам и вечерас одлучио опет да гледам. Да је фудбал увек овакав нико не би рекао да је досадан

Zlatno doba evropske klupske košarke, klubovi, po pričama, ultra jaki, peta utakmica finala grčke lige, rezultat 45:44 🤣

Što više čovek prati košarku to sve više shvata da su nam isprani mozgovi sa Evroligom kao ljudima nekada u komunističkim zemljama da žive u raju na zemlji. Ili poput čitaocima Informera.

Isto kao i o nekom starom, zlatnom dobu. Sad je zlatno doba.

da me od košarke zanima samo postizanje poena, išao bih da gledam šuterske treninge.

na stranu to što ta utakmica i njen rezultat nisu nikakav tipičan primer košarke od pre 30 godina.

Poslednja izmena:
Ne možeš da ne postigneš koš ako znaš da igraš.

Nije samo to košarka, ali si košarkaški invalid ako postižeš toliko poena.

Majstori košarke su nezaustavljivi i nema odbrane koja ih može sačuvati i u ovakvim situacijama će sami onda povući i dati 40 plus poena ako treba.

Ovo su samo izgovori onih koji ne umeju baš najbolje da igraju. Ovo je amaterska košarka. To su samo visoki ljudi koji su fizički spremni, nedovoljno dobri za najviši nivo, a čisto snagom i visinom su iznad nekog običnog košarkaša koji zna bolje da igra od njih, ali nije dovoljno narastao.

U profesionalnoj košarci i kad je raspad i kad ne ide, ima dovoljno majstora da ne bude baš ovoliki raspad.

Postizanje poena je na kraju ipak ključ košarke.

Trpali su i naši dok Evropljani još nisu išli NBA, naši najveći igrači pre 90ih su bili Korać, Dalipagić i Kićanović, klasični trpači i to tada bez trojki, ne znam ko priča o njihovoj odbrani, možda je Kića igrao nešto malo.

Ne znam otkad je to 45-44 postao stil, a naročito jugoslovenski stil, to je samo nedostatak talenta.

Onda 90ih polako sve što valja odlazi u NBA, a ovde ostaje priča utehe da se igra tvrdo i da se pegla odbranu, dok je realnost da to nisu nezaustavljivi igrači koji mogu da te natrpaju.

Danas živimo u iluziji da je to naša košarka. Jugoslovensku školu košarke, osnovanu u našem gradu, jednu od tri škole košarke na svetu, odlikuju tehnika, vic, fora, snalažljivost, inteligencija, snalažljivost, brz tempo, individualne sposobnosti, kreativnost i vrhunski šut.

Ne znam što smo mi zapeli u te SSSR fore.

Napred Miško, samo ih spremaj i pakuj u NBA.

Poslednja izmena:
Napravio si svoju konstrukciju oko malog broja koševa, pogledaj recimo snimak za to vreme odličnih petorki u derbiju. Paralelno sa time bilo je to zlatno dobra NBA lige recimo do naaajdalje 2010. kada polako postaje "Liga odbrana Laganih" tj LoL :)

Pa simpaticni su ovi amateri i u sustini i jedino ovo iznad ima smisla, da gledamo nase momke kako se bore.

Da ginu za svoj klub, grad i zemlju, iako ne znaju bas da igraju, ali bore se i onda uzivamo u tome.

Sta mi znaci da gledam nekog NBA otpatka koji je usput i neki psihopata koji razbija ljudima flase o glavu? On je vec glavom za vreme utakmice u nocnom klubu, da mu das globus i pitas ga gde se nalazi trenutno, ne bi znao da pokaze.

Nije to jedna utakmica, tako je to bilo tih godina, a desava se i sad u nedostatku ofanzivnog talenta, a ne zbog jakih odbrana i neverovatne odbrambene taktike.

Prvo mi pada na pamet:

Na današnji dan 1998. godine košarkaška reprezentacija Jugoslavije osvojila je titulu prvaka sveta na 13. planetarnom šampionatu u Atini.

U finalu je pala Rusija 64:62 (30:35) i Jugoslavija je došla do četvrtog zlata na svetskim prvenstvima.

Kao što je i pre tri godine EL osvojio Efes pobedom rezultatom 58:57 u finalu, sa NBA propalitetom Micicem koji je bio MVP.

Inace, sinoc je bas vrhunska odbrana na kraju presudila

Cenim da ljudi danas imaju izbor sve da gledaju pa izvlace zakljucke. Oni tamo imaju 82 utakmice samo u regularnoj sezoni, ljudi sednu i pogledaju malo neku random utakmicu random timova i kao hahaha indijanci. Ko je to seo i gledao neku obicnu NBA utakmicu iz 1993. godine na primer? Znaci, ne da gledas Bulse finale nego neka dva random prosecna tima u tom trenutku, regularnu sezonu.

Ili danas ili tad, kako izgleda prosecna EL utakmica? Kako izgleda kad se sedne i gleda Bajern-Asvel na primer i ko to uopste gleda?

Napad je više pitanje znanja, nego volje. Ako želiš, a nemaš sposobnost, manje su šanse. U odbrani je obrnuto, volja je ključna. Naravno da i u odbrani postoj taktika, kako ćemo da igramo, koji tip odbrane u zavisnosti od protivnika i trenutne situacije, kako da preuzimamo - ali je želja mnogo bitnija, bar duplo.

Vrh