Nisam ja to rekao, niti sam izmislio da je Sferopulos to rekao. Rekao je jasno i glasno "Nije lako kada imate ptotivnika sa ovakvim procentima šuta", a protivnik imao slabiji procenat i za dva i za tri od tebe.
Elem, nešto važnije:
Misliš važnije ZA TEBE? i to je u redu.
Ti košarku ne razumeš najbolje., zato ovakve izjave daješ i mnogo šta osporavaš. Evo objasniću ti zašto...
Oni jesu imali nesto malo slabiji procenat za 3 od nas, ali su imali dobar. Procente 60 za 2 i 48 za tri, možeš nazvati dobrim i to je strogo ocenjeno. I da ih nazoveš odličnim, nečeš pogrešiti. A drugo, oni su više puta šutnuli na koš. Nećemo sada širimo priču zašto su oni više puta šutnuli na koš, naravno zbog Zvedzine lošije odbrane. Samo na taj šut da se fokusiramo i izdvojimo.
Ovo je Zvezdino:
Ovo Fenerbahčeovo:
Fener je trojakama postigao 51 poen, Zvezda 33, znači Fener 18 više. Zvezda bolja za 2 - 42, a Fener - 30. Zvezda 12 više. Slobodna bacanja, Zvezda - 16, Fener 15. Zvezda 1 poen više. I to je, taj šut za 3, neću da kažem ono što je odličilo, ali je bio mnogo važan i veliki faktor. Mogli smo i mi da imamo još bolji procenat za 2, koji bi kompenzovao drugi faktor u kome su oni bili bolji i možda pobedili na kraju, a to je da smo jos 3 suta za 2 pogodili, da smo bili na 24/32, odnosno 77%.
Nije isto 50% za 3 poena, a sutnuo sam 2, pogodio 1, ukupno 3 poena iz toga. I sutnuo si 6, a pogodio 3, 9 poena iz toga. A za 2 sam sutirao 3/4, 75%, 6 poena + ona 3 ukupno 9. A ti 1/3, 33%, ukupno 2 poena iz toga + onih 9 za 3, ukupno 11. Procenat je isti, u jednom, a u drugom sam ja bolji, ali učinak nije takav. Nego si ti bolji u tome.
I onda ja kazem na primer: ,,Tribi me je ubio trojkama", pa ti kažeš: ,,Šta ovaj Blade priča, imali smo isti procenat ui tome, kao sam ga bre ubio???" Bez obzira što nam je procenat isti, ti si bio mnogo produktivniji u tom segmentu, nego što si u drugom zaostao.
E to sto sam ja za 2 imao 75%, a ti 33%, na kraju nije važno. Pobeđuje ko je postigao više poena, u ovom slučaju ti. Jer si postigao 11 poena, a ja 9. A tvojoj pobedi je najviše doprineo tvoj sut za 3 poena, iako smo imali isti procenat.
U statistici sve stavke moraš da gledaš, zato i služi.